Бұйым етегін өндеу

Технология 7 сынып, аптасына - 1 сағат, оқу жылына - 34 сағат

Сабақ №

Сабақ тақырыбы

Сағат

Мерзімі
Ескерту
№: I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тағам дайындау технологиясы
Сағат: 4
Мерзімі:
Ескерту:
№: 1
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қазақстан халықтарының дәстүрлі тағамдары.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 2
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Балықты алғашқы өндеу. Жаңа ауланған және тұздалған балықты бөлшектеу. Балықты жылу тәсілмен өндеу.

Пәнге кіріспе.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 3
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Балықты еріту жіне бөлу, тұзды балықты бөлу, күріш және көкөніс қосылып, қуырылған теңіз балығы.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 4
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Өрік қосылған құймақ, балық фаршы қосылған құймақ, қаймақ немесе тосаппен құймақ.

Бұрынғы оқыған материалды қайталау

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Мата түрлерімен танысу. Киімді күту
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 5
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Химиялық талшықтар, олардың қасиеттері, химиялық талшықтарды өндіру технологиясы.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 6
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарға күтім жасау белгілерін үйрену, бұйымдарды жуу үшін кір жуатын ұнтақты таңдау.

Экономика үкімет рөлі. Экономикаға мемлекеттің араласпауы мүмкін бе?

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тігін машинасымен жұмыс жасау
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 7
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Машина тігістерінің түрлері: біріктіру, шет, әрлеу тігістері.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 8
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жөрмеу тігісін, қиғаш жиекпен шеттіктеу тігісін, қосарлы тігісті орындау.

Қоғамдық тауарлар мен қызмет көрсетулер

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Киімді жобалау және дайындау
Сағат: 12
Мерзімі:
Ескерту:
№: 9
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Иық бұйымдарын конструкциялау және модельдеу (түнгі жейде, камзол) .
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 10
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Камзол, түнгі жейде конструкциясын есептеу үшін қажетті формулалар.

Қоршаған ортаны қорғау

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 11
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Түнгі жейде негізінде иық бұйымының пішімін дайындау.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 12
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Бұйым әзірлеуге кететін мата мөлшерін есептеу, пішім жайылмасын матаға орналастыру, бұйымды пішу

Салықтар мен халықты әлеуметтік қорғау . Инфляциямен күрес. Жұмысыздықпен күрес.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 13
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Бұйымды өлшемге дайындау, өлшеу жұмысын жүргізу, ақауларды жөндеу.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 14
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Түнгі жейде тігу реттілігі технологиясы.

Халықаралық сауданың пайда болуының себептері.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту: топсеруен
№: 15
Сабақ №: 7
Сабақ тақырыбы: Мойын ойындысын пішімдік әдіппен өндеу
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 16
Сабақ №: 8
Сабақ тақырыбы:

Мойын ойындысын пішімдік әдіппен өндеу

Сауда тарихы. Абсолюттік және салыстырсалы басымдылық.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 17
Сабақ №: 9
Сабақ тақырыбы: Жең қиындысын өндеу
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 18
Сабақ №: 10
Сабақ тақырыбы:

Жең қиындысын өндеу

Экспорт және импорт

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 19
Сабақ №: 11
Сабақ тақырыбы: Жейде бөлшектерін қосарлы тігіспен біріктіру
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 20
Сабақ №: 12
Сабақ тақырыбы:

Бұйым етегін өндеу

Сауда еркіндігі және халықаралық сауда.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үй интерьері
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 21
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Пәтер ішкөрінісіндегібөлме өсімдіктері, бөлме гүлдерінің орналасуы, бөлме өсімдіктерінің түрлері, көбеюі және күтім
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 22
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Табиғи материалдардан жасалған бұйымдар

Халықаралық саудаға ақшалар қатысады?

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: VI
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Қолөнер
Сағат: 6
Мерзімі:
Ескерту:
№: 23
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қолөнер тарихынан қысқаша мәлеметтер, ілгек бізбен тоқуға арналған материалдар мен құралдар, ілгек біздерді таңдау
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 24
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Тоқу тәсілдері, қолды дұрыс ұстау. Шалудың негізгі түрлері

Ұлттық валюта

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 25
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Жіп және ілмек жіптің санын анықтау, шартты белгілерді үйрену
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 26
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Шеңберлеп тоқу, селдір тоқыма, түрлі ілмекті орындау технологиясы

Мемлекеттік бюджет. Мемлекеттік борыш.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 27
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Ілмекті бізбен іліп алу (шалмасыз бағанша, бір шалмалы бағанша, екі және көбірек шалмалы бағанша, жартылай бағанша)
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 28
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Бір шалмалы бағанша техникасымен тоқу, төсеніш «Шаршы», «Шеңбер»

Мемлекеттік төлем балансы.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: VII
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жоба
Сағат: 6
Мерзімі:
Ескерту:
№: 29
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Жоба тақырыбын таңдау, экономикалық және экологиялық талаптарды ескере отырып жобаны орындау идеясын жасау
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 30
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

«Өз қолыңмен жасалған сыйлық, кепкен гүлдерден дайындалған пайдалы заттар

Экономикалық өсу және әлемдік экономика

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 31
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Қобдиша - құрақты әшекей. Құрақтардан жасалған бұйымдар
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 32
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Қобдиша - құрақты әшекей. Құрақтардан жасалған бұйымдар

Әлемдік экономика туралы

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 33
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Бисермен әшекейленген жұмыртқа (панно, шырша ойыншықтары)
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 34
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Жобаны қорғау

Қорытынды сабақ. Қайталау.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Барлығы
Сағат: 34
Мерзімі:
Ескерту:

7 сыныптың соңында оқушылар

1) азық - түліктерді өңдеудің температуралық режімі мен тағамды өңдейдің ұзақтығын сақтаудың санитарлық маңызын;

2) ыстық тағамдармен жұмыс істеу ережелерін;

3) балық пен қамырдан тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын, сақтау мерзімдерін;

4) түскі асқа дастарқанды жабдықтау ережесін;

5) химиялық талшықтар (негізгі және бейматалар) өндірісінің ерекшеліктерін;

6) өндіріс жағдайында жіп алу жолдарын;

7) химиялық талшықтардың (жасанды және синтетикалық) қасиеттерін;

8) химиялық талшықтардан тігілген киідерді күту ерекшеліктерін;

9) маталардың түрлерін, олардың қолданылуын;
10) аралыққа және жылылыққа салынатын материалдарың айырмашылығын;

11) химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарды күту бойынша белгілерді, кір жуужың және ылғалды-жылумен өңдеу режимдерін;

12) тігін машинасының құрылғыларын;

13) машина тігістердін, оның түрлерін (біріктіру, шет тігісі, әрлеу) ;

15) жеңіл ақауларды жою тәсілдерін;

16) жұмыс орнындағы жабдықтарға қойылатын талаптарды;

17) иық бұйымдарының сызбасын құру үшін өлшем алу ережесін және олардың шартты белгілерін жазуды;

18) өз өлшемдері бойынша дайын пішімді өзгерту тәсілдерін;

19) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен әшекейлерді;

20) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;

21) дайын бұйымның сапасына қойылатын талаптарды;

22) адам өмірінде пәтер интерьердегі бөлме өсімдіктерінің маңызын;

23) пәтерде бөлме өсімдіктерін тиімді орналастыру тәсілдерін;

24) гүл шоғын құрастыруға қойылатын эстетикалық талаптарды;

25) қолөнер тарихын;

26) ілгек бізбен тоқуға арналған материалдар мен құралдарды;

27) ілгек бізбен жұмыс істеу тәсілдерін;

28) тоқу кезінде қолды дұрыс ұстауды;

29) түрлі іліп тоқу (шалу) технологиясын;

30) жайманы шеңберлеп тоқуды;

31) өрнек раппортын және оны жазуды;

32) ілген бізбен тоқудың шартты белгілерін;

33) жобаның мақсаты мен міндеттерін;

34) жобаны жоспарлау және жүзеге асыруды;

35) бұйым дайындау технологиясын;

36) өздік құнын;

37) білімдері мен іскерлігіне өзіндік баға беруді

Білу/түсіну тиіс.

1) балықтың сапалылығын анықтауды;

2) консервілердің жарамдылық мерзімдерін анықтауды;

3) ас үй жабдықтары, құралдар және құрылгылармен жұмыс істеуді;

4) балықтан тағамдар әзірлеуді;

5) ұн өнімдерін пісіруді;


Ұқсас жұмыстар
Бұйымның етегін өңдеу
Окрошка дайындау
Киімді әшекейлеу
Өңдеу тәртібі
Тағам әзірлеу технологиясы
Бұйымның бөлшектерін дайындау
Ағаш пен ағаш материалдарын қолмен және механикалық түрде өңдеу технологиясы
Ағаш пен ағаш материалдарын қолмен жəне механикалық түрде өңдеу технологиясы
Раушан гүл шоғын жасау
Өңдеу қателігін есептеу
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz