Қой және шошқа еттерінен дайындалатын тағамдар




Презентация қосу
Қой және шошқа еттерінен
дайындалатын тағамдар
Қой және шошқа еттерінен
алынатын шала фабрикаттар:
Ірі кесекті шала фабрикаттар- «төстік
тартымы», «қуырылған қой, шошқа еттері».
Сыбаға шалафабрикаттары-табиғи котлет,
эскалоп, кәуап карша, жанышталған
шницель.
Ұсақ кесекті шала фабрикаттар- кавказша
кәуап, турам ет (рагу), палау (плов), кеспек ет
(гуляш), қуырдақтық ет (поджарка).
Төстік тартымы
ЭСКАЛОП
Шошқа етінің арқа бел
бөлігінің қабырға
сүйексіз етінен,
қалыңдығы 1,5-2см етіп
сыбаға кесектеріне кесіп,
дайындалады.
Жанышталған шницель
Жамбас сан бөлігінен
қалыңдығы 1,5-2см
сыбаға кесектері түрінде
дайындалады. Алынған
жұмсақты жаншиды,
сіңірлерін кеседі де тұз,
бұрыш сеуіп, льезонда
ылғалдайды, кепкен нан
аунатпасында аунатады,
белгілі-бір форма береді.
Кавказша кәуап
Арқа-бел және
жамбас-сан
бөліктерінен
массасы 30-40г
текшеше
формада
кесектерге
туралады.
Турам ет (рагу)
Қой, шошқа төстік
етінен, массасы 30-40г,
текшеше формадағы
сүйекті кесектер
түрінде дайындалады.
Әр сыбағаға 3-4 данадан
келеді.
Палау
Жауырын
бөлігінен, төстік
еттен текшеше
формалы, массасы
15-20г болатын
кесектер
дайындайды. Әр
сыбағаға 6-
8данадан
ұсынылады.
Кеспек ет
Жауырын және
шошқаның мойын
бөліктерінен, текшеше
формасында, массасы
20-30г, құрамындағы
май 20%-тан аспайтын
кесектер.
Қуырдақтық ет

Арқа-бел,
жамбас-сан
бөліктерінен,
томарша
формада, массасы
10-15г болатын
кесектер.
Шапқан ет массасын
дайындау және одан
алынатын шала
фабрикаттар даярлау.
Шабылған ет массасының құрамы:
800г-ет
120-май
70г-сүт

Шабылған ет массасынан төмендегі
шала фабрикаттар дайындалады:
Шабылған ет бифштексі
Шабылған ет табиғи котлеттері
Шабылған ет табиғи шницелі
Фрикаделькалар
Люля-кебаб
Шабылған ет бифштексі
Бифштекс (ағылш. bееf - ет
және steak—кесек) —
ағылшындардың ұлттық
тағамы. Таза еттен немесе
фарштан жасалатын қою
тағам. Шошқа майын
ұсақтап текшешелеп
турап, шабылған ет
массасына қосады, сыбаға
кесектеріне бөліп, бұйымға
жалпақ-дөңгелек форма
беріп, қалыңдығы 2см
етеді. Әр сыбағаны 1
данадан әзірлейді.
Шабылған ет табиғи котлеттері
Массаны сиыр етінен
дайындайды. Оған ұсақ
текшешелеп туралған май
қосады және ұсақталып
туралған сарымсақ қосып
араластырады, котлет
формасын беріп, кепкен нан
аунатпасында аунатады.

Ұқсас жұмыстар
Консервілеудің биохимиялық әдістері
Оралдан шыққан, тартылған етпен немесе балықпен толтырылған ашытылмаған қамырдан дайындалған қайнатылған тағам түріндегі тағам
Сингапур асханасы
Сиыр етінің жартылай фабрикаттары
Еттің қай мал түріне жататынын
Дәнекер ұлпалары
Дүмбілдер және жылдам мұздатылған екінші тағамдар
Субөнімдер, жіктелуі, тағамдық құндылығы
Айран - ұйытылған сүт
Ет шикізат және мал өнім түрлерін ПТР арқылы анықтау
Пәндер