САҢЫРАУҚҰЛАҚТАН ЖАСАЛҒАН ӨНІМДЕР




Презентация қосу
САҢЫРАУҚҰЛАҚТАН ЖАСАЛҒАН
ӨНІМДЕР

ОРЫНДАҒАН;САДУАХАС
ХАДИША
ҚАБЫЛДАҒАН
БАЙМЫРЗАЕВА ЖАҢЫЛ
Санырауқұлақтармен жұмыс
• Кейбір саңырауқұлақтарда аяғы тұтқыр
консистенцияға ие, ол толығымен кесіледі.
Русса, кеш май, шеттерінен бастап, шляпадан
теріні толық алып тастаған дұрыс, өйткені
термиялық өңдеуден кейін ол шырышты
болады.Саңырауқұлақтарды жуу және
тазалау керек. Сіз саңырауқұлақтарды ұзақ
уақыт жууған дұрыс емес өз мөлшерінде
ғана, өйткені олар өте көп мөлшерде суды
сіңіреді және олардың консистенциясы
нашарлайды.Жақсы жуу, оларды ағынды су
астында беруге суға тамып. Порчини
саңырауқұлақтары 2-3 рет қайнаған суға
құйылады, құбырлы және ламелалар 4-5
минут қайнатылады. Бұл көлемді азайту,
жұмсақтық беру, кесу кезінде үгінділерді
жою үшін қажет.
Көкөністерді өңдеу
• Көкөністерді көкөніс жуатын
машиналарда немесе олардың
бетінен жер мен құм қалдықтарын
кетіру мақсатында қолмен жуады.
Бұл машиналардың санитарлық
жағдайын жақсартады, олардың
жұмысын арттыруға
көмектеседі.Тағамдық құндылығы
төмен бөлшектерді алып тастау
мақсатында көкөністегі тазарту
машиналарында немесе қолмен
тазалайды.Кесілген көкөністер
оларды біркелкі термиялық өңдеуге
ықпал етеді, ыдыс-аяқтарға әдемі
көрініс береді, дәмді жақсартады.
Көкөністерден жасалған тағамдар
мен бүйір тағамдар
• Көкөністерден ет және балық өнімдеріне
арналған бүйір тағамдар, тағамдар
дайындалады. Бүйір тағамдардың массасы
шамамен 150-200 г.
Пісірілген көкөністер
• Көкөністерді қосу үшін су әдеттегі пісіруге
қарағанда аз алынады: 1 кг үшін 0,2 - 0,3 литр,
сондықтан аз еритін заттар сорпаға түседі.
Сәбіз, репа, қызылша, қырыққабат, асқабақ,
цуккини, сквош, қызанақ. Көкөністерді
кесектерге, текшелерге, ал қырыққабатты
тілімдерге, квадраттарға немесе жолақтарға
кесіңіз. Дайындалған көкөністер 20 см-ден
аспайтын қабатқа салынады (цуккини мен
асқабақ 10-15 см-ден аспайды), ыстық су
қосылады, рецепт бойынша салынған майдың
бір бөлігі тез қайнатылады, содан кейін жылуды
азайтып, дайын болады. Асқабақ, цуккини,
сквош, қызанақ және ылғалды оңай шығаратын
басқа да көкөністер өз шырынына қосылады.
Егер рұқсат етілген кезде көп сұйықтық қалса,
ол төгіліп, буланып, көкөністермен қайтадан
біріктіріледі. Дайын көкөністер орташа
тығыздықтағы май немесе сүт тұздығымен
толтырылады. Тәуелсіз тағам ретінде және
бүйір тағам ретінде қолданылады
Адам тамақтануындағы
көкөністердің маңызы
• Диетадағы көкөністердің маңызы өте зор,
өйткені олар дәрумендердің,
көмірсулардың, органикалық
қышқылдардың, минералды тұздардың,
түрлі дәмдік заттардың құнды көзі болып
табылады, онсыз тамақ дәмсіз және
пайдасыз болады. Көкөністердің басты
артықшылығы-олардан әртүрлі, пайдалы
және дәмді тағамдарды, бүйір тағамдар
мен жеңіл тағамдарды дайындауға
болады, олар адам ағзасына оңай сіңеді
және сонымен қатар көкөністермен бірге
тұтынылатын кез-келген басқа тағамның
жақсы сіңуіне ықпал етеді.
НАЗАРЛАРЫНАЗҒА РАХМЕТ!!!!!!

Ұқсас жұмыстар
Жалдан түбіртек саңырауқұлағының қалпақшаң сының астыңғы жағы қою сарғылт - жасыл
Химия және фармация салаларында бірқатар ашулар жасаған оқымыстылар мен фармацевтер
Бұршақ тұқымдастардың антракноз ауруы
Биологиялық активті заттар
Заманауи орауыштар мен қаптамалар
Көкөністі балық консервісі
Ағаш тара
Жеміс жидек кондитер өнімдері мармел
Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
Ұнды кондитер өнімдерінің технологиясы
Пәндер