Қатты заттардың ерігіштігіне температураның әсері: практикалық жұмыс №4 және зертханалық әдістер (буландыру техникасы, әмбебап индикатор арқылы анықтау)


Slide 1

“Химия” және “Жаратылыстану” пәндері бойынша педагогикалық кадрлардың біліктілігін арттыру курсы

Сабақтың тақырыбы:

№4 практикалық жұмыс «Қатты заттардың ерігіштігіне температураның әсері»

ОҚО Түркістан қаласы №21 жалпы орта мектеп

Оразбекова Шолпан Темирханова

Slide 2

8. 3. 4. 4 Буландыру техникасын қолдана отырып, заттың 100г судағы ерігіштігін есептеу, алынған нәтежелерді анықтамалық мәндермен салыстыру

7. 3. 4. 2 әмбебап индикатор көмегімен сілтілермен қышқылдарды анықтау

Оқу мақсаттары

Сабақ мақсаттары

Тәжірибе нәтежесін анықтамалық мәндермен салыстыра алады .

Заттардың судағы ерігіштігін есептей алады.

Қатты заттардың ерігіштігіне температураның әсерін анықтайды

Барлық оқушылар:

Оқушылардың басым бөлігі:

Кейбір оқушылар:

Slide 3

Белсенді оқу әдістері

«Қарлы кесек» әдісі бойынша оқушылар бір-біріне сұрақтар қояды

«Ашық микрафон» әдісімен топ басшысы өз ережелерін түсіндіруге шығады

Зертханалық тәжірибе. «Зертхана бекеті»

Slide 4

Тапсырма

Диалог және қолдау көрсету

Дереккөздер

«Бейнежазба»

Қарқын

Бағалау

Мақтау мадақтау, дескрипторлар қолдану,

түрлі түспен кемені бояу

Саралау тәсілдері

Slide 5

Критериалды бағалау

Оқу мақсаттары

Бағалау критерийі

Тапсырма

Дескрипторлар

8. 3. 4. 4-буландыру техникасын қолдана отырып, заттың 100г судағы ерігіштігін есептеу, алынңан нәтежелерді анықтамалық мәндермен салыстыру

Қаттыы заттардың ерігіштігіне температураның әсерін анықтайды

Заттардың судағы ерігіштігін түсіндіреді

Тәжірибе нәтежесін айтады

Есептерді шығарады

Тапсырма 1. Көрсету тәжірибесін мұқият қарай отырып,

әр оқушы қоспаның түрін ажыратып, анықтамасын дәптерге түсіріңдер.

Реакция теңдеуін жазады

Түзілген өнімді анықтайды

Байқалған құбылысты түсіндіреді

7. 3. 4. 2 -әмбебап индикатор көмегимен сілтілер мен қышқылдарды анықтау

Тапсырма 2. Химиялық тәжірибелер жасау.

№2 зертханалық тәжірибе «Ластанған ас тұзын тазарту» (Ұжымдық жұмыс)

Мақсаты: Ластанған ас тұзын тазарту арқылы қоспаны бөлу әдістерімен танысу, жұмыстың нәтижесін кестеге толтыру.

Тапсырма 3. Stop-кадр тәсілі. АКТ мүмкіндіктерін пайдалану арқылы қоспаны бөлу әдістеріне зертханалық тәжірибені дыбыссыз күйде көріп, әр бөлу әдісіне келгенде тоқтатып қоямын. Оқушылар қандай әдіске жатқызатынын өздері анықтайды.

Тапсырма 4. «Өзіңізді тексеріңіз» әдісі Төменде берілген суретте қоспаны бөлуге арналған қандай әдістер бар екенін сәйкестендіріп кестеге жаз.


Ұқсас жұмыстар
7-сынып: Заттар мен олардың қасиеттері және химия кабинетіндегі қауіпсіздік техникасы (Практикалық жұмыс №1)
Химиялық тепе-теңдік: температураның, қысымның және концентрацияның әсері
Еттің балаусалығын сезімдік әдістер арқылы анықтау
Температураның химиялық реакция жылдамдығына әсері: кинетика және активтендіру энергиясы
Қандағы билирубин, глюкоза және жалпы белокты анықтау: зертханалық әдістер мен клиникалық маңызы
№4 зертханалық жұмыс: Вегетативті жүйке жүйесінің симпатикалық және парасимпатикалық бөлімдерінің құрылысы мен қызметі
Зертханалық жұмыс №3: Шектеуші факторлардың фотосинтез қарқындылығына әсері (11-сынып, модельдеу-сабағы)
Ет шикізаты мен мал өнімдерінің түрін ПТР және лабораториялық әдістер арқылы анықтау
Ауыл шаруашылығында буландыру әдістері мен аппараттарының материалдық және жылу балансы
Вирустық аурулардың ветеринариялық зертханалық диагностикасы: үрдістер мен әдістер
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz