Кілегей өндіру технологиясы: өндірістік процестер, қолданылуы және сапа бақылауы


Slide 1

Кілегей алу технологиясы

Орындаған :Мұрат Арманай

ТПП 20-20

Slide 2

Жоспары

Кілегей туралы түсінік

Кілегейдің қолданылыуы

Технологиясы

Қолданылған әдебиеттер

Қорытынды

2

Slide 3

Кілегей

Сүтті сепаратордан өткізгенде алынатын, майлылығы жоғары сүт тағамы; тағамдық мәні де жоғары: құрамында А, Д, Е витаминдері мол. Кілегей май немесе балмұздақ жасау үшін аралық өнім ретінде қолданылады, сонымен қатар сұйық күйінде де қолданылады. Олар майлылығы мен дәмі бойынша ерекшеленеді, оларға кофе, жидек сироптары, какао қосуға болады.

3

Slide 4

Кілегейдің қолданылу аясы кең, олар өндіріс үшін шикізат ретінде қолданылады:Қаймақ.

Сары май.

Аспаздық және кондитерлік өнімдер.

Пюре сорпалары (белгілі бір рецепттер үшін) .

Тұздықтар.

Slide 5

Сүт жинау

5

Сүт жинау: кілегей өндірісінде қолданылатын негізгі ингредиент болып табылады. Сүтті сиырдан немесе басқа жануарлардан жинап, . кілегей зауытына тасымалдайды. Содан кейін сүт сапасы мен балғындығына тексеріледі.

Slide 6

Содан кейін сүт центрифуга машинасының көмегімен кілегейге және майсыздандырылған сүтке бөлінеді. Бұл сүтті жоғары жылдамдықпен иіру арқылы жасалады, соның нәтижесінде кілегей жоғары көтеріледі, ал майсыз сүт төменгі жағында қалады. Сүт әдетте бөлінбес бұрын белгілі бір майлылыққа дейін стандартталған, себебі бұл кілегейдің сапасы мен шығымына әсер етуі мүмкін.

6

Slide 7

Пастерлеу

Резервуардан алынған Крем құбырлы пастеризаторға беріледі, онда олар қыста 92-95°C температураға дейін, жазда 85-90°C температураға дейін қызады. пастерлеудің мақсаты: микроорганизмдердің жалпы санын азайту, патогендік микрофлораны жою, шикі сүт ферменттерін жою және майға пастерлеу дәмін алу және сақтау кезінде оның беріктігін арттыру.

7

Slide 8

Гомогенизация: Гомогенизация - бұл кілегейдегі май түйіршіктерінің бөлінуін болдырмау үшін олардың мөлшерін азайту процесі. Бұл кремді жоғары қысыммен бірнеше кішкене саңылаулардан өткізу арқылы жасалады. Содан кейін крем гомогенизацияланады, ол кремдегі май түйіршіктерін біркелкі мөлшерге дейін ыдыратуды қамтиды. Бұл процесс кремнің бөлінуіне жол бермейді және тегіс құрылымды қамтамасыз етеді Гомогенизация - бұл кремдегі май түйіршіктерін ыдырату процесі, оны тегіс және дәйекті ету. Бұл әдетте кремді кішкене саңылаулардан өткізетін жоғары қысымды сорғылар арқылы жасалады.

8

Slide 9

9

Салқындату: Крем өндірілетін кремнің нақты түріне сәйкес келетін температураға дейін салқындатылады.

Қаптама: Крем картон қораптар немесе пластик контейнерлер сияқты мақсатты қолдануға жарамды контейнерлерге оралған. Қаптама: Кремді өңдеп, біртекті күйге келтіргеннен кейін ол стерильді ыдыстарға салынып, мөрленеді. Содан кейін контейнерлер таңбаланады және бөлшек саудагерлерге немесе дистрибьюторларға жөнелтуге дайын болғанша сақталады.

Сапаны бақылау: Кремді өндірудің бүкіл процесінде кілегейдің қауіпсіз, таза және талап етілетін техникалық талаптарға сай болуын қамтамасыз ету үшін сапаны бақылау шаралары қолданылады. Бұл шаралар бактерияға сынауды, майдың құрамын тексеруді және өңдеу кезінде температура мен қысымды бақылауды қамтуы мүмкін.

Slide 10

Қорытындай келе, кілегей өндіру технологиясы жылдар бойы жоғары автоматтандырылған және тиімді процеске айналды, бірақ ол әлі де соңғы өнімнің қауіпсіздік пен сапаның ең жоғары стандарттарына сай болуын қамтамасыз ету үшін егжей-тегжейге мұқият назар аударуды және сапаны бақылауды қажет етеді.

10

Жоғарыда көрсетілген қадамдардан басқа, кілегей немесе қаймақ сияқты мамандандырылған кремдерді өндіру тұрақтандырғыштарды немесе мәдениеттерді қосу сияқты қосымша өңдеу қадамдарын қажет етуі мүмкін.

Тұтастай алғанда, кілегей өндіру технологиясы соңғы өнімнің қауіпсіз және жоғары сапалы болуын қамтамасыз ету үшін сапаны бақылау мен гигиенаға мұқият назар аударуды талап етеді.

Slide 11

https://chat. openai. com/

Википедия сайты

11

Slide 12

12

Назарларыңызға рахмет !!!


Ұқсас жұмыстар
Ветеринариялық препараттарды өндіру және сапа бақылауы: өндірістік қауіпсіздік пен санитарлық режим
Айран өндіру технологиясы және микрофлорасы: өндірістік әдістер мен сапа көрсеткіштері
Капсулалар мен микрокапсулалардың өндірістік технологиясы, қолданылуы және сапа талаптары
Фармацевтикалық эмульсияларды дайындау технологиясы мен сапа бақылауы
Суппозиторийлер мен пилюлялардың технологиясы, негіздері және сапа бақылауы
Темірбетон бұйымдарын өндіру технологиясы және өндірістік тәсілдері
Ірімшік өндірудің жалпы технологиясы, жіктелуі және сапа бақылауы
Ет консервілерінің өндіру технологиясы және сапа-қауіпсіздігі
Пастерленген сүттің өндіріс технологиясы және сапа-гигиеналық бақылауы
Ирис (тоффи) кәмпиттерін өндіру технологиясы, жіктелуі және сапа талаптары
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz