Етті союда қолданылатын жаңа құрылғылар




Презентация қосу
Мал сою бекеттері мен
ет өңдейтін цехтар.
Етті союда
қолданылатын жаңа
құрылғылар
Топ: ТПП-18К-2
Орындаған:Шату Назерке
Ет комбинаты (Мясокомбинаты).
Бұл ет өнеркәсібінің негізгі кәсіпорны болып саналады. Бұл жерлерде мал
мен құсты етке союдан басқа, шұжық (колбаса) және де басқа ет өімдері
не өңдеуге, ет және дайындалған ет өнімдерін сақтауға жағдай жасалған.
Өнім шығару қуаттылығына байланысты ет комбинаттары 5 категорияға

бөлінеді:
І-ші категорияға жылына 35 мың тоннадан артық ет, шұжық және ет
өнімдерін өндіретін комбинаттар жатады
ІІ- ші категорияға 20-дан 35 мың тоннаға дейінге
ІІІ-ші категорияға 8-20 мың тонна;
ІV-ші категорияға – 3-8 мың тонна;
V-ші категорияға – 3 мың тоннға дейінгі ет өндіруші комбинаттар жатады.
Ет комбинатының өндірістік жайы негізінен бір қабатты болып келеді, тек
кейбір өте үлекен қуатты комбинаттар ғана 2-3 қабатты (этаж) болып келеді.
Мал сою бекеттері (Скотобойные пункты)
Мал сою бекеттері – көлемі шағын ғана келген жән
е қуаты да аз мал сою
орыны болып табылады. Мұндай мал сою бекетінд
е бірт ауысымда (сменада)
етке 20 бас ірі қараны, не болмаса 100 бас қойды со
юға болады.
Тармақтардың үштұғырлығы мынадай:а)
жақын маңдағы ауылдардың
жануарларын союды бір жерге
шоғырландыру;б) жануарларды сою
және ұшаны мүшелеу кезінде
ветеринариялық-санитариялық
бақылауды қамтамасыз етсін.Мал сою
пункттерінде жоғары сапалы былғары,
аң терісі шикізаты алынады және оны
бастапқы өңдеу уақтылы жүзеге
асырылады.№ 59-103 үлгі жоба бойынша
колхоздық-совхоздық мал сою пункттері
өткізу қабілеті 5-7, ал аудандық —
ауысымына 10-25 ірі қара мал басымен
Ет өнеркәсібінің негізгі түрі-ет
комбинаты. Ет комбинаттарының үш
түрі болды: ірі, орта және кіші;
біріншісі бір ауысымда 500 — ге дейін,
екіншісі — 100 және үшіншісі-50 тонна
ет.Ет комбинаттарында мал шикізатын
әртүрлі тағамдық, техникалық,
фармацевтикалық және жемшөп
өнімдеріне қайта өңдеу жүзеге
асырылады.
Ет комбинаттарында мынадай өндірістік цехтар
бар: малды сою алдында ұстау (мал базасы);
бастапқы өңдеу; қосалқы өнім; май; ішек; шұжық;
консерві; аспаздық және тұшпара; Тоңазытқыш;
емдік препараттар; альбумин; тері-сүт; техникалық
фабрикаттар (кәдеге жарату цехы); тұтыну
тауарлары бұйымдары. Жоғарыда көрсетілген
цехтардан басқа, әрбір ет комбинатында карантин
бөлімшесі, оқшаулағыш және санитарлық
қасапхана немесе камера, химиялық-
бактериологиялық зертхана болуы тиіс. Цехтар
арасында шикізаттың, жартылай фабрикаттардың
және фабрикаттардың тиісті санитарлық-
Санитариялық қасапхана-инфекциялық
аурулармен ауыратын және күдікті
жануарларды өңдеуге арналған
оқшауланған үй-жай. Санитариялық
қасапхана оқшаулағыш пен карантиндік
бөлімшенің жанындағы оқшауланған
учаскеде орналастырылады.
Санитариялық қасапхана аумағы тұтас
дуалмен қоршалуы тиіс. Өнімділігі
ауысымына 8 т дейін ет комбинаттарында
санитариялық қасапхананың орнына сау
М-БО МАЛЫН ЕСТЕН ТАНДЫРУҒА АРНАЛҒАН БОКС
Ірі қара мал мен шошқаларды бастапқы сауу кезінде
иммобилизациялауға арналған. Дизайн қаңқаны
ханикалық түсіруге, келесі иммобилизация циклі
үшін боксты бастапқы күйге тез жеткізуге, қаңқаның
тайып кетуіне мүмкіндік береді көлбеу қабат
бойынша түсіру кезінде, оңай және іске кіріс ка ашу
және жабу боксқа құюды жүргізу.
Өндірістік бөлімдердің саны және олардың
ауданы бір ауысымда қанша жануарларды
өңдеу жоспарланғанына байланысты. Мал сою
пункттерінде мынадай Үй-жайлар болуы тиіс:
сою-бөлшектеу; ішек; суыту; тері-тұздау;
шартты түрде жарамды етті қайнату немесе
тұздау үшін; конфискаттарды залалсыздандыру
және уақытша сақтау үшін; санитариялық
камера немесе бөлімше; қан кептіргіш;
Тоңазытқыш; жұмысшыларды киім ауыстыруға
арналған бөлме; ветеринариялық кабинет.Сою
пунктінің бөлімшелерін салу союдың
техникалық өнімдерімен ет өнімдерінің қарама-
қарсы ағындары болмайтындай етіп
Назарларыңызға рахме

Ұқсас жұмыстар
Статикалық құрылғылар
Роботтар
Медициналық құралдар мен аппараттардың негізгі топтары
Микропроцессорлық аспаптар
Лазерлік сканерлеу технологиясы
ТАМАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ ШИКІЗАТТАРЫН ӨҢДЕУ ӘДІСТЕРІ
Өнеркәсіптің дамуы
Зертханалық диагностика
Фармация ғылым ретінде
Бағыттамалы бұрмалар мен тұйық қиылыстарды салуға қойылатын талаптар
Пәндер