Тісбасарлар және оның түрлері




Презентация қосу
“Ақтөбе сервис колледжі» МКҚК

Тісбасарлар
және оның түрлері

.

2023
Тісбасарларды кім ойлап тапты
Тарихтағы алғашқы сэндвичті яһудилер жасаған. Ол матцо, марор, харосет
және желкектен тұрды және Пасха құрбандығын алмастырды.
Сэндвичті 1520 жылы сәуірде Николай Коперник ойлап тапты деген ұтыс
ойыны кең таралған. Бұл Коперник, Тевтон орденінің рыцарлары коменданты
болған Ольштын қамалын қоршау кезінде болған. Қамалда эпидемия басталды,
ал Коперниктің байқауы бойынша нан жегендер ауырды. Коперник нанды
бөгде заттармен, әсіресе еденмен байланыста болған кезде жұқтырады деп
болжады. Содан кейін ол нанды маймен жағуды ұсынды, оның үстіне еденге
сәтсіз құлағаннан кейін кірді байқау оңай болды. Осы әдіспен Коперник
эпидемияны жеңген сияқты
Бутербродтардың мағынасы
Бутербродтар (неміс. Butterbrot-нан мен май) - бұл қосымша тамақ өнімдері
(және міндетті түрде май емес) салынған нан тілімі. Сэндвичтердің көптеген
түрлері бар — сары май, шұжық немесе ірімшік қосылған классикалықтан
бастап, әртүрлі ет, көкөністер, шөптер мен дәмді тұздықтардың көп қабатты
туындыларына дейін. Сэндвичтен сэндвичтің ерекшелігі-оның құрамында тек
бір тілім нан бар (ал сэндвичтің толтыруы екі бөлік нанның арасында
қысылған). Сэндвичтер кең таралған, өйткені олар тез дайындалады және
тасымалдауға ыңғайлы.
Бутерброд түрлері

ашық ыстық

Жабақ закусочные
Ашық
(қарапайым және күрделі)
Сэндвичтер дайындалады
бидай және қара бидай наны
-- Нан қалыңдығы 1 см кесіледі.
- Жасыл немесе безендірілген
өнімдерді безендіру,
ашық түсті.

Қарапайым ашық сэндвичтер үшін
өнімнің 1 -2 түрі қолданылады;
Күрделі үшін: өнімнің бірнеше
түрі..
Закрытые
(сандвичи)

Готовят из 2 половинок
хлеба(булочки):
-на хлеб кладут продукты и
закрывают вторым ломтиком
хлеба (иногда корочки обрезают),
- бывают однослойные,
двухслойные, многослойные,
- используют для похода, в
дорогу, в школу
Закусочные
(канапе)
Бұйра пісіреді
нан тілімдері
(алдын ала жасауға болады
қуыру)
қалыңдығы-0,8 см.,
ені – 3-4 см.

Мұндай сэндвич
тіскебасармен бекітілген
және тіскебасар ретінде қолданылады
Ыстық
(гренки, тартинки)
Мұндай бутербродтар
қызмет етеді
және ыстық күйінде
тұтынылады.

2 жолмен дайындаңыз:
1) пеште пісіріңіз
2) табада қуырыңыз
Ыстық асығыс
бутербродтар
Ыстық асығыс бутербродтар үгітілген ірімшіктен, пісірілген шұжық
кесектерінен, көкөністерден және бір тілім қара наннан немесе орамнан
тұруы мүмкін. Нан дәмдеуіштермен (пияз, ақжелкен, қыша, кетчуп)
шайқалған сары маймен жағылады. Содан кейін сэндвич үшін
таңдалған тағамдарды үстіне қойып, ірімшік себіңіз және пеште немесе
микротолқынды пеште 10 минут пісіріңіз.
Дайын бутербродтардың
сапасына қойылатын талаптар
Сэндвичтер қызмет етер алдында бірден
дайындалады,
Нан тым қалың немесе тым жұқа болмауы

керек,
Нан толығымен өніммен жабылуы керек,

Сэндвичтерді тоңазытқышта 3 сағаттан

артық емес сақтаңыз.

Ұқсас жұмыстар
Құқық нысаны
Профилактикалық медициналық - әлеуметтік жұмыстың түрлері
Жылдам несиелер
Бинтті таңғыштар
Қылмыстық құқық бұзушылыққа сыбайлас қатысу
Қылмыстық құқық бұзушылыққа сыбайлас қатысудың ОБЪЕКТИВТІК белгілері
Лидер творец
Тұлғааралық қарым қатынастардың жалпы заңдылықтары
Таным теориясы мәселелері
Жанармайдың түрлері және қасиеттері
Пәндер