Файл қосу


СООӨЖ СӨЖ



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|3  деңгейдегі СМЖ құжаты    |ПОӘК              |ПОӘК                         |
|                            |                  |042.14.4.01.01.20.2.02.2012  |
|ПОӘК                        |Басылым №2        |                             |
|Студентке арналған  «Ауыл   |28.08.2012ж       |                             |
|шаруашылық малдарын         |Ауыстырылым       |                             |
|азықтандыру» пәнінің оқу    |18.09.2010 ж №1   |                             |
|жұмыс бағдарламасы          |                  |                             |













                            ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕН

                   «Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру»

                        ПӘННІҢ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН

                             ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ






















                                 СЕМЕЙ –2012



      Алғы сөз






      I. Құрастырған

      Шәкәрім атындағы Семей  мемлекеттік  университетінің  «Агротехнология»
кафедрасының  доценті қызметін атқарушы Ахметова Балнур Сериковна

           « 25»  08  2012 жыл

      2. Талқыланды:
2.1. Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Агротехнология»
кафедрасының мәжілісінде.

   Хаттама «28» 08 2012 жыл, №1



      Кафедра меңгерушісі ……………. Сейлгазина С.М.


      2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде

      Хаттама «3» 09 2012 жыл, №1

      Төраға ………………………Сатиева К.Р.


      3. БЕКІТІЛДІ
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңес мәжілісінде қаралды және  баспаға
ұсынылды

      Хаттама « 13  »  09  2012 жыл, №1





      ОӘК төрағасы, оқу ісі жөніндегі проректор …………Рскелдиев Б.А.


      4. БІРІНШІ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН



      БАСЫЛЫМ №1 18.09.2010 жыл орнына енгізілген.











































                                   МАЗМҰНЫ







    1. Жалпы жағдайлар
    2. Пәнді оқу бойынша әдістемелік нұсқаулар
    3. Курстың форматы мен саясаты
    4. Баға қою саясаты
    5. Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлері бойынша сағаттар
    6. СОЖӨЖ және СӨЖ мазмұны
    7. Пән бойынша оқу процесінің күнтізбелік жоспары




























    1. Жалпы жағдайлар


              1. Оқытушы және пән туралы жалпы мәліметтер


      1. Оқытушының аты –жөні:                  Ахметова Балнур

Сериковна, доцент қ.а.
      2. Кафедра:
Агротехнология
      3. Хабарласу телефоны:                        53-19-70 (институт,
жұмыс),
      4. Жұмыс өткізілетін орны:                   № 5 корпус, аудитория №
131
                5. Пәннің аты:                                         «Ауыл
                                                         шаруашылық малдарын

                                                                азықтандыру»
       6. Кредит саны:                                         3


              2. Жұмыс оқу жоспарынан көшірме

                                Оқу жоспарынан көшірме
                                   Кесте 1


|Курс                                                                           |
|Апталар                               |1                                      |
|                                      |Бақыла|Д  |ЛПЗ   |ӨСӨЖ   |СӨЖ   |МБ1    |
|                                      |у түрі|   |      |       |      |       |
|                                      |мак.  |16 |187   |30     |37    |270+30 |
|                                      |балл  |   |      |       |      |       |
|2 рейтинг (4- семестр)                                                         |
|Апталар                                      |9  |10 |11 |12 |13  |14  |15    |
|Апта бойындағы ең жоғарғы балл               |14 |14 |15 |14 |15  |14  |114   |
|                                      |Бақыла|Қ  |Қ       |Қ       |Қ   |Қ     |
|Дәріске қатынасу және пайдалану       |у түрі|   |        |        |    |      |
|                                      |мак.  |14 |192     |29      |35  |270+30|
|                                      |балл  |   |        |        |    |      |


Қысқартылған белгілер:Қ– сабаққа қатынасу,  КТ  –  конспекты  тексеру,  Т  –
тексеру,
 МБ1 – межелік бақылау №1.
МБ 2 – межелік бақылау №2.

                   Қорытынды рейтингті есептеу әдістемесі
      Оқу  жұмыс   жоспары   бойынша   қорытынды   бақылау   емтихан   болып
саналады.Университеттің ғылыми кеңесінің шешімі  бойынша  қорытынды  бақылау
түрлері және өтпелі бақылаудың өлшем бірліктері берілген.











         5. ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САБАҚТАРДЫҢ ТҮРЛЕРІ БОЙЫНША САҒАТТАР
                                                                     Кесте 3
|№   |Тақырыптың аты                      |Дәріс |Зертханалық |СООӨЖ  |СӨЖ   |
|    |                                    |      |сағат       |       |      |
|1   |Кіріспе. Пәнің даму тарихы.         |1     |2           |1,5    |4,5   |
|2   |Азықтардың қорытылуы туралы ұғым    |1     |2           |1,5    |4,5   |
|3   |Азықтардың құнарлығы туралы ұғым    |1     |2           |1,5    |4,5   |
|4   |Азықтардың витаминді,минералды және |1     |2           |1,5    |4,5   |
|    |протеинді құнарлығы, малдарға әсер  |      |            |       |      |
|    |етуі.                               |      |            |       |      |
|5   |Ауыл шаруашылығы малдарының азықтары|1     |2           |1,5    |4,5   |
|    |туралы ұғым, жіктелуі.              |      |            |       |      |
|6   |Норма және рацион туралы ұғым.      |1     |2           |1,5    |4,5   |
|7   |Суалған сиырларды азықтандыру       |1     |2           |1,5    |4,5   |
|8   |Сауын сиырларды азықтандыру.        |1     |2           |1,5    |4,5   |
|9   |Аталық бұқаларды азықтандыру        |1     |2           |1,5    |4,5   |
|10  |Ірі қара малының төлі   төлін       |1     |2           |1,5    |4,5   |
|    |азықтандыру.                        |      |            |       |      |
|11  |Қой малдарын азықтандыру негіздері. |1     |2           |1,5    |4,5   |
|12  |Жылқы малдарын азықтандыру          |1     |2           |1,5    |4,5   |
|13  |Шошқа малдарын азықтандыру.         |1     |2           |1,5    |4,5   |
|14  |Қабандар мен торайларды азықтандыру.|1     |2           |1,5    |4,5   |
|15  |Құстарды зықтандыру.                |1     |2           |1,5    |4,5   |
|    |ЖИЫНЫ:                              |15    |30          |22,5   |67,5  |












                          6. СОЖӨЖ және СӨЖ мазмұны
                                                                    Кесте  4
|№  |СОЖӨЖ                                     |                           |
|   |                                          |СӨЖ                        |
|   |Аудитория            |Аудиториядан тыс    |                           |
|1  |Мал азықтандырудың   |Мал азығы түрлеріне |Етті бағыттағы ірі қара    |
|   |қазіргі жағдайы      |сипаттама           |малдарын азықтандыру       |
|   |                     |технологиясы        |                           |
|   |                     |                    |                           |
|   |                     |                    |                           |
|   |                     |.                   |                           |
|2  |Азықтардың  химиялық |Азықтардың сапасын  |Сүтті бағыттағы ірі қара   |
|   |құрамы               |бағалау             |малдарын азықтандыру       |
|3  |Кельнер азық өлшем   |Сүрлем дайындау     |Биязы жүнді қой малдарын   |
|   |бірлігі              |технологиясы        |азықтандыру                |
|4  |Советтік азық өлшем  |Қатаң азықтарды     |Сүтті бағыттағы жылқыларды |
|   |бірлігі              |дайындау            |азықтандыру                |
|   |                     |технологиясы        |                           |
|6  |Көк азықтардың маңызы|Пішендемені дайындау|Спорттық жылқыларды        |
|   |                     |                    |азықтандыру                |
|7  |Минералдық           |Құрама жемнің мал   |Шошқа малдарын азықтандыру.|
|   |қоспалардың маңызы   |азықтық сапасы      |                           |
|8  |Азық құрамындағы     |Протеиндердің маңызы|Қабандар мен торайларды    |
|   |зиянды заттарды      |                    |азықтандыру.               |
|   |анықтау жолы         |                    |                           |
|9  |Азық құрамындағы     |Азық құрамындағы    |Құстарды зықтандыру.       |
|   |каротиннің маңызы    |судың маңызы        |                           |
|10 |Ірі қараны бордақылау|Азық құрамындағы    |Жылқы малдарын азықтандыру |
|   |                     |өзектің маңызы      |                           |
|11 |Сүтті бағыттағы малды| Азотсыз            |Азықтың энергетикалық      |
|   |азықтандыру          |экстрактивті заттар |құндылығы                  |
|   |ерекшеліктері        |                    |                           |
|12 |Қой малдарын         |Дәрумендердің маңызы|Азықтардың химилық         |
|   |бордақылау           |                    |құндылығы                  |












   7.  «Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру» пәні бойынша оқу процесінің
                             күнтізбелік графигі
                                                                    Кесте  5
|№   |Бақылаудың   |Баллд|Апталар                                         |Қорытын|
|    |Түрі         |ар   |                                                |ды балл|
1234567
89101112131415
РК1Дәріске қатысу 0,4***************62Дәріс конспектілері1****43ЗТС жұмыстар0,5**************7,54Семинар сабақтарындағы жұмыстар СОЖӨЖ0,5***************7,55Коллоквиум2**46Реферат, баяндаманы қорғау1,5****67СӨЖ кесте, сызба құру, дайындық тапсырмаларын орындау1***************158Аралық межелік бақылау5**109Қорытынды (максимум)6010Эмтихан (максимум)4011Семестр бойынша жиыны (максимум)100

Пәндер

Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор №1 болып табылады.

MasterCard Visa

Email: info@stud.kz
Stud.kz
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить

Рақмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Email: info@stud.kz

Жабу / Закрыть