Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде


Slide 1

Борттық тамақтануға қойылатын гигиеналық талаптар

Орындаған:Кенжина Самал

Тексерген:Аманова Асель

Топ:237 топ

Slide 2

Кіріспе

Ұшақтар арналған үшін, әуе тасымалына қызмет көрсету және қажеті бар жабдықтар мен борттық тамақ - тамақ, әуе жолаушылары мен экипажға арналған бортында сатылған ұшақтар ұшу кезінде кемеге сәйкес болады.

Slide 3

Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық

Азық-түлік сақтауға арналған қоймалар беріледі (салқындатылған / салқындатылмаған) : сақтау үшін тамақ өнімдері, ыдыс-аяқ ыдысы, қайтарылатын орама (контейнерлер, жылу контейнерлері, тоңазытқыш қаптар) ; үшін алынбалы қойма және ас үй жабдықтары (науалар, арбалар) ; өнімдерді орауға арналған, майлықтар;

Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде борттағы ұшу қашықтығы тамақ кестеге сәйкес жасалады 1 Осы санитарияға 7-қосымша ережелер. Ұшақтағы тамақтану ұшақтар арнайы шығарады арнайы стюардесса кім мөрлердің қол жетімділігі мен жарамдылығын тексереді, жапсырмаларды толтырудың дұрыстығы, мерзімі тағамның жарамдылығы.

Slide 4

Азық-түлік тауарларының жарамдылық мерзімі бар бәрақ тоңазытқыштар жоқ кезіндегі ұшақ жабдықтары

Филе, Тауық еті, сәбіз салаты, орамжапырақ

4 сағат

Балық қосылған тағамдар, Жұмыртқа майонез қосылған

4 сағат

Slide 5

Сүт тағамдары, ірімшік,, май

6 сағат

Май(сақталу мерзіміне қарай)

Жеке ораған өнім

Маркировкасына тікелей байланысты

Slide 6 Slide 7

Азық-түлік өнімдерін сақтау жабдықтары

Әуе кемесіне отырар алдында, егер салқындатқыш болмаса жабдық, борттық контейнерлерде тағамға қойылған мұз бумаларына салынады

Slide 8

БОРТҚА АЛДЫН АЛА ЖІБЕРУ ЖИНАҚТАЛҒАН ӨНІМДЕР

Жинақталған борттық тамақ, сусындар, жабдық әуе кемесінің бортына немесе изометриялық шанақтағы кемелерарнайы автокөлік-автолифт, олсөрелермен, бекітуге арналған белдіктермен жабдықталады, цехтың жауапты тұлғасының ілесіп жүруіменборт тамағы (экспедитор) . Автолифт корпусыкүн сайын ауысым соңында қосымша отырып жуыладыжуу және дезинфекциялау құралдары, республикада қолдануға рұқсат етілгенҚазақстан. Шағын қуатқа тиеуге рұқсат етіледіжоқ автокөлікпен әуе кемелерікөтерме механизмін.

Slide 9

Қорытынды:

Тамақ өнімдерінің әрбір партиясыоларды куәландыратын құжаттармен бірге жүредісапа және қауіпсіздік, сондай-ақсақтау шарттары, тасымалдау және жарамдылық мерзімі. Жүргізу көзделуі тиіс. өндірістік зертханалық бақылаушығарылатын өнімнің және экспресс сапасының-қалдық бойынша нитратометрмен бақылаукезінде көкөністер мен жемістердегі . Бүлінген, ыдыраған, болған кездебортта жазба жасалады. жеткізілген әуежайды көрсететін журналбортқа сапасыз өнімдер.

Slide 10 Slide 11 Slide 12 Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Шұжық өңдеудің технологиялық жабдықтары
Мұздатылған өнімдерді Сақтау технологиясы
Малды өңдейтін кәсіпорындар мен оларға қойылатын ветеринарлықсанитарлық талаптар
Шетелдік кофехана жабдықтарын өндірушілер
Мал сою және санитариялық сою пунктарын дезинфекциялау
Тот баспайтын болат
Қоймалық технологиялар
Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар техникалық регламент
ЛАБОРАТОРИЯЛЫҚ СЕПЕРАТОРЛАРДЫҢ ЖҰМЫС АТҚАРУ ТИІМДІЛІГІ
Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz