Сабақ мақсаттары. Сабақ жоспары

Қысқа мерзімді жоспар
Сабақ жоспары
Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі:
Мектеп:
Күні:
Мұғалімнің аты-жөні:
Сынып: 7
Қатысқандар саны:
Қатыспағандар саны:
Сабақ тақырыбы
Қазақтың ұлттық тағамдары
Барлық оқушыларға: әлем халықтарының соның ішіндегі дәмді асханасымен әйгілі елдердің және өзіміздің ұлттық тағамдарымыздың жасалу технологиясымен танысады.
Көпшілігі :бір елдің ұлттық тағамын және қазақ халқының тағамдарының жасалу технологиясын салыстырды.
Кейбірі:Бір елдің ұлттық тағамдарын оқушылар шығармашылық идеялар қосу арқылы өздері жаңа тағамның жасау технологиясымен таныстырады.
Оқушы оқыту мақсатына қол жеткізеді егер:
-әлем халықтарының тағамдарының жасалу технологиясын біледі;
-қазақ халқының тағамдарының жасалу технологиясын біледі;
-әртүрлі елдердің тағамдарын салыстыра біледі;
-сыныптастарының жұмыстарының дұрыс немесе қате екенін бағалай біледі;
-өз жұмысы мен сыныптастарының жұмысын салыстыра алады:
Оқушылар:
-тұрмыстық техника пайдалану және техникалық қызмет көрсету ережелерін сипаттау;
-жұмыс істеу үшін пайдаланылатын әдістері мен тәсілдері талқылау және бағалау үшін пән терминологияны пайдалана отырады;
-тақырыптық тілі, терминология және диолог хатқа үшін пайдалы сөз тіркестерінің сериясы
Ұлттық тағам, дәстүрлері, рецепт, қамыр, Наурыз көже, бауырсақ, шелпек, суши, пицца, аспазшы.
Мен осы өнімдерді . . . үшін таңдадым.
Мен . . . технологияны қолданамын.
Мен түрлі . . . тағамдарын зерттедім, қарадым.
Тағамның ерекшелігі . . . болып табылады.
Аспазшылардың пісіру негізгі . . . ұқсастықтар болып табылады.
Сабақтың басы
3 минут
3 минут
2 минут
Оқушыларға әртүрлі халықтардың тағамдары бар карточкалар беріледі. Оқушылар олар қай ха
лыққа тән тағамдар екенін анықтау керек.
«Кім жылдам » әдісі бойынша тақырыпқа шығу
-қаңдай тағамдардың пайдалылығы көп?
-қазақ халқының осы тағамын жасау барысында қаңдай азық-түліктер пайдаланылады?
-сіздің үйіңізде көп қолданылатын тағам?
Жаңа тақырыппен танысу.
Сабақтың тақырыбы мен мақсатын таныстыру.
Интернет
«Әлем халық тағамдары»
«Қазақ халқының тағамдары»
Сабақтың ортасы
4 минут
20 минут
Жаңа тақырыппен танысу.
Бейнебаянды ұсыну
Бір елдің тағамының жасалу жолын тәжірибе жүзінде жасап үйрену.
Ең алғаш Америка елінде шыққан жылдам дайындалатын «Бутерброд» жасауды үйрену.
Қажетті құрамы:тостық нан - 4 шт, ірімшік- 4шт, петрушка-1шт, қияр-1шт, памидор-1шт, жұмыртқа-2шт.
Оқушылар ірімшікті, қиярды, памидорды, жұмыртқаны дөңгелектеп турап тосттық нанның ортасына салып, петрушкамен әдемілеп безендіреді.
Сабақтың соңы
10 минут
3 минут
Енді оқушылар өздерінің жасаған тәжірибелік жұмыстарын бағалайды. Оны оқушылар бір-бірінің бутербродтарынан дәм тату арқылы бағалайды.
Үй тапсырмасы:оқушылар әлем халықтарының және қазақ халқының ерекше тағамдарының жасалу жолдарын жазып келу.
Және сұрақ қою арқылы бағалау.
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz