Кондитерлік кафесін ашудың бизнес жоспары




Презентация қосу
БИЗНЕС-ЖОСПАР
КОНДИТЕРЛІК КАФЕ “Sweet cake”

Орындаған:
Тексерген:
Жоспар:

1. Жобаның түйіндемесі
2. Бизнестің сипаттамасы, оның мақсаттары мен міндеттері.
3. Көрсетілетін қызметтердің (өндірілетін өнімнің, жұмыстардың)
сипаттамасы, мақсаттары мен міндеттері.
4. Тұтынушылардың сипаттамасы (халықтың әлеуметтік қабаты (жас
құрамы, жынысы, әлеуметтік тобы)).
5. Маркетинг жоспары (тұтынушылардың әлеуметтік тобы (ерлер,
әйелдер, балалар, жас тобы, табысы, қызмет түрлері бойынша
әлеуметтік әлеуметтік топтар және т.б.), компанияның бағасы және
баға саясаты, бәсекелестер (бәсекелес кәсіпорындардың атауын
көрсету) , олардың сипаттамасы (олардың күшті және әлсіз
жақтары)).
6. Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды
амортизациялау және Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр
энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу энергиясы және т.б.)", "салық
түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі баптары
бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

0
Жобаның түйіндемесі
• Ұсынылып отырған жоба «Sweet cake»
Кондитерлік кафесін ашудың бизнес жоспары.
• Жобаның жетекшілері:
• Жобаның идеясы: «Sweet cake» кондитерлік
кафесін ашу келесі мақсаттарды көздейді:
• Кәсіпорынды құру
• Пайда табу
• Кәсіпорынның сипаттамасы: Тәтті тағамдарды
ұсыну. Еуропалық тәттілерді ғана емес,
сонымен қоса қазақ ұлттық тәттілерінің
жаңданған үлгісін ұсыну.
• Жобаның құны:3 000 000тенге.
• Жоба өзін-өзі ақтау мерзімі 12 ай.
• Алған несие бойынша төлемдер жобаның
бірінші айынан басталады.
• Іске асыру жобасының қарызын қайтару—
0
бірінші айдан басталады. 4
2.Бизнестің сипаттамасы, оның мақсаттары мен
міндеттері.

• Осы жобада кондитерлік өнімдерді өндіретін кондитерлік
цех және кафе құру қарастырылады. кондитерлік тағам
дәмімен және сыртқы түрінің қабілеттілігімен
ерекшеленеді. Кондитерлік цехта әртүрлі тәттілер
пісірілетін болады. Олар:торттар, пирожныйлар, круассан
өнімдері. Кондитер цех әрдайым таза ұсталынады. Адам
денсаулығына зиянды заттар қолданылмайды. Яғни,
барлық нормаларға сай сапалы кондитерлік өнімдер
пісіріледі.
• Кондитерлік кафе екі форматта жұмыс атқарады. Біріншісі:
кондитерлік цех яғни, өнім өндіреді, тапсырыстар алады.
Екіншісі,кафе түрінде.
• Қаланың орталығында орналасқандықтан, тұтынушы көп
келеді. Келушілерді тарту үшін әртүрлі маркетингтік
шараларды жиі өткізеді, бұл клиент базасын көбейтуге
көмектеседі.
• Мен осы бизнесті ашқан себебім, өзім тәтті бәліш және
торттарды пісіргенді ұнатамын. Сол себепті осындай ойға
келіп кондитерлік кафе ашуды жөн көрдім.
3.1.Көрсетілетін қызметтердің (өндірілетін өнімнің,
жұмыстардың) сипаттамасы, мақсаттары мен міндеттері.

1. «Sweet cake»кафесі келесі қызмет түрлерін
ұсынады: торт,бәліш,тоқаштардың кең
таңдауын ұсынады, кез келген тәттілерге
тапсырыс қабылдайды, қала ішінде тегін
жеткізу
2. «Sweet cake» кафесінің ерекшеліктері
3. Жақсы қызмет көрсету
4. Табиғи құрам, сапалы өнім
5. Жеткізу қызметі және тапсырыс қабылдауы
6. Қолжетімді баға
7. Жайлы интерьер

0
3.2.КӨРСЕТІЛЕТІН ҚЫЗМЕТТЕРДІҢ (ӨНДІРІЛЕТІН ӨНІМНІҢ, ЖҰМЫСТАРДЫҢ)
СИПАТТАМАСЫ, МАҚСАТТАРЫ МЕН МІНДЕТТЕРІ.

Еуропалық тәттілер
Атауы Құрамы Бағасы, 1 кг Атауы Құрамы Бағасы

Вупи пай Ұн,жұмыртқа,қант,какао 6000 Круассан Ұн,сары 400
(кілегейлі крем ұнтағы,шоколад,сары май, май,қант,сүт,жұмы
чиз) қамыр ртқа,шоколад
қопсытқыш,кілегей,қант
ұнтағы,сүзбелі ірімшік
Қызыл мақпал Ұн,жұмыртқа,айран,бояғыш 5500
(кілегейлі крем ,қант,қамыр
Тәтті тоқаш Ұн,жұмыртқа,сүт,қ 200
чиз) қопсытқыш,өсімдік
ант,сары май
майы,кілегей,қант
ұнтағы,сүзбелі ірімшік
Сникерс Ұн,жұмыртқа,қант,какао 6000
(кілегейлі крем ұнтағы,сүт,өсімдік Капкейки Ұн,жұмыртқа,сары 500
чиз) майы,карамель,жаңғақ,кілег май,қант,сүт,кілеге
Салмасы- ей,қант ұнтағы,сүзбелі й
карамель,жаңғақ ірімшік,шоколад
Сүтші қыз Қоюлатылған 5000
Эклеры Ұн,су,жұмыртқа,қа 220
(пломбир кремі) сүт,жұмыртқа,ұн,қамыр
нт,кілегей
қопсытқыш,сүт,қант,жүгері
крахмалы,кілегей
Балды торт Ұн,жұмыртқа,бал,сары 4000
(пломбир кремі) май,ас Трайфлы Ұн,жұмыртқа,қант, 500
содасы,сүт,қант,кілегей сүт,кілегей,сүзбелі
0
Наполеон Ұн,жұмыртқа,сары 4500 ірімшік 7
(пломбир кремі) май,су,сүт,қант,кілегей
3.3.КӨРСЕТІЛЕТІН ҚЫЗМЕТТЕРДІҢ (ӨНДІРІЛЕТІН ӨНІМНІҢ, ЖҰМЫСТАРДЫҢ)
СИПАТТАМАСЫ, МАҚСАТТАРЫ МЕН МІНДЕТТЕРІ.
Ұлттық
тәттілер
Атауы Құрамы Бағасы Атауы Бағасы
Шұбаттан Ұн,сары 850 Шәй(қарақат, 1450
жасалған мусс май,қант,сүт,жұмы апельсин+даршын,
(Ірімшікпен) ртқа,шоколад зімбір+бал, құлпынай
+ жалбыз,
Чизкейк(Тары Ұн,жұмыртқа,сүт,қ 1550
алма+жалбыз)
қабатты сүзбелі ант,сары май
ірімшікпен )
Майсөк Ұн,жұмыртқа,сары 750 Кофе(экспессо, 450-1150
май,қант,сүт,кілеге американо, капучина,
й латте)
Ірімшік қосылған Ұн,су,жұмыртқа,қа 650
бауырсақ нт,кілегей

Төңкерме(Қуыры Ұн,жұмыртқа,қант, 750
лған бидайдан) сүт,кілегей,сүзбелі
ірімшік
Алма 1250
орамасы(Ваниль
балмұздағымен)
Бауырсақ 550
4.Тұтынушылардың сипаттамасы (халықтың әлеуметтік қабаты (жас құрамы, жынысы,
әлеуметтік тобы).

Кафенің мақсатты аудиториясы өте
кең.
Тұтынушылардың негізгі санаты –
табыс деңгейіне қарамастан 18-30
жас аралығындағы жастар.
Келесі санаттар мақсатты аудитория
болып табылады:
Іскерлік кездесуге келетін
клиенттер;
Тәтті тағамды ұнататын
тұтынушылар;
Іс-шараға тәтті дастарханға
тапсырыс беретін ұйымдар;
Бірлесіп жұмыс атқаратын
мейрамханалар.
5.1.Қысқа мерзімді маркетинг жоспары (тұтынушылардың әлеуметтік тобы (ерлер, әйелдер, балалар,
жас тобы, табысы, қызмет түрлері бойынша әлеуметтік әлеуметтік топтар және т.б.), компанияның
бағасы және баға саясаты, бәсекелестер (бәсекелес кәсіпорындардың атауын көрсету) , олардың
сипаттамасы (олардың күшті және әлсіз жақтары).
Бизнес ашу кезіндегі маңызды қадамның бірі тиімді маркетингтік жоспарды жасау және
іске асыру болып табылады, ол тұрақты тұтынушылар болуына әсер етеді, оған мыналар
жатады:
• Жарнама белгісін (баннер) әзірлеу;
• Парақшаларды тарату;
• Веб-сайтты құру - визит карточкалары кафе мәзірі мен жұмыс уақыты сипатталған;
• Баспа басылымдарындағы, журналдардағы жарнама,әлеуметтік желідегі жарнама;
• Купондарды қолдана отырып, жарнамалық акциялар өткізу;
• Әлеуметтік желіде парақша ашу.

Маркетинг жоспарда фишкалардың болуы өте маңызды Мысалы:
Таңертең және түскі уақытта: акциялар, арнайы ұсыныстар, тегін
сусындар және т.с.с
Кешке: тірі музыка, ди-джейлер, мастер-класстар.
Іс-шаралар мен банкеттер кестесін құру, мейрам күндерін
мүмкіндігінше тиімді ету, корпоративті кештерді «әлсіз» күндерге қою.
Wi-Fi-дың қол жетімді ету, әсіресе мекеме мобильді интернет жұмыс
істемейтін бірінші қабатта немесе жертөледе болса.
Келушілерге арналған жеңілдіктермен тікелей бонустар
енгізу. Мысалы, тапсырыс 20 минут ішінде жеткізілмесе, онда белгілі
бір пайызда жеңілдік жасау.
5.2.Қысқа мерзімді маркетинг жоспары (тұтынушылардың әлеуметтік тобы (ерлер, әйелдер,
балалар, жас тобы, табысы, қызмет түрлері бойынша әлеуметтік әлеуметтік топтар және т.б.),
компанияның бағасы және баға саясаты, бәсекелестер (бәсекелес кәсіпорындардың атауын көрсету)
олардың сипаттамасы (олардың күшті және әлсіз жақтары).

Жарнамалар Сипаттамасы
Қызмет көрсетуді үнемі Қызмет көрсету стандарты міндетті түрде енгізілген. Қызметкерлер
жақсарту мекеменің келбеті болып табылады, олар арқылы клиенттермен
байланыс жасалады және олар мекеменің имиджін құрады

Ерекше мәзірді жасау Ең алдымен, келушілерді мәзірмен таңдандыру. Сәтті кафенің басты
мақсаты - өз тұтынушыларын дәмді тамақтандыру.

Мекеменің атмосферасын Атмосфераны орналасқан жерге қарай таңдаған жөн. Ерекше дизайн
сақтаңыз тұрақты клиенттердін пайда болуына ықпал етеді.

Әлеуметтік желіде Жарнама Әлеуметтік желілер бизнесті алға жылжытудың тиімді алаңы болды.
жасау Күн сайын мұнда адамдар орта есеппен бір сағаттай болады.
Әлеуметтік желілерді қолданушылар арасында азаматтардың 59% -ы
18 жастан асқан. Мақсатты мүмкіндіктердің арқасында дәл сатып
алушыны табу бұрынғыдан да оңай.

Веб-сайтты құру Жаңа клиенттерді тарту үшін веб-сайт қажет. Бұл тапсырманы
орындау үшін сіз әлеуетті қонақтардың желідегі ресурсқа кіруіне көз
жеткізуіңіз керек. Содан кейін виртуалды келушілерді кафенің нақты
қонақтарына аудару керек.
6.1.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және
Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу
энергиясы және т.б.)", "салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі
баптары бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

Коммуналдық Ай сайынғы шығын Жылдық шығын
қызмет

Электр энергиясы 12000 144000

Сумен жабдықтау 10000 120000

Жылу энериясы 6000 72000

Барлығы 28000 336000

6.2.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және
Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу
энергиясы және т.б.)", "салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі
баптары бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

Сапалы өнім өндіру үшін сапалы құрал-
жабдық қажет
Ас үйге қажетті құрал- жабдықтар:

Миксер 120000

Тоңазытқыш 200000

Ас үй шкафы 300000

Газ плитасы 120000

Пеш 2* 400000

Кондитерлік таразы 5000

Ыдыстар 50000
6.3.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу
энергиясы және т.б.)", "салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі баптары бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

Қонақ бөлме жабдығы

Үстел 6*30000

Орындық 15*4000

Кассалық аппарат 70000

Бар 150000

Тоңазытқыш 150000

Касса үстелі 200000
6.4.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және
Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу
энергиясы және т.б.)", "салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі
баптары бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

Ас үй қызметкерлері:
Аспаз - мекеменің жалпы тұжырымдамасын
жасайды, тағамдардың технологиялық карталарын
жасайды, олардың дұрыс ұсынылуын бақылайды,
ас үйдегі өнімдердің болуын бақылайды.
Шеф-аспаз - көмекшінің және бастықтың
орынбасары.
Ыдыс-аяқ жуатын көмекші
Қызмет көрсетуші персонал:
Зал әкімшісі - қонақтарды қарсы алады.
Даяшы
Бариста
Тазалық ханымы
Әкімшілік персонал:
Бухгалтер - кірістер мен шығыстардың есебін
жүргізеді, салық органдарымен жұмыс істейді.
6.5.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және
Жөндеу" , "Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу
энергиясы және т.б.)", "салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі баптары
бойынша шығындарды есептеу кестелерін жасау).

Лауазымы Айлық мөлшері
Аспаз 120000
Шеф аспаз 140000
Зал әкімшісі 90000
Даяшы 70000
Бариста 80000
Тазалық ханымы 70000
Ыдыс-аяқ жуатын көмекші 70000

Бухгалтер 100000
Барлығы 640000
6.6.Өндірістік жоспар ("еңбекақы төлеу", "негізгі құралдарды амортизациялау және Жөндеу" ,
"Коммуналдық қызметтер (электр энергиясы, сумен жабдықтау, Жылу энергиясы және т.б.)",
"салық түрлері бойынша төлемдер"шығындарының келесі баптары бойынша шығындарды
есептеу кестелерін жасау).

Алғашқы инвестициялық 1 айлық 1 айлық Сомма Пайда
шығындар кіріс шығыс
1900000 Кафе 100000
1-ші ай кафені жалға алу 100 000 жалға алу
Қызметкер 640000
Ас үй жабдығы 1 195 000 лер
жалақысы
Қызметкерлердің айлық 640 000
Несие 258000
мөлшері
Коммуналд 28000
Қонақ бөлме жабдығы 630 000 ық төлем

Жарнама 100 000 Салық 20000

Құжаттар 70 000 Азық-түлік 400000

Коммуналдық қызметтер 28 000 Жалпы 646000
НАЗАРЛАРЫНЫЗҒА РАХМЕТ!

Ұқсас жұмыстар
«LOVE» кафесінің бинес жоспар мазмұны
Кондитерлік дүкен
Дәріхана ашудың инвестициялық жоспары
Кафенің бірегей сату ұсынысы
БИЗНЕС ЖОСПАР “Құймақ” кафесін ашу SWOT анализ жасау
Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
«АқҚар» химиялық тазалау бизнес жоспары
Италия стиліндегі “Милано”кафесі
Шетелдік кофехана жабдықтарын өндірушілер
Бизнес жоспар
Пәндер