Сабақ жоспары :: Әртүрлі

Файл қосу

Тамақ дайындау технологиясы

Технология 9 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат

Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
Ескерту
I

Тамақ дайындау технологиясы
8

1
1
Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы.
1

2
2
Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері.
Экономикаға кіріспе.
1

3
3
Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы.
1

4
4
Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе)
Экономика тарихы.
1

5
5
Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған, бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар.
1

6
6
Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы.
Қазақстан Республикасының экономикасы.
1

7
7
Таңғы, түскі, кешкі тамаққа ас мәзірін құру.
1

8
8
Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам.
Ресурс шектеулігі және таңдау проблемасы
1

II

Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар)
8

9
1
Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері.
1

10
2
Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы.
Сұраныс. Сұраныс икемділігі.
1

11
3
Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау.
1

12
4
Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау.
Ұсыныс.
1

13
5
Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру.
1

14
6
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
Ұсыныстың баға бойынша икемділігі
1

15
7
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
1

16
8
Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою.
Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі.
1

III

Материалды көркемдеп өндеу
8

17
1
Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу.
1

18
2
Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі.
Экономикадағы тұтынушы.
1

19
3
Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы.
1

20
4
Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы.
Өндіріс.
1

21
5
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
1

22
6
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
Фирмалар. Бәсеке.
1

23
7
Бисермен кестелеу және тоқымашылық.
1

24
8
Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу.
Фирманың шығындары.
1

IV

Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы
5

25
1
Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы мамандықтар.
1

26
2
Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер.
Қазақстан Республикасының еңбек нарығы.
1

27
3
Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет.
1

28
4
Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау).
Ақша және қаржы институттары.
1

29
5
Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау.
1

V

Жоба
5

30
1
Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау).
Экономикадағы мемлекеттің ролі
1

31
2
Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу.
1

32
3
Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау.
Экономикалық тұрақтылық.
1

33
4
Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу.
1

34
5
Жобаны қорғау.
Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі.
1

барлығы
34

Ұқсас жұмыстар
Қамыр қопсытқыштары
Тамақ пісіретін ас қазандар және тағам дайындау барысындағы үрдістер
Күнтізбелік жоспар. 8 сынып
Жаға сызбасының құрылымы
Окрошка дайындау
Тағам даярлаудың негізгі әдістері
Жобалап оқыту технологиясы
Құймақ дайындау тәсілі Сарамандық жұмыс
Тағам әзірлеу технологиясы
Жармадан және бұршақ, макарон өнімдерінен тағамдар даярлау технологиясы
Пәндер