Сабақ жоспары :: Әртүрлі
Файл қосу
Тамақ дайындау технологиясы
Технология 9 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат
№
Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
Ескерту
I
Тамақ дайындау технологиясы
8
1
1
Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы.
1
2
2
Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері.
Экономикаға кіріспе.
1
3
3
Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы.
1
4
4
Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе)
Экономика тарихы.
1
5
5
Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған, бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар.
1
6
6
Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы.
Қазақстан Республикасының экономикасы.
1
7
7
Таңғы, түскі, кешкі тамаққа ас мәзірін құру.
1
8
8
Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам.
Ресурс шектеулігі және таңдау проблемасы
1
II
Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар)
8
9
1
Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері.
1
10
2
Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы.
Сұраныс. Сұраныс икемділігі.
1
11
3
Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау.
1
12
4
Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау.
Ұсыныс.
1
13
5
Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру.
1
14
6
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
Ұсыныстың баға бойынша икемділігі
1
15
7
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
1
16
8
Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою.
Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі.
1
III
Материалды көркемдеп өндеу
8
17
1
Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу.
1
18
2
Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі.
Экономикадағы тұтынушы.
1
19
3
Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы.
1
20
4
Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы.
Өндіріс.
1
21
5
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
1
22
6
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
Фирмалар. Бәсеке.
1
23
7
Бисермен кестелеу және тоқымашылық.
1
24
8
Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу.
Фирманың шығындары.
1
IV
Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы
5
25
1
Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы мамандықтар.
1
26
2
Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер.
Қазақстан Республикасының еңбек нарығы.
1
27
3
Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет.
1
28
4
Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау).
Ақша және қаржы институттары.
1
29
5
Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау.
1
V
Жоба
5
30
1
Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау).
Экономикадағы мемлекеттің ролі
1
31
2
Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу.
1
32
3
Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау.
Экономикалық тұрақтылық.
1
33
4
Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу.
1
34
5
Жобаны қорғау.
Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі.
1
барлығы
34
№
Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
Ескерту
I
Тамақ дайындау технологиясы
8
1
1
Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы.
1
2
2
Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері.
Экономикаға кіріспе.
1
3
3
Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы.
1
4
4
Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе)
Экономика тарихы.
1
5
5
Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған, бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар.
1
6
6
Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы.
Қазақстан Республикасының экономикасы.
1
7
7
Таңғы, түскі, кешкі тамаққа ас мәзірін құру.
1
8
8
Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам.
Ресурс шектеулігі және таңдау проблемасы
1
II
Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар)
8
9
1
Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері.
1
10
2
Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы.
Сұраныс. Сұраныс икемділігі.
1
11
3
Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау.
1
12
4
Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау.
Ұсыныс.
1
13
5
Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру.
1
14
6
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
Ұсыныстың баға бойынша икемділігі
1
15
7
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
1
16
8
Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою.
Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі.
1
III
Материалды көркемдеп өндеу
8
17
1
Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу.
1
18
2
Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі.
Экономикадағы тұтынушы.
1
19
3
Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы.
1
20
4
Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы.
Өндіріс.
1
21
5
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
1
22
6
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
Фирмалар. Бәсеке.
1
23
7
Бисермен кестелеу және тоқымашылық.
1
24
8
Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу.
Фирманың шығындары.
1
IV
Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы
5
25
1
Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы мамандықтар.
1
26
2
Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер.
Қазақстан Республикасының еңбек нарығы.
1
27
3
Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет.
1
28
4
Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау).
Ақша және қаржы институттары.
1
29
5
Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау.
1
V
Жоба
5
30
1
Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау).
Экономикадағы мемлекеттің ролі
1
31
2
Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу.
1
32
3
Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау.
Экономикалық тұрақтылық.
1
33
4
Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу.
1
34
5
Жобаны қорғау.
Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі.
1
барлығы
34
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz