Макарон өнімдерінің ылғалдылығын
Презентация қосу
Сагидоллаева Камила ТХ 19-12
• Макарон өнімдерінің қышқылдығын табу үшін 50 г. Затты
фарфор келісіне салып, ұсатып, кофемолкаға салып, 2-3 мин.
тартамыз. Осы тартылған заттан ылғалдылығын анықтауға
кеткен өлшемді бөліп алып, қалғанын, електен елеп, содан
қышқылдылықты анықтауға керекті өлшемді бөліп алады.
Макарон өнімдерінің
ылғалдылығын 130
градусқа қыздырылған СЭ
Ш қондырғыларында
ұсатылған заттардың
өлшемдерін кептіріп,
анықтау тәсілімен
анықтаймыз. Ол үшін
дәлдігі 0.01г. метал
бюксеріне, алдан ала
метал елегінде еленген 5
г макарон
үгітінділерін 40 минутқа с
аламыз.
40 мин.тен соң бюксерді,
қысқыштарды пайдаланып
шығарып алып, қақпағын жауып,
эксикаторға қойып суытады.
Суытылғаннан соң бюксаларды
таразыға салып тартып, ұшып
шығып кеткен ылғалдың
мөлшерін анықтаймыз.
W=a/в *100, %
формуласына қойып есептеп табады.
• Қышқылдығын суға езілген
ботқаны титірлеу арқылы
табады. Қышқылдықты
анықтау үшін алдымен, 5 г.
Техникалық таразыға, дәлдігі
0.01 г. дейін тартып, колбаға
салып, сыйымдылығы 100-150
мл. таза су 30-40 мл. құйып,
жақсылап 3 мин. шайқап
ботқаға 4-5 тамшы
фенофталин қосады. Сонан
соң 0.1 н. Сілтінің ерітіндісі
мен, сәл қызыл түс пайда
болғанша титрлейді.
Макарон
ұнының қышқылдылы
ғын анықтау.
• Қышқылдықты анықтау үшін алдыме
н,5г. Техникалық таразыға, дәлдігі0.01г
. дейін тартып, колбаға салып, сыйым
дылығы 100-150 мл. таза су 30-
40 мл. құйып, жақсылап
3 мин. шайқап ботқаға 4-
5 тамшы фенофталин қосады. Сонан
соң 0.1
н. Сілтінің ерітіндісі мен, сәл қызыл түс
пайда болғанша титрлейді.
• Қышқылдылық Т=ВхКх20/10 ға
тең.
Мұнда: В- титірлеуге кеткен 0.1 н.
Сілтінің мөлшері, мл.,
Қ- сілтінің ерітіндісін түзу
коэффициенті.
20- өнімді 100 есептеу коэффициенті.
10-0.1н. сілтіні нормалға жеткізу
Макаронның сыртқы
пішінін сипаттау
түсі, үстіңгі бетінің
әлпеті, сынығының
көрінісі, формасы
• Піскен макаронды 25г өлшеп алып,
400 мл. қайнап тұрған суға салып,
ақырындап, әбден піскенше
қайнатады. Әбден піскендігін анықтау
үшін , оның бір бөлігін алып екі
әйнектің астына салып қысады. Етер
сонда ұн тәрізді қабат сезілмесе, оны
пісті деп есептейді.
• Макарон піскен соң, оларды
тегештің үстіне қойып сүзіп алады.
Қашан барлық суы ағып біткен соң,
макаронның формасын сақтау
дәрежесін, бірімен бірі
жабыспағандығын және ол піскен
судың мөлдірлігін бағалаймыз.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz