Әуе тасымалындағы борттық тамақтануға қойылатын гигиеналық және сақтау-тасымалдау талаптары


Slide 1

Борттық тамақтануға қойылатын гигиеналық талаптар

Орындаған:Кенжина Самал

Тексерген:Аманова Асель

Топ:237 топ

Slide 2

Кіріспе

Ұшақтар арналған үшін, әуе тасымалына қызмет көрсету және қажеті бар жабдықтар мен борттық тамақ - тамақ, әуе жолаушылары мен экипажға арналған бортында сатылған ұшақтар ұшу кезінде кемеге сәйкес болады.

Slide 3

Тамақ өнімдерін сақтауға арналған жабдық

Азық-түлік сақтауға арналған қоймалар беріледі (салқындатылған / салқындатылмаған) : сақтау үшін тамақ өнімдері, ыдыс-аяқ ыдысы, қайтарылатын орама (контейнерлер, жылу контейнерлері, тоңазытқыш қаптар) ; үшін алынбалы қойма және ас үй жабдықтары (науалар, арбалар) ; өнімдерді орауға арналған, майлықтар;

Тоңазытқыш жабдық болмаған кезде борттағы ұшу қашықтығы тамақ кестеге сәйкес жасалады 1 Осы санитарияға 7-қосымша ережелер. Ұшақтағы тамақтану ұшақтар арнайы шығарады арнайы стюардесса кім мөрлердің қол жетімділігі мен жарамдылығын тексереді, жапсырмаларды толтырудың дұрыстығы, мерзімі тағамның жарамдылығы.

Slide 4

Азық-түлік тауарларының жарамдылық мерзімі бар бәрақ тоңазытқыштар жоқ кезіндегі ұшақ жабдықтары

Филе, Тауық еті, сәбіз салаты, орамжапырақ

4 сағат

Балық қосылған тағамдар, Жұмыртқа майонез қосылған

4 сағат

Slide 5

Сүт тағамдары, ірімшік,, май

6 сағат

Май(сақталу мерзіміне қарай)

Жеке ораған өнім

Маркировкасына тікелей байланысты

Slide 6 Slide 7

Азық-түлік өнімдерін сақтау жабдықтары

Әуе кемесіне отырар алдында, егер салқындатқыш болмаса жабдық, борттық контейнерлерде тағамға қойылған мұз бумаларына салынады

Slide 8

БОРТҚА АЛДЫН АЛА ЖІБЕРУ ЖИНАҚТАЛҒАН ӨНІМДЕР

Жинақталған борттық тамақ, сусындар, жабдық әуе кемесінің бортына немесе изометриялық шанақтағы кемелерарнайы автокөлік-автолифт, олсөрелермен, бекітуге арналған белдіктермен жабдықталады, цехтың жауапты тұлғасының ілесіп жүруіменборт тамағы (экспедитор) . Автолифт корпусыкүн сайын ауысым соңында қосымша отырып жуыладыжуу және дезинфекциялау құралдары, республикада қолдануға рұқсат етілгенҚазақстан. Шағын қуатқа тиеуге рұқсат етіледіжоқ автокөлікпен әуе кемелерікөтерме механизмін.

Slide 9

Қорытынды:

Тамақ өнімдерінің әрбір партиясыоларды куәландыратын құжаттармен бірге жүредісапа және қауіпсіздік, сондай-ақсақтау шарттары, тасымалдау және жарамдылық мерзімі. Жүргізу көзделуі тиіс. өндірістік зертханалық бақылаушығарылатын өнімнің және экспресс сапасының-қалдық бойынша нитратометрмен бақылаукезінде көкөністер мен жемістердегі . Бүлінген, ыдыраған, болған кездебортта жазба жасалады. жеткізілген әуежайды көрсететін журналбортқа сапасыз өнімдер.

Slide 10 Slide 11 Slide 12 Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Борттық тамақтанудың гигиеналық және санитариялық-эпидемиологиялық талаптары
Балалар ойыншықтарына қойылатын гигиеналық және қауіпсіздік талаптары
Картоп өнімдерін сақтау және тасымалдау
Ауруханаларды ішкі ұйымдастыруға қойылатын гигиеналық талаптар
Уксус (сірке қышқылы): түрлері, техникалық талаптары, сапа көрсеткіштері және сақтау-тасымалдау шарттары
Жабайы жануарларды әуе көлігімен тасымалдаудың ветеринариялық-санитариялық және ұйымдастыру талаптары
Балалар ойыншықтарына қойылатын гигиеналық және санитарлық-эпидемиологиялық талаптар
Мектеп жиһаздарына қойылатын гигиеналық және антропометриялық талаптар
Балалар ойыншықтарына қойылатын гигиеналық талаптар және зерттеу кезеңдері
Балық уылдырығы: түрлері, құрамы, өңдеу, сақтау және тасымалдау
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz