Mumtaz мейрамханасының құрылымы
Презентация қосу
Л.Н.Гумилев атындағы Еуразия ұлттық
университеті
Экономика факультеті
6B11103 - Қонақ үй және мейрамхана ісі
Өндірістік практикадан өту есебі
РДГБ-41 тобы
Орындаған: Али Сымбат Жолдасбекқызы
Практиканың мақсаты мен міндеттері
-Тәжірибе өтетін кәсіпорынның тарихын,
құрылымын, құжаттарын зерттеу.
-Кәсіпорынның өндірістік бөлімімен және
коммерциялық үй-жайларымен таныс болу.
-Тағайындалған лауазым бойынша кәсіпорында
ұқыпты қызмет атқару.
-Кәсіпорынның маркетингтік бөлімін және
қызметін талдау.
-Мейрамхананың стратегиясын және қызмет
көрсеткіштерін жақсартуға ұсыныс тастау.
Практиканың өтілу мерзімі
2023 жылдың16-қаңтарынан және 25-наурызға дейінгі
аралықты қамтиды.
Кәсіпорынның орналасқан жері
ЖШС “АБАДАН-2030”, “Mumtaz” мейрамханасы
Мекен жайы: Астана қ, Қорғалжын тас жолы, 6.
Практика жетекшісі: Мұсахан Дулатхан Адилханұлы
Кәсіпорынның байланыс құралдары: 8-778-962-22-40,
www.mumtaz.kz
Тәжірибе сипаттамасы
Жалпы өндірістік тәжірибе біздің 4 жыл бойы алған білімімізді
көрсететін әрі дәлелдейтін процесс болып табылады. Ірі
кәсіпорындарда оқу орнымыздың атынан тәжірибе өтіп,
қызмет көрсету үлкен жауапкершілік. Және мен оны жоғары
дәрежеде орындай алдым. Қонақжайлық саласында соның
ішінде әсіресе тамақтану орындарында атқарылатын
функциялармен таныс болу, жаңа дағдыларды меңгеру біздің
тәжірибе барысындағы басты міндетіміз. Тәжірибе өтетін
кәсіпорында тек қана қызмет процесстерін үйреніп қана
қоймай сондай-ақ оған табыс пен артықшылық әкелетін
ұсыныстармен идеялармен бөлісі маңызды.
Сондықтан оқу орнында алған білімімді тәжірибеде толықтай
пайдаландым. Ұжыммен де тіл табысып өзіме жүктелген
міндетті абыроймен атқара білдім.
“Mumtaz” мейрамханасы шамамен 2014 жылдан өз жұмысын бастаған.
Қазіргі таңда мейрамхананың 7 астам желісі бар. Оның төртеуі Астана
қаласында болса, біреу Көкшетауда, Шымкентте сондай-ақ Түркияда
орналасқан. Жақын арада тағы бір желісінің Дубайда ашылынуы
жоспарланып жатыр. Жұмыс уақыты: 10:00 - 00:00. “Mumtaz” мейрамханасы
негізі ұлттық стильдегі мейрамхана. Асханасы шығыс және еуропалық
стильге бағытталған. Және тамақтану орнының іші ұлттық нақышта оюлар
мен шаңырақпен безендірілген. Мұнда түскі және кешкі ас ішу залынан
бөлек, VIP-зал және банкет өткізуге арналған үлкен залдар қарастырылған.
Балаларға арналған ойын бөлмесі мен караоке кабинасы бар.
Ұйымның қызметін
талдау
Мейрамхананың ішкі және сыртқы
интерьері
“Mumtaz” мейрамханасының құрылымы
“Mumtaz” мейрамханасында практиканы аспаздың
көмекшісі және даяшы лауазымына тағайындалып өттім.
Мейрамханада, мынадай бөлімшелер бар екендігімен
таныстым: көкөніс, ет және балық бөлімшелері.
-Қоймалар. Оларға көкөністерді, құрғақ тағамдарды, сүтті, етті
сақтауға арналған тоңазытқыш, сондай-ақ сатып алынған
тауарларды, сусын (қымыз) өнімдерін сақтауға арналған
шағын бөлме кіреді.
Тәжірибені мейрамхананың асханасынан бастадым. Мұнда түрлі
дәмдеуіштермен таныстым және тамақ жасау технологиясын
меңгердім. Асханада қауіпсіздік ережелерімен танысып,
мұндағы құрал жабдықтарды ұалай пайдалану керектігін
үйрендім.
Сондай-ақ Коммерциялық үй-жайлар - сауда алаңы,
вестибюль, гардероб, келушілерге арналған түстену
залында, даяшы болып қызмет атқардым. Және Iiko (Айко)
автоматтандырылған бағдарламасында жұмыс жасауды
үйрендім. 20 адамға арналған VIP-залда келушілерге қызмет
көрсеттім. Бар сөресінде сусындарды дайындауды, ұсынуды
меңгердім.
Кәсіпорынның қауіпсіздік қызметі жайлы ақпарат
алдым. Өрт сөндіру құралдарымен және олардың
орналасу орнымен таныстым. Және қауіпсіздік
ережелерімен санитария талаптарын талдадым.
Мейрамхананың маркетингтік бөлімін зерттеу
барысында мейрамхана әлеуметтік желілерде өте
белсенді екенін анықтадым. Әсіресе: Инстаграм,
фэйсбук, 2 гис, ватсап желісінде. Күнделікті
мейрамхана жайында ақпараттар желіге жүктеліп
отырады. Гугл платформасында мейрамхананың
орналасқан мекен-жайы карта бойынша көрсетілген.
Сонымен қатар суреттер мен мәзірлер әлеуметтік
желілерге толық жүктелген. Және де желідегі
сауалнамалардың барлығы оң көрсеткіштерді
көрсетіп отыр.
Қорытынды:
Тәжірибе өткен кәсіпорында мен неге қол жеткіздім ?
-Тамақтану орнының жұмыс істеу стратегиясын зерттедім
және таныстым.
-Мейрамхананың маркетингтік бөлім жұмысын талдадым.
-Кәсіпорынның асхана, коммерциялық үй-жайларында
қызмет көрсеттім.
-Бар сөресінде келушілермен коммуникация орнату процесін
меңгердім.
-20-40 адамға арналған банкетте сервировка жасаудың
жаңа тәсілін үйрендім.
-
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz