Арагац ірімшігі: шығу тарихы, физико-химиялық құрамы, тағамдық құндылығы және өндіру технологиясы


Slide 1

Арагацский сыр

Орындаған: Есім Мадина

Кенжебаева Айгерим

Slide 2

Жоспар

Шығу тарихы

Арагацский сыры

Физико-химиялық қасиеті

Тағамдық құндылығы

Жасалу технологиясы

Пайдасы және зияны

Slide 3

Шығу тарихы

Арагацский сырын Армения елінде жасап шығара бастады. Арменияда жалпы сыр - бұл күнделікті қолданыста болатын өнім: армяндықтыр тағамдарын сырмен бастап, сырменен аяқтайды. Сыр Арменияда бұрынғы уақыттан бері пайдаланылады және ұлттық тағамға айналған. Сапасы бойынша жоғары сұрыпты сыр Арагац Совхозында шығарылады, яғни сол жерде ойлап табылып атауы берілген өңірде.

Slide 4

Арагацский сыры

Арагацский сыры- шырышты қабықпен қапталған, жартылай қатты сыр өнімі. Арагацский сыры жоғары сапалы ешкі сүтінен дайындалады. Ол жеңіл жаңғақ дәмімен және жұмсақ ешкі ірімшігінің консистенциясымен ерекшеленеді.

Slide 5

Физикалық қасиеті

Шамамен арагацский сырының көлемі: диаметр 21-23см, высота 8-10см, масса 3-5кг. Қабығы жұқа, тегіс, шырышты болады. Құрылымында дөңгелек және сопақша көздері болады. Сүттің түріне байланысты өзіне тән жеңіл амиак дәмі мен иісі бар.

Slide 6

Химиялық құрамы

Slide 7

Энергетикалық құндылығы

Slide 8

Жасалу технологиясы

Slide 9

Пайдасы

В2 витамині тотығу-қалпына келтіру реакцияларына қатысады, көру талдағышымен түстің қабылдағыштығын арттыруға және қараңғы бейімделуге ықпал етеді.

Кальций біздің сүйектеріміздің басты құрамдас бөлігі болып табылады, жүйке жүйесінің реттеушісі болып табылады, бұлшықет қысқаруына қатысады.

Фосфор көптеген физиологиялық процестерге қатысады, оның ішінде энергетикалық алмасу, қышқыл-сілтілік балансты реттейді

Slide 10

Зияны

Холестериннің жоғары мөлшері. Атеросклероз.

Жоғары қысым.

Асқазан жарасының болуы.

Жүрек ауруларының болуы.

Гастрит.

Семіздік

Slide 11

Қорытынды

Қорытындылай келгенде арагацский сыры құрамы жағынан басқа сырлардан ерекшеленеді. Құрамы макро-микроэлементтерге бай, адам ағзасына тигізер әсері мол. Жасалу технологиясы қатты мәйекті сырларға ұқсас болып келеді.

Тағамдық құндылығы жоғары.


Ұқсас жұмыстар
Ірімшік: тарихы, тағамдық құндылығы, жіктелуі және өндіру технологиясы
Субөнімдердің жіктелуі, морфологиялық-химиялық құрамы және тағамдық құндылығы
Еттің химиялық құрамы, су мөлшері және тағамдық құндылығы
Балмұздақтың тарихы, тағамдық құндылығы және өндіріс технологиясы
Маргарин: шығу тарихы, жіктелуі және өндіру технологиясы
Нан өнімдерінің технологиясы, сапасы және тағамдық құндылығы
Жұмыртқа және жұмыртқа тағамдары: химиялық құрамы, тағамдық құндылығы және сақтау ерекшеліктері
Соя майын өндіру технологиясы және оның құрамы мен тағамдық қолданылуы
Мал субөнімдерін өңдеу технологиясы, жіктелуі және тағамдық құндылығы
Макарон бұйымдарының өндірісі, сақтау технологиясы және тағамдық құндылығы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz