Бұйым етегін өндеу

Технология 7 сынып, аптасына - 1 сағат, оқу жылына - 34 сағат
№
Сабақ №
Сағат
Балықты алғашқы өндеу. Жаңа ауланған және тұздалған балықты бөлшектеу. Балықты жылу тәсілмен өндеу.
Пәнге кіріспе.
Өрік қосылған құймақ, балық фаршы қосылған құймақ, қаймақ немесе тосаппен құймақ.
Бұрынғы оқыған материалды қайталау
Химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарға күтім жасау белгілерін үйрену, бұйымдарды жуу үшін кір жуатын ұнтақты таңдау.
Экономика үкімет рөлі. Экономикаға мемлекеттің араласпауы мүмкін бе?
Жөрмеу тігісін, қиғаш жиекпен шеттіктеу тігісін, қосарлы тігісті орындау.
Қоғамдық тауарлар мен қызмет көрсетулер
Камзол, түнгі жейде конструкциясын есептеу үшін қажетті формулалар.
Қоршаған ортаны қорғау
Бұйым әзірлеуге кететін мата мөлшерін есептеу, пішім жайылмасын матаға орналастыру, бұйымды пішу
Салықтар мен халықты әлеуметтік қорғау . Инфляциямен күрес. Жұмысыздықпен күрес.
Түнгі жейде тігу реттілігі технологиясы.
Халықаралық сауданың пайда болуының себептері.
Мойын ойындысын пішімдік әдіппен өндеу
Сауда тарихы. Абсолюттік және салыстырсалы басымдылық.
Жең қиындысын өндеу
Экспорт және импорт
Бұйым етегін өндеу
Сауда еркіндігі және халықаралық сауда.
Табиғи материалдардан жасалған бұйымдар
Халықаралық саудаға ақшалар қатысады?
Тоқу тәсілдері, қолды дұрыс ұстау. Шалудың негізгі түрлері
Ұлттық валюта
Шеңберлеп тоқу, селдір тоқыма, түрлі ілмекті орындау технологиясы
Мемлекеттік бюджет. Мемлекеттік борыш.
Бір шалмалы бағанша техникасымен тоқу, төсеніш «Шаршы», «Шеңбер»
Мемлекеттік төлем балансы.
«Өз қолыңмен жасалған сыйлық, кепкен гүлдерден дайындалған пайдалы заттар
Экономикалық өсу және әлемдік экономика
Қобдиша - құрақты әшекей. Құрақтардан жасалған бұйымдар
Әлемдік экономика туралы
Жобаны қорғау
Қорытынды сабақ. Қайталау.
7 сыныптың соңында оқушылар
1) азық - түліктерді өңдеудің температуралық режімі мен тағамды өңдейдің ұзақтығын сақтаудың санитарлық маңызын;
2) ыстық тағамдармен жұмыс істеу ережелерін;
3) балық пен қамырдан тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын, сақтау мерзімдерін;
4) түскі асқа дастарқанды жабдықтау ережесін;
5) химиялық талшықтар (негізгі және бейматалар) өндірісінің ерекшеліктерін;
6) өндіріс жағдайында жіп алу жолдарын;
7) химиялық талшықтардың (жасанды және синтетикалық) қасиеттерін;
8) химиялық талшықтардан тігілген киідерді күту ерекшеліктерін;
9) маталардың түрлерін, олардың қолданылуын;
10) аралыққа және жылылыққа салынатын материалдарың айырмашылығын;
11) химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарды күту бойынша белгілерді, кір жуужың және ылғалды-жылумен өңдеу режимдерін;
12) тігін машинасының құрылғыларын;
13) машина тігістердін, оның түрлерін (біріктіру, шет тігісі, әрлеу) ;
15) жеңіл ақауларды жою тәсілдерін;
16) жұмыс орнындағы жабдықтарға қойылатын талаптарды;
17) иық бұйымдарының сызбасын құру үшін өлшем алу ережесін және олардың шартты белгілерін жазуды;
18) өз өлшемдері бойынша дайын пішімді өзгерту тәсілдерін;
19) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен әшекейлерді;
20) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;
21) дайын бұйымның сапасына қойылатын талаптарды;
22) адам өмірінде пәтер интерьердегі бөлме өсімдіктерінің маңызын;
23) пәтерде бөлме өсімдіктерін тиімді орналастыру тәсілдерін;
24) гүл шоғын құрастыруға қойылатын эстетикалық талаптарды;
25) қолөнер тарихын;
26) ілгек бізбен тоқуға арналған материалдар мен құралдарды;
27) ілгек бізбен жұмыс істеу тәсілдерін;
28) тоқу кезінде қолды дұрыс ұстауды;
29) түрлі іліп тоқу (шалу) технологиясын;
30) жайманы шеңберлеп тоқуды;
31) өрнек раппортын және оны жазуды;
32) ілген бізбен тоқудың шартты белгілерін;
33) жобаның мақсаты мен міндеттерін;
34) жобаны жоспарлау және жүзеге асыруды;
35) бұйым дайындау технологиясын;
36) өздік құнын;
37) білімдері мен іскерлігіне өзіндік баға беруді
Білу/түсіну тиіс.
1) балықтың сапалылығын анықтауды;
2) консервілердің жарамдылық мерзімдерін анықтауды;
3) ас үй жабдықтары, құралдар және құрылгылармен жұмыс істеуді;
4) балықтан тағамдар әзірлеуді;
5) ұн өнімдерін пісіруді;
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz