Бутербродтар: тарихы, түрлері және дайындау мен сапа талаптары


Slide 1

Тісбасарлар

және оның түрлері

2023

.

“Ақтөбе сервис колледжі» МКҚК

Slide 2

Тісбасарларды кім ойлап тапты

Тарихтағы алғашқы сэндвичті яһудилер жасаған. Ол матцо, марор, харосет және желкектен тұрды және Пасха құрбандығын алмастырды.

Сэндвичті 1520 жылы сәуірде Николай Коперник ойлап тапты деген ұтыс ойыны кең таралған. Бұл Коперник, Тевтон орденінің рыцарлары коменданты болған Ольштын қамалын қоршау кезінде болған. Қамалда эпидемия басталды, ал Коперниктің байқауы бойынша нан жегендер ауырды. Коперник нанды бөгде заттармен, әсіресе еденмен байланыста болған кезде жұқтырады деп болжады. Содан кейін ол нанды маймен жағуды ұсынды, оның үстіне еденге сәтсіз құлағаннан кейін кірді байқау оңай болды. Осы әдіспен Коперник эпидемияны жеңген сияқты

Slide 3

Бутербродтардың мағынасы

Бутербродтар (неміс. Butterbrot-нан мен май) - бұл қосымша тамақ өнімдері (және міндетті түрде май емес) салынған нан тілімі. Сэндвичтердің көптеген түрлері бар - сары май, шұжық немесе ірімшік қосылған классикалықтан бастап, әртүрлі ет, көкөністер, шөптер мен дәмді тұздықтардың көп қабатты туындыларына дейін. Сэндвичтен сэндвичтің ерекшелігі-оның құрамында тек бір тілім нан бар (ал сэндвичтің толтыруы екі бөлік нанның арасында қысылған) . Сэндвичтер кең таралған, өйткені олар тез дайындалады және тасымалдауға ыңғайлы.

Slide 4

Бутерброд түрлері

ашық

закусочные

Жабақ

ыстық

Slide 5

Ашық (қарапайым және күрделі)

Сэндвичтер дайындалады

бидай және қара бидай наны

-- Нан қалыңдығы 1 см кесіледі.

- Жасыл немесе безендірілген

өнімдерді безендіру,

ашық түсті.

Қарапайым ашық сэндвичтер үшін өнімнің 1 -2 түрі қолданылады;

Күрделі үшін: өнімнің бірнеше түрі. .

Slide 6

Закрытые (сандвичи)

Готовят из 2 половинок хлеба(булочки) :

на хлеб кладут продукты и закрывают вторым ломтиком хлеба (иногда корочки обрезают),

- бывают однослойные, двухслойные, многослойные,

- используют для похода, в дорогу, в школу

Slide 7

Закусочные (канапе)

Бұйра пісіреді

нан тілімдері

(алдын ала жасауға болады

қуыру)

қалыңдығы-0, 8 см.,

ені - 3-4 см.

Мұндай сэндвич

тіскебасармен бекітілген

және тіскебасар ретінде қолданылады

Slide 8

Ыстық (гренки, тартинки)

Мұндай бутербродтар қызмет етеді

және ыстық күйінде тұтынылады.

2 жолмен дайындаңыз:

1) пеште пісіріңіз

2) табада қуырыңыз

Slide 9

Ыстық асығыс бутербродтар

Ыстық асығыс бутербродтар үгітілген ірімшіктен, пісірілген шұжық кесектерінен, көкөністерден және бір тілім қара наннан немесе орамнан тұруы мүмкін. Нан дәмдеуіштермен (пияз, ақжелкен, қыша, кетчуп) шайқалған сары маймен жағылады. Содан кейін сэндвич үшін таңдалған тағамдарды үстіне қойып, ірімшік себіңіз және пеште немесе микротолқынды пеште 10 минут пісіріңіз.

Slide 10 Slide 11

Дайын бутербродтардың сапасына қойылатын талаптар

Сэндвичтер қызмет етер алдында бірден дайындалады,

Нан тым қалың немесе тым жұқа болмауы керек,

Нан толығымен өніммен жабылуы керек,

Сэндвичтерді тоңазытқышта 3 сағаттан артық емес сақтаңыз.


Ұқсас жұмыстар
Балық консервілерін дайындау технологиясы және сапа талаптары
Салаттардың тарихы, түрлері және дайындау әдістері
Өндірісте газды жинау және дайындау: схемалар, сапа талаптары және дожимді компрессорлы станциялар
Сиыр еті өндірісінің техникалық талаптары мен сапа бақылауы
Киім фурнитурасының түрлері мен сапа талаптары: шілтер, таспа, түйме және сыдырма
Сары май: түрлері, сапа талаптары және сақтау шарттары
Фармацевтикалық эмульсияларды дайындау технологиясы мен сапа бақылауы
Кулинарлық соустардың рецептурасы, түрлері және сапа талаптары
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің түрлері, сапа талаптары және қауіпсіздік мәселелері
Лекцияның құрылымы, түрлері және өткізудің әдістемелік талаптары мен сапа критерийлері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz