Макарон өнімдерін өндіру технологиясы мен сапа талаптары


Slide 1

Макарон өнімдерін өндіру технологиясы

Дайындаған:Серікбаева А

Тексерген:Байжолова Ж

Slide 2

Жоспар:

1. Макарон өнімдері туралы түсінік

2. Макарон өнімдерін шығару технологиясы

3. Макарон өнімдерін өндіруде қолданылатын шикізат

4. Өндірілетін өнімдердің ассортименті

5. Макарон өнімдерін өндірудің негізгі сатылары

Slide 3

Макарон өнімдері дегеніміз- кептрілген тығыз қамыр, бидай ұны мен судан дайындалады, түтікше тәрізді қалыптандырады немесе басқа пішінде болады, бұл өнімдер қалдық ылғалдылығы 13% аспайтын шамаға дейін кептіріледі, қалыпты жағдайда сапасын жоғалтпастан бір жыл бойы сақталады. Макарон өндірісінде ұн негізгі шикізат болып табылады. МЕСТ 87569 бойынша макарон өндірісінде негізгі шикізат ретінде жоғары және бірінші сортты бидай ұны қолданылады.

Slide 4

Макарон өнімдерінің негізгі қасиеттеріне:

• Ішіндегі минералды заттар аз, ал белок тағы басқа құнарлы заттарды көп ұстайтын сапалы бидай ұнынан істейтін болғандықтан, олардың тағамдық құндылығы жоғары;

• Қара жұмыс істейтін адамдар үшін оның белоктары мен көмірсулардың сіңімділігі жоғары;

• Тағамды дайындаудың жеңілдігі және тез пісетіндігі;

• Тағам пісіруге алынған суда өте аз еріп, шығып кетпейтіндігі жатады

Slide 5

Бaстапқы бидaй мeн ұнның сұрыбынa бaйланысты мaкapон өнiмдерiн А, Б, B тoптарынa жәнe жoғары, 1-i, 2-i сұрыптaрға бөледi:

А-тобы

Б-тобы

В-тобы

Макарон өнімінің ассортименті

Slide 6

Пішініне қарай макарон өнімдері

Slide 7

Mакарон өнімдеpінің сапасын қaлыптастырaтын нeгізгi фaктoрлар:

- мaкaрон өнімдеpі өндірісіне арналған негізгі шикізаттар - арнайы

макарон ұны, желімшесі 28 % төмен емес жоғары және бірінші сұрыпты

наубайханалық ұн және су;

-қoсымшa шикізаттаp: байытқыш қоспалар - жұмыртқа, жұмыртқа

өнімдері, таза және құрғақ сүт және басқалары; дәмдік және хош иістік

қоспалар - көкөніс және жеміс ұнтақтары; дәрумендік препараттар - В1, В2, РР;

байытқыштар - өнімдерге спецификалық органолептикалық және физика-химиялық қасиеттер беруге қолданылады;

- өндіpicке арнaлғaн жaбдықтaрды тaңдay;

- рeцeптурaлaрды дұpыc тaңдay.

Slide 8

Макарон өндірісінің технологиясы

Макарон өнімдерін шығару процесі:

-шикізат пен суды дайындау;

-шикізат пен суды өлшеу;

-қамыр илеу;

-қамырды қысып сығымдау, престеу;

-өнімдерді қалыптау;

-өнімдерді бөлу;

-кептіру;

-тұрақтандыру суыту;

-жіктеу, сорттау және қаптау;

-оларды сақтау процестерінен тұрады.

Slide 9

Макарон өнеркәсібінің алдына қойылатын талаптар

1. Макарон өнімдерінің сапасын және ассортиментін өсіру;

2. Ұсақ қапшықтарға қапталған өнімдердің мөлшерін 55-60 %-ке жеткізу;

3. Қол жұмысын жұмсауды азайту;

4. Ішкі заттарды және дайын өнімдерді тиеу, түсіру жұмыстарын механизациялау;

5. Тұтынушылардың талабына сай жоғары сортты өнімдердің үлесін ұлғайту.

Slide 10
Ұқсас жұмыстар
Макарон өнімдерін өндіру технологиясы және сапа талаптары: шикізат, ассортимент және ұнның сипаттамасы
Макарон өнімдерін өңдеу, пісіру технологиясы және сапа талаптары
Макарон өнімдерін өндіру технологиясы және негізгі өндірістік жабдықтар
Макарон өнімдерін өндіру технологиясы және экструзия әдісінің негіздері
Макарон өнімдерін сенсорлық бағалау: түрлері, сапа талаптары және сақтау шарттары
Шымкентте макарон өнімдерін өндіру: инвестициялық бизнес-жоспар мен қаржылық-экономикалық негіздеме
Макарон өнімдерін сақтау технологиясы, кептіру және орау шарттары
Ирис (тоффи) кәмпиттерін өндіру технологиясы, жіктелуі және сапа талаптары
Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Макарон өнімдерін кептіру технологиясы, режимдері және өнім сапасына әсері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz