Малды сою қызметтері


Slide 1

Ет алу үшін ірі қара мал өсіретін фермалар құру

Бизнес-жоспар

Slide 2

Резюме

Жобаның тұжырымдамасы Алматы облысында ет алу үшін ірі қара мал өсіретін фермалар құруды қарастырады.

Кәсіпорын қызметінің мақсаты оған қатысушының материалдық хал-жағдайын жақсарту үшін табыс түсіру болып табылады. Жоспарланған кәсіпорынның нысаналы тобы өнімдерді тұтынушы - етті қайта өңдеу кәсіпорындары, облыстың және жақын орналасқан аудандардың тұрғындары болып табылады.

Сиыр қора үшін “СПАЙДЕР-В” жүйесінің жылытылған ғимаратын сатып алу жоспарлануда.

Жоба бойынша жалпы инвестициялық шығындар мыналарды қамтиды:

Шығысытар, мың теңге

2 012

Негізгі капиталға инвестициялар

82 789

Айналым капиталы

21 496

Барлығы

104 285

Slide 3

Жобаны қаржыландыруды жоба бастамашысының өз қаражаты есебінен сияқты қарыз капиталы есебінен де жүзеге асыру жоспарлдануда.

Кредиттеудің мынадай шарттары қабылданды:

Қаржыландыру көзі, мың теңге

Сумма

Период

Доля

Өз қаражаты

31 286

01-06. 12

30%

Қарыз қаражаты

73 000

01-06. 12

70%

ВБарлығы

104 285

100%

Кредит валютасы

теңге

Пайыздық ставка, жылдық

7%

Өтеу мерзімі

7, 0

Пайыздар мен негізгі борышты төлеу

ай сайын

Пайыздарды өтеудің жеңілдікті кезеңі, ай

6

Негізгі борышты өтеудің жеңілдікті кезеңі, ай

6

Өтеу түрлері

тең үлестермен

Slide 4

Кәсіпорын қызметінің жобаның 7 жылына арналған тиімділік көрсеткіштері.

10% дисконттау ставкасы кезінде инвестицияланған капиталдың дисконтталған таза кірісі 12 жылда 14 568 мың теңгені құрады.

Жылдық пайда (7 жыл), мың теңге

13 830

Активтердің рентабельділігі

27%

Ішкі кірістілік нормасы (IRR)

13%

Ағымдағы таза құны (NPV), мың теңге

14 568

Жобаның өзін-өзі ақтауы (жай), жыл

6, 9

Жобаның өзін-өзі ақтауы (дисконтталған), жыл

9, 6

Slide 5

Жоба экономикалық көзқарас жағынан мыналарға ықпал ететін болады:

жаңа жұмыс орындарын құру, бұл жұмысшылардың тұрақты пайда табуына мүмкіндік береді;

ет алу үшін ірі қара мал өсіретін жаңа фермалар ашу;

экологиялық таза өнім өндіру;

Алматы облысының бюджетіне салықтар мен басқа да аударымдардың түсуі.

Әлеуметтік әсерлердің арасында мыналарды бөліп көрсетуге болады:

халықтың ет өнімдеріне деген сұранысын қанағаттандыру.

Slide 6

1. Жобаның тұжырымдамасы

Жобаның тұжырымдамасы Алматы облысында ет өндіру үшін ірі қара мал өсіретін фермалар құруды қарастырады.

Кәсіпорын қызметінің мақсаты оған қатысушылардың материалдық әл-ауқатын жақсарту үшін табыс түсіру болып табылады.

Жоспарланған кәсіпорынның нысаналы тобы өнімдерді тұтынушы - етті қайта өңдеу кәсіпорындары, облыстың және жақын орналасқан аудандардың тұрғындары болып табылады.

Өнімнің басымдылығы мыналарды құрайды:

- жоғары технологиялы және заманауи жабдықтарды пайдалану;

- жоғары сапа;

- төмен баға.

Кәсіпорынның өз жемазық базасы бар - жайылым.

Сиыр тұратын орынның жалпы алаңы 764, 4 шаршы метрді құрайды.

Бұл бизнес-жоспар басшылыққа алынатын соңғы нұсқа емес, тек осындай бизнес-идеяны дамытудың әлеуетті мүмкіндігі ғана болып табылады

Slide 7

2. Өнімінің (қызметтің) сипаттамасы

Ет халық тұтынатын барынша толық және кеңінен тараған өнімнің түрі болып табылады. Еттің тағамдық және биологиялық құндылығын оның бай химиялық құрамы, әсіресе белоктық бөлігі құрайды. Ол тез қорытылатындығымен және құндылығымен ерекшеленеді. Кулинарлық түрде жеңіл өңделеді. Адам етті үнемі тұтынады, санын одан тағамның түр-түрін жасауға болады, бұл тағамның барынша түрлендіруге мүмкіндік береді. Еттің құрамына толыққанды белок, сондай-ақ майлар, дәрумендер, белсенді және минералды заттар кіреді. Ет және ет тағамдары ағзаны белокпен және маймен қамтамасыз ету көздері болып табылады. Әсіресе сіңір тініндегі белоктар толыққанды болып келеді. Химиялық құрамы және сіңімділігі бойынша байланыстыратын, нерв тіндері мен сіңірлердегі белоктардың құндылығы төмен.

Slide 8

Малды сою қызметтері

ІҚМ-ды ет комбинаттарында, сою пункттерінде союға ғана рұқсат етіледі. Союға жіберілетін ірі қара малдың әр партиясы үшін ІҚМ басының саны, бағыты көрсетілген, екпелері туралы мәлім еттері бар анықтама қағазы қажет.

Станцияға жіберер алдында ІҚМ-ды ветеринар немесе ветеринарлық-санитариялық қызмет фельдшері тексереді. Ол құжаттарды байқайды, малдың санын анықтайды, денсаулығын тексереді. Бәрін тексерген соң құжатқа белгі соғады. Етті қайта өңдеу зауыттарында ІҚМ-ды қабылдаған кезде барлық ілеспе құжаттамаларды тексереді, малдарды санитарлық жағынан қарайды, осыдан соң малды сою алдындағы базаларға жібереді.

Slide 9

3. Өндірістер бағдарламасы

Өндірістің жылдар бойынша жоспарланған бағдарламасы

Көрсеткіш (жылдық)

2 012

2 013

2 014

2 015

2 016

2 017

2 018

Орташа сиыр басы саны (ересек мал) бас

52

52

50

51

55

58

57

Орташа жас мал басы, бас.

45

56

60

63

68

73

74

Ет өндіру, тн.

0

7

13

9

11

13

14

Тірі салмақта 1 малдың массасы, кг.

570

Сойылған салмақта 1 малдың массасы, кг.

333

Малды тірі салмақта сату (бұзау) , бас

0

0

10

12

1

7

14

Slide 10

Жоспарлы сату бағдарламасы, мың тг

Бағаны қалыптастыру кезінде тұтынушылардың ерекшеліктері ескерілді, атап айтқанда:

- халықтың орташа табысының деңгейі.

Бағаны қалыптастыру нарықтық бағаларға негізделген.

Өнімге жоспарлы бағалар

Сиыр етінің бағасы нарық бағалары ескеріле отырып жасалды

Кірістер баптары

Сатуды бастау күні

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

Ет сату

с 01. 13

0

9 557

16 636

11 592

14 661

16 865

17 760

Малды тірі салмақта сату

с 01. 14

0

0

6 250

7 500

625

4 375

8 750

Малды сою қызметтері

с 04. 12

7 667

10 223

10 223

10 223

10 223

10 223

10 223

Барлығы

7 667

19 780

33 109

29 315

25 509

31 463

36 733

Сиыр еті

тг. /кг. ҚҚС-сыз

1 275

Slide 11

4. Маркетингтік жоспар

4. 1 Өнімдер (қызметтер) нарығының сипаттамасы

Қазақстанда ет бағытындағы мал өсіретін 81 асыл тұқымды зауыт пен шаруашылық жұмыс істейді, соның ішінде облыста - 25 асыл тұқымды шаруашылық, оның 3-уі асыл тұқымды зауыт. Мың асыл тұқымды мал, соның ішінде 30 мың сиыр бар, бұл тауар өндіруші шаруашылықтардың контингентті шығаруда пайдалану үшін қажетті бұқаларды алуға деген қажеттілігін толық қанағаттандырады.


Ұқсас жұмыстар
Малды союға дайындау
Ірі қараны қансыздандыру
Екінші ыстық тағамдарды дайындау
Мал сою технологиясы
Сиыр еті өндірісінің техникалық талаптары
Әр түрлі малдарды сою технологиясы
Малды сою технологиясы. Малды лажсыз сойғанда етті ВСС және санитарлық мәні бар өзгерістер
Малды кансыздандыру
Ет және ет өнімдерін соттық ветеринарлық-санитарлық сараптау
ӨҢДЕУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz