Сабақ жоспары :: Әртүрлі

Файл қосу

Окрошка дайындау

Технология 8 сынып аптасына - 1 сағат, оқу жылына - 34 сағат


Сабақ №
Сабақ тақырыбы
Сағат саны
Мерзімі
ескерту
I

Тамақ әзірлеу технологиясы
8

1
1
Тамақтан улану себептері. Тамақтан уланудың алдын алу шаралары, жалпы ережелері.
1

2
2
Ыстық сұйықтық, электр қыздырғыш құралдармен жұмыс жасау кезіндегі қауіпсіздік техникасы. Аспаптар мен құралдар.
Пәнге кіріспе.
1

3
3
Бірінші тағамдар, сорпа және көже түрлері, қоспа сорпалар, езбе сорпалар.
1

4
4
Сүт, мөлдір, салқын және тәтті көжелер, дайындау технологиясы, сорпа дайындауға қойылатын талаптар.
Бұрынғы оқыған материалды қайталау.
1

5
5
Наурыз көже әзірлеу тәсілі.қой етінен дайындалған сорпа, көже.
1

6
6
Ашытқылы қамыр, қамырды ашытқымен және ашытқысыз дайындау тәсілі, бауырсақ, бәліш, кулебяка.
Өндіріс.
1

7
7
Орамжапырақты ашыту, күздік салат дайындау.
1

8
8
Окрошка дайындау.
Өндіріс фақторы.
1

II

Машина тану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (белдемше)
10

9
1
Техника қауіпсіздік ережелері. Сырып тігу, арнайы, жартылай автомат тігін машиналары. Тігін машинасына арналған құрылғылар.
1

10
2
Машина жұмысының терминалогиясы, машина жұмыстарын орындауға қойлатын техникалық талаптар. Ылғалды жылулық өндеу жұмыстары.
Еңбек рыногы. Жалақы. Еңбек рыногындағы сұраныс пен ұсыныс.
1

11
3
Белдемшені модельдеу және конструкциялау , киім және оған қойылатын талаптар.
1

12
4
Белдемше сызбасын құруға қажетті өлшемдер алу, есептеуге қажетті формулалар, белдемше эскизін жасау.
Еңбек ресурсы. Жұмыссыздық.
1

13
5
М 1:4 көлемінде тік, қиық және кең етекті белдемше сызбасын құрастыру.
1

14
6
Белден киілетін бұйым пішімін шынайы өлшемде дайындау, матаға пішімді жаю, бұйымды пішу.
Іскерлік белсенділік циклдер.
1

15
7
Бұйымды өлшеуге дайындау(пішім бөліктерін түйреу және көктеу), өлшеу, ақауларын жөндеу.
1

16
8
Бүйір тігісін және бүкпені өндеу.
Кәсіптер. Кәсіпті таңдау кезіндегі білім ролі.
1

17
9
Бүйір тігісіндегі түймелігін өндеу
1

18
10
Белдемшенің жоғары қиындысын белдікпен өндеу, бұйым етегін өндеу. Соңғы рет өндеу.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау қажеттілігін көрсету.
1

III

Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік
4

19
1
Отбасылық бюджет және қажеттіліктер тиімді қажеттіліктер белгісі бойынша сауданы топтастыру.
1

20
2
Кірістер, шығыстар, отбасы бюджетінің құрылымы.тұрақты және ауыспалы шығындар, азық-түлікті тұтыну есебі.
Кәсіпті таңдау кезіндегі білім мен мансапты жоспарлау кезіндегі өзін-өзі талдау ролі
1

21
3
Отбасылық экономика менеджменті, кәсіпкерлік, бизнес -жоспар, бизнес-жоспардың мазмұны.
1

22
4
Бизнес-жоспар құру: <<Өз іскерлігің>>, киім тігетін ателье ашу, тікелеі, материалдық және жалпы шығынды есептеу.
Болашақ кәсіби қызметті анықтаудағы өзін-өзі көрсету.
1

IV

Тұрғын үй интерьері
1

23
1
Тұрғын үй ішкөріністерінің композициясы,сәндік жасаулар: гравюра, кілем, ыдыстар, гүлдер, музыка, витраж, айна.
1

V

Қолөнер
6

24
1
Құрақ әшекей, құрақ құрау технологиясы.
Кәсіпкерлік қызметі ерекше түрі ретінде
1

25
2
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
1

26
3
Құрақтардан бұйым дайындау (кілемше, панно, жапқыш).
Шағын кәсіпкерлік дегеніміз не? Жоспарлау. Бизнес-жоспар.
1

27
4
Трикотаж жолағынан гүл жасау реттілігі.
1

28
5
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
Шығындар. Өзіндік құн. Өзіндік құнды есептеу.
1

29
6
Диванға арналған (кестемен, жапсырмамен, ою-өрнекпен әсемделген) шағын жастықшалар.
1

VI

Жоба
5

30
1
Пайда болған мәселе мен қажеттіліктерді негіздеу, нақты міндеттерді анықтау және оларды тұжырымдау, зерттеу, тарихы, беталысы.
Бухгалтерлік есеп әліппесі.
1

31
2
Экономикалық негіздеме, бұйымның негізгі құнын есептеу, бұйымды жасап шығару жоспарын дайындау.
1

32
3
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
Баланс, шот, бухгалтерлік жазба, қос жазу, сальдо, актив, дебет түсініктерінің мағынасын ашу.
1

33
4
Мақтадан тоқылған мата дастарқанды тығыздап кестелеу.
1

34
5
Жобаны қорғау.
Маркетинг негіздері.
1

барлығы
34

8 сыныптың соныңда оқушылар
1) азық - түліктермен жұмыс істеу кезінде сақталатын санитарлық - гигиеналық ережелерді;
2) ауру тарататын микробтар және одан сақтануды;
3) бірінші тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын;
4) сорпа дайындауға қойлатын талаптар;
5) ашытқылы қамыр дайындау тәсілдерін;
6) үй жағдайында консервілеу негізін;
7) белдемшелерді конструкциялауды (құрастыруды);
8) өлшем алу ережесін және олардың шартта белгілерін жазуды
9) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен өңдеу түрлерін;
10) бұйымды өңдеудің негізгі технологиялық тәсілдерін;
11) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;
12)отбасы, қызмет, қажеттіліктер, отбасылық экономика, кәсіпкерлік жөнінде түсінікті;
13) әлеуметтік, материалдық, орныды (тиімді) қажеттіліктерді;
14) отбасы бюджетінің шығыс бөлігі және балансын;
15) шаруашылықты орынды жүогізу ережесін;
16) шығынды жоспарлауды;
17) жеке

Ұқсас жұмыстар
Бұйымның бөлшектерін дайындау
Күнтізбелік жоспар. 8 сынып
Қазақстан Республикасы Қарулы Күштерінің әскери дәстүрлерінің құрылу тарихы, офицер мамандарды даярлаудың мақсаты мен міндеттері
Жаға сызбасының құрылымы
Шапқан ет массасын дайындау және одан шала фабрикаттар дайындау
Тағам әзірлеу технологиясы
Оқушыларды сабаққа дайындау. Сабақ тақырыбы
Мата өңдеу технологиясы
Бисквит қамырын дайындаудың тәсілдері
Тәжірибенің мақсаты
Пәндер