Қой және шошқа еттерінен дайындалатын тағамдар



Қой және шошқа еттерінен дайындалатын тағамдар

Қой және шошқа еттерінен алынатын шала фабрикаттар:
Ірі кесекті шала фабрикаттар- «төстік тартымы», «қуырылған қой, шошқа еттері».
Сыбаға шалафабрикаттары-табиғи котлет, эскалоп, кәуап карша, жанышталған шницель.
Ұсақ кесекті шала фабрикаттар- кавказша кәуап, турам ет (рагу), палау (плов), кеспек ет (гуляш), қуырдақтық ет (поджарка) .

Төстік тартымы

Шошқа етінің арқа бел бөлігінің қабырға сүйексіз етінен, қалыңдығы 1, 5-2см етіп сыбаға кесектеріне кесіп, дайындалады.
ЭСКАЛОП

Жанышталған шницель
Жамбас сан бөлігінен қалыңдығы 1, 5-2см сыбаға кесектері түрінде дайындалады. Алынған жұмсақты жаншиды, сіңірлерін кеседі де тұз, бұрыш сеуіп, льезонда ылғалдайды, кепкен нан аунатпасында аунатады, белгілі-бір форма береді.

Кавказша кәуап
Арқа-бел және жамбас-сан бөліктерінен массасы 30-40г текшеше формада кесектерге туралады.

Турам ет (рагу)
Қой, шошқа төстік етінен, массасы 30-40г, текшеше формадағы сүйекті кесектер түрінде дайындалады. Әр сыбағаға 3-4 данадан келеді.

Палау
Жауырын бөлігінен, төстік еттен текшеше формалы, массасы 15-20г болатын кесектер дайындайды. Әр сыбағаға 6-8данадан ұсынылады.

Кеспек ет
Жауырын және шошқаның мойын бөліктерінен, текшеше формасында, массасы 20-30г, құрамындағы май 20%-тан аспайтын кесектер.

Қуырдақтық ет
Арқа-бел, жамбас-сан бөліктерінен, томарша формада, массасы 10-15г болатын кесектер.

Шапқан ет массасын дайындау және одан алынатын шала фабрикаттар даярлау.

Шабылған ет массасының құрамы:
800г-ет
120-май
70г-сүт
Шабылған ет массасынан төмендегі шала фабрикаттар дайындалады:
Шабылған ет бифштексі
Шабылған ет табиғи котлеттері
Шабылған ет табиғи шницелі
Фрикаделькалар
Люля-кебаб

Шабылған ет бифштексі
Бифштекс (ағылш. bееf - ет және steak-кесек) - ағылшындардың ұлттық тағамы. Таза еттен немесе фарштан жасалатын қою тағам. Шошқа майын ұсақтап текшешелеп турап, шабылған ет массасына қосады, сыбаға кесектеріне бөліп, бұйымға жалпақ-дөңгелек форма беріп, қалыңдығы 2см етеді. Әр сыбағаны 1 данадан әзірлейді.



Шабылған ет табиғи котлеттері
Массаны сиыр етінен дайындайды. Оған ұсақ текшешелеп туралған май қосады және ұсақталып туралған сарымсақ қосып араластырады, котлет формасын беріп, кепкен нан аунатпасында аунатады.
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz