Нұр - Сұлтан 2019 жыл


Бұл презентацияның бағасы: 500 теңге
Скачать: бот арқылы


Презентация қосу
Д.А.Қонаев атындағы
колледж

БИЗНЕС
ЖОСПАР
Орындаған: Мұратхан Ж.Н.
Топ: УА 9 – 18
Тексерген: Бердеш Г.М.

Нұр – Сұлтан
2019 жыл
SHERBET
Шығыс ас үйі
мейрамханасы
Түйіндеме
Жобаның іске асу мерзімі
Қызметтің сипаттамасы
Маркетинг жоспары
Техникалық жоспарлау
Қызметкерлер туралы мәлімет
Қаржы жоспары
Қорытынды

ТҮЙІНДЕМЕ
Бұл бизнес-жоба "Шығыс ас үйі
мейрамханасын ашу" инвестициялық
жобасының қаржылық-экономикалық
тиімділігін және оның техникалық тұрғыда
жүзеге асырылу негіздерін түсіндіру
мақсатында әзірленді.
Кәсіпорынның қызмет мақсаты тағамдануды
ұйымдастыру ғана болып табылмайды,
сонымен қатар демалыс жасау болып
саналады: банкеттер немесе мерекелік
шаралар ұйымдастыру. Мейрамханаға келу –
бұл, әрине дәмді тамақтануды қалау ғана
емес, соған қоса басқалармен араласу
мүмкіндігі, істкерлік мәселелерді талқылау
үшін кездесу немесе дем алу. Мақсаттық топ:
Нұр - Сұлтандықтар (95%),
Қалаға келген саяхатшылар, соның
ішінде шет елдіктер (5% дейін)
Әлеуметтік топтар:
Балалы отбасылар
Студенттер
0
Бизнесмендер, шенеуніктер, мамандар 4
Жоба бойынша жалпы инвестициялық
шығындарға мыналар жатады:

Жобаны қаржыландыру несиелік капитал есебінен
жүзеге асырылады деп жоспарлануда.

Несиелендірудің келесі шарттары қабылданады:
Несие Теңге
валютасы
Пайыздық 14%
мөлшерлеме, жылына
Пайыздық Ай сайын
мөлшерлеме мен
негізгі қарызды өтеу
Пайыздық 6
мөлшерлемені өтеуге
жеңілдік жасалатын
кезең, ай
Негізгі қарызды 6
өтеуге жеңілдік
жасалатын кезең, ай 5
Жобаның іске асыру мерзімі
Мейрамханының үлгісі – орташа бағалық санат.
Залдың ауданы – 770 ш.м. шамасында.
Отыратын орындардың есептелген саны – 200.
Орташа түбіртек (бір келуші тұлғаға есеп) ішімдіксіз - 5 500
теңге, ішімдікпен бірге – 7 500 теңге. Ішімдіктерді келушілердің
жартысы тұтынады деп болжануда.

Бизнестің мақсаттары
Нұр – Сұлтан қаласының мейрамхана нарығында орын табу.
Кіретін ақша ағымының тұрақты болуын қамтамасыз ету.
Мақсаттық көрсеткіш: 5 жыл бойы қызметті сату мөлшері -
28 527 156 USD.
Қызмет көрсетудің шығынсыз деңгейіне жету және
табыстың артуын қамтамасыз ету.
Мақсаттық көрсеткіш: 3 918 688 USD - 5 жылға.
Салынған инвестицияның өзін-өзі ақтауын және табысты
болуын қамтамасыз ету.
Мақсаттық көрсеткіштер:
Таза дисконттық табыс – 1 716 328 USD
Жобаның табыстылығының индексі – 54,4 %,
Өзін-өзі ақтау мерзімі – 2,77 жыл.
Жаңа әрі заңды 56 жұмыс орнын аша отырып жағымды
әлеуметтік әсерге қол жеткізу және бюджетке төленетін
салықты арттыру. 6
Кәсіпорын қызметінің тиімділігінің жобаның 5
жылындағы көрсеткіштері:
Жылдық табыс(5 1 156 615
жыл), USD
Активтердің 31,2%
рентабельділігі
Кірістілітің ішкі 54,4%
нормасы
Таза ағымдық құны 1 811 606
Жобаның өзін-өзі 2,42
ақтауы
Экономикалық тұрғыдан қарастырғанда жоба
мыналарға әсер ететін болады:
Нұр - Сұлтан қаласының бюдджетіне қосымша
табыстың түсуіне;
Нұр - Сұлтан тұрғындары мен қонақтарының
сапалы мейрамхана қызметіне қатысты
қажеттіліктерін қанағаттандыруға.
ҚЫЗМЕТТІҢ СИПАТЫ
Заманауи мейрамханалық бизнес тағамдану индустриясына
да, демалыс пен көңіл көтеру саласы қызметтерін
ұйымдастыруға да, тіпті туризм саласына да жатады.
Мейрамханаға келу – бұл, әрине дәмді тамақтануды қалау
ғана емес, соған қоса басқалармен араласу мүмкіндігі,
істкерлік мәселелерді талқылау үшін кездесу немесе дем алу.
Сондықтан мейрамхана бизнесінің жетістіктеріне әсер ететін
негізгі факторлар мыналар болып табылады:
• Ас үйі

• Қызмет көрсету деңгейі

• Интерьер

Біздің аймағымызда дәстүрлі болып табылатын ас үйін таңдау
тұтынушының таңдауының өзгеріп кетуі қауіпін төмендетеді,
соған қоса аспазшыларды іздеуді немесе ауыстыруды
жеңілдетеді, үнемі үржаңа сапалы өнімдер болады.
МАРКЕТИНГТІК ЖОСПАР
• 1. Нарықты талдау
• Сарапшылардың бағалауы бойынша 2017
жылға дейін ҚР мейрамхана нарығының
жыл сайын артуы шамамен 15% құрады
• Алматы – Қазақстанның мейрамхана
бизнесі бойынша көшбасшысы –
мейрамханалардың саны бойынша да,
сапасы бойынша да. Алмады астана
болып тұрған кезден бастап сапалы
инфрақұрылымы, жабдықытары және
білікті мамандары бар, дамыған
қоғамдық тамақтану базасы қалды.
Алматыда 1605 қоғамдық тамақтану
кәсіпорыны бар, соның ішінде 554
мейрамхана. Нұр – Сұлтанға келетін
болсақ, онда заманауи сауда және ойын-
сауық кешендері мен қоғамдық
тамақтану орындарының көбісі 2006–2007
жылдары – тұтынушылар секторының
Вставка рисунка

аса қарқынды дамып тұрған кезеңінде
ашылған.
Көптеген қазақстандық мейрамханалара
негізінен студенттер жұмыс істейді, ал бұл
олар үшін уақытша жұмыс. Проблемалар
дашяларға ғана қатысты емес, аспаздарға да
қатысты. «Әдетте барлық аспаздар бір
аспаздар, олар тек бір орыннан келесі
орынға ауыса береді. Жаңа орындар үсті-
үстіне ашылуда, ал тиісті жұмыс істей
алатын бас аспаздар біршама аз», – дейді
«Афиша» дәмханасының бас аспазы
Алексей Головин. Сондықтан соңғы бірнеше
жылдар бойы ірі мейрамханалар шет
елдіктерді жұмыс істеуге жиі шақыруда.
«Бұл тіпті сән де емес, тенденция да емес.
Бұл, ең алдымен, өзіндік мамандардың
тапшылығы. Біз, әрине, шет елдік
мектептердің тамыры терең және уақытпен
тексерілгендігін түсінеміз. Ал бізде тек
соңғы бес жылдар шамасында ғана аспаздар
қандай да бір креативтік жаңашылдық
идеялар ұсынуда», дейді Қазақстанның бас
Вставка рисунка

аспаздарының ұлттық ассоцияциясының
президенті Александр Трегубенко.

2. БӘСЕКЕЛЕСТЕРГЕ ТАЛДАУ
Текше бәсекелестер (қаланың әр түрлі жерлерінде орналасқан шығыс ас үйі
мейрамханалары).
Нарықтың бұл сегменті Қазақстандағы тұрғындардың сұраныстарын көбіне ие. Дайындалып
отырған мейрамхана орналасатын маңайда қазіргі уақытта бәсекелестер жоқ.
Мақсаттық тұтынушылар
Аудиторияның әлеуметтік-демографиялық келбеті:
• Нұр - Сұлтандықтар(95% бастап),
• Саяхатшылар және қала қонақтары, соның ішінде шет елдіктер (5% дейін)
• Әлеуметтік топтар:
• Балалы отбасылар
• Студенттер
• Бизнесмендер, шенеуніктер, мамандар (ақ, көк және сұр жағалылар)
Жасы:
• 25 бастап және одан да ересек
Жынысы:
• 70% - ерлер
• 30% - әйелдер
Вставка рисунка

Ай сайынғы табыс: 100 000 теңгеден бастап
• Бәсекелестік артықшылықтар
ТЕХНИКАЛЫҚ ЖОСПАРЛАУ

012
ТЕХНИКАЛЫҚ ЖОСПАРЛАУ
Технологиялык процесс

Жобаны жүзеге асыру үшін технологиялық жабдықтар,
арнайы көлік (ГАЗель), жиһаз сатып алып, оларды
мейрамханаға дейін жеткізу үшін пайдаланылатын болады.
Сонымен қатар компьютер мен арнайы бағдарламалық құрал
сатып алу жоспарланған. Төменде негізгі құралдарға
жұмсалатын
Атауы инвестиция құрамы берілген.
Құны мың.тг
Жай құраларға инвестициялар:
Негізгі 205 000
Кассалық аппараттар 120
ЖиҺаз және 11 820
аксессуарлар
Ас үй және қойма 17 000
жабдықтары
Автокөлік 4 076
Компьютерлер және 720
басқа да техника
Барлығы негізгі 238 736
құралдар 13
Компания менеджменті шығыс ас үйі мейрамханасын
қалыптастыру бойынша кәсіби жобалаушылардың қызметін
тұтынатын болады. Компанияның атқарушы директоры
мейрамхананы жобалау және оған әрлеу мен жөндеу
жұмыстарын жүргізу бойынша мейрамхананың жөнделуі және
әрленуі жұмыстарына тікелей жауапты болады. Мейрамхана
мейрамханалар мен барларға арналған кәсіби ыдыс-
аяқтармен жабдықталатын болады. Кәсіби ыдыс-аяқтардың
құны тұрмыстық ыдыстарға қарағанда артық болады, себебі:

• кәсіби ыдыс-аяқ бастапқы қалпын ұзақ уақыт бойы сақтап
қалады, шеттері ұшпайды, жарылмайды, суреті кетпейді;
• кәсіби ыдыс-аяқтар соққыларға және құлауларға төзімді,
сирек сынады;
• жетпейтін ыдыстың сондай түрлерін сатып алуға үнемі
мүмкіндік бар.

Өнімдерді алғашқы сатып алу 3 000 000 теңге мөлшерінде
жоспарланды және оған спирттік ішімдіктер сатып алу кіреді.

Лицензиялау

Компания Қазақстан Республикасының «Лицензиялау туралы» Заңына сай
спирттік ішімдіктерді сатуға тиісті түрде лицензия алуға міндетті. Лицензия
Өндірістік қызметкерлер
Лауазымы Саны Жалқысы айына(теңге)

Бас аспаз 1 120

Аспаздар 20 80

Ыстық цех 8 80

Салқын цех 6 80

Кондитерлер 3 80

Кәуәпшылар 3 80

Бармен 4 80

Даяшылар 14 60

Жабдықтаушы 2 60

Кассир 2 60

Стюарт 8 30

Қызметкерлерді түнде 1 90
тасушы
Жүргізуші 2 90

Фирма және кәсіпкер туралы мәлімет
Жобаны жетістіктерге жете отырып дамыту үшін кәсіби
менеджерлер мен мамандар қабылданатын болады.
Қызметкерлерды қабылдау алдын ала басталды, осыған
байланысты Компанияның Бас директоры негізгілерін
таңдап алды және шығыс ас үйі мейрамханасын ашуды
ұйымдастыруға олар қатыстырылды

Кәсіпорынның ұйымдастырушылық құрамы:

Директор

Қызметшіле Бухгалтерл
р ер

ҚАРЖЫ ЖОСПАРЫ

ҚАРЖЫ
Жоба банктік несие түріндегі 100% қаражат
есебінен қаржыландырылады, оның мөлшері
2 906 000
Инвестициялық Бағасы, барлығы
шығындар

Айналымдық капитал 32 152

Негізгі қаражат 205 044

Жалпы қорытынды 237 203

МОБИЛЬНАЯ ВЕРСИЯ

IOS Android
version version

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА
РАХМЕТ!

Электрондық почта:
sherbetmail@website.co
m

Ұқсас жұмыстар
Үшіншісі - инновациялық қолдау экожүйесін дамыту
Эпидемиологиялық зерттеулердің кезеңдері
Астана медицина университеі
ПЕДАГОГ МƏРТЕБЕСІ
Тарақандар отряды өкілдерінің жалпы сипаттамасы
ҚАБЫНУҒА ҚАРСЫ ДӘРІЛІК ЗАТТАР
Орталық Азияда орналасқан мемлекет
ДИАГНОСТИКА ӘДІСТЕРІ
Батыстағы қалалар
Нұрлы көш бағдарламасы және отандастардың қайтып оралуы
Пәндер