Ысты тәтті тағамдар. Қамырдағы қуырылған алма

Өндірістік оқу бойынша сабақ жоспары.
Өтетін күні: 201___ж. Топ №___
Сабақтын тақырыбы : Ысты тәтті тағамдар. Қамырдағы қуырылған алма
Сабақтын мақсаты:
а) Білімділік: Теория сабағында алған білімдеріңді пысықтап жетілдіру. Оқушыларды тәтті тағамдар дайындауға үйрету.
ә) Дамытушылық: Жеке тапсырмаларды орындау барысында технологиялық ретін, талаптарын орындауға үйрету. Оқушының шығармашылығын дамыту, іскерліктерін шындап дамыту.
б) Тәрбиелік: Жаңашылдыққа, әдемілікке, дастарқан әзірлеуге, ұқыптылыққа, тазалыққа жауапкершілікпен қарауға, эстетикалық талғамға баулу, жеке басының әдебін сақтауға, топпен ынтымақтаса бірігіп жұмыс жасауға, өз бетінше еңбектенуге, танымдық қабілеттерін қалыптастыруға тәрбиелеу.
Сабақтын өтетін орны: Аспаздық зертханасы
Сабақтын әдісі: Түсіндірмелі, сарамандық.
Сабақтын түрі: Аралас, әңгіме, бинарлы.
Пәнаралық байланыс: Еңбекті қорғау, тауартану, жабдықтау, калькуляция
Қолданылатын әдебиеттер: Интернет, «Еңбекті қорғау», «Кәсіп орнынын жабдықтары», «Аспазшы» Б. Бисембаев
Көрнекілік құралдар: Нұсқау картасы, суреттер, слайдтар.
Құрал жабдықтар: ыдыс- аяқтар, маркіленген пышақтар, тоназытқыш, маркіленген тақтайша, тостер.
Шикізат: Технологиялық-нұсқау картасы бойынша.
Сабақтың барысы:
І. Ұйымдастыру кезеңі: 5 минут
1. Оқушыларды тізім бойынша тексеру.
2. Оқушылардың техника қауіпсіздік талаптарына сәйкес киінулеріне назар аудару.
Ө. о шебері:
- Саламатсызба құрметті көрермендер. Қош келдіңіз біздің «Ас болсын» бағдарламамызға. Сіздермен бүгін біздің студиямызда Римма Бериковна! (слайд № 1)
А. пән оқытушысы:
- Және Бақыт Тулегеновна мен біздің қонақтарымыз! Бүгін біз сіздерді тәтті тағамдар және сусындар түрлерімен таныстырып кетеміз. (слайд № 2)
Ө. о шебері:
- және «Қамырдағы қуырылған алма» ыстық тәтті тағамын дайындауға үйренеміз. Біздің бағдарлама тікелей эфирде өтіп жатқаның естеріңізден шығармай экрандағы телефон арқылы хабарласуыңыз болады. (телефон нөмірі беріледі) (слайд № 3)
ІІ. Кіріспе нұсқау: 40-45 минут
А. пән оқытушысы: (Тақырыбын түсіндіреді) . Ө. о шебері көмектеседі () . (слайд № 4, 5)
«Тәтті салқын тағамдарды дайындау үшін, қолданылатын тағамдар» (№ 6 ) слайдтан кейін студияға бір көрермен хабарласады:
Көрермен:
- Алло, бұл «Ас болсын» бағдарламасыма?
Ө. о шебері:
- Ия, бұл «Ас болсын бағдарламасы». Сіз тікелей эфирдесіңіз. Өзіңізді таныстырып кетсеңіз.
Көрермен:
- Мен Ахметов Серікпін, Орал қаласынан хабарласып тұрған едім. Менің білгім келгені, тәтті тағамдарды қайда дайындайды (қай жерде) ?
А. пән оқытушысы:
- салқын тәтті тағамдарды - салқын және ыссы цехта дайындайды. Хабарласып тұрғаныңызға рахмет. (слайд № 7)
«Тәтті салқын тағамдарды ұсынады» (слайд № 8 ) слайдтан кейн Бакыт Тулегеновна Римма Бериковнаға сұрақ қояды
- Римма Бериковна, қалай ойлайсыңыз көрермендердің барлығыда біледімекен компот желе, мусс, кисель дегендер қандай болады мекен?
А. пән оқытушысы:(слайд № 9 дан № 15 слайдқа дейін)
-компот, желе т. б қандай екенің көрсетіп, және мінездеме беріп кетеді дайын сусындар мен тәтті тағамдармен таныстырады.
Ө. о шебері тақырып бойынша дайындауға кіріседі:(слайд № 16- 17)
- Бүгін біз «Ысты тәтті тағамдар. Қамырдағы қуырылған алма» дайындаймыз. Римма Бериковна, бұл жерде маған сіздің көмегіңіз керек болады.
Бұл тағамды дайындауға бізге келесі ингредиенттер қажет: алма, қант, бидай ұны, жұмыртқа, пастерленген сүт, қаймақ, тұз, асханалық май, рафинад ұнтағы және өрік тұздығы немесе алма тұздығы. (слайд № 18)
- Алманы жуады, ортасындағы дәндерән алып тастайды.(слайд № 19)
- Алманы қалындығы 0, 5 см дөңгелекшелерге турайды да үстінен қант сеуіп қояды.(слайд № 20)
Сұйық қамырды дайындау:
- Жұмыртқаның сарысы мен ақуызынан бөледі.(слайд № 21)
- Жұмыртқаның сарысына қант, тұз, қаймақ, бидай ұнын салады да жақсылап араластырады.(слайд № 22)
- Жылытылған сүтпен араластырады.(слайд № 22)
- Жұмыртқаның ақуызын тоназытқышта салқындатады да қою көпіршік пайда болғанша миксермен шайқайды.(слайд № 23)
- Шайқалып көпіртілген ақуызды қамырдын ішіне салады да абайлап араластырады.
- Сұйық қамырдың консистенциясы қою болуы керек.(слайд № 24)
- Алма дөңгелекшелерін шаңышқымен түйреп дайын қамырға салып алып, t =180°С қыздырылған майға салады да алтын түсті қабық пайда болғанша қуырады. Тордың үстіне қойып артық майын ағызады да суытады.(слайд № 25)
- Қуырылған алманы десерттік тәрелкеге салады да үстінен рафинад ұнтағын себеді. Алма және өрік тұздығын бөлек ұсынады.(слайд № 26)
ІІІ. Оқушылардың өз бетімен жұмысы: 240 минут.
Ө. о шебері:
- Құрметті көрермендер! Өздеріңіз көз жеткізіп көргендей, бұл тағам оңай істелінеді. Сондықтан мына біздің студиямыздың қонақтары сіздер үшін қайталап істеп көрсетеді. Құрметті қонақтар сіздердің алдыңызда осы тақырып бойынша технологиялық - нұсқау карталары жатыр. Сол карталар мен өз бетіңізбен танысып жұмыс істеуге кірісуге болады.
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz