Асқазан өңдеу




Презентация қосу
Асқазан өңдеу

Орындаған:
Бижигитова Айдана
Ербол Жанбота
Иемберген Ақпейіл
Исаева Зейнеп
Исмухамбетова Жансая
Карина Аяжан
Теміран Алуа
Уалиханова Алуа
Тексерген:
Жоспар
Кіріспе
Негізгі бөлім
Асқазанды өңдеу қажеттілігі
Асқазанды өңдеудің негізгі кезеңдері
Асқазанды тазарту және дезинфекциялау
Асқазанды ұсақтау жене түрлендіру
Асқазанды консервілеу және пастерлеу
Асқазанды қаптау жіне сақтау
Асқазанды өңдеу процесін оңтайландыру
Кіріспе
Асқазанды өңдеу тамақ өнеркәсібінде
маңызды рөл атқарады. Бұл процесс асқазанды
тұтынуға қауіпсіз және дәмді етіп
айналдыруды қамтамасыз етеді.
қ Ө
Қ ііің
1 қ қ
2 ә і і
Асқазанды дұрыс Өңдеу процесі
өңдеу асқазанның
бактериялар дәмін жақсартады
мен
паразиттерді және
оны тағамға қолайлы
жоюға
көмектесед етеді.
і.

қ і і
3 Өңдеу асқазанды ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік
береді.
қ Өң ің і і ң і
ә
Асқазанды тазарту және
і ә
Консервілеу және пастерлеу
дезинфекциялау
маңызды, бұл процесте асқазанның
асқазанды
қалдықтардан, майдан және сақтау мерзімін ұзартып, бұзылуына
кірден тазартады жол бермейді
. .

1 2 3 4

Ұ қ ә ү і Қ ә қ
Асқазанды тағамдық мақсаттарға сай Өңделген асқазанды таза,
кесіп, сақтауға
кесу арқылы жарамды ыдысқа салып
өңдейді. сақтайды.
қ ә
Қ қ і
Асқазанды сумен
жуып, Асқазанды майдан тазарту Дезинфекциялау
қалдықтарды алып үшін
арнайы құралдар бактерияларды
және басқа
тастау
маңызды қолданылады. зиянды
микроорганизмдерді жою
. үшін
жүргізілед
і.
қ Ұ қ ә ү і
Ұ қ ү і
Кейбір жағдайларда Асқазанды басқа тағамдарға
Асқазанды тағамға сай кесіп, асқазанды қосу
кесу
қаже ұсақтап, майдалап өңдеу үшін түрлендіруге
т. қажет. болады.
қ і
ә
і

1 Консервілеу асқазанның сақтау мерзімін
ұзартуға
көмектесед
і.

2 Пастерлеу бактерияларды жою үшін
жоғары
температурада қысқа уақыт бойы
қыздыру.
қ Қ ә

қ
Қаптау Сақтау

Вакуумдық қаптау Тоңазытқышта сақтау

Пластикалық ыдысқа салу Тоңазытқышта сақтау
қ Ө і
ң ң

ң
Жаңа технологияларды қолдану өңдеу процесін
жылдамдатады.

қ
Сапаны бақылау жүйесін енгізу өнімнің сапасын
жақсартады.

і іі і
Тиімділік пен шығындарды азайту үшін ресурстарды тиімді
пайдалану маңызды.

Ұқсас жұмыстар
Науқасты назогастральді зондпен тамақтандыру
Асқазан сөлі
Субөнімдерді өңдеу. Етсүйекті, жұмсақ, шырышты, субөнімдер. ІҚМ малдың басын өңдеу. Бауыр, жүрек, бүйрек, ет кесінділерін, өңдеу
Шикізатты дайындау
Жүнді субөнімдерді өңдеу
Ас қорыту жүйесінің патологиясы
Асқорыту жүйесінің қызметі
Асқорытыу жүйесінің аурулары
Нитриттер және басқада тамақтық қоспалар мен улану
Сілекей мен асқазандағы заттардың ферментативті бөлінуі
Пәндер