Сабақ жоспары :: Қазақ тілі
Файл қосу
Асханадағы ас мәзірі. 8 сынып
Сабақ жоспары
Пәні: қазақ тілі
Сынып: 8.
Мерзімі:
Мұғалім: Масалимова Г.А.
Сабақтың тақырыбы: Асханадағы ас мәзірі.
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: оқушылардың асхана тақырыбы бойынша жан-жақты білімдерін кеңейту, толықтыру, алған білімдерін тапсырмалар арқылы бекіту. Жаңа сөздер үйрету. Сұрақтарға жауап беру, ойды жүйелеп айту дағдыларын қалыптастыру.
Дамытушылық: оқушылардың байланыстырып сөйлеу дағдыларын жетілдіру, сауатты жазу қабілеттерін, ой-өрістерін, есте сақтау қабілеттерін дамыту.
Тәрбиелілік: оқушыларды тапсырма орындату барысында ұйымшылдыққа үйрету, дұрыс тамақтануға бейімдеу, салауатты өмір салтына тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: жаңа сабақ
Сабақтың әдісі: түсіндіру, әңгімелесу, сұрақ-жауап, топпен жұмыс.
Сабақта қолданылатын қосымша жадылар: карточкалар, кестелер.
Сабақтың барысы:
I. Ұйымдастыру кезеңі:
-Сәлеметсіңдер ме, балалар!
-Сыныпта кім кезекші?
-Сабақта кім жоқ?
-Сабаққа барлығымыз дайынбыз ба?
II. Үй тапсырмасын тексеру:
-Үйге қандай тапсырма берілді?
-Үй тапсырмасын барлығымыз орындадық па? (үй тапсырмасын жалпылай сұрақтар арқылы және жекелеп тексеріп шығу)
III. Жаңа сабаққа даярлау:
-Сендер мектеп асханасынан тамақтанасыңдар ма?
-Ас мәзірінде не болады?
IY. Жаңа тақырып:
Сөздікпен жұмыс:
а) берілген сөздердің оқылуымен, аудармасымен, қолданылу аясымен таныстыру
ә) сөздерді хормен, жекелеп оқытып шығу
б) сол сөздерді қатыстыра отырып диалог құрастырту
ас мәзірі - меню дүнген кеспесі - дунганская лапша
палау - плов сиыр еті - говядина
кеспе - лапша шабдалы - персик
3-тапсырма. Кестедегі сөздерді пайдаланып, сөйлем құраңдар.
Адамдар
Лимон, пияз, сәбіз, қызанақ, сүт, картоп, ет, қияр, нан, котлет, шырын, қымыз, бұрыш, қант, тұз, жұмыртқа, күріш, айран, қаймақ, палау, мәнті, кеспе, ұн, кофе, ботқа, балық, печенье, салат, дүнген кеспесі, бауырсақ, торт, балмұздақ, қуырдақ, шай, лағман, кәмпит
қуырады
пісіреді
кеседі
жейді
ішеді
сатып алады
құяды
4-тапсырма. Кестедегі сөздерді пайдаланып <<Не жегіңіз келеді? деген тақырыпқа ауызша әңгіме құрастырыңдар.
Адамдар
біріншіге
екіншіге
үшіншіге
салқын тағамдардан
ыстық тағамдардан
ет тағамдарынан
тәтті тағамдардан
сүт тағамдарынан
қой еті, салат, торт, қарта, шырын, шай, балық, май, сиыр еті, сорпа, айран, су, нан, лимон, кәмпит, сәбіз, ботқа, қазы, картоп, сүт, өрік, палау, шабдалы, борщ, кофе, лағман, қаймақ, ірімшік, кеспе, шұбат, жұмыртқа.
алады.
Жазба жұмысы:
5-тапсырма. Тиісті сөздерді қойып жазыңдар.
1. Етті майға............................................................. қазанға
2. Шай ішу үшін суды.................................................. қуырады.
3. Сүтті ......................................................................... тұз
4. Тамақ тәтті болу үшін .................................... салады. қайнатады
5. Тамақты ............................... пісіреді. ұн
6. Салат жасау үшін қызанақ пен қиярды............... қабығын.
7. Картопты қуыру үшін........................ аршиды. пісіреді.
8. Бидайдан........................ жасалады. жуады.
Y. Сабақты бекіту:
-Бүгін сабақта не істедік?
-Қандай жаңа сөздер үйрендік?
Топпен жұмыс:
7-тапсырма. Өздерің білетін ас мәзірін құрастырыңдар.
I топ II топ III топ
Қою тағамдар
Жеңіл тағамдар
Сұйық тағамдар
YI. Үйге тапсырма:
61-бет 2-3-тапсырма.
YII. Бағалау:
Оқушыларды сабақ бойында атқарған жұмыстарына қарай бағалау.
YIII. Рефлексия.
Сабақ ұнады Сабақ жартылай ұнады Сабақ ұнамады
IX. Сабақ соңы.
Пәні: қазақ тілі
Сынып: 8.
Мерзімі:
Мұғалім: Масалимова Г.А.
Сабақтың тақырыбы: Асханадағы ас мәзірі.
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: оқушылардың асхана тақырыбы бойынша жан-жақты білімдерін кеңейту, толықтыру, алған білімдерін тапсырмалар арқылы бекіту. Жаңа сөздер үйрету. Сұрақтарға жауап беру, ойды жүйелеп айту дағдыларын қалыптастыру.
Дамытушылық: оқушылардың байланыстырып сөйлеу дағдыларын жетілдіру, сауатты жазу қабілеттерін, ой-өрістерін, есте сақтау қабілеттерін дамыту.
Тәрбиелілік: оқушыларды тапсырма орындату барысында ұйымшылдыққа үйрету, дұрыс тамақтануға бейімдеу, салауатты өмір салтына тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: жаңа сабақ
Сабақтың әдісі: түсіндіру, әңгімелесу, сұрақ-жауап, топпен жұмыс.
Сабақта қолданылатын қосымша жадылар: карточкалар, кестелер.
Сабақтың барысы:
I. Ұйымдастыру кезеңі:
-Сәлеметсіңдер ме, балалар!
-Сыныпта кім кезекші?
-Сабақта кім жоқ?
-Сабаққа барлығымыз дайынбыз ба?
II. Үй тапсырмасын тексеру:
-Үйге қандай тапсырма берілді?
-Үй тапсырмасын барлығымыз орындадық па? (үй тапсырмасын жалпылай сұрақтар арқылы және жекелеп тексеріп шығу)
III. Жаңа сабаққа даярлау:
-Сендер мектеп асханасынан тамақтанасыңдар ма?
-Ас мәзірінде не болады?
IY. Жаңа тақырып:
Сөздікпен жұмыс:
а) берілген сөздердің оқылуымен, аудармасымен, қолданылу аясымен таныстыру
ә) сөздерді хормен, жекелеп оқытып шығу
б) сол сөздерді қатыстыра отырып диалог құрастырту
ас мәзірі - меню дүнген кеспесі - дунганская лапша
палау - плов сиыр еті - говядина
кеспе - лапша шабдалы - персик
3-тапсырма. Кестедегі сөздерді пайдаланып, сөйлем құраңдар.
Адамдар
Лимон, пияз, сәбіз, қызанақ, сүт, картоп, ет, қияр, нан, котлет, шырын, қымыз, бұрыш, қант, тұз, жұмыртқа, күріш, айран, қаймақ, палау, мәнті, кеспе, ұн, кофе, ботқа, балық, печенье, салат, дүнген кеспесі, бауырсақ, торт, балмұздақ, қуырдақ, шай, лағман, кәмпит
қуырады
пісіреді
кеседі
жейді
ішеді
сатып алады
құяды
4-тапсырма. Кестедегі сөздерді пайдаланып <<Не жегіңіз келеді? деген тақырыпқа ауызша әңгіме құрастырыңдар.
Адамдар
біріншіге
екіншіге
үшіншіге
салқын тағамдардан
ыстық тағамдардан
ет тағамдарынан
тәтті тағамдардан
сүт тағамдарынан
қой еті, салат, торт, қарта, шырын, шай, балық, май, сиыр еті, сорпа, айран, су, нан, лимон, кәмпит, сәбіз, ботқа, қазы, картоп, сүт, өрік, палау, шабдалы, борщ, кофе, лағман, қаймақ, ірімшік, кеспе, шұбат, жұмыртқа.
алады.
Жазба жұмысы:
5-тапсырма. Тиісті сөздерді қойып жазыңдар.
1. Етті майға............................................................. қазанға
2. Шай ішу үшін суды.................................................. қуырады.
3. Сүтті ......................................................................... тұз
4. Тамақ тәтті болу үшін .................................... салады. қайнатады
5. Тамақты ............................... пісіреді. ұн
6. Салат жасау үшін қызанақ пен қиярды............... қабығын.
7. Картопты қуыру үшін........................ аршиды. пісіреді.
8. Бидайдан........................ жасалады. жуады.
Y. Сабақты бекіту:
-Бүгін сабақта не істедік?
-Қандай жаңа сөздер үйрендік?
Топпен жұмыс:
7-тапсырма. Өздерің білетін ас мәзірін құрастырыңдар.
I топ II топ III топ
Қою тағамдар
Жеңіл тағамдар
Сұйық тағамдар
YI. Үйге тапсырма:
61-бет 2-3-тапсырма.
YII. Бағалау:
Оқушыларды сабақ бойында атқарған жұмыстарына қарай бағалау.
YIII. Рефлексия.
Сабақ ұнады Сабақ жартылай ұнады Сабақ ұнамады
IX. Сабақ соңы.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz