Балық өнеркәсібі


Slide 1

Азық түлік өндірісі үшін көкөністер мен жануарлардан алатын өндіріс түрлері

ТПП 19-20

Slide 2

Тамақ өнеркәсібі-тамақ өнімдерін дайын түрде немесе жартылай фабрикаттар түрінде, сондай-ақ сусындар, темекі өнімдері, кейбір жіктеулерде сабын мен жуғыш заттар (май өндірісінде) өндіретін өнеркәсіптік салалар тобы. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары шикізатты жинаумен, оны қайта өңдеумен және түпкілікті тұтынушыға жеткізуді ұйымдастыруға болатын түрге жеткізумен айналысады; ол халықтың тамақ өнімдеріне деген негізгі қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін өнім өндіруге бағытталған.

Slide 3

Агроөнеркәсіптік кешен жүйесінде тамақ өнеркәсібі шикізат жеткізуші ретінде ауыл шаруашылығымен және саудамен тығыз байланысты.

Халықаралық стандартты салалық сыныптамада тамақ өндірісі өңдеу өнеркәсібінің бөліміне жатқызылған, онда тамақ өнімдерінің өндірісі (коды 10), сусындар өндірісі (11 және темекі өнімдерінің өндірісі (12) бөлінген; тамақ өндірісінің кіші бөлімінде 13 сала бөлінген:

Slide 4 Slide 5

Ет өнеркәсібі

Ірі қара малдың, шошқаның, құстың, қоянның және т. б. етін шикізат ретінде пайдаланатын сала бастапқы өңдеу процесі жануарларды сою болып табылады, содан кейін ет құлайды, яғни оны сүйектен ажыратады. Өнімнің бір бөлігі тікелей тамаққа пайдалануға арналған, ал екіншісі шұжық, ысталған ет, консервілер, мал азығы, дәрі-дәрмектер (инсулин, гепарин), мамық пен қауырсыннан жасалған бұйымдар, желім, желатин өндірісіне жіберіледі. Егер энергияны, пестицидтерді, жемшөпті, топырақты және жаңартылмайтын ресурстарды пайдалануды ескеретін болсақ, онда ең тиімдісі - құс етін өндіру, ал экономикалық тұрғыдан тиімсіз-сиыр еті.

Slide 6 Slide 7

Балық өнеркәсібі

Балық және теңіз өнімдерін өндіруді, оны өсіруді (балық өсіруді) және олардан Тамақ өнімдері мен басқа да компоненттерді өндіруді қамтитын сала. Балық өнеркәсібі кәсіпорындарының өнімдері жаңа піскен, тұздалған, ысталған балық, консервілер, уылдырық, теңіз өнімдері (мұздатылған және консервіленген) болып табылады. Балық компаниялары қызметінің тағы бір бағыты - ауылшаруашылық жемдерін, фармацевтикалық фирмалар үшін компоненттерді өндіруге арналған шикізат өндірісі.

Slide 8

Балық шаруашылығы секторлары

Коммерциялық сектор құрамына: жабайы аулаун өсіру, және сол өнімді сату мақсатымен тасымалдаумен айналысатын жеке тұлғалар мен кәсіпорындар кіреді. Сонымен қатар, жоғарыда аталғанға қоса «теңіз өнімдерінің өнеркәсібі» ретінде аталып, інжу сияқты азық- түлікке жатпайтын заттарды да өндіреді. Дәстүрлі сектор: байырғы адамдардың дәстүрлеріне байланысты шығаратын өнімдерімен байланысты жеке кәсіпкерлер мен кәсіпорындар жатады. Рекреациялық сектор: алынған балық өнімдерін сату мақсатымен емес, спорт немесе демалу мақсатында қолданатын жеке кәсіпкерлер мен кәсіпорындар кіреді.

Slide 9

Жемістер мен көкөністерді өңдеу өнеркәсібі

Ол барлық қосымшаларға арналған жеміс-көкөніс ингредиенттерінің кең спектрін өндіруге мамандандырылған. Бұл консервіленген және мұздатылған жемістер мен көкөністер, пісіру өнеркәсібіне арналған жартылай фабрикаттар, балалар тағамы, шырындар және т. б. болуы мүмкін. Көкөністерді өңдеудің негізгі түрлері және олардың пайызы:консервілеу-45 %; кесу-10 %; мұздату-15%. Жеміс үшін:шырындар-75 %; кесу / кептіру - 13 %; консервілеу-10 %; мұздату-2 %.

Slide 10

Май өнеркәсібі

Май өнеркәсібі өсімдік шикізатын өңдеумен айналысады. Шығу кезінде майлар (күнбағыс, рапс, зығыр және т. б. ) және маргарин тамақ үшін алынады, сонымен қатар техникалық жағармайлар, пластикалық толтырғыштар, тұрмыстық химия, косметика және жеке гигиена (кремдер, сабындар және т. б. ) өндіруге арналған компоненттер шығарылады. )

Slide 11

Сүт индустриясында сүт -

өндіріске арналған шикізат. Кәсіпорындар өнімдердің кең ассортиментін шығарады: ашытылмаған (май, балмұздақ және т. б. ) және ашытылған өнімдер (ірімшіктер, айран, йогурт және т. б. ), консервіленген және құрғақ сүт, казеин және т. б. Әлемнің барлық дерлік елдерінде сүт өнімдерінің өзіндік өндірісі бар. Шет мемлекеттердегі үлкен көлемді қайта өңдеу зауыттарының көпшілігі шектеулі өнім ассортиментіне мамандандырылған. Бірақ Шығыс Еуропа мен Ресей елдерінде сүт өнімдерінің көптеген түрлерін шығаратын ірі өндірістер жиі кездеседі.

Slide 12

Ұн өнеркәсібі өңдеу

Ұн тарту өнеркәсібі-дәнді дақылдардан (қара бидай, бидай, арпа және т. б. ) және бұршақ дақылдарынан ұн өндірумен айналысатын тамақ өнеркәсібінің негізгі салаларының бірі. Өндіріс технологиясы үш кезеңнен тұрады:астықты сепараттау, жуу, қабыршақтау, ұсақтау; ұнға ұнтақтау; пакеттерге орау. Ұн сатылымға шығарылады немесе шикізат ретінде наубайханалар мен кондитерлік фабрикаларға жіберіледі. Ұн тарту кәсіпорындары дәнді дақылдардың өнімділігіне байланысты, өйткені түпкілікті өнімнің өзіндік құнының 80% - ын шикізаттың бағасы құрайды.

Slide 13

Крахмал өнеркәсібі өңдеу

Бұл саланың негізгі өнімі-өсімдік материалдарынан (картоп, бидай, жүгері және кассава) жасалған крахмал. Өнімнің қосымша түрі-патока және жеміс сироптары. Егер сіз крахмалдың басқа түрлерімен салыстырсаңыз, картоп калориясының төмендеуімен және құрамдағы минералдардың көбеюімен сипатталады. Крахмал бөлшек саудада сатылады, шұжық (18, 2 %), жеміс желе (12, 3%) өндірісінде қолданылады. Оның тағы бір қолданылуы - қағаз шығару (3, 7 %), декстрин, фармацевтикада қолдану (таблетка ингредиенті, ұнтақ) .

Slide 14

Нан-тоқаш өнеркәсібі

Нан пісіру өндірісі ежелгі қызмет түрлерінің бірі-нан өнімдерін өндірумен айналысады.

Slide 15
Ұқсас жұмыстар
Тамақ өнеркәсібінің шикізатты пайдалануына қарай бөлінуі
Тамақ өнеркәсібінің жіктелуі
Газ өңдеу өнеркәсібі
Жеңіл өнеркәсіп
Екіншідүниежүзілік соғыс басталар қарсаңында Қазақстан қорғасын өндіруден
Тамақ және жеңіл өнеркәсібі
Сүт өндірісі
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы
ДҮНИЕЖҮЗІЛІК ӨНЕРКӘСІП МҰНАЙ ӨНЕРКӘСІБІ
Зырян қорғасын комбинаты
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz