Жеміс - жидек экстрактері




Презентация қосу
Жеміс-жидек
экстрактері
Экстрактар
• Экстрактар. Құрғақ заттардың мөлшері 44- 62% жеткізілген
балғын немесе консервіленген жеміс жидек шырындарын
қайнату немесе тоңазыту арқылы алады. Сапасы бойынша олар
жоғары және 1-ші сортқа бөлінеді.
Экстракт түрлері
• Жеміс сығындылары. Олардың құрамында витаминдер мен
минералдардың көп мөлшері бар, антиоксиданттық қасиеттерге
ие. Олар теріні ылғалдандыру және нәрлендіру, тері бетіндегі
зақымдануды емдеу үшін қолданылады.
• Көкөніс сығындылары. Олардың құрамында витаминдер,
көптеген микроэлементтер, терінің тонусын арттыратын, өңін
жақсартатын, жасқа байланысты өзгерістермен және терінің
қабынуымен күресетін аминқышқылдары бар.
• Шөптер мен өсімдіктердің сығындылары. өсімдік сығындылары
Терең ылғалдандырады, нәрлендіреді, метаболизмді
жақсартады, қызаруды және қабынуды жояды, тітіркенуді және
аллергиялық реакцияларды тудырмайды.
• Тұқым сығындылары. Тұқым сығындылары Көбінесе бұл майлар
теріні терең тамақтандыру және ылғалдандыру үшін таптырмас
компонент болып табылады.
Ассортименттері
• шөптер мен жемістерден алынған табиғи сығындылар (жалбыз
сығындысы, лимонграс сығындысы, жасыл шай сығындысы,
гибискус сығындысы және т.б.);
• жеке құрамы бойынша сығындылар қоспалары;
• шырын концентраттары (ұнтақ түріндегі ацерола шырыны, ұнтақ
түріндегі теңіз шырғанақ шырыны және т.б.).
• Сығындыларды бірнеше түрге бөлуге болады: қою, сұйық және
кептірілген. Қалың өнімдердің құрылымында сұйықтық 25% -дан
аспайды, ал құрғақ өнімдерде ол тек 5% құрайды. Сығындыларды
жасау үшін инфузия, затты ығыстыру, реперколяция, сондай-ақ
айналым және қарсы ағынды алу сияқты әртүрлі әдістер қолданылады.
Экстракцияның басқа әдістері бар, олар жұмыс материалының түріне
және қажетті сығынды түріне байланысты. Материалды ұнтақтау
деңгейі әрқашан белгілі бір мақалаларда және әрбір шөп үшін арнайы
айтылады. Дәрілік материалды алу процедурасы үшін су, әртүрлі
концентрациядағы этил спирті және басқа да экстрагент түрлері
қолданылады. Қышқылдар, хлороформ, глицерин және басқа
компоненттер де қосылады.
• Материалдың бір фракциясынан сұйық сығынды жасау арқылы
заттың бір немесе екі көлемді жартысын алуға болады. Дайын
сығындыларды екі күн бойы қорғау керек, ал температура 10
градус Цельсийден аспауы керек. Тұндыру процесі мөлдір, таза
сұйықтық алынғанша жалғасады. Осыдан кейін сүзу
процедурасын бастау керек.
• Қалың сығындыларды спиртті тұндыру әдісі арқылы балласт
элементтерінен қосымша тазарту қажет. Ол үшін адсорбенттер
қолданылады, ерітінді қайнатылады және басқа әдістер
қолданылады, содан кейін сүзу міндетті түрде жүреді. Өңделген
өнімдер қажетті қоспа алынғанша вакуумда булану арқылы
қалыңдатылуы керек.
• Құрғақ сығындылар қою сығындыны кептіру арқылы немесе
алдын ала тазартылған сығындыдан жасалады. Осы мақсатта
белсенді элементтердің ең жақсы сақталуын қамтамасыз ететін
әдістер қолданылады. Бұл бүрку, лиофилизация, сублимация
және т.б. Құрамында белгіленген нормадан артық құрғақ
компоненттері бар сығындыларды арнайы сұйылту керек.
• Қолдану аясы: кондитерлік өнімдерді өндірудегі тамақ өнеркәсібі
(сығындылары бар жеміс-жидек батонкалары, сығындылары бар
желатин мармелады, сығындылары бар шоколад, сығындылары
бар лолипоптар).
• Функциялары: Өнімге дәм, хош иіс және тағамдық құндылық
қосады.
• Ерекшеліктері / Артықшылықтары / Сипаттама: 100% табиғи
ингредиент, хош иіс, дәм, түс береді және пайдалы тағам өнімінің
оң бейнесін береді.
• Физикалық күйі: суда, сүтте және шырындарда 100% еритін ұнтақ.

• Құрамы: табиғи сығынды, мальтодекстрин.
• Мөлшері: 1000 мл-ге 1 - 3 г немесе өндірушінің талабы бойынша.
• Жарамдылық мерзімі: 2 жыл. Салқын және құрғақ жерде, 25°С
аспайтын температурада сақтау керек.
• Қаптама: гофрленген қорап, тығыз пластик пакет.

Ұқсас жұмыстар
Жеміс жидектер өндірісі
ЖИДЕК, ЖҮЗІМ АУРУЛАРЫ
Көкөністер, жеміс – жидектер және бөлме өсімдіктерін көбейтіп, өсіру
Жеміс - жидек дақылдарының зиянкестеріне сипаттама
Шырынды жеміс Құрғақ жеміс
Құрғақ жемістер
Сүйекті шырынды жеміс
Жеміс жидек кондитер өнімдері мармел
Жидекті жеміс
Жидек жеміс
Пәндер