Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде



Борттық тамақтануға қойылатын гигиеналық талаптар
Орындаған:Кенжина Самал
Тексерген:Аманова Асель
Топ:237 топ

Кіріспе
Ұшақтар арналған үшін, әуе тасымалына қызмет көрсету және қажеті бар жабдықтар мен борттық тамақ - тамақ, әуе жолаушылары мен экипажға арналған бортында сатылған ұшақтар ұшу кезінде кемеге сәйкес болады.

Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық
Азық-түлік сақтауға арналған қоймалар беріледі (салқындатылған / салқындатылмаған) : сақтау үшін тамақ өнімдері, ыдыс-аяқ ыдысы, қайтарылатын орама (контейнерлер, жылу контейнерлері, тоңазытқыш қаптар) ; үшін алынбалы қойма және ас үй жабдықтары (науалар, арбалар) ; өнімдерді орауға арналған, майлықтар;
Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде борттағы ұшу қашықтығы тамақ кестеге сәйкес жасалады 1 Осы санитарияға 7-қосымша ережелер. Ұшақтағы тамақтану ұшақтар арнайы шығарады арнайы стюардесса кім мөрлердің қол жетімділігі мен жарамдылығын тексереді, жапсырмаларды толтырудың дұрыстығы, мерзімі тағамның жарамдылығы.

Азық-түлік тауарларының жарамдылық мерзімі бар бәрақ тоңазытқыштар жоқ кезіндегі ұшақ жабдықтары
Филе, Тауық еті, сәбіз салаты, орамжапырақ
4 сағат
Балық қосылған тағамдар, Жұмыртқа майонез қосылған
4 сағат

Сүт тағамдары, ірімшік,, май
6 сағат
Май(сақталу мерзіміне қарай)
Жеке ораған өнім
Маркировкасына тікелей байланысты


Азық-түлік өнімдерін сақтау жабдықтары
Әуе кемесіне отырар алдында, егер салқындатқыш болмаса жабдық, борттық контейнерлерде тағамға қойылған мұз бумаларына салынады

БОРТҚА АЛДЫН АЛА ЖІБЕРУ ЖИНАҚТАЛҒАН ӨНІМДЕР
Жинақталған борттық тамақ, сусындар, жабдық әуе кемесінің бортына немесе изометриялық шанақтағы кемелерарнайы автокөлік-автолифт, олсөрелермен, бекітуге арналған белдіктермен жабдықталады, цехтың жауапты тұлғасының ілесіп жүруіменборт тамағы (экспедитор) . Автолифт корпусыкүн сайын ауысым соңында қосымша отырып жуыладыжуу және дезинфекциялау құралдары, республикада қолдануға рұқсат етілгенҚазақстан. Шағын қуатқа тиеуге рұқсат етіледіжоқ автокөлікпен әуе кемелерікөтерме механизмін.

Қорытынды:
Тамақ өнімдерінің әрбір партиясыоларды куәландыратын құжаттармен бірге жүредісапа және қауіпсіздік, сондай-ақсақтау шарттары, тасымалдау және жарамдылық мерзімі. Жүргізу көзделуі тиіс. өндірістік зертханалық бақылаушығарылатын өнімнің және экспресс сапасының-қалдық бойынша нитратометрмен бақылаукезінде көкөністер мен жемістердегі . Бүлінген, ыдыраған, болған кездебортта жазба жасалады. жеткізілген әуежайды көрсететін журналбортқа сапасыз өнімдер.




- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz