Балқытылған ірімшік




Презентация қосу
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік
университеті

Ірімшікке арналған қаптамалардың
жаңа түрлері

Орындаған: Мұхтарбек Ә.Е.
Топ: БТ-201
Тексерген: Кабденова А.Т.
Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы
алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді тағамдық
өнімдерінің бірі.Әзірлеу және пісіру кезінде ол
микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа
процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім
сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан едәуір
құнды қасиеттерге ие болады.
Ірімшік дайын болғаннан кейін,
белгілі уақытта және
жағдайларда пісіп жетіледі.
Бірақ пісіп жетілген ірімшік
қаптамаға буып түйілгенде,
дүкенге жіберілгенде, тіпті
адам ның аузына тигенше пісіп
жетілуін тоқтатпайды деген
болжам бар. Сондықтан
қаптама ірімшіктің сапалы
болуына, дұрыс пісіп жетілуінде
маңызды рөл атқарады.
Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген
түрлері шығарылуда: қатты
сырлар, жұмсақ сырлар,
балқытылған сырлар, ірімшік
соустары. Осыған байланысты
оларды қаптайтын орауыштар да
сан алуан болып келеді. Қаптамалар
: полимерлі қаптамалар, вакуум
пакеттер, фольгадан
жасалғанқаптамалар, ағаштан
және пластмассадан жасалған
қаптамалар, картон мен қағаздан
жасалған қаптамалар және т.б.
Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:
Ірімшік қарандаштары.

Мұндай қаптамаға қапталған пармезан
ірімшігі тұтынушының көңілінен шығады.
Mozzarella ірімшігіне арналған
екікамералы қаптама.
Вакуум пакеттер
артон мен қағаздан жасалған қаптамал
Балқытылған ірімшік
Полимерлі қаптамалар

Ұқсас жұмыстар
Балқытылған ірімшіктер
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Ірімшік
Ірімшікке арналған қаптамалардың
Ірімшік жасаудың жалпы технологиясы
Мәйекті ірімшіктер
Ірімшікке және етке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Foodmaster компаниясына магкетингтік талдау
Ірімшік және сүзбе өндіретін цех ашу
Бизнес-жоспар. Ірімшік және сүзбе өндіретін цех ашу
Пәндер