Сабақ жоспары :: Әртүрлі
Файл қосу
Окрошка дайындау
Технология 8 сынып аптасына - 1 сағат, оқу жылына - 34 сағат
№
Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
ескерту
I
Тамақ әзірлеу технологиясы
8
1
1
Тамақтан улану себептері. Тамақтан уланудың алдын алу шаралары, жалпы ережелері.
1
2
2
Ыстық сұйықтық, электр қыздырғыш құралдармен жұмыс жасау кезіндегі қауіпсіздік техникасы. Аспаптар мен құралдар.
Пәнге кіріспе.
1
3
3
Бірінші тағамдар, сорпа және көже түрлері, қоспа сорпалар, езбе сорпалар.
1
4
4
Сүт, мөлдір, салқын және тәтті көжелер, дайындау технологиясы, сорпа дайындауға қойылатын талаптар.
Бұрынғы оқыған материалды қайталау.
1
5
5
Наурыз көже әзірлеу тәсілі.қой етінен дайындалған сорпа, көже.
1
6
6
Ашытқылы қамыр, қамырды ашытқымен және ашытқысыз дайындау тәсілі, бауырсақ, бәліш, кулебяка.
Өндіріс.
1
7
7
Орамжапырақты ашыту, күздік салат дайындау.
1
8
8
Окрошка дайындау.
Өндіріс фақторы.
1
II
Машина тану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (белдемше)
10
9
1
Техника қауіпсіздік ережелері. Сырып тігу, арнайы, жартылай автомат тігін машиналары. Тігін машинасына арналған құрылғылар.
1
10
2
Машина жұмысының терминалогиясы, машина жұмыстарын орындауға қойлатын техникалық талаптар. Ылғалды жылулық өндеу жұмыстары.
Еңбек рыногы. Жалақы. Еңбек рыногындағы сұраныс пен ұсыныс.
1
11
3
Белдемшені модельдеу және конструкциялау , киім және оған қойылатын талаптар.
1
12
4
Белдемше сызбасын құруға қажетті өлшемдер алу, есептеуге қажетті формулалар, белдемше эскизін жасау.
Еңбек ресурсы. Жұмыссыздық.
1
13
5
М 1:4 көлемінде тік, қиық және кең етекті белдемше сызбасын құрастыру.
1
14
6
Белден киілетін бұйым пішімін шынайы өлшемде дайындау, матаға пішімді жаю, бұйымды пішу.
Іскерлік белсенділік циклдер.
1
15
7
Бұйымды өлшеуге дайындау(пішім бөліктерін түйреу және көктеу), өлшеу, ақауларын жөндеу.
1
16
8
Бүйір тігісін және бүкпені өндеу.
Кәсіптер. Кәсіпті таңдау кезіндегі білім ролі.
1
17
9
Бүйір тігісіндегі түймелігін өндеу
1
18
10
Белдемшенің жоғары қиындысын белдікпен өндеу, бұйым етегін өндеу. Соңғы рет өндеу.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау қажеттілігін көрсету.
1
III
Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік
4
19
1
Отбасылық бюджет және қажеттіліктер тиімді қажеттіліктер белгісі бойынша сауданы топтастыру.
1
20
2
Кірістер, шығыстар, отбасы бюджетінің құрылымы.тұрақты және ауыспалы шығындар, азық-түлікті тұтыну есебі.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау кезіндегі өзін-өзі талдау ролі
1
21
3
Отбасылық экономика менеджменті, кәсіпкерлік, бизнес -жоспар, бизнес-жоспардың мазмұны.
1
22
4
Бизнес-жоспар құру: <<Өз іскерлігің>>, киім тігетін ателье ашу, тікелеі, материалдық және жалпы шығынды есептеу.
Болашақ кәсіби қызметті анықтаудағы өзін-өзі көрсету.
1
IV
Тұрғын үй интерьері
1
23
1
Тұрғын үй ішкөріністерінің композициясы,сәндік жасаулар: гравюра, кілем, ыдыстар, гүлдер, музыка, витраж, айна.
1
V
Қолөнер
6
24
1
Құрақ әшекей, құрақ құрау технологиясы.
Кәсіпкерлік қызметі ерекше түрі ретінде
1
25
2
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
1
26
3
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
Шағын кәсіпкерлік дегеніміз не? Жоспарлау. Бизнес-жоспар.
1
27
4
Трикотаж жолағынан гүл жасау реттілігі.
1
28
5
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
Шығындар. Өзіндік құн. Өзіндік құнды есептеу.
1
29
6
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
1
VI
Жоба
5
30
1
Пайда болған мәселе мен қажеттіліктерді негіздеу, нақты міндеттерді анықтау және оларды тұжырымдау, зерттеу, тарихы, беталысы.
Бухгалтерлік есеп әліппесі.
1
31
2
Экономикалық негіздеме, бұйымның негізгі құнын есептеу, бұйымды жасап шығару жоспарын дайындау.
1
32
3
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
Баланс, шот, бухгалтерлік жазба, қос жазу, сальдо, актив, дебет түсініктерінің мағынасын ашу.
1
33
4
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
1
34
5
Жобаны қорғау.
Маркетинг негіздері.
1
барлығы
34
8 сыныптың соныңда оқушылар
1) азық - түліктермен жұмыс істеу кезінде сақталатын санитарлық - гигиеналық ережелерді;
2) ауру тарататын микробтар және одан сақтануды;
3) бірінші тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын;
4) сорпа дайындауға қойлатын талаптар;
5) ашытқылы қамыр дайындау тәсілдерін;
6) үй жағдайында консервілеу негізін;
7) белдемшелерді конструкциялауды (құрастыруды);
8) өлшем алу ережесін және олардың шартта белгілерін жазуды
9) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен өңдеу түрлерін;
10) бұйымды өңдеудің негізгі технологиялық тәсілдерін;
11) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;
12)отбасы, қызмет, қажеттіліктер, отбасылық экономика, кәсіпкерлік жөнінде түсінікті;
13) әлеуметтік, материалдық, орныды (тиімді) қажеттіліктерді;
14) отбасы бюджетінің шығыс бөлігі және балансын;
15) шаруашылықты орынды жүогізу ережесін;
16) шығынды жоспарлауды;
17) жеке
№
Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
ескерту
I
Тамақ әзірлеу технологиясы
8
1
1
Тамақтан улану себептері. Тамақтан уланудың алдын алу шаралары, жалпы ережелері.
1
2
2
Ыстық сұйықтық, электр қыздырғыш құралдармен жұмыс жасау кезіндегі қауіпсіздік техникасы. Аспаптар мен құралдар.
Пәнге кіріспе.
1
3
3
Бірінші тағамдар, сорпа және көже түрлері, қоспа сорпалар, езбе сорпалар.
1
4
4
Сүт, мөлдір, салқын және тәтті көжелер, дайындау технологиясы, сорпа дайындауға қойылатын талаптар.
Бұрынғы оқыған материалды қайталау.
1
5
5
Наурыз көже әзірлеу тәсілі.қой етінен дайындалған сорпа, көже.
1
6
6
Ашытқылы қамыр, қамырды ашытқымен және ашытқысыз дайындау тәсілі, бауырсақ, бәліш, кулебяка.
Өндіріс.
1
7
7
Орамжапырақты ашыту, күздік салат дайындау.
1
8
8
Окрошка дайындау.
Өндіріс фақторы.
1
II
Машина тану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (белдемше)
10
9
1
Техника қауіпсіздік ережелері. Сырып тігу, арнайы, жартылай автомат тігін машиналары. Тігін машинасына арналған құрылғылар.
1
10
2
Машина жұмысының терминалогиясы, машина жұмыстарын орындауға қойлатын техникалық талаптар. Ылғалды жылулық өндеу жұмыстары.
Еңбек рыногы. Жалақы. Еңбек рыногындағы сұраныс пен ұсыныс.
1
11
3
Белдемшені модельдеу және конструкциялау , киім және оған қойылатын талаптар.
1
12
4
Белдемше сызбасын құруға қажетті өлшемдер алу, есептеуге қажетті формулалар, белдемше эскизін жасау.
Еңбек ресурсы. Жұмыссыздық.
1
13
5
М 1:4 көлемінде тік, қиық және кең етекті белдемше сызбасын құрастыру.
1
14
6
Белден киілетін бұйым пішімін шынайы өлшемде дайындау, матаға пішімді жаю, бұйымды пішу.
Іскерлік белсенділік циклдер.
1
15
7
Бұйымды өлшеуге дайындау(пішім бөліктерін түйреу және көктеу), өлшеу, ақауларын жөндеу.
1
16
8
Бүйір тігісін және бүкпені өндеу.
Кәсіптер. Кәсіпті таңдау кезіндегі білім ролі.
1
17
9
Бүйір тігісіндегі түймелігін өндеу
1
18
10
Белдемшенің жоғары қиындысын белдікпен өндеу, бұйым етегін өндеу. Соңғы рет өндеу.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау қажеттілігін көрсету.
1
III
Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік
4
19
1
Отбасылық бюджет және қажеттіліктер тиімді қажеттіліктер белгісі бойынша сауданы топтастыру.
1
20
2
Кірістер, шығыстар, отбасы бюджетінің құрылымы.тұрақты және ауыспалы шығындар, азық-түлікті тұтыну есебі.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау кезіндегі өзін-өзі талдау ролі
1
21
3
Отбасылық экономика менеджменті, кәсіпкерлік, бизнес -жоспар, бизнес-жоспардың мазмұны.
1
22
4
Бизнес-жоспар құру: <<Өз іскерлігің>>, киім тігетін ателье ашу, тікелеі, материалдық және жалпы шығынды есептеу.
Болашақ кәсіби қызметті анықтаудағы өзін-өзі көрсету.
1
IV
Тұрғын үй интерьері
1
23
1
Тұрғын үй ішкөріністерінің композициясы,сәндік жасаулар: гравюра, кілем, ыдыстар, гүлдер, музыка, витраж, айна.
1
V
Қолөнер
6
24
1
Құрақ әшекей, құрақ құрау технологиясы.
Кәсіпкерлік қызметі ерекше түрі ретінде
1
25
2
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
1
26
3
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
Шағын кәсіпкерлік дегеніміз не? Жоспарлау. Бизнес-жоспар.
1
27
4
Трикотаж жолағынан гүл жасау реттілігі.
1
28
5
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
Шығындар. Өзіндік құн. Өзіндік құнды есептеу.
1
29
6
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
1
VI
Жоба
5
30
1
Пайда болған мәселе мен қажеттіліктерді негіздеу, нақты міндеттерді анықтау және оларды тұжырымдау, зерттеу, тарихы, беталысы.
Бухгалтерлік есеп әліппесі.
1
31
2
Экономикалық негіздеме, бұйымның негізгі құнын есептеу, бұйымды жасап шығару жоспарын дайындау.
1
32
3
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
Баланс, шот, бухгалтерлік жазба, қос жазу, сальдо, актив, дебет түсініктерінің мағынасын ашу.
1
33
4
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
1
34
5
Жобаны қорғау.
Маркетинг негіздері.
1
барлығы
34
8 сыныптың соныңда оқушылар
1) азық - түліктермен жұмыс істеу кезінде сақталатын санитарлық - гигиеналық ережелерді;
2) ауру тарататын микробтар және одан сақтануды;
3) бірінші тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын;
4) сорпа дайындауға қойлатын талаптар;
5) ашытқылы қамыр дайындау тәсілдерін;
6) үй жағдайында консервілеу негізін;
7) белдемшелерді конструкциялауды (құрастыруды);
8) өлшем алу ережесін және олардың шартта белгілерін жазуды
9) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен өңдеу түрлерін;
10) бұйымды өңдеудің негізгі технологиялық тәсілдерін;
11) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;
12)отбасы, қызмет, қажеттіліктер, отбасылық экономика, кәсіпкерлік жөнінде түсінікті;
13) әлеуметтік, материалдық, орныды (тиімді) қажеттіліктерді;
14) отбасы бюджетінің шығыс бөлігі және балансын;
15) шаруашылықты орынды жүогізу ережесін;
16) шығынды жоспарлауды;
17) жеке
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz