7-сынып технология пәнінің 34 сағаттық жылдық бағдарламасы: тағам дайындау, материалтану, тігін, интерьер және қолөнер

Технология 7 сынып, аптасына - 1 сағат, оқу жылына - 34 сағат

Сабақ №

Сабақ тақырыбы

Сағат

Мерзімі
Ескерту
№: I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тағам дайындау технологиясы
Сағат: 4
Мерзімі:
Ескерту:
№: 1
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қазақстан халықтарының дәстүрлі тағамдары.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 2
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Балықты алғашқы өндеу. Жаңа ауланған және тұздалған балықты бөлшектеу. Балықты жылу тәсілмен өндеу.

Пәнге кіріспе.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 3
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Балықты еріту жіне бөлу, тұзды балықты бөлу, күріш және көкөніс қосылып, қуырылған теңіз балығы.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 4
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Өрік қосылған құймақ, балық фаршы қосылған құймақ, қаймақ немесе тосаппен құймақ.

Бұрынғы оқыған материалды қайталау

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Мата түрлерімен танысу. Киімді күту
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 5
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Химиялық талшықтар, олардың қасиеттері, химиялық талшықтарды өндіру технологиясы.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 6
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарға күтім жасау белгілерін үйрену, бұйымдарды жуу үшін кір жуатын ұнтақты таңдау.

Экономика үкімет рөлі. Экономикаға мемлекеттің араласпауы мүмкін бе?

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тігін машинасымен жұмыс жасау
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 7
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Машина тігістерінің түрлері: біріктіру, шет, әрлеу тігістері.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 8
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жөрмеу тігісін, қиғаш жиекпен шеттіктеу тігісін, қосарлы тігісті орындау.

Қоғамдық тауарлар мен қызмет көрсетулер

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Киімді жобалау және дайындау
Сағат: 12
Мерзімі:
Ескерту:
№: 9
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Иық бұйымдарын конструкциялау және модельдеу (түнгі жейде, камзол) .
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 10
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Камзол, түнгі жейде конструкциясын есептеу үшін қажетті формулалар.

Қоршаған ортаны қорғау

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 11
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Түнгі жейде негізінде иық бұйымының пішімін дайындау.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 12
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Бұйым әзірлеуге кететін мата мөлшерін есептеу, пішім жайылмасын матаға орналастыру, бұйымды пішу

Салықтар мен халықты әлеуметтік қорғау . Инфляциямен күрес. Жұмысыздықпен күрес.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 13
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Бұйымды өлшемге дайындау, өлшеу жұмысын жүргізу, ақауларды жөндеу.
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 14
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Түнгі жейде тігу реттілігі технологиясы.

Халықаралық сауданың пайда болуының себептері.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту: топсеруен
№: 15
Сабақ №: 7
Сабақ тақырыбы: Мойын ойындысын пішімдік әдіппен өндеу
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 16
Сабақ №: 8
Сабақ тақырыбы:

Мойын ойындысын пішімдік әдіппен өндеу

Сауда тарихы. Абсолюттік және салыстырсалы басымдылық.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 17
Сабақ №: 9
Сабақ тақырыбы: Жең қиындысын өндеу
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 18
Сабақ №: 10
Сабақ тақырыбы:

Жең қиындысын өндеу

Экспорт және импорт

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 19
Сабақ №: 11
Сабақ тақырыбы: Жейде бөлшектерін қосарлы тігіспен біріктіру
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 20
Сабақ №: 12
Сабақ тақырыбы:

Бұйым етегін өндеу

Сауда еркіндігі және халықаралық сауда.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үй интерьері
Сағат: 2
Мерзімі:
Ескерту:
№: 21
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Пәтер ішкөрінісіндегібөлме өсімдіктері, бөлме гүлдерінің орналасуы, бөлме өсімдіктерінің түрлері, көбеюі және күтім
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 22
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Табиғи материалдардан жасалған бұйымдар

Халықаралық саудаға ақшалар қатысады?

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: VI
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Қолөнер
Сағат: 6
Мерзімі:
Ескерту:
№: 23
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қолөнер тарихынан қысқаша мәлеметтер, ілгек бізбен тоқуға арналған материалдар мен құралдар, ілгек біздерді таңдау
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 24
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Тоқу тәсілдері, қолды дұрыс ұстау. Шалудың негізгі түрлері

Ұлттық валюта

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 25
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Жіп және ілмек жіптің санын анықтау, шартты белгілерді үйрену
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 26
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Шеңберлеп тоқу, селдір тоқыма, түрлі ілмекті орындау технологиясы

Мемлекеттік бюджет. Мемлекеттік борыш.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 27
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Ілмекті бізбен іліп алу (шалмасыз бағанша, бір шалмалы бағанша, екі және көбірек шалмалы бағанша, жартылай бағанша)
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 28
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Бір шалмалы бағанша техникасымен тоқу, төсеніш «Шаршы», «Шеңбер»

Мемлекеттік төлем балансы.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: VII
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жоба
Сағат: 6
Мерзімі:
Ескерту:
№: 29
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Жоба тақырыбын таңдау, экономикалық және экологиялық талаптарды ескере отырып жобаны орындау идеясын жасау
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 30
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

«Өз қолыңмен жасалған сыйлық, кепкен гүлдерден дайындалған пайдалы заттар

Экономикалық өсу және әлемдік экономика

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 31
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Қобдиша - құрақты әшекей. Құрақтардан жасалған бұйымдар
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 32
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Қобдиша - құрақты әшекей. Құрақтардан жасалған бұйымдар

Әлемдік экономика туралы

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 33
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Бисермен әшекейленген жұмыртқа (панно, шырша ойыншықтары)
Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№: 34
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Жобаны қорғау

Қорытынды сабақ. Қайталау.

Сағат: 1
Мерзімі:
Ескерту:
№:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Барлығы
Сағат: 34
Мерзімі:
Ескерту:

7 сыныптың соңында оқушылар

1) азық - түліктерді өңдеудің температуралық режімі мен тағамды өңдейдің ұзақтығын сақтаудың санитарлық маңызын;

2) ыстық тағамдармен жұмыс істеу ережелерін;

3) балық пен қамырдан тағамдар әзірлеу технологиясын, олардың адамның тамақтануындағы маңызын, сақтау мерзімдерін;

4) түскі асқа дастарқанды жабдықтау ережесін;

5) химиялық талшықтар (негізгі және бейматалар) өндірісінің ерекшеліктерін;

6) өндіріс жағдайында жіп алу жолдарын;

7) химиялық талшықтардың (жасанды және синтетикалық) қасиеттерін;

8) химиялық талшықтардан тігілген киідерді күту ерекшеліктерін;

9) маталардың түрлерін, олардың қолданылуын;
10) аралыққа және жылылыққа салынатын материалдарың айырмашылығын;

11) химиялық талшықтардан жасалған бұйымдарды күту бойынша белгілерді, кір жуужың және ылғалды-жылумен өңдеу режимдерін;

12) тігін машинасының құрылғыларын;

13) машина тігістердін, оның түрлерін (біріктіру, шет тігісі, әрлеу) ;

15) жеңіл ақауларды жою тәсілдерін;

16) жұмыс орнындағы жабдықтарға қойылатын талаптарды;

17) иық бұйымдарының сызбасын құру үшін өлшем алу ережесін және олардың шартты белгілерін жазуды;

18) өз өлшемдері бойынша дайын пішімді өзгерту тәсілдерін;

19) бұйым дайындау кезінде қолданылатын маталар мен әшекейлерді;

20) бұйымды өңдеудің технологиялық реттілігін;

21) дайын бұйымның сапасына қойылатын талаптарды;

22) адам өмірінде пәтер интерьердегі бөлме өсімдіктерінің маңызын;

23) пәтерде бөлме өсімдіктерін тиімді орналастыру тәсілдерін;

24) гүл шоғын құрастыруға қойылатын эстетикалық талаптарды;

25) қолөнер тарихын;

26) ілгек бізбен тоқуға арналған материалдар мен құралдарды;

27) ілгек бізбен жұмыс істеу тәсілдерін;

28) тоқу кезінде қолды дұрыс ұстауды;

29) түрлі іліп тоқу (шалу) технологиясын;

30) жайманы шеңберлеп тоқуды;

31) өрнек раппортын және оны жазуды;

32) ілген бізбен тоқудың шартты белгілерін;

33) жобаның мақсаты мен міндеттерін;

34) жобаны жоспарлау және жүзеге асыруды;

35) бұйым дайындау технологиясын;

36) өздік құнын;

37) білімдері мен іскерлігіне өзіндік баға беруді

Білу/түсіну тиіс.

1) балықтың сапалылығын анықтауды;

2) консервілердің жарамдылық мерзімдерін анықтауды;

3) ас үй жабдықтары, құралдар және құрылгылармен жұмыс істеуді;

4) балықтан тағамдар әзірлеуді;

5) ұн өнімдерін пісіруді;


Ұқсас жұмыстар
9-сынып Технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы: тамақ дайындау, тігін, материалды көркем өңдеу және кәсіби қызмет (34 сағат)
6-сыныпқа арналған технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы (аптасына 1 сағат, 34 сағат): көкөніс шаруашылығы, тағам әзірлеу, тігін және тұрғын үй интерьері
8-сыныптың технология пәні оқу бағдарламасы - 34 сағат: тамақ әзірлеу, тігін, отбасылық экономика, тұрғын үй интерьері, қолөнер және жоба
6-сынып технология пәнінің сайыс сабақ жоспары Ең іскер Ең шебер: тігін, қауіпсіздік және қолөнер дағдыларын дамыту
Қыз балаларға арналған 8-сынып Технология пәнінің оқу бағдарламасы (34 сағат, №146 бұйрығымен бекітілген)
8-сынып: Технология пәнінің базалық оқу бағдарламасы мен сағаттық таралымы
11-сыныпқа арналған Технология пәнінің ұлттық костюмді жобалау, конструкциялау және дайындау бойынша оқу бағдарламасы
Технология пәнінің 10-сыныпқа арналған оқу бағдарламасы (қоғамдық-гуманитарлық және жаратылыстану-математикалық бағыттар), аптасына 1 сағат - жылына 34 сағат
7-сынып: ұлдарға арналған Технология пәнінің оқу бағдарламасы мен мазмұны
7-сыныпқа арналған технология мен ағылшын тілінің кіріктірілген сабағы: кесте тігу, қолмен тоқу және құрастыру арқылы ұлттық қолөнер бұйымдарын дайындау
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz