Органикалық өнім өндіру




Презентация қосу
Органикалық өнім өндіру
Органикалық өсімдік шаруашылығы

Студент:
Ізмағамбетова
Ақерке
Оқу тобы:Х-17-3
Оқытушы:
Жұмаділда
Наргиз
1.Органикалық өсімдік шаруашылығында топырақтағы органикалық
материалдар құрамын ұстап тұратын немесе олардың санын көбейтетін,
топырақтың тұрақтылығы мен биологиялық әртүрлілігін күшейтетін,

топырақтың тығыздануы мен эрозиясының алдын алатын, тозу
процестерінің өсуін болдырмайтын топырақты өңдеу мен қопсыту әдістері
пайдаланылады.
2.Органикалық өндіріс үшін топыраққа қойылатын
фитосанитариялық нормалар талаптарына сәйкес келетін жер
учаскелері пайдаланылады.

3.Құрамында топыраққа арналған гигиеналық нормативтерден
асып түсетін ластаушы заттары бар жер учаскелері ауыспалы
егістен шығарылады.

4. Пайдаланылатын барлық өсімдік өндіру технологиялары
қоршаған ортаны ластаудың алдын алады және оған қосылатын
5. Өнім өндіру үшін органикалық өндірілген тұқымдар мен көшет
материалдары пайдаланылады. Тұқымдар мен вегетативтік
көшет материалы осы Қағидаларға сәйкес бір буын немесе
көпжылдық дақылдар жағдайында екі өсіру маусымы ішінде
өндіріледі.

6. Топырақтың жалпы жай-күйін жақсарту немесе топырақтағы
және (немесе) түсімдегі қоректік заттардың құрамын ұлғайту
үшін микроорганизмдердің тіршілік әрекеті өнімдері негізіндегі,
сондай-ақ құрамында тірі микроорганизмдер бар препараттар
пайдаланылады.

7. Топырақтың құнарлылығы мен биологиялық белсенділігі
бұршақ тұқымдастар мен басқа да жасыл тыңайтқыш
дақылдарын қоса алғанда, көпжылдық ауыспалы егіс көмегімен
ұстап тұрылады және ұлғайтылады.

Топырақтың құнарлылығы мен биологиялық белсенділігі топырақ
жақсартатын заттарды және органикалық ауыл шаруашылығы жүйесінде
алынған және компостирлеу немесе анаэробты ферменттеу сатысынан өткен
жануарлар мен өсімдіктерден алынған заттарды:
1) органикалық өнімдер өндіретін шаруашылықтардан
алынған төселген көң, құс сыңғырығы – өнімді
жинауға дейін 120 күнтізбелік күн бұрын топыраққа
енгізген жағдайда, қолдану регламенттеріне сәйкес
биотермиялық өңдеуден кейін;
2) органикалық өнімдер өндіретін шаруашылықтардан
алынған төселмеген көң мен төселмеген құс
сыңғырығы – залалсыздандыру мен зарарсыздандыру
жүргізілгеннен кейін;
3) үйдегі тамақ қалдықтары – фракциялаудан және
биотермиялық өңдеуден кейін;
4) шымтезек (синтетикалық қоспалар қосылған
шымтезектен басқа) қолдану жолымен ұстап
тұрылады және ұлғайтылады.
Органикалық өсімдік шаруашылығы минералды азотты тыңайтқыштарды,
өсуді синтетикалық реттегіштерді, синтетикалық бояуларды, полихлорид
негізіндегі материалдарды, синтетикалық гербицидтерді, фунгицидтерді,
инсектицидтерді және пестицидтерді қолданбай жүзеге асырылады.
Табиғи аумақтарда, ормандарда және ауыл
шаруашылығы аумақтарында табиғи өсетін
жабайы өсімдіктер мен олардың бөліктерін
жинау, егер:
1) бұл аумақтар жинауға дейін үш жыл
ішінде органикалық өнім өндіруде
қолданылмайтын заттармен өңделмесе;
2) жинау мекендейтін табиғи ортаның
тұрақтылығына немесе жинау аумағындағы
түрлердің өмір сүру жағдайына әсер етпесе,
органикалық өндіріс әдісі болып саналады.

Ұқсас жұмыстар
Бактериалды ашытқыларды қолдану технологиясы
Қантты заттар
Лимон қышқылын алудың тереңдік әдiсі
Экологиялық биотехнология
Лавсаннан және капроннан талшықтың синтетикалық өндірісі. Процесстің химиясы
Органикалық тыңайтқыштар
ЛИМОН ҚЫШҚЫЛЫН АЛУДЫҢ ТЕРЕҢДІК
Көмірді гидрогендеу процесі
Биотехнологиялық өнімдердің негізгі түрлері
Ашытқы өндірісі
Пәндер