Сабақ жоспары :: Әртүрлі
Файл қосу
Сұрақтарға жауап
|Пәні |Химия |Сынып |9 «а» |
|Тақырыбы: |Көмірсулар |
|Мақсаты: |Оттекті органикалық қосылыстардың келесі бір түрі – көмірсулармен танысуды глюкоза |
| |мысалында қарастырып, көмірсулардың молекула құрамы, құрылысы, қасиеттерімен оқушыларды |
| |таныстыру. Маңызына тоқталу арқылы оқушылардың таным қызығушылығын тәрбиелеу. |
|Міндеттері: |Глюкозаның қасиеттеріне байланысты кейбір биологиялық процестердің химиялық мәнін ашу; |
| |Глюкозаның түзілуін биология пәнімен сабақтастырып, фотосинтез процесімен таныстыру; |
| |Генетикалық тізбекті жүзеге асыратын реакция теңдеулерін жазғызу, сан есептерін шғарту. |
|Күтілетін нәтиже: |Көмірсулардың адам ағзасынадағы рөлін біледі; |
| |Табиғаттағы фотосинтез процесінің айналымының маңызын сипаттай алады; |
| |Көмірсулардыың қасиетін біле отырып, маңызын, қолданылуын сипаттай алады. |
Сабақтың өту барысы
|Сабақ кезеңдері |Мұғалім әрекеті |Тапсырма мазмұны |Оқушы әрекеті |Бағалау |Ресурстар |
| |(жұмыс түрі, | | | | |
| |орындалуы, уақыты)| | | | |
|І. Бақылау | | | | | |
|(Оқу |Оқушылармен |«» |Әр топ «топ | |Оқу |
|бағдарламасын |амандасу, | |ережесін» бекітеді. | |құралдары. |
|анықтау: балалар |түгелдеу, сабаққа | | | | |
|нені |даярлығын | | | | |
|оқып-үйренеді |қадағалау. Бүгінгі| | | | |
|және сабақта |сабақтың мақсат, | | | | |
|жоспарланған |міндеттерін қою. | | | | |
|жұмыс |Оқушыларды топқа | | | | |
|формаларының |бөлу. | | | | |
|нәтижесінде | | | | | |
|қандай | | | | | |
|әрекеттерді | | | | | |
|игереді) | | | | | |
|ІІ. Өткен | | | | | |
|тақырыптарды |Үй тапсырмасын |І. А, В, С деңгейіндегі деңгейлік |Жазбаша түрде жеке |Бағалау |Үлестірме |
|пысықтау |сұрауға деңгейлік |тапсырмалар: |орындайды. |критерийлер|материалдары|
|(сабақ басталмас |тапсырмалар | | |інде |. |
|бұрын оқушылар |беріледі. А, В, С |А деңгейі. | |келесілер | |
|нені |деңгейінде |Массасыы 445 г майды гидролиздегенде | |ескеріледі:| |
|білетіндіктерін |жаттығулар |426 г бір негізді қышқыл мен глицерин | |Есептердің | |
|анықтау) |жазылған үлестірме|түзілген. Майдың формуласын табыңдар. | |дұрыс | |
| |материалдарын |Майдың құрамында 1 моль пальмитин | |жауабы, | |
| |тарату. |қышқылы мен 2 моль олеин қышқылының | |есеп шығару| |
| | |қалдықтары болса, оның формуласы | |алгоритмі, | |
| | |қандай? | |орындалған | |
| | | | |тапсырманың| |
| | |В деңгейі. | |деңгейі. | |
| | |Көлемі 5000 л тығыздығы 0,8 г/мл | | | |
| | |үшолеиннен қанша үш стеарин алуға | | | |
| | |болад, егер өнімнің тазалығы 65% болса?| | | |
| | |Массасы 1,780 кг майдың гидролизі | | | |
| | |нәтижесінде 170 г глицерин түзілді. | | | |
| | |Өнімнің шығымы қандай? | | | |
| | | | | | |
| | |С деңгейі. | | | |
| | |Массасы 2 т үшолеинді сутектендіру үшін| | | |
| | |қажет сутегін қанша көлем суды | | | |
| | |электролиздеп алуға болады, егер | | | |
| | |сутегінің ток бойынша шығымы 90% болса?| | | |
| | | |1.Жеке жұмыс | | |
| | |ІІ. Логикалық сұрақтар: |1-саты: берілген |Берген | |
| |«Миға шабуыл» |қатты және сұйық майлардың құрамында |сұрақтар бойынша |жауаптарынд| |
| |стратегиясы |қандай айырмашылық бар? |ойлану және не |ағы ойдың | |
| |бойынша сұрақтар |маргарин мен майонез өндірісі майдың |біледі және не |дәлдігі, | |
| |беру. |қандай қасиетіне негізделген? |ойлайтынын жазу |ойын | |
| | |сабынның кір жуғыш синтетикалық жуғыш |ұсынылады. |химиялық | |
| | |заттардан қандай айырмашылығы бар? | |тілде | |
| | | |2.Жұппен жұмыс |жеткізе | |
| | | |2-саты: ақпаратпен |білуі. | |
| | | |алмасу. | | |
| | | | | | |
| | | |3.Топпен жұмыс | | |
| | | |3-саты: тиімді | | |
| | | |пайдалануға | | |
| | | |ұсыныстар береді. | | |
| | | | | | |
| | | | | | |
| | | | | | |
|ІІІ. Негізгі | | | | | |
|сабақ |Дәптерлеріне жаңа |«Білемін – Білгім келеді - Білдім» |1.Жеке жұмыс |Бағалауда | |
|(оқушылардың жаңа|тақырыпты жазғызу.|кестесі: |Ой қозғау сұрақтары |кестедегі |Қосымша |
|тақырыпты |Тақырып бойынша | |бойынша кестенің |жазған |материалдар |
|оқып-үйренуіне |«Білемін – Білгім |Білемін |бірінші бағанын |ойлары |жазылған |
|көмек көрсету) |келеді - Білдім» |Білгім келеді |толтырады. |ескеріледі.|парақтар |
| |кестесі |Білдім | | | |
| |таратылады. | | | | |
| |Алдымен оқушылар | | | | |
| |өз білімдерін | | | | |
| |биология пәнімен | | | | |
| |сабақтастыра | | | | |
| |отырып «Білемін» | | | | |
| |бағанын толтырады.| | | | |
| | | | | | |
| |Ойлануға қосымша |«Ой қозғау» сұрақтары: | | | |
| |сұрақтар беріледі.|Глюкоза қай жерде кездеседі? | | | |
| |Сабақтың мақсатына|Глюкозаның қасиеттері туралы айтып бер?| | | |
| |сәйкес «Білгім |Сахароза жөнінде естідіңдер ме? | | | |
| |келеді» бағанын |Сахарозаның қасиеттері туралы еске |«Бастама – жауап – | |Интерактивті|
| |толтырады. |түсіріңдер. |кейінгі әрекет» | |тақта. |
| | | |нысаны бойынша | | |
| |Кестенің алғашқы | |диалогқа қатынасады.| | |
| |толтырылған екі | |Тақтаға жазылған | | |
| |бағанын негізге | |реакция теңдеулерін | | |
| |ала отырып глюкоза|1.Көмірсулардың құрамы, химиялық |дәптерлеріне жазады.| | |
| |мен сахарозаның |қасиеттері. | | | |
| |физикалық |Глюкозаның құрамында екі түрлі | | | |
| |қасиеттері |функционалдық топ бар: | | | |
| |түсіндіріледі. |Альдегидтік карбонил тобы (- С = О - Н)| | | |
| | |Спирттік гидроксил тобы (- ОН) | | | |
| | |Осыған байланысты глюкозаның екі жақты | | | |
| | |қасиеті сипатталады. ТТР, күміс-айна | | | |
| | |реакциялары көрнекі түрде | | |Қосымша |
| | |көрсетілгенімен теңдеулері жазылмайды. |Диалог әдісі. | |ресурстар. |
| | |Көмірсулар ретіндегі тек өзіне ғана тән|Мәтін бойынша пікір | | |
| | |реакциялары: |алмасады, бір-біріне| | |
| | |Спирттік ашуы |сұрақтар қойып | | |
| |Топ бойынша мәтін |Сүт қышқылды ашуы теңдеулері жинақы |сұраққа жауап | | |
| |таратылады, топта |түрде беріледі. |береді. | |Интерактивті|
| |мәтінді талқылай | | | |тақта, |
| |отырып, талдайды. |2.Көмірсулардың адам ағзасындағы | | |электронды |
| | |маңызы, физикалық қасиеттері. |АКТ пайдалану. | |оқулық |
| | | |Көрсетілген сандық | |(9 сынып) |
| | |Эвристикалық әңгіме: |бейнені химиялық | | |
| |Интерактивті |Глюкозаның ағзадағы маңызымен «Қант |реакция теңдеу | |Флипчарттар,|
| |тақтадан |және адамның денсаулығы» мәтіні бойынша|түрінде өрнектейді. |Критерийлер|маркерлер, |
| |фотосинтез |танысады. | |: |түрлі-түсті |
| |процесінің сандық | |Топтық жұмыс. СТО |Топтық |қағаздар, |
| |бейнесі |3.Көмірсулардың алынуы: |стратегиясы. |жұмысқа жее|желім, т.б. |
| |көрсетіледі. Бұл |Глюкозаның түзілуін биология пәнімен |«Табиғатты қорғау |оқушылардың| |
| |процесс жасыл |сабақтастыра отырып түсінеді. |және экологиялық |қаншалықты | |
| |өсімдіктер | |проблемалар» |қатынасқанд| |
| |қатысында ғана |6СО2 + 6Н2О → С6Н12О6 + 6О2↑ |тақырыбы бойынша |ығы, | |
| |жүретіндігіне | |флипчарт қорғайды. |тақырыптың | |
| |тоқтала отырып, |Бұл поцесс жасыл өсімдіктер қатысында | |мазмұнын | |
| |табиғатты қорғау |ғана жүреді. | |қаншалықты | |
| |және экологиялық | | |аша білді, | |
| |проблемаларға | | |т.б. | |
| |назар аудару | | | | |
| |туралы айтылады. | | | | |
| |Сол бойынша топта | | | | |
| |флипчарт қорғау | | | | |
| |тапсырылады. | | | | |
| |Фотосинтез процесі| | | | |
| |– бейорганикалық | | | | |
| |және органикалық | | | |Интерактивті|
| |заттар арасындағы | | | |тақта. |
| |көпір тәрізді | |Қолданылуы туралы өз| | |
| |екеніне, | |білетіндерін айтады,| | |
| |табиғаттың бір | |білімдерін | | |
| |тұтастығна | |толықтырады. | | |
| |тоқталу. | | | | |
| | | | | | |
| | |4.Көмірсулардың қолданылуы. | | | |
| |Қолданылуы туралы |1. глюкозаның ашуы нәтижесінде спирт | | | |
| |интерактивті |алынады. Кондитер, тоқыма | | | |
| |тақтадан |өнеркәсіптерінде, айна және жаңа жылдық| | | |
| |көрсетіледі. |шыршаға тағатын ойыншықтар өндірісінде |Сұрақ-жауап әдісі. | | |
| | |қолданылады. |Сұрақтарға жауап | | |
| | |2. сахароза – негізінен қоректік зат, |береді. | | |
| | |оны біз күнделікті асқа пайдаланамыз, | | | |
| | |суда жақсы ериді, ерітіндісі тәтті | | | |
| | |дәмді. | | | |
| | | | | | |
| |Бекітуге пысықтау |Бекіту сұрақтары: | | | |
| |сұрақтары. |Глюкоза тотыққанда қандай зат түзіледі?|Сабақ соңында | | |
| | |Глюкозаның көп атомды спирттерге |«Білдім» бағанын | | |
| | |жататындығын қандай реакция көмегімен |толтырады. | | |
| | |анықтауға болады? | | | |
| | |Сахароза гидролизденгенде қандай | | | |
| | |моносахаридтер түзіледі? | | | |
|IV. Сабақты |Бүгінгі сабақты |Үйге тапсырма: |Рефлексия: «Бүгінгі |Әр топ |Жұмыс |
|қорытындылау |қорытындылау, |Оқушылардың таным қабілеттерін |сабақтан алған |оқушылары |дәптері. |
|(оқушылардың оқып|оқушыларды |жетілдіру мақсатында глюкоза мен |әсерім» |критерий |Бағалау |
|үйренгендерінің |бағалау, үйге |сахарозаны, крахмал мен целлюлозаны |а) жақсы |бойынга |парағы. |
|нәтижесін |тапсырма беріледі.|салыстыра сипаттайтын «Венн |ә) жаман |өзара |Стикер. |
|бағалау) | |диаграммасын» толтыру және өз | |бағалау | |
| | |қалауларына сәйкес презинтация әзірлеп | |парағы | |
| | |келуге беріледі. | |арқылы | |
| | | | |бағаланады,| |
| | | | |талданады. | |
| | | | |«Б-Б-Б» | |
| | | | |кестесі | |
| | | | |бойынша | |
| | | | |жаңа | |
| | | | |сабақты | |
| | | | |меңгеруі | |
| | | | |бағаланады.| |
|Тақырыбы: |Көмірсулар |
|Мақсаты: |Оттекті органикалық қосылыстардың келесі бір түрі – көмірсулармен танысуды глюкоза |
| |мысалында қарастырып, көмірсулардың молекула құрамы, құрылысы, қасиеттерімен оқушыларды |
| |таныстыру. Маңызына тоқталу арқылы оқушылардың таным қызығушылығын тәрбиелеу. |
|Міндеттері: |Глюкозаның қасиеттеріне байланысты кейбір биологиялық процестердің химиялық мәнін ашу; |
| |Глюкозаның түзілуін биология пәнімен сабақтастырып, фотосинтез процесімен таныстыру; |
| |Генетикалық тізбекті жүзеге асыратын реакция теңдеулерін жазғызу, сан есептерін шғарту. |
|Күтілетін нәтиже: |Көмірсулардың адам ағзасынадағы рөлін біледі; |
| |Табиғаттағы фотосинтез процесінің айналымының маңызын сипаттай алады; |
| |Көмірсулардыың қасиетін біле отырып, маңызын, қолданылуын сипаттай алады. |
Сабақтың өту барысы
|Сабақ кезеңдері |Мұғалім әрекеті |Тапсырма мазмұны |Оқушы әрекеті |Бағалау |Ресурстар |
| |(жұмыс түрі, | | | | |
| |орындалуы, уақыты)| | | | |
|І. Бақылау | | | | | |
|(Оқу |Оқушылармен |«» |Әр топ «топ | |Оқу |
|бағдарламасын |амандасу, | |ережесін» бекітеді. | |құралдары. |
|анықтау: балалар |түгелдеу, сабаққа | | | | |
|нені |даярлығын | | | | |
|оқып-үйренеді |қадағалау. Бүгінгі| | | | |
|және сабақта |сабақтың мақсат, | | | | |
|жоспарланған |міндеттерін қою. | | | | |
|жұмыс |Оқушыларды топқа | | | | |
|формаларының |бөлу. | | | | |
|нәтижесінде | | | | | |
|қандай | | | | | |
|әрекеттерді | | | | | |
|игереді) | | | | | |
|ІІ. Өткен | | | | | |
|тақырыптарды |Үй тапсырмасын |І. А, В, С деңгейіндегі деңгейлік |Жазбаша түрде жеке |Бағалау |Үлестірме |
|пысықтау |сұрауға деңгейлік |тапсырмалар: |орындайды. |критерийлер|материалдары|
|(сабақ басталмас |тапсырмалар | | |інде |. |
|бұрын оқушылар |беріледі. А, В, С |А деңгейі. | |келесілер | |
|нені |деңгейінде |Массасыы 445 г майды гидролиздегенде | |ескеріледі:| |
|білетіндіктерін |жаттығулар |426 г бір негізді қышқыл мен глицерин | |Есептердің | |
|анықтау) |жазылған үлестірме|түзілген. Майдың формуласын табыңдар. | |дұрыс | |
| |материалдарын |Майдың құрамында 1 моль пальмитин | |жауабы, | |
| |тарату. |қышқылы мен 2 моль олеин қышқылының | |есеп шығару| |
| | |қалдықтары болса, оның формуласы | |алгоритмі, | |
| | |қандай? | |орындалған | |
| | | | |тапсырманың| |
| | |В деңгейі. | |деңгейі. | |
| | |Көлемі 5000 л тығыздығы 0,8 г/мл | | | |
| | |үшолеиннен қанша үш стеарин алуға | | | |
| | |болад, егер өнімнің тазалығы 65% болса?| | | |
| | |Массасы 1,780 кг майдың гидролизі | | | |
| | |нәтижесінде 170 г глицерин түзілді. | | | |
| | |Өнімнің шығымы қандай? | | | |
| | | | | | |
| | |С деңгейі. | | | |
| | |Массасы 2 т үшолеинді сутектендіру үшін| | | |
| | |қажет сутегін қанша көлем суды | | | |
| | |электролиздеп алуға болады, егер | | | |
| | |сутегінің ток бойынша шығымы 90% болса?| | | |
| | | |1.Жеке жұмыс | | |
| | |ІІ. Логикалық сұрақтар: |1-саты: берілген |Берген | |
| |«Миға шабуыл» |қатты және сұйық майлардың құрамында |сұрақтар бойынша |жауаптарынд| |
| |стратегиясы |қандай айырмашылық бар? |ойлану және не |ағы ойдың | |
| |бойынша сұрақтар |маргарин мен майонез өндірісі майдың |біледі және не |дәлдігі, | |
| |беру. |қандай қасиетіне негізделген? |ойлайтынын жазу |ойын | |
| | |сабынның кір жуғыш синтетикалық жуғыш |ұсынылады. |химиялық | |
| | |заттардан қандай айырмашылығы бар? | |тілде | |
| | | |2.Жұппен жұмыс |жеткізе | |
| | | |2-саты: ақпаратпен |білуі. | |
| | | |алмасу. | | |
| | | | | | |
| | | |3.Топпен жұмыс | | |
| | | |3-саты: тиімді | | |
| | | |пайдалануға | | |
| | | |ұсыныстар береді. | | |
| | | | | | |
| | | | | | |
| | | | | | |
|ІІІ. Негізгі | | | | | |
|сабақ |Дәптерлеріне жаңа |«Білемін – Білгім келеді - Білдім» |1.Жеке жұмыс |Бағалауда | |
|(оқушылардың жаңа|тақырыпты жазғызу.|кестесі: |Ой қозғау сұрақтары |кестедегі |Қосымша |
|тақырыпты |Тақырып бойынша | |бойынша кестенің |жазған |материалдар |
|оқып-үйренуіне |«Білемін – Білгім |Білемін |бірінші бағанын |ойлары |жазылған |
|көмек көрсету) |келеді - Білдім» |Білгім келеді |толтырады. |ескеріледі.|парақтар |
| |кестесі |Білдім | | | |
| |таратылады. | | | | |
| |Алдымен оқушылар | | | | |
| |өз білімдерін | | | | |
| |биология пәнімен | | | | |
| |сабақтастыра | | | | |
| |отырып «Білемін» | | | | |
| |бағанын толтырады.| | | | |
| | | | | | |
| |Ойлануға қосымша |«Ой қозғау» сұрақтары: | | | |
| |сұрақтар беріледі.|Глюкоза қай жерде кездеседі? | | | |
| |Сабақтың мақсатына|Глюкозаның қасиеттері туралы айтып бер?| | | |
| |сәйкес «Білгім |Сахароза жөнінде естідіңдер ме? | | | |
| |келеді» бағанын |Сахарозаның қасиеттері туралы еске |«Бастама – жауап – | |Интерактивті|
| |толтырады. |түсіріңдер. |кейінгі әрекет» | |тақта. |
| | | |нысаны бойынша | | |
| |Кестенің алғашқы | |диалогқа қатынасады.| | |
| |толтырылған екі | |Тақтаға жазылған | | |
| |бағанын негізге | |реакция теңдеулерін | | |
| |ала отырып глюкоза|1.Көмірсулардың құрамы, химиялық |дәптерлеріне жазады.| | |
| |мен сахарозаның |қасиеттері. | | | |
| |физикалық |Глюкозаның құрамында екі түрлі | | | |
| |қасиеттері |функционалдық топ бар: | | | |
| |түсіндіріледі. |Альдегидтік карбонил тобы (- С = О - Н)| | | |
| | |Спирттік гидроксил тобы (- ОН) | | | |
| | |Осыған байланысты глюкозаның екі жақты | | | |
| | |қасиеті сипатталады. ТТР, күміс-айна | | | |
| | |реакциялары көрнекі түрде | | |Қосымша |
| | |көрсетілгенімен теңдеулері жазылмайды. |Диалог әдісі. | |ресурстар. |
| | |Көмірсулар ретіндегі тек өзіне ғана тән|Мәтін бойынша пікір | | |
| | |реакциялары: |алмасады, бір-біріне| | |
| | |Спирттік ашуы |сұрақтар қойып | | |
| |Топ бойынша мәтін |Сүт қышқылды ашуы теңдеулері жинақы |сұраққа жауап | | |
| |таратылады, топта |түрде беріледі. |береді. | |Интерактивті|
| |мәтінді талқылай | | | |тақта, |
| |отырып, талдайды. |2.Көмірсулардың адам ағзасындағы | | |электронды |
| | |маңызы, физикалық қасиеттері. |АКТ пайдалану. | |оқулық |
| | | |Көрсетілген сандық | |(9 сынып) |
| | |Эвристикалық әңгіме: |бейнені химиялық | | |
| |Интерактивті |Глюкозаның ағзадағы маңызымен «Қант |реакция теңдеу | |Флипчарттар,|
| |тақтадан |және адамның денсаулығы» мәтіні бойынша|түрінде өрнектейді. |Критерийлер|маркерлер, |
| |фотосинтез |танысады. | |: |түрлі-түсті |
| |процесінің сандық | |Топтық жұмыс. СТО |Топтық |қағаздар, |
| |бейнесі |3.Көмірсулардың алынуы: |стратегиясы. |жұмысқа жее|желім, т.б. |
| |көрсетіледі. Бұл |Глюкозаның түзілуін биология пәнімен |«Табиғатты қорғау |оқушылардың| |
| |процесс жасыл |сабақтастыра отырып түсінеді. |және экологиялық |қаншалықты | |
| |өсімдіктер | |проблемалар» |қатынасқанд| |
| |қатысында ғана |6СО2 + 6Н2О → С6Н12О6 + 6О2↑ |тақырыбы бойынша |ығы, | |
| |жүретіндігіне | |флипчарт қорғайды. |тақырыптың | |
| |тоқтала отырып, |Бұл поцесс жасыл өсімдіктер қатысында | |мазмұнын | |
| |табиғатты қорғау |ғана жүреді. | |қаншалықты | |
| |және экологиялық | | |аша білді, | |
| |проблемаларға | | |т.б. | |
| |назар аудару | | | | |
| |туралы айтылады. | | | | |
| |Сол бойынша топта | | | | |
| |флипчарт қорғау | | | | |
| |тапсырылады. | | | | |
| |Фотосинтез процесі| | | | |
| |– бейорганикалық | | | | |
| |және органикалық | | | |Интерактивті|
| |заттар арасындағы | | | |тақта. |
| |көпір тәрізді | |Қолданылуы туралы өз| | |
| |екеніне, | |білетіндерін айтады,| | |
| |табиғаттың бір | |білімдерін | | |
| |тұтастығна | |толықтырады. | | |
| |тоқталу. | | | | |
| | | | | | |
| | |4.Көмірсулардың қолданылуы. | | | |
| |Қолданылуы туралы |1. глюкозаның ашуы нәтижесінде спирт | | | |
| |интерактивті |алынады. Кондитер, тоқыма | | | |
| |тақтадан |өнеркәсіптерінде, айна және жаңа жылдық| | | |
| |көрсетіледі. |шыршаға тағатын ойыншықтар өндірісінде |Сұрақ-жауап әдісі. | | |
| | |қолданылады. |Сұрақтарға жауап | | |
| | |2. сахароза – негізінен қоректік зат, |береді. | | |
| | |оны біз күнделікті асқа пайдаланамыз, | | | |
| | |суда жақсы ериді, ерітіндісі тәтті | | | |
| | |дәмді. | | | |
| | | | | | |
| |Бекітуге пысықтау |Бекіту сұрақтары: | | | |
| |сұрақтары. |Глюкоза тотыққанда қандай зат түзіледі?|Сабақ соңында | | |
| | |Глюкозаның көп атомды спирттерге |«Білдім» бағанын | | |
| | |жататындығын қандай реакция көмегімен |толтырады. | | |
| | |анықтауға болады? | | | |
| | |Сахароза гидролизденгенде қандай | | | |
| | |моносахаридтер түзіледі? | | | |
|IV. Сабақты |Бүгінгі сабақты |Үйге тапсырма: |Рефлексия: «Бүгінгі |Әр топ |Жұмыс |
|қорытындылау |қорытындылау, |Оқушылардың таным қабілеттерін |сабақтан алған |оқушылары |дәптері. |
|(оқушылардың оқып|оқушыларды |жетілдіру мақсатында глюкоза мен |әсерім» |критерий |Бағалау |
|үйренгендерінің |бағалау, үйге |сахарозаны, крахмал мен целлюлозаны |а) жақсы |бойынга |парағы. |
|нәтижесін |тапсырма беріледі.|салыстыра сипаттайтын «Венн |ә) жаман |өзара |Стикер. |
|бағалау) | |диаграммасын» толтыру және өз | |бағалау | |
| | |қалауларына сәйкес презинтация әзірлеп | |парағы | |
| | |келуге беріледі. | |арқылы | |
| | | | |бағаланады,| |
| | | | |талданады. | |
| | | | |«Б-Б-Б» | |
| | | | |кестесі | |
| | | | |бойынша | |
| | | | |жаңа | |
| | | | |сабақты | |
| | | | |меңгеруі | |
| | | | |бағаланады.| |
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz