Ұнтақты қалыптаудың мақсаты


Slide 1

Қазақстан Республикасы Білім және Ғылым министірлігі С. Аманжолов атыңдағы Шығыс Қазақстан университеті Жаратылыстану ғылымдары және технологиялар факультеті

«Металл ұнтағын қалыптау дегеніміз…. »

Орындаған:Жұмақанова Р. А.

Мамандығы:5В07100-материалтану және жаңа материалдар технологиясы

Пән: «Композитті материалдар»

Тексерген: Мұқтанова Н. М.

Өскемен қ. 2020 жыл

Slide 2

Металл ұнтағын қалыптау

Бұл технологиялық операция, нәтижесінде металл ұнтағы ұнтақ түзеді, яғни берілген пішінге, өлшемге және тығыздыққа ие денені құрайды. Қалыптау процесі ұнтақтарды олардың икемділігі мен сығылғыштығын жоғарылату мақсатында дайындаудан басталады, негізінен қалдық оксидтердің азаюы және T = (0, 5 . . . 0, 6) Tm температураға дейін қыздырғанда қорғаныштық, төмендететін ортада немесе вакуумда жұмыс қатаюын жою.

Slide 3

Ұнтақты қалыптаудың мақсаты:

Қажетті пішін

Көлем

Тығыздық және механикалық беріктік беру

Slide 4

Металл ұнтақтарын қалыптау әдістері

Динамикалық (импульсті) қалыптау

Статикалық қалыптау

Суық басу

Біржақты

Екі жақты

Изостатикалық қалыптау

Гидростатикалық

Гасостатикалық

Серпімді

Домалау

Тігінен

Көлденең

Қиғаш

Радиус

Сырғыма қалыптау

Кеуекті формаларда

Электрофоретикалық

Термопластикалық слиптер

Ауыздықты қалыптау

Инъекциялық қалыптау

Дірілді қалыптау

Жарылғыш

Электромагниттік

Электрогидравликалық

Пневмомеханикалық

Slide 5

күйдіру

жіктеу

араластыру

мөлшерлеу

қалыптау

Металл ұнтағын қалыптау келесідей жүзеге асады:

Slide 6

Күйдіру деп:

Қалдықтарын тотықсыздандыру және жұмыстық қатаюды кетіру арқылы олардың икемділігі мен сығылғыштығын арттыру мақсатында қолданылуын айтамыз. Жылыту қорғаныш ортада (тотықсыздандырғыш, инертті немесе вакуумда) метал ұнтағының 0, 4-0, 6 абсолютті балқу температурасына тең температурада жүзеге асырылады. Көбінесе, механикалық ұнтақтау, электролиз және карбонилдердің ыдырауы нәтижесінде алынған ұнтақтар күйдіріледі.

Slide 7

Ұнтақтарды бөлшектер мөлшері бойынша бөлу процесі. Бөлшектердің мөлшері әр түрлі ұнтақтар әр мөлшердің қажетті пайызын (пайызын) қамтитын қоспаны қалыптастыру үшін қолданылады. 40 мкм-ден үлкен бөлшектерді сым електеріне жатқызады. Егер елеу қиын болса, үйкелетін електер қолданылады. Жұқа ұнтақтар ауа сепараторларында жіктеледі.

Жіктеу деп:

Slide 8

Араластыру деп:

Араластырғыш ұнтақтар маңызды операциялардың бірі болып табылады. Оның міндеті - өнімнің соңғы қасиеттері тәуелді болатын қоспаның біртектілігін қамтамасыз ету. Допты диірмендер мен араластырғыштарда компоненттерді механикалық араластыру жиі қолданылады. Заряд пен шарлардың салмағы бойынша қатынасы 1: 1 құрайды. Араластыру компоненттерді ұнтақтаумен бірге жүреді. Ұнтақтаусыз араластыру барабанда, бұрандада, қалақшада, центрифугалық, планеталық, конустық араластырғыштарда және үздіксіз қондырғыларда жүзеге асырылады. Қоспа көлемінде ұнтақ бөлшектерінің біркелкі және жылдам таралуы араластырылатын компоненттердің тығыздығы жақын болған кезде жүзеге асырылады. Тығыздық айырмашылығы үлкен болған кезде компоненттің бөлінуі жүреді. Бұл жағдайда компоненттерді бөлек-бөлек жүктеуді бөліктерге бөліп қолдану тиімді: алдымен жеңілдері ауырлау, одан кейін қалған компоненттер жүктеледі. Араластыру әрдайым сұйық ортада жүреді, бұл технологиялық процестің күрделілігіне байланысты экономикалық тұрғыдан әрдайым мүмкін емес.

Slide 9

Мөлшерлеу-

Бұл ұнтақ қоспасының нақты көлемдерін бөлу процесі.

Көлемдік мөлшерлеу мен салмақ бойынша мөлшерлеуді ажыратыңыз. Көлемді дозалау бұйымдарды автоматтандырылған қалыптау үшін қолданылады. Салмақ бойынша мөлшерлеу - бұл ең дәл әдіс, бұл әдіс преформаларды қалыптастырудың бірдей тығыздығын қамтамасыз етеді.

Slide 10

Қалыптау:

Бұл формалау жабдықтары көмегімен ұнтақты басудан тұратын пішіндеу процесі.

Келесі әдістер қолданылады: болат қалыпта престеу, изостатикалық престеу, ұнтақты илемдеу, ұшты престеу, сырғыма қалыптау, динамикалық престеу.

Slide 11

Назарларыңызға рахмет!!!


Ұқсас жұмыстар
Таблеткаға анықтама
Өрт қауіпсіздігі
Көбікті өртсөндіргіш
Австриялық науша сымыр немесе ицерия
ӨРТТЕН ҚОРҒАУ НЫСАНДАРЫ
Мемлекеттік стандарт талаптарына сай жұмыртқа өнімдерін ВСС
Жүгері дақылының морфологиялық ерекшеліктері және сорттары мен будан алу әдістемелері
Цитрус дақылдарының карантинді зиянкестері
Филлоксера
Автоматты өрт сөндіру құралдары
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz