Микробиологиялық зерттеу әдістері
Презентация қосу
Қазақстан Республикасы Білім жене Ғылым Министрлігі
Алматы Технологиялық Университеті
Микробиологиялық зерттеу әдістері
Тексерген: Құрманбаева И.
Тобы:
ТХ-16-11
Орындаған: Сейдәлиева Г.
Алтаева М.
Әли В.Ж
Алматы 2019
Жоспар:
Кіріспе
Негізгі бөлім:
I. Микробиологиялық зерттеу әдістерінің жіктелуі.
II. Микробиологиялық әдіс
Пайдаланылған әдебиеттер тізімі
Кіріспе
Қазіргі Қазақстанда сапа мәселесі және бүкіл мемлекеттік
сапаны басқару жүйесін құрумен байланысты мәселелер өзекті
болып табылады. Қазақстан экономикасын дамыту отандық
тауарлардың жоғары сапасы мен қасіпсіздігін қамтамасыз ететін,
олардың бәсекеге қабілеттігін арттыру, ішкі және әлемдік нарықта
тұтынушылардың құқықтарын сақтаумен тығыз байланысты.
Осыған орай, шикізат пен тағам өнімдерін зерттеу әдістерін игеру
және қолдана білу, сапаны сараптау өзекті міндетке айланады.
Микробиологиялық зертханаға алып келінген материалды
дұрыс зерттеп, анық диагноз қою үшін зерттеуге арналған
материалдың түрін (зерттеу барысында материалдың алынған
жерін ескеру керек, себебі стерильді сұйықтықтардан
микроорганизмдер анықталса, ол ауруды білдіреді.
Микробиологиялық талдау 4 тәсілмен анықталады.
Микробиологиялы
қ зерттеу әдістері
Микроскопиялық
Биологиялық
Микробиологиялық
Иммунологиялық
Айтылған әдістер бір-бірінен зерттеу
уақытының ұзақтығымен,
сезімталдығымен, ақпараттылығымен
ажыратылады.
Микробиологиялық тәсіл —
өте тиімді, ақпараттылығы өте
жоғары тәсіл.
Микроорга Оның
.
.
низмнің морфологиялық,
таза дақылдық,
дақылын биохимиялық,
бөліп алу антигендік
қасиеттеріне
байланысты
идентификациял
ау
Микроорганизмнің таза дақылын бөліп алып, оның
патогенділігін лабораториялық жануарлар арқылы (in vivo),
немесе қоректік орта арқылы токсин түзілуін (in vivo),
зерттеу арқылы, сонымен қатар антибиотиктерге
сезімталдығын анықтауға және фаготипирлеуге болады.
Микробиологиялы
қ тәсіл
бактериолог вирусология микологи протозооло
иялық лық ялық гиялық
Микологиялық зерттеу
бактериологиялық зерттеуге
қарағанда жеңілдеу, себебі көбінесе
микоздарда микроскопиялық тәсіл
жеткілікті.
+
бактерио жұмысыны
тасымалд ң көптігі
аушылар және ұзақ
ды уақыт
алатандығ
анықтау ы
-
Өндірістің санитарлық-гигиеналық жағдайы шикізат сапасымен және өндірістің
технологиялық процесімен бірге кәсіпорын кепілдік беретін сапалы, қауіпсіз нан
өнімдерін шығару және олардың пайдалануын бақылаудың маңызды элементі
болып табылады.
Өндірістің санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау көздейді:
- жабдықтарды, құбырларды, орау материалдарын және т.б. санитарлық -
гигиеналық бақылау;
- өндірістік объектілердің ауа сапасының санитарлық-гигиеналық жай - күйін
бақылау;
- ауыз судың санитарлық-гигиеналық жай-күйін бақылау;
- кәсіпорын қызметкерлерінің гигиеналық шараларды сақтауын бақылау.
Пайдаланылған әдебиеттер
1. “Жалпы микробиология» 2008ж Алматы
2. Сайдулдин Т. Ветеринариялық індеттану (1-кітап) Алматы, 1999, 280 б.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz