Асқазанды өңдеудің технологиялық негіздері: тазалау, түрлендіру, консервілеу және сақтау


Slide 1

Орындаған:

Бижигитова Айдана

Ербол Жанбота

Иемберген Ақпейіл

Исаева Зейнеп

Исмухамбетова Жансая

Карина Аяжан

Теміран Алуа

Уалиханова Алуа

Тексерген:

Асқазан өңдеу

Slide 2

Жоспар

Кіріспе

Негізгі бөлім

Асқазанды өңдеу қажеттілігі

Асқазанды өңдеудің негізгі кезеңдері

Асқазанды тазарту және дезинфекциялау

Асқазанды ұсақтау жене түрлендіру

Асқазанды консервілеу және пастерлеу

Асқазанды қаптау жіне сақтау

Асқазанды өңдеу процесін оңтайландыру

Slide 3

Кіріспе

Асқазанды өңдеу тамақ өнеркәсібінде маңызды рөл атқарады. Бұл процесс асқазанды тұтынуға қауіпсіз және дәмді етіп айналдыруды қамтамасыз етеді.

Slide 4

қ

Өң

і і і

Қ

1

қ қ

Асқазанды дұрыс өңдеу

бактериялар мен

паразиттерді жоюға

көмектеседі.

2

ә і і

Өңдеу процесі асқазанның

дәмін жақсартады және

оны тағамға қолайлы етеді.

3

қ і і

Өңдеу асқазанды ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік береді.

Slide 5

қ Өң

ің і і

ң і

1

ә

Асқазанды тазарту және дезинфекциялау

маңызды, бұл процесте асқазанды

қалдықтардан, майдан және кірден

тазартады.

2

Ұ қ ә ү і

Асқазанды тағамдық мақсаттарға сай кесіп,

кесу арқылы өңдейді.

3

і ә

Консервілеу және пастерлеу асқазанның

сақтау мерзімін ұзартып, бұзылуына жол

бермейді.

4

Қ ә қ

Өңделген асқазанды таза, сақтауға

жарамды ыдысқа салып сақтайды.

Slide 6

қ

ә

Қ қ і

Асқазанды сумен жуып,

қалдықтарды алып тастау

маңызды.

Асқазанды майдан тазарту үшін

арнайы құралдар қолданылады.

Дезинфекциялау бактерияларды

және басқа зиянды

микроорганизмдерді жою үшін

жүргізіледі.

Slide 7

қ

Ұ қ

ә ү

і

Асқазанды тағамға сай кесіп, кесу

қажет.

Ұ қ

Кейбір жағдайларда асқазанды

ұсақтап, майдалап өңдеу қажет.

ү і

Асқазанды басқа тағамдарға қосу

үшін түрлендіруге болады.

Slide 8

і

қ ә

1

і

Консервілеу асқазанның сақтау мерзімін ұзартуға

көмектеседі.

2

Пастерлеу бактерияларды жою үшін жоғары

температурада қысқа уақыт бойы қыздыру.

Slide 9

Қ

ә

қ қ

Қаптау

Сақтау

Вакуумдық қаптау

Тоңазытқышта сақтау

Пластикалық ыдысқа салу

Тоңазытқышта сақтау

Slide 10

Өң

і

қ ң

ң

Жаңа технологияларды қолдану өңдеу процесін жылдамдатады.

қ

Сапаны бақылау жүйесін енгізу өнімнің сапасын жақсартады.

і і і і

Тиімділік пен шығындарды азайту үшін ресурстарды тиімді пайдалану маңызды.

Slide 11 Slide 12 Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Балық өңдеудің технологиялық негіздері мен әдістері: қақтау, кептіру, ыстау және консервілеу
Жүгеріні сақтау ерекшеліктері және консервілеу технологиялары
Балық өнімдерін өңдеу, сақтау және консервілеу технологиясы
Күкіртсутекті толық утилизациялау әдістері және Қазақстандағы күкіртті сақтау мен өңдеудің экологиялық-технологиялық мәселелері
Шұжық өңдеудің технологиялық жабдықтары және олардың функциялары
Шарап өндірісіндегі жүзім және жеміс-жидек шикізатын өңдеудің технологиялық негіздері
Астық массаларын сақтау тұрақтылығын арттырудың технологиялық шаралары
Теріні консервілеу және сақтау технологиялары мен әдістері
Тағамды сақтау және консервілеу: әдістер, стерильдеу және микробиологиялық процестер
Тамақ өнімдерін сақтау: консервілеу әдістері мен орауыш материалдары
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz