Сэндвич және смузи дайындау




Презентация қосу
Көркем еңбек 6
сынып

Сэндвич және
смузи
дайындау
Тамақтану мәдениеті
Бүгінгі сабақта сэндвич пен смузи дайындау
технологиясын меңгеретін боламыз

Сіздің оқыңызша
сэндвич немесе
смузи пайдалы
ма?
Сэндвич - екі тілім нан
және олардың арасына
біраз салма болатын
тағам түрі.
Қазіргі кезде
дайындалу ыңғайлығы
мен салманың
әртүрлігімен танымал.
Сэндвич

жасау
Сэндвич түрлері:
• ашық-(нан үстіне негізгі
салма)
• жабық-(сэндвичтер- екі
нанның ортасына салма)
• канапе-(ағаш таяқшада)
Дайындау
технологиясына
қарай
• Ыстық - алдын
ала
дайындалады да
ұсынарда
• Салқын -
жылытады
дастарқанға қояр
алдында
дайындалады
Қажетті
ингредиенттерді
Сэндвич дайындау

жасау
Нан мен
технологияс көкөністерді
турау
ы
Орналастыру ,
дәмдеу

Әсемдеу,
даярлау
Смузи
Смузи - блендер арқылы
ұсақталған жеміс-
жидектер, көкөністер,
дәндер, сүт, йогурт және
т.б компоненттердің
қосылуымен жасалатын
сусын.
Смузи дайындау
технологиясы

Керек жеміс-
жидектерді турау

Сұйықтықтыты құю
(сүт немесе йогурт)

Блендермен үккіштеу

Ыдысқа құю
Назарларыңы
зға рахмет

Презентация: Кенжебек
Аэлита

Ұқсас жұмыстар
«Сын тұрғысынан ойлау» модулінің әдіс-тәсілдерін практикада қолдана білуге үйрету
Иммундық ферменттік талдау
Тісбасарлар және оның түрлері
Серологиялық реакция
Биологиялық мембраналар
Fast Food және оның зияны
Копенгаген қаласы болса, Geranium бесінші орында
Шұғыла жалпы орта мектебінің информатика пәні мұғалімі
Гүл күлтелері әдісі
Foodmaster компаниясына магкетингтік талдау
Пәндер