Кефирді термостатты және резервуарлы әдіспен өндіреде


Slide 1

Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Ветеринарлық медицина және биотехнология факультеті

“Эпизоотолгия, паразитология және ВСС” кафедрасы

Slide 2

«Ет және сүт өнімдерін өндіру технологиясы, санитариясы, ВСС» пәні бойынша

Презентация

Тақырыбы:

Кефирді дайындау технологиясы, санитариясы және ВСС.

Орындаған: ВС-51 топ студенті

ЖұмағалиеваА. Ғ

Тексерген: магистр, а. о.,

Айтпаева З. С

Орал, 2016

Slide 3

Сүт өнімдерінің ішінде ертеден келе жатқандары сүтқышқылды өнімдер. Ешкі және қой сүтінен Греция мен Италияда III-IV ғасырларда сүтқышқылды өнімдерді дайындаған. И. И. Мечников адамды тамақтандыруда ашыған сүт өнімдерінің диеталық маңызын алғаш рет ғылыми негізде дәлелдегеннен кейін, XX ғасырдың басынан бастап оларды пайдалана бастады.

Slide 4

Кефир -спирттік ашу мен сүтқышқылды ашудың аралас өнімі. Өзінің жақсы дәмінің және диеталық қасиеттрінің арқасында диеталық сүтқышқылды сусындардың ішінде кең тарағаны болып табылады. Кефир - Солтүстік Осетияның ұлттық тағамы.

Slide 5

Дәмі мен иісі сүтқышқылды, сергіткіш, аздап ащылау; консистенциясы біртекті, сұйық қаймақты еске салады, спирттік ашу әсерінен болатын аздаған газтүзілу рұқсат етіледі. Құрамындағы көміртек диоксиді кефир сергіткіш, шымырлатқыш дәм және аздаған көпіргіш консистенциялы болуына себепші.

Slide 6

Кефир бірнеше түрі шығарылады: майлы - майының массалық үлесі 6; 3, 2; 2, 5; 1 %; майлы емес - құрамындағы СОМО 8, 1%; жемісті - майлы емес және майының массалық үлесі 1 және 2, 5%, сәйкесінше құрғақ заттың массалық үлесі 15, 16 және 17%-ды құрайды, ал сахарозаың массалық үлесі 7%. Кефир С витаминмен байытылған болуы мүмкін (10 мг%) .

Slide 7

Кефир - өндірісте табиғи симбиотикалық ұйытқыда, яғни, саңырауқұлақ негізінде өндірілетін жалғыз сүтқышқылды сусын. Саңырауқұлақтар - формасы және көлемі жағынан әртүрлі болып келетін, сүтте және сарысуда тез көбейетін ақуыздық түзілістер.

Slide 8

Кефирді термостатты және резервуарлы әдіспен өндіреде. Көбінесе консистенциясы ауылдық тұщы кефирге жақын болуы үшін резервуарлы әдіс қолданылады. Жеткілікті түрде сапалы ұйытқы алу үшін резервуарлы әдісте тығыздығы 1028 кг/м3кем болмайтын сүт қолданылады.

Slide 9

Қышқылды дәм - қышқылдығы жоғарлағанда, өнімді ашыту және сақтау кезінде температуралық режиміннің бұзылуы салдарынан болады;

Өзіндік дәмінің жетіспеуі аз белсенділікті ашытқы қолданғанда және төменгі температурада ұйытқанда пайда болады;

Темір дәмі - өнімді ұзақ дұрыс өңделмеген ыдыста сақтағанда тығыздығы кілегейлі - ацидофильді немесе болгар таяқшасының шамадан тыс көбеюінен болады;

Консистенциясы сұйық - кефирді өндіру технологиясының бұзылуына байланысты болады;

Майдың тұруы мен 5 пайызды көлемде болбыр сарысудың бөлінуі;

Бояулары біркелкі емес; .

Көпіршік, газдың, бос қуыстардың және тесіктердің болуы

Slide 10

III. Өзіндік зерттеулер

Кефир сапасына қойылатын талаптар. Кефир консистенциясы біртекті, ұйытындысы бұзылған немесе бұзылмаған болу керек, 2, 5% майлылықты жеміс - кефирі үшін - сұйық, газ көпіршіктерінің болуы рұқсат етіледі. Кефирдің дәмі мен иісі таза, сүт қышқылды, сәл өткір, бөтен дәм мен иіссіз, ал жеміс-жидек кефирі үшін-жеміс татымды болуы керек

Slide 11

3. 1. Зерттеуге алынған сынамаларға (үлгілер) сипаттама

«Зорькин Луг»

«Жастық»

«ФудМастер»

Slide 12

Сыртқы түрін бағалау(өндірушісі, сақтау мерзімі мен шарттары, құрамы мен МЕМСТ, бағасы, қаптамасы, салмағы)

Органолептикалық(консистенциясы, сыртқы түрі мен түсі, иісі, дәмі )

Физико-химиялық зерттеу(қышқылдылығы, майлылығы, ластану дәрежесі, қоспалары, фосфатаза)

Кефирді келесідей зерттеу әдістерін қолданып жүргізеді

Slide 13

Өнім атауы

Өндіру иесі

Қаптама

МЕМСТ

Сақтау шарты

Шыққан күні

Сатып алған орны

Салмағы

Бағасы

1

Кефирный

Зоркин луг

Тетрапак

ЖШС Т39 789481

2+200С

3. 09. 16

Эльмира

900 гр

200 тг

2

Кефир

Фуд

Мастер

Тетрапак

СТ8851907 12А0321

4+-20С

10. 09. 16

Эльмира

500 гр

200 тг

3

Кефир

Жастық

Полиэти-лен

ҚР СТ 20092010

2+-60С

Көрсетілме-ген

Эльмира

500 гр

110 тг

Сыртқы түрін бағалау.

Slide 14

Өнім атауы

Сыртқы түрі

Түсі

Дәмі

Иісі

Консистенциясы

Кефирный

Бүтін, таза

Ақшыл сұрғылт

Таза, сүт қышқылды

Таза, сүт қышқылды

Қоймалжың

Кефир

Бүтін, таза

Ақшыл

Тұщы

Таза, сүт қышқылды

Қоюлау

Кефир

Бүтін, таза

Ақшыл

Қышқыл

Өткір қышқыл

Сұйықтау

Кефир сараптамасының органолептикалық көрсеткіштері

Slide 15

Өнім атауы

Қышқылдылығы

Майлылығы

Ластану дәрежесі

Қоспалары

Фосфатаза

Кефирный

1200С

2, 5

Таза

Таза

---

Кефир

650С

2, 5

Таза

Таза

---

Кефир

1000С

2, 5

Күмәнді

Таза

---

Кефир сараптамасының физико-химиялық көрсеткіштері

Slide 16

Назарларыңызға рахмет!!!


Ұқсас жұмыстар
Термостатты тәсіл
Лактоұйытатын бактериялардың жалпы сипаттамасы
Сүтқышқылды өнімдер технологиясы. Сүт және сүтқышқылды өнімдердің ақаулары
Қаймақ - сүзбе технологиясы
Сүт және сүт өнімдері
АЙРАНДЫ ӨНДІРУ ҮШІН МЫНАДАЙ ШИКІЗАТТАР
Гранулометриялық анализ және қатты затты шикізатты флотациялау. Бейметалдар
Мұнай қоймасы
Сүт өнімдері
Микроорганизмдер -сүт қышқылының продуценттері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz