Кәуәп - еттен жасалатын тағам
Презентация қосу
* Кәуап кнелді
масса үшін ет
дайындау
* Кәуәп – еттен жасалатын тағам.
* Кәуаптың қой, сиыр, киік етінен,
бауырдан жасалатын түрлері бар.
* Кәуапты маринадқа салуМаринад етті
өзгеше дәмді ету үшін пайдаланылады.
Оның үстіне маринадқа салынған ет
жұмсара түспек. Оның құрамында сірке
суы (уксус), тұз және дәмдеуіштер
бар.
*.Егер қаласаңыз, күнбағыс
майы немесе зәйтүн майын
қоссаңыз әбден болады. Ең
бірінші жасайтыныңыз: етті
турап алу қажет, кейін оның
бетіне жуа (пияз) салып, үстіне
алдын ала дайындалған
маринад құю керек. Маринад
қосылған етті уақыт өтпей
араластырып отыру қажет.
Егер тауықтың еті болса, оны
маринадқа салғаннан кейін 2-3
сағаттан соң-ақ қуыра беруге
болады. Қойдың еті кем
дегенде 4 сағат маринадталса
дұрыс. Ал ең дұрысы – түнге
қою. /
* Дәстүрлі маринад: сірке суы, тұз, ащы,
дәмдеуіштер, өсімдік майы.Айта кету
керек, мұндай маринадтау түрін тек
уақыт тығыз әрі басқа қоспалар жоқ
жағдайда қолданған жөн, себебі сірке
суы етті құрғатып жібереді.Ащы
маринад: йогурт, кайен бұрышы,
лимон :сусыны.
* Қышқыл-сүтті: йогурт, сарымсақ,
даршын немесе дәм қабық (ас
дәмдеу үшін колданылатын кейбір
тропикалық өсімдіктердің
кептірілген хош иісті қабығы),
кардамон (зынжабыл тұқымдас
өсімдік).Лимонды: лимон сусыны,
зәйтүн майы, райхангүл, жалбыз
(мята).Орысша маринад: квас, жуа
(пияз), бал.Соялық маринад: соя
соусы, оған майдалап туралған
сарымсақ пен қытайдың бес
бұрышы
Кәуап қалай дайындалады?
* Пикник болатын күні дайындалып
қойған етті ошаққа қою керек.
Сымдармен шаншылған етті ашық
отқа емес, шоққа қойғаныңыз
абзал, себебі от еттің бетін ғана
күйдіріп, толық пісірмейді, ал шоқ
қызуы еттің сырты мен ішіне бірдей
қызу
* Достарыңызды таңдандырамын
десеңіз:Шампурға «тізімдеуде» ірілеу ет
бөлшектерін орта тұсына
орналастырғаныңыз абзал.Етті шаншымай
тұрып, шампурды маймен сүртіп, отқа
азын-аулақ қыздырып алыңыз.Еттердің
арасына кәді (баклажан), жуа, қызанақ
және тәтті бұрыш араластырып салсаңыз,
дәмдірек болмақ.Ет қызып жатқан сәтте,
шампурды айналдырып отыру қажет,
себебі бір жағы пісіп, екінші жағы піспей
қалуы мүмкін.Осы дайындау барысында
дайындалған маринадты кәуапқа құйып
отыру қажет.Кәуаптың дайын болғанын
қалай анықтауға болады? Етті пышақпен
кесіп көру керек. Егер одан алқызыл түсті
сұйықтық шықса, онда әлі дайын болмаған.
Түссіз сұйықтық оның дайын болғанынан
хабар береді. Ал егер сұйықтық болмаса,
кәуап бұзылған. Оны жеуге болмайды.
*НАЗАРЛАРЫНЫЗҒА
РАХМЕТ!!!!!
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz