Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде




Презентация қосу
Борттық тамақтануға қойылатын
гигиеналық талаптар

Орындаған:Кенжина Самал
Тексерген:Аманова Асель
Топ:237 топ
Кіріспе
• Ұшақтар арналған үшін, әуе
тасымалына қызмет көрсету және
қажеті бар жабдықтар мен борттық
тамақ - тамақ, әуе жолаушылары мен
экипажға арналған бортында сатылған
ұшақтар ұшу кезінде кемеге сәйкес
болады.
Тамақ өнімдерін сақтауға арналған
жабдық Тоңазытқыш жабдық
болмаған кезде
• Азық-түлік сақтауға арналған борттағы ұшу
қашықтығы тамақ
қоймалар беріледі (салқындатылған кестеге сәйкес
/ салқындатылмаған): сақтау үшін жасалады 1 Осы
тамақ өнімдері, ыдыс-аяқ ыдысы, санитарияға 7-қосымша
қайтарылатын орама ережелер. Ұшақтағы
(контейнерлер, жылу тамақтану ұшақтар
контейнерлері, тоңазытқыш арнайы шығарады
қаптар); үшін алынбалы қойма арнайы стюардесса кім
және ас үй жабдықтары (науалар, мөрлердің қол
арбалар); өнімдерді орауға жетімділігі мен
жарамдылығын
арналған, майлықтар;
тексереді,
жапсырмаларды
толтырудың дұрыстығы,
мерзімі тағамның
Азық-түлік тауарларының жарамдылық
мерзімі бар бәрақ тоңазытқыштар жоқ
кезіндегі ұшақ жабдықтары

Филе, Тауық еті,
сәбіз салаты, 4 сағат
орамжапырақ

Балық қосылған
тағамдар,Жұмы
4 сағат
ртқа майонез
қосылған
6 сағат
Сүт тағамдары, Май(сақталу
ірімшік,, май мерзіміне қарай)

Маркировкасына
Жеке ораған өнім тікелей байланысты
Азық-түлік өнімдерін сақтау жабдықтары

Әуе кемесіне отырар алдында, егер салқындатқыш
болмаса жабдық, борттық контейнерлерде тағамға
қойылған мұз бумаларына салынады
БОРТҚА АЛДЫН АЛА ЖІБЕРУ
ЖИНАҚТАЛҒАН ӨНІМДЕР
• Жинақталған борттық тамақ, сусындар,жабдық
әуе кемесінің бортына жеткізіледісалқындатылған
немесе изометриялық шанақтағы кемелерарнайы
автокөлік-автолифт, олсөрелермен, бекітуге
арналған белдіктермен жабдықталады,цехтың
жауапты тұлғасының ілесіп жүруіменборт тамағы
(экспедитор). Автолифт корпусыкүн сайын ауысым
соңында қосымша отырып жуыладыжуу және
дезинфекциялау құралдары,республикада
қолдануға рұқсат етілгенҚазақстан. Шағын қуатқа
тиеуге рұқсат етіледіжоқ автокөлікпен әуе
кемелерікөтерме механизмін.
Қорытынды:
• Тамақ өнімдерінің әрбір партиясыоларды
куәландыратын құжаттармен бірге жүредісапа
және қауіпсіздік, сондай-ақсақтау шарттары,
тасымалдау және жарамдылық мерзімі.Жүргізу
көзделуі тиіс.өндірістік зертханалық
бақылаушығарылатын өнімнің және экспресс
сапасының–қалдық бойынша нитратометрмен
бақылаукезінде көкөністер мен жемістердегі
нитраттардыңқабылдауда.Бүлінген, ыдыраған,
болған кездебортта жазба жасалады.жеткізілген
әуежайды көрсететін журналбортқа сапасыз
өнімдер.

Ұқсас жұмыстар
Шұжық өңдеудің технологиялық жабдықтары
Мұздатылған өнімдерді Сақтау технологиясы
Малды өңдейтін кәсіпорындар мен оларға қойылатын ветеринарлықсанитарлық талаптар
Шетелдік кофехана жабдықтарын өндірушілер
Мал сою және санитариялық сою пунктарын дезинфекциялау
Тот баспайтын болат
Қоймалық технологиялар
Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар техникалық регламент
ЛАБОРАТОРИЯЛЫҚ СЕПЕРАТОРЛАРДЫҢ ЖҰМЫС АТҚАРУ ТИІМДІЛІГІ
Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Пәндер