Тамақтану: ежелгі және қазіргі дәуір, тағам түрлері мен тамақтану ережелері


Slide 1

Дарынды балаларға арналған үш тілде оқытатын Ю. гагарин атындағы №8 арнаулы гимназиясы

Сабақтың тақырыбы:

Біз қалай тамақтанамыз?

1 «А»сыныбы

Бастауыш сынып мұғалімі:

Абильбекова И. М.

Slide 2

Шаттық шеңбері: Психологиялық көңіл күй сыйлау

Топқа бөлу: Тағам түрлері арқылы

Оқудың мақсаты: 1. 3. 1. 2. Көрнекі материалдарды зерделеу арқылы ежелгі адамдардың өмірі туралы әңгімелеу.

Тағам және сусын түрлерін ажыратып үйрену.

Бұрынғы мен қазіргі кезеңді елестету тәсілдерімен танысy.

Slide 3

Бағалау критерийі: Тамақтану режімі туралы айтады. Пайдалы тағамдарды анықтайды. Тамақтану режимін сақтаудың маңыздылығы туралы әңгімелейді.

Дескриптор:

1. Ежелгі және қазіргі заман адамдарының тамақтану ерекшеліктері туралы біледі.

2. Тамақтану ережесін сақтаудың маңызын түсінеді.

Slide 4

Көпір

- Бәйтерек-өмір ағашы дегенді қалай түсінесің?

-Монументтің биіктігі неше метр?

Ғимараттың авторы кім?

Монументті жасауға кім ұсыныс жасады?

Slide 5

«иә»немесе «жоқ» ойыны

1 Қазақстанның туы көгілдір түсті

2 Ертеде адамдар қағазға жазған

3 Алтын адам жерін қорғаған

4 Ертеде адамдар тамақты пісіріп жеген

5 Алтын адамның шын аты Айдар болған

6 Бәйтерек монументі Алматы қаласында орналасқан

7 Қазақстан Республикасының президенті Н. Ә Назарбаев

Slide 6

Сергіту сәті

Slide 7

«Кім тапқыр?»

Сөзжұмбақ шешу:

Астың дәмін не кіргізеді?

Әкеңнің әкесі саған кім болады?

Аспан әлемін не деп атайды?

Қазақстанның бас қаласы қай қала?

Сақ ханшайымы Кім?

Slide 8

«Миға шабуыл»

1. Біз не үшін тамақтанамыз?

Slide 9

Дескриптор:

-Ежелгі және қазіргі заман адамдарының тамақтану ерекшеліктері туралы біледі;

- Тамақтану ережесін сақтаудың маңызын түсінеді

Slide 10

Топтық жұмыс

1- топ : Алғашқы адамдар қалай тіршілік еткен?

2 - топ: Тағам мен сусындарды анықтаңдар.

3- топ: Ұлттық сусындар туралы не білесіңдер?

4- топ: Ежелгі және қазіргі адамдардың тамақтануында қандай айырмашылықтар бар? Венн диограммасы бойынша салыстырыңдар.

Slide 11

Slide 12

Slide 13

Топты бағалау жұмысы

1. Тапсырманың толық қамтылуы

2. Эстетикалық талапқа сай болуы

3. Топтық шығармашылық жұмыстың болуы

Жұмыстың қорғалуы

Slide 14

Рөлдік ойын: «Қонақжайлылық»

Slide 15

Кері байланыс

Slide 16

Назарларыңызға рақмет!


Ұқсас жұмыстар
Тамақтану негіздері: тағам құрамы, дұрыс тамақтану қағидалары және салмақты бақылау
Тағам қауіпсіздігі мен сертификаттаудың нормативтік-құқықтық негіздері және рационалды тамақтану
Тамақтану гигиенасы және диетология: тамақтану нормалары мен тәртібі
Тамақтану физиологиясы және рациональды тамақтану принциптері
Дәстүрлі емес тамақтану: түрлері мен клинико-диеталық сипаттамасы
Тамақтану ғылымының тарихы және теңдестірілген, адекватты және функционалды тамақтану теориялары
Тамақтану пирамидасы: өмір кезеңдеріндегі салауатты тамақтану мен физикалық белсенділіктің принциптері
Қазіргі жасөспірімдердің тамақтану ерекшеліктері: мектеп оқушылары арасында жүргізілген зерттеу
1-сынып жаратылыстану сабағы: дұрыс тамақтану және тамақтану пирамидасы
Қоректік заттар: түрлері, қызметі және дұрыс тамақтану негіздері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz