Кафенің бірегей сату ұсынысы




Презентация қосу
Бизнес-жоспар:
Кафе
Қысқаша мазмұны:

Атауы – Bari Bar кафесі.
Ұсынылатын қызметтер - кафе, бар, караоке, мерекелер,
тренингтер, семинарлар.
Жұмыс уақыты - 8.00-23.00 үзіліссіз және демалыссыз.
Қызметкерлер - 1 менеджер, 1 әкімші, 1 бармен, 4 даяшы, 2 аспаз,
1 арт-директор, 1 тазалаушы, 2 ыдыс жуғыш.
Қажетті бастапқы капитал - 10 000 000,0 тг
Бір айдағы шығындар – 3 940 000,0 тг
Инвестицияларды қайтарудың жоспарланған мерзімі - 18 ай.
Кафенің қызметтері мен
тауарлары
1) Кафенің, бардың қызметтері.
2) Тренингтер, семинарлар өткізу.
3) тақырыптық кештер.
4) караоке қызметтері.
5) Келушілерге Wi-Fi ұсыну.
6) балаларға арналған бөлек ойын бөлмесі.
Bari Bar кафесінде сатылатын тауарлар:
1) өзіміздің кондитерлік өнімдер.
2) өз өндірісіміздің жартылай фабрикаттары.
3) түскі ас / түскі ас үйге жеткізіп берумен немесе «алып
кетумен».
Мақсатты аудитория

Кафенің жұмысы 18-55 жас аралығындағы орташа табысы бар
және орташадан жоғары адамдарға бағытталған. Олар уақытты
жайлы атмосферада өткізуге, қызықты бағдарламаларға қатысу,
караокеде әндер айтуға мүдделі болуы керек. Әрбір клиент 1000-
5000 тг мөлшерінде табыс әкелуі керек.
Жоспарланған қызметтерді тұтынушылар болып іс-шаралар
өткізуге мүдделі шағын фирмалар табылады шағын
топтар адамдар 10-30 адам.
Маркетинг әдістері

1) ашылуға шақыру қағаздарын тарату.
2)әлеуметтік желілерде жарнама.

Клиенттерді қызықтыру әдістері:
1) Қызықты мәзір, тапсырыс бойынша тағамдар дайындау
мүмкіндігі.
2) Акциялар, тұрақты клиенттерге жеңілдіктер.
3) Қызықты тақырыптық кештер өткізу.
4) Тұрақты клиенттерге десерт, сусын түрінде сыйлықтар.
5) Жоғары деңгейдегі қызмет.
Bari Bar кафесінің артықшылықтары :

1) Караокенің болуы;
2) Балалар ойын алаңының болуы;
3) Үйде тағамға тапсырыс беру мүмкіндігі;
4) Кафенің орналасқан жерінде ыңғайлы кіреберіс және
автотұрақ бар.
Қаржылық талдау

Бір реттік шығындар:
Жабдықтар мен тауарлық-материалдық құндылықтарды сатып алу – 7 000
000,0 тг.
Жөндеу жұмыстары – 3 000 000,0 тг
Барлығы: 10 000 000,0 тг
Ағымдағы шығындар:
Жалға алу – 1 000 000,0 тг
Лауазымдық төлем – 1 000 000,0 тг
Коммуналдық төлемдер, интернет – 140 000,0 тг
Өнімдерді сатып алу – 1 400 000,0 тг
Салықтар мен төлемдер - 400 000,0 тг
Барлығы: 3 940 000,0 тг
Өтеу мерзімі:

Кафеге күніне 50 адам баратын және әрқайсысының
кірісі 3000 тг болған жағдайда, өтеу мерзімі 18 айда
келеді.
50 адам * 3000 тг * 30 күн = 4 500 000,0 тг
4 500 000,0 тг – 3 940 000,0 тг = 560 000,0 тг
10 000 000,0 тг / 560 000,0 тг = 17,86 ≈18 ай.
SWOT әдісі
Қолайлы тұстары Әлсіз тұстары Мүмкіндіктер Қауіп тудырышы
• Қолайлы • Жеткіліксіз • Инвесторларды • Жаңа
географиялық тарту, сапалы бәсекелестердің
тәжірибе,
орналасуы, өніммен пайда болу
қаржылық кафенің әлі
қалыптаспаған тұрақты мүмкіндігі,
ресурстардың
болуы, қаланың имиджі жеткізушілерді сатып алу
орталық аймағы, тарту қабілетінің
кофенің жеткілікті жалпы
кең ассортименті, деңгейінің
тұрақты төмендеуі
тұтынушылар.
Интернетке тегін
кіру
Логотип
4P элементті маркеттингті микс
Маркетинг микс элементі Мақсаттары мен әрекеттері
Product(Тауар) Өнімдердің бұрыннан бар
топтарының ассортиментіне 1-3
пунктке кеңеюі
Price(Бағасы) Басқа сапалы тауарларды
жеткізушілерді іздеу арқылы
өнімнің өзіндік құнын төмендету
Барлық брендтер мен өнім
топтары үшін баға позициясын
әзірлеу
Placе(Орналасқан орны) Кафенің веб-сайты негізінде
интернет-дүкен ашу
Promotion(Жарнама) «Ұпайларды сыйлыққа
айырбастау» форматында
маркетингтік науқан өткізу.
Ассортимент.Мәзір(Меню)
Мәзір мейрамхана бизнесінің негізі болып табылады. Бұл
мекемеде ұсынылатын тағамдардың тізімі ғана емес,
сонымен қатар келушіге не қызықтыратынын, оның назарын
аудару әдісі. Жаңадан келген реставраторлардың жиі
кездесетін қателігі - кафе ашудың соңғы сатысында мәзірдің
орналасуын шешу.
Кафе немесе мейрамхана бизнес -жоспарын құру кезеңінде
мекеменің мәзірін толығымен жоспарлаған дұрыс. Интерьер,
белгі және логотип дайын болғанда, мәзірді мекеменің
бұрыннан қалыптасқан атмосферасына сәйкестендіру қиын
болуы мүмкін. Мәзірден бастау қисынды, және сіз мұны
мейрамхана немесе кафенің атмосферасын жасамас бұрын
жасауыңыз керек.
Сапаны жақсарту үшін не істеу керек?
Өнімнің сапасын жақсарту үшін шикізаттың тапсырысы мен қабылдауын,
сақтау шарттарын, рецепттің сақталуы мен таралуын қадағалау міндетті
болып табылады. Өнім берушіге тапсырыс бермес бұрын, ыдыс -аяқ сату
және қоймадағы өнімдерді тұтыну туралы есептермен, мақұлданған
өнімдердің тізімімен, сақтау мерзімі мен жарамдылық мерзімімен,
мөлшеріне сәйкестігімен танысу ұсынылады. Қоймаға түгендеу жүргізу
міндетті болып табылады.
Қайта қараудың(ревизия) екі түрі бар - ол таңдамалы және толық. Біріншісі
аптасына бір рет - дүйсенбі күні таңертең немесе жексенбі күні кешке
өткізіледі. Екіншісі - айына бір рет. Дайын өнім әрқашан жоғары сапада
болуы үшін шикізатты сақтау шарттарын тексеріп, жарамдылық мерзімін
сақтау ұсынылады. Ол үшін тоңазытқыш қондырғылары мен қоймалар
күнделікті тексеріледі, өнімнің таңбалануы тексеріледі. Егер сату мерзімі
өткен өнімдер болса, олар есептен шығарылады.
Жоғарыда аталған барлық ережелер мен талаптарды ескерілсе, кәсіпорын
гүлденіп, клиенттерді жоғары сапалы тағамдармен және жағымды
атмосферамен қуантады.
Кафенің бірегей сату ұсынысы
БСҰ (немесе бірегей сату ұсынысы) - бұл сіздің
кафеңіздің бәсекелестіктен бірегей ететін ерекше
сипаттамаларды түсіндіру үшін қолданылатын термин.

Арнайы функцияларға мәзір элементтері, пісіру әдістері,
мейрамхана қызметтері, эксклюзивті ингредиенттер
және т.б. Кім біледі, мүмкін сізде пиццаны
ұнататындардың сүйіктісі болуға барлық мүмкіндігіңіз
бар, бірақ сіз бұл туралы білмейсіз, бұл сіздің
артықшылықтарыңызды.
Бірегей сату ұсынысы жасалған жағдайда, дайын
шешімдер жоқ және болуы да мүмкін емес. Үлгіні
табу немесе шетелде біреуден бірегей сату
ұсынысын алу елесінен бас тартыңыз.

Біріншіден, плагиат арқылы сіз өзіңіздің жеке
шығармашылық импотенцияңызға қол қою арқылы
өзіңізді қорлайсыз. Екіншіден, бірегейлікті ұрлау
немесе бейімдеу мүмкін емес. Ол не бар, не жоқ.
Басқа біреудің дайындамаларын қолдана отырып,
сіз өзіңізді түпнұсқа және нарыққа сәйкес келетін
нәрсе жасау мүмкіндігінен айырасыз.
БСҰ жақсартудың 5 қадамы

1. Сіздің мәзіріңізде бәсекелестеріңізде жоқ бірегей тағамдар бар
ма? 100 калориялы төртбұрышты пицца, вегетариандық суши
немесе гамбургерлер.
2. Пісірудің арнайы әдістерін қолданасыз ба? тамақты майсыз
қуыру немесе бумен пісіру.
3. Сіз бәсекелестеріңіз қолданбайтын ингредиенттерді
қолданасыз ба? Тек қана жергілікті ингредиенттер қолданылады,
органикалық тағамдар, вегетариандық тағамдар
4. Жеткізу шарттарыңызда бәсекелестеріңіз мақтана алмайтын
нәрсе бар ма? егер азық -түлік суық жеткізілсе, ақшаны қайтару;
жеткізу уақыты 30 мин дейін
5. Мейрамхананың сыртқы және ішкі көрінісінің бәсекелестермен
салыстырғанда ерекшеліктері бар ма? Мысалы, террасаның,
жабық бақтың немесе қабырғадағы фрескалардың болуы
Сайттың функционалдығы.

Егер сіз кафенің сайтында тек мекеме, жұмыс уақыты, орын саны туралы
ақпарат болуы керек деп ойласаңыз, қателесесіз. Иә, сөзсіз, ақпарат мазмұны
өте маңызды, бірақ сіз функционалды сәтті ұмытпауыңыз керек.
Мүмкіндіктерді зерттей отырып, сіздің сайт қуатты сату құралына айналуы
мүмкін. Оның үстіне, ол тек офлайн емес, онлайн режимінде де сата алады.
-Мәзір. Мәзір бөлек санатта ұсынылуы керек. Мәзірдегі тағамның әр бар
элементі, егер мекеме үйге жеткізуді қамтамасыз етсе, онлайн-тапсырыс үшін
фотосуретпен байланыстырылуы мүмкін;
-Әлеуметтік желілермен интеграция. Әлеуметтік медианы сіздің сайтыңызға
біріктіру арқылы мақсатты трафикті көбейту - бұл хабардарлықты арттырудың
сенімді әдісі.
- Кері байланыс формасы. Сайтта пікір қалдыруға мүмкіндік жасаңыз - бұл
клиенттермен байланыс орнатудың тамаша құралы, сонымен қатар сенім
блогы ретінде жұмыс істей алады;
- Алдын ала тапсырыс беру немесе брондау формасы. Клиенттеріңізге кесте
брондауға немесе желіде тапсырыс беруге рұқсат етіңіз - бұл сіздің
қызметкерлердің жұмысын айтарлықтай жеңілдетеді;
Өнім, тұжырымдама, атмосфера,
команда, брендинг - кез келген
мейрамхананың маңызды компоненттері.
Жаңаның бәрі ескілікті жақсы ұмытады.
Сату воронкасы тұжырымдамасын
американдық адвокаттардың жарнама
берушісі Элиас Льюис 120 жыл бұрын
тұжырымдаған және оның негізгі
принциптері бүгінгі күні де маркетингте
қолданылады! Бұл құрал төрт қарапайым
компонентке негізделген: өзіңізді
жариялау,назар аударту,
қызығушылықты ояту және ең бастысы
сізді қажетті әрекетті жасауға
ынталандыру, біздің жағдайда -
мейрамханаға келу немесе қызметке
тапсырыс беру.
Бірінші қадам: өзіңізді жариялаңыз

Сізге тек жоспар қажет. Сату воронкасы негізгі
маркетингтік стратегияға қосымша ретінде әрекет
етеді, сондықтан сізге кем дегенде бір айға
маркетингтік жоспар жазу қажет. Ол 10 бөліктен
тұрады:
• әлеуметтік желілерге арналған контент жоспары;
• жарнаманы іске қосу жоспары, блоггерлермен
ынтымақтастық;
• әрекет жоспары;
• жаңалықтар оқиғаларының жоспары;
• адалдық бағдарламасымен жұмыс жоспары
• жаңа құралдарды іске қосу жоспары,
(жаңартулар, хабарламалар);
мысалы Messenger үшін чат -ботты
• серіктестік бағдарламаларының жоспары (жаңа
дамыту немесе Telegram -да канал
бірлескен жобалар немесе ұсыныстар);
ашу;
• БАҚ -та мақалаларды немесе тақырыптық
таңдауларды жариялау жоспары (онлайн немесе
баспа);
• мәзірді жаңарту жоспары;
брендтік өнім немесе логотипі бар тостағанды ​
әзірлеңіз және тапсырыс беріңіз.
Екінші қадам: назар аударту

Лид магнит. Атаудан бұл магнит сияқты
мақсатты аудиторияның назарын аударуы
керек. Бұл мекеменің ерекшелігі, жаңа өнім
немесе ерекше дизайндағы классика болуы
мүмкін.Барлығы сіздің қиялыңызға және
мейрамхананың тұжырымдамасына
байланысты. Сіз қызмет көрсетумен, дәм
комбинациясымен, пішінмен тәжірибе жасай
аласыз. Мысалы, пиццаның көлемінде үлкен
ірімшік тортын немесе керісінше классикалық
құймақты мини форматта жасаңыз. Бұл әдіс
әсіресе сіздің мақсатты аудитория
инстаграмның белсенді қолданушылары
болса жақсы жұмыс істейді. Бұл өнімнің
негізгі міндеті - қонақтың назарын аудару,
«ақпараттық шуды» бұзу.
Үшінші қадам: қызығушылықты ояту

Енді ең қиын нәрсе басталады: келушіні
қанағаттандыру және оны сіздің негізгі
ұсынысыңызбен, басқаша айтқанда, қазіргі
мейрамхана мәзірімен таныстыру.Қалалық
кафе үшін, бәлкім, мәзірдегі таңғы асқа, түскі
және кешкі асқа, барға - коктейльдер мен
стартер мәзіріне, кондитерлік дүкенге -
десертке арналған ұсыныстар болады. Көбінесе келушілерді акциялар мен
Ең жақсы шешім - қонақ негізгі мәзірмен жеңілдіктер қызықтырады. Бірақ
таныс па, ол бірдеңе жасап көрді ме, жоқ па күнделелікті акциялар пайдалануды -
деп сұрау, содан кейін бұл жердің неге олай бұл қысқа мерзімді құрал, бәрін
аталғанын және неге бұл жерге қайта келу бонустық ұсыныстарға аударған дұрыс.
керек екенін айту. Қонақтар мекемеге бару үшін ұпай жинай
алатын адалдық бағдарламасын
жасаңыз. Олар неғұрлым көп ақша
жұмсаса, соғұрлым көп ұпайларды
сіздің жеке мекемеңізде қолдануға
болады.
Төртінші қадам: қажетті әрекетті жасауға ынталандыру

Енді сату воронкасы келесі кезеңін - пайданың
мультипликаторын қолданатын кез келді. Бұл минималды баға
қойылған тағамдармен бірге ұсынылуы мүмкін максималды
бағасы бар тағамдар. Қонақты алдауға тырыспаңыз, сату
воронкасы манипуляция ретінде көрмеңіз. Ең дұрысы, сіздің
мейрамханаңызға барғаннан кейін, клиент басқа ұсыныс үшін
мүмкіндігінше жартысын төледі деп ойлайды.

Егер сіз жеке сату воронкасы принципіне сенбесеңіз және оны
қолданғыңыз келмесе, бұл сіздің толық құқығыңыз. Сіздің
қонақтар – сіздің айнаңыз. егер бұл әдіс сізге сенімді болмаса, ол
сіздің қонақтарыңыз үшін де жұмыс істемейді. Қонақтарыңызды
жақсы көру - бұл ең жақсы маркетинг.

Ұқсас жұмыстар
«Блюз» жастар кафесі SWOT анализ
БИЗНЕС ЖОСПАР “Құймақ” кафесін ашу SWOT анализ жасау
Стартап - жобалардағы маркетинг
Балғын әрі тәтті кофе
Шетелдік кофехана жабдықтарын өндірушілер
Италия стиліндегі “Милано”кафесі
Кондитерлік дүкен
Сату стратегиясы
Сату бөлімінің даму стратегиясы жоспары
Еңбекке сұраныс
Пәндер