Тамақ дайындау технологиясы

Технология 9 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат

Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
Ескерту
I

Тамақ дайындау технологиясы
8

1
1
Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы.
1

2
2
Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері.
Экономикаға кіріспе.
1

3
3
Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы.
1

4
4
Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе)
Экономика тарихы.
1

5
5
Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған, бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар.
1

6
6
Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы.
Қазақстан Республикасының экономикасы.
1

7
7
Таңғы, түскі, кешкі тамаққа ас мәзірін құру.
1

8
8
Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам.
Ресурс шектеулігі және таңдау проблемасы
1

II

Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар)
8

9
1
Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері.
1

10
2
Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы.
Сұраныс. Сұраныс икемділігі.
1

11
3
Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау.
1

12
4
Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау.
Ұсыныс.
1

13
5
Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру.
1

14
6
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
Ұсыныстың баға бойынша икемділігі
1

15
7
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.
1

16
8
Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою.
Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі.
1

III

Материалды көркемдеп өндеу
8

17
1
Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу.
1

18
2
Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі.
Экономикадағы тұтынушы.
1

19
3
Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы.
1

20
4
Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы.
Өндіріс.
1

21
5
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
1

22
6
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік <<бонсай>>, гүл шоқтары), әшекейлер жасау.
Фирмалар. Бәсеке.
1

23
7
Бисермен кестелеу және тоқымашылық.
1

24
8
Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу.
Фирманың шығындары.
1

IV

Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы
5

25
1
Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы мамандықтар.
1

26
2
Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер.
Қазақстан Республикасының еңбек нарығы.
1

27
3
Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет.
1

28
4
Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау).
Ақша және қаржы институттары.
1

29
5
Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау.
1

V

Жоба
5

30
1
Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау).
Экономикадағы мемлекеттің ролі
1

31
2
Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу.
1

32
3
Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау.
Экономикалық тұрақтылық.
1

33
4
Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу.
1

34
5
Жобаны қорғау.
Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі.
1

барлығы
34

Ұқсас жұмыстар
Қамыр қопсытқыштары
Тамақ пісіретін ас қазандар және тағам дайындау барысындағы үрдістер
Күнтізбелік жоспар. 8 сынып
Жаға сызбасының құрылымы
Окрошка дайындау
Тағам даярлаудың негізгі әдістері
Жобалап оқыту технологиясы
Ауылшаруашылық құстары мен жабайы қанаттылардан алынатын жартылай фабрикаттар
Құймақ дайындау тәсілі Сарамандық жұмыс
Тағам әзірлеу технологиясы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz