Керамикалық кірпіш


Презентация қосу
МИНИСТЕРСТВО НАУКИ И ВЫСШЕГО ОБРАЗОВАНИЯ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН
Некоммерческое акционерное общество
«Южно-Казахстанский университет им.М.Ауэзова»
ВЫСШАЯ ШКОЛА "ХИМИЧЕСКАЯ ИНЖЕНЕРИЯ И БИОТЕХНОЛОГИЯ"
КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГИИ СИЛИКАТОВ И МЕТАЛЛУРГИЯ»
Тема: Производственная практика 1
Орындаған: Тыныштық А
Тобы: Хт – 22 – 18тк
Қабылдаған: Айтуреев М
Аламан куйдірілген кірпіш
• өлшемдері: 250×120×88
мм.
• беріктік маркасы: М-150
• аязға төзімділік: F50
Brick production processes
The technological production of
ceramic bricks made of clay
consists of the following stages:
clay preparation, molding,
drying, firing, packaging and
delivery to the consumer.
Сазды дайындайды, оның құрылымынан
тасты құрамдастарды жою арқылы
иілгіштікті беру;
Бастапкы онімге біркелкі курылым берілгеннен кейін ол
зауытка жеткізіледі, коспаларды дайындау ірі кум
белшектерінен елейді, сазды дайындайды, онын
арасынданы тасты алып тастайды.
Аламан зауытында саздын тасымалдануы транспортер
аркылы орындалады. Иілгіштік касиеті берілген масса
кесуге жіберіледі, содан сон басуга жіберіледі; ал артык
ылгалды кетіру аркылы онімдерді кептіреді;
Кептіру және күйдіру
Кірпіштердің күйдіру
температуралық режимі 4
кезеңді құралады: кептіру (20-
дан 90°С-қа дейінгі
температурада 10-нан 13
сағатқа дейін созылады);
қыздыру (90-600°С
температурада 8-ден 10 сағатқа
дейін созылады); күйдіру (600-
ден 1000°С-қа дейінгі
температурада 10-нан 12
сағатқа дейін созылады);
салқындату (1000-нан 50°С-қа
дейінгі температурада 7-ден 10
сағатқа дейін созылады).
Өнімдерді паллетке қамтамасыз ететіндей орналастыру керек сақтау
және тасымалдау кезінде орау бірлігінің қауіпсіздігі.
Сақтау өнімдері шөгілетін немесе оралған болуы керек созылатын
пленка немесе өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз ететін басқа материалдар.
Бір орау бірлігінде бірдей стандарттағы өнімдер болуы керек
белгілеулер.
Техникалық талаптары
Зауытта техникалық шарттар бойынша ең біріншіден сыртқы көрінісіне мән беріледі
Беттік өнімдердің кем дегенде екі беттік қыры болуы керек –
қасықты және бөкселер. Беттік жиектің түсі мен түрі өндіруші мен тұтынушы
арасындағы келісім бойынша белгіленеді және жеткізу құжатында көрсетіледі. Кәдімгі
бұйымдар тегіс немесе рельефті тік жиектермен жасалады.
Беттік бұйымдарда тереңдігі 3 мм-ден аспайтын және жалпы ауданы
беттік қырлар ауданының 0,2%-дан аспайтын біртұтас тұндырғыш (мысалы, әк) қосындыларына
рұқсат етіледі.
Бұйымдардың беттігінде тұздануы болмау керек.
Сыртқы түріндегі ақаулар, өлшемдері мен саны асатын өнімнің мәндері көрсетілу керек.
Кірпіштерінің қышқылға төзімділігі 95,0% кем болмауы керек.
Кірпіштің аязға төзімді болуы керек және аязға төзімділік маркасына байланысты суға қаныққан
күйде олар ешқандай көрінетін зақымдану немесе бұзылу белгілерінсіз - жарылып кетуге,
қабыршақтануға, шөгуге - кемінде 25; 35; 50; 75; 100;
Ауыспалы мұздату мен ерітудің 200 немесе 300 циклі.
Үйдің қабырғаларын салуға арналған кірпіштің үш түрі бар:
• Керамикалық кірпіш.
• Құмды-әкті кірпіш.
• Керамикалық кеуекті блок.
Кірпіш - бұл ғимарат
қабырғаларын салуға және
оны қаптауға арналған
құрылыс материалы.
Кірпіштің сапасына көп
нәрсе байланысты:
қабырғалардың беріктігі,
олардың қоршаған ортаның
барлық қолайсыз
жағдайларына (суық, жылу,
жауын-шашын) төзімділігі,
ғимараттың сыртқы түрі.
Керамикалық кірпіш өндірісінің
технологиялық схемасы, шикі бұйымды
күйдіру сатысының технологиялық
параметрлерін сипаттау
Керамикалык кірпіш ондірудін технологиялык процесі 6
кезеннен турады:
1. Шикізатпен дайындық жұмыстарын жүргізу
2. Шихтаны алдын ала өңдеу
3. Дайындықтарды қалыптастыру.
4. Белгіленген өлшем бойынша жеке кірпіштерді кесу
автоматты жабдықты қолдану арқылы жүзеге асыру.
5.Алдын ала кептіру - шикі кірпіш арнайы сере кептіргіштерге
салынып, кептіру камераларында сакталады. Бул кезеннін уакыты 3-
5 кун;
6 Сонны кезен - жогары температурадагы пеште (850-1100 градус)
2-3 сагат ішінде температураны 150 градуска дейін біртіндеп
томендету.
Назарларыңызға рахмет!
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz