Асқазан өңдеу


Slide 1

Орындаған:

Бижигитова Айдана

Ербол Жанбота

Иемберген Ақпейіл

Исаева Зейнеп

Исмухамбетова Жансая

Карина Аяжан

Теміран Алуа

Уалиханова Алуа

Тексерген:

Асқазан өңдеу

Slide 2

Жоспар

Кіріспе

Негізгі бөлім

Асқазанды өңдеу қажеттілігі

Асқазанды өңдеудің негізгі кезеңдері

Асқазанды тазарту және дезинфекциялау

Асқазанды ұсақтау жене түрлендіру

Асқазанды консервілеу және пастерлеу

Асқазанды қаптау жіне сақтау

Асқазанды өңдеу процесін оңтайландыру

Slide 3

Кіріспе

Асқазанды өңдеу тамақ өнеркәсібінде маңызды рөл атқарады. Бұл процесс асқазанды тұтынуға қауіпсіз және дәмді етіп айналдыруды қамтамасыз етеді.

Slide 4

қ

Өң

і і і

Қ

1

қ қ

Асқазанды дұрыс өңдеу

бактериялар мен

паразиттерді жоюға

көмектеседі.

2

ә і і

Өңдеу процесі асқазанның

дәмін жақсартады және

оны тағамға қолайлы етеді.

3

қ і і

Өңдеу асқазанды ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік береді.

Slide 5

қ Өң

ің і і

ң і

1

ә

Асқазанды тазарту және дезинфекциялау

маңызды, бұл процесте асқазанды

қалдықтардан, майдан және кірден

тазартады.

2

Ұ қ ә ү і

Асқазанды тағамдық мақсаттарға сай кесіп,

кесу арқылы өңдейді.

3

і ә

Консервілеу және пастерлеу асқазанның

сақтау мерзімін ұзартып, бұзылуына жол

бермейді.

4

Қ ә қ

Өңделген асқазанды таза, сақтауға

жарамды ыдысқа салып сақтайды.

Slide 6

қ

ә

Қ қ і

Асқазанды сумен жуып,

қалдықтарды алып тастау

маңызды.

Асқазанды майдан тазарту үшін

арнайы құралдар қолданылады.

Дезинфекциялау бактерияларды

және басқа зиянды

микроорганизмдерді жою үшін

жүргізіледі.

Slide 7

қ

Ұ қ

ә ү

і

Асқазанды тағамға сай кесіп, кесу

қажет.

Ұ қ

Кейбір жағдайларда асқазанды

ұсақтап, майдалап өңдеу қажет.

ү і

Асқазанды басқа тағамдарға қосу

үшін түрлендіруге болады.

Slide 8

і

қ ә

1

і

Консервілеу асқазанның сақтау мерзімін ұзартуға

көмектеседі.

2

Пастерлеу бактерияларды жою үшін жоғары

температурада қысқа уақыт бойы қыздыру.

Slide 9

Қ

ә

қ қ

Қаптау

Сақтау

Вакуумдық қаптау

Тоңазытқышта сақтау

Пластикалық ыдысқа салу

Тоңазытқышта сақтау

Slide 10

Өң

і

қ ң

ң

Жаңа технологияларды қолдану өңдеу процесін жылдамдатады.

қ

Сапаны бақылау жүйесін енгізу өнімнің сапасын жақсартады.

і і і і

Тиімділік пен шығындарды азайту үшін ресурстарды тиімді пайдалану маңызды.

Slide 11 Slide 12 Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Науқасты назогастральді зондпен тамақтандыру
Асқазан сөлі
Субөнімдерді өңдеу. Етсүйекті, жұмсақ, шырышты, субөнімдер. ІҚМ малдың басын өңдеу. Бауыр, жүрек, бүйрек, ет кесінділерін, өңдеу
Шикізатты дайындау
Жүнді субөнімдерді өңдеу
Ас қорыту жүйесінің патологиясы
Асқорыту жүйесінің қызметі
Асқорытыу жүйесінің аурулары
Нитриттер және басқада тамақтық қоспалар мен улану
Сілекей мен асқазандағы заттардың ферментативті бөлінуі
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz