Файл қосу

Мал азығын өндіру



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                           |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                               |
|3  деңгейдегі СМЖ құжаты    |ПОӘК              |ПОӘК                         |
|                            |                  |042-18.21.22/01.2013         |
|ПОӘК                        |Басылым           |                             |
|Оқытушыға арналған  «Мал    |                  |                             |
|азығын өндіру» пәнінің оқу  |                  |                             |
|жұмыс бағдарламасы          |                  |                             |














                       ПӘННІҢ ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

                                «Азық өндіру»
                5В080100 «Агрономия»  мамандықтарына арналған

                   ОҚЫТУШЫ ҮШІН ПӘННІҢ ОҚУ- ЖҰМЫС ЖОСПАРЫ


























                                СЕМЕЙ - 2013




Алғы сөз





I. Құрастырған

   Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің  «Агротехнология  және
орман шаруашылығы» кафедрасының  аға оқытушысы Каламов Бахытбек Хамзинович

      « 25»  08  2013 жыл

      2. Талқыланды:
2.1. Шәкәрім  атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Агротехнология
және орман шаруашылығы» кафедрасының мәжілісінде.

   Хаттама «04» 09 2013 жыл, №2



      Кафедра меңгерушісі, профессор ……………. Сейлгазина С.М.


      2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде

      Хаттама «09» 09 2013 жыл, №1

      Төраға ………………………Тлеубаева А.В.


      3. БЕКІТІЛДІ
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңес мәжілісінде қаралды және  баспаға
ұсынылды

      Хаттама «  »  09  2013 жыл, №





      ОӘК төрағасы, бірінші проректор …………….. Г. Искакова.


      4. БІРІНШІ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН









































                                   МАЗМҰНЫ







1. Қолданылу аймағы
2. Нормативтік сілтемелер
3. Жалпы ережелер
4. Оқытушыларға арналған пәннің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны
5. Студенттердің өздік жұмыстары үшін тақырыптардың тізімі
6. Пән бойынша оқу- әдістемелік карта
7. Оқу- әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы
8. Әдебиеттер

































      1.  ҚОЛДАНЫЛУ АЙМАҒЫ


           «Азық   өндіру»   пәнінің   оқытушыларға   арналған   оқу   жұмыс
бағдарламасы 5В080100 «Агрономия»   мамандықтарының  студенттеріне  арналған
оқу- әдістемелік кешеннің құрамына кіреді. Осы құжат мал азығы  өндірісінің,
ауыл шаруашылығына мал азығын дайындау және тағы басқа  технологияларын  оқу
процесін  ұйымдастыру  негізгі  орындау  тәртібін  жүйеге   келтіреді   және
регламентациялайды және «Агротехнология» кафедрасында пайдалануға  арналған.



   2.  НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР
      «Мал  азығын  өндіру»  пәнінің   оқытушыларға   арналған   оқу   жұмыс
бағдарламасы   келесі   құжаттардың   талаптарына   сәйкес   оқу    процесін
ұйымдастыруда тәртіп орнатады:
-  5В080100 «Агрономия»  мамандығының Қазақстан  Республикасы    мемлекеттік
жалпы   білім   беру   стандарты,    ҚР   МЖМБС     23,12.-2005    Қазақстан
Республикасының  білім  және  ғылым  министрлігінің  26.04.   2004   №   779
бұйрығымен бекітілген және енгізілген;
- УСТ 042-РМҚК-СМУ-8-2007 Университет  стандарты  «Пәннің  оқу-  әдістемелік
кешендерінің жасауға және ресімдеуге қойылатын жалпы талаптар»
- ҚП 042-08.10.10.12-2007 Құжаттандыру процедурасы «Пәннің оқу-  әдістемелік
кешенінің құрылымы және мазмұны».


   3 .    ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


      3.1. Пәннің қысқаша мазмұны
      «Мал  азығын   өндіру»   пәнінің   мазмұны:   еліміздің   экономикасын
өркендетуде ауыл шаруашылығынан алынатын өнімнің үлесі өте  зор.  Мал  азығы
өндірісінің теориясымен, түрлерімен  дайындау  технологиялары  мен,  негізгі
өсімдіктермен,  далалық  түрлерімен  және  шабындық  азықтық  қасиеттерімен,
өнімдерін көтеру жолдарымен таныстырады.
      3.2. Курстың мақсаты:
      «Мал азығын  өндіру»  пәнін  оқытудың  мақсаты:  Қазақстанның  негізгі
азықтық өсімдіктерінің азықтық құнын  бағалау.  Өсімдіктердің  әртүрлі  өмір
сүргіш  орналасқан,  жайылымға  жарамды  жер  беті  учаскесін   жайылымдыққа
жарамдылығын меңгеріп білу.
    3.3. Пәннің негізгі міндеті:
      Пәнді оқытудың негізгі міндеті – мал  азығы  өндірісінің  теориясымен,
түрлерімен,  дайындау  технологиясымен,   негізгі   өсімдіктермен,   далалық
түрлерімен   және   шабындық   азықтардың   түрлерімен,   оның   биологиялық
ерекшеліктерімен, азықтық қасиеттерімен,  өнімдерін  көтеру  жолдарын  жетік
білулері қажет.
      3.4. Пәнді оқу барысында студент:
      - ең арзан мал азығын дайындауды ұйымдастыруды білу;
      - табиғи жайылымдар  мен  шалғындықтарды  жақсарту  үшін  істелінетін
        жұмыстарды дер кезінде ұйымдастыруды білу;
      - пішен дайындауды дұрыс ұйымдастыру;
      - азықты малға әзірлеп беруді ұйымдастыру;
      - бір жыл ішінде бір жерден екі  рет  өнім  алу  әдістерін  өндіріске
        енгізу жолдарын білу.
       5. Курс пререквизиттері:

       Ботаника

       Химия
       Физика
       Биология
       3.6. Курс постреквизиттері:
        Агрономия
        Агрохимия
           Мал азықтандыру
           Өсімдік селекциясы
           Қоспа өсімдіктері


   -   Оқу жоспарының көшірмесі
                                                                     кесте 1
|Ку|Семестр              |Кредиттер              |ДР   |ЗХ                     |
|рс|                     |                       |(сағ)|(сағ)                  |
|1 |2                    |3                      |4    |5                      |
|Дәрістік сабақтар                                                              |
|                                                                               |
|1   |Кіріспе. Пәннің    |Қазақстанның негізгі    |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |басты ролі,        |азықтық өсімдіктерінің  |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |мақсаты, даму жолы,|азықтық құнын бағалау.  |     |жөніндегі практикум.   |
|    |тарихы, мал        |Өсімдіктердің әртүрлі   |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |шаруашылығындағы   |өмір сүргіш орналасқан, |     |«Қайнар»               |
|    |маңызы. Басқа      |жайылымға жарамды жер   |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |пәндермен          |беті учаскесін          |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |байланысы.         |жайылымдыққа            |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |жарамдылығын меңгеріп   |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |білу.                   |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|2   |Қазақстандағы      |Егіншіліктің дамуы      |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |далалық            |туралы қысқаша теориялық|     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |егіншіліктің дамуы.|жұмыстар. Мал           |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |шаруашылығы мен         |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |егіншіліктің байланыс   |     |«Қайнар»               |
|    |                   |типтері, құнарлығы.     |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |Далалық егіншіліктің    |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |мақсаты және азық қорын |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |алудың мақсаты.         |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |                        |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |3. Ы.И. Матаев. Мал    |
|    |                   |                        |     |азығын өндіру. Алматы. |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |4. Астықтану және      |
|    |                   |                        |     |диқаншылық негіздері.  |
|    |                   |                        |     |Алматы, Қайнар, 1994   |
|    |                   |                        |     |жыл                    |
|3   |Астық тұқымдас мал |Астық тұқымдастардың    |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |азықтары, теориясы,|теориясы, шаруашылықтағы|     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |негіздері,         |маңызы, ролі.           |     |жөніндегі практикум.   |
|    |шаруашылықтағы     |Ботаникалық және        |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |маңызы. Ботаникалық|биологиялық ерекшелігі. |     |«Қайнар»               |
|    |және биологиялық   |Агротехникасы және      |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |ерекшеліктері.     |өніміне әсер ететін     |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |жағдайлар.              |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |                        |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |                        |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |3. Ы.И. Матаев. Мал    |
|    |                   |                        |     |азығын өндіру. Алматы. |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |4. Астықтану және      |
|    |                   |                        |     |диқаншылық негіздері.  |
|    |                   |                        |     |Алматы, Қайнар, 1994   |
|    |                   |                        |     |жыл                    |
|4   |Арпа және сұлы     |Арпа және сұлының       |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |дақылдарына        |азықтық ролі.           |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |сипаттама          |Биологиялық             |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |ерекшеліктері,          |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |агротехникасы, егістікті|     |«Қайнар»               |
|    |                   |күтіп-бағу, себу        |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |мерзімі, себу әдістері, |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |жинау әдістері.Арпа және|     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |сұлы астығы халық       |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |шаруашылығында кеңінен  |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |қолданылады.            |     |                       |
|5,6 |Бұршақ             |Бұршақ тұқымдас         |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |тұқымдастарының    |өсімдіктерге азықтық    |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |даму теориясы      |сипаттама. Биологиялық, |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |морфологиялық           |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |қасиеттері.             |     |«Қайнар»               |
|    |                   |Күтіп-баптау,           |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |агротехникасы.          |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |                        |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |                        |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |                        |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|7,8 |Сүрлемді дақылдарға|Маңызы, шаруашылықтағы  |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |сипаттама.         |рөлі. Түрлері, азықтың  |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |                   |шығымы, құнарлығы.      |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |Сүрлемдік дақылдардың   |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |агротехникасы. Сүрлемдік|     |«Қайнар»               |
|    |                   |дақылдар мал            |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |шаруашылғына            |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |таптырмайтын азықтың бір|     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |түрі, онда керекті      |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |витаминдер, протеин,    |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |май, көмір тегі және    |     |                       |
|    |                   |тағы басқа пайдалы      |     |                       |
|    |                   |заттар кіреді.          |     |                       |
|9   |Азықтық            |Маңызы, шаруашылықтағы  |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |тамыр-түйнектерге  |ролі. Түрлері, азықтың  |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |сипаттама.         |шығымы, құнарлығы.      |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |Морфологиялық           |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |ерекшеліктері.          |     |«Қайнар»               |
|    |                   |Агротехникасы, сорттары.|     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |Мал азықтық             |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |тамыр-түйнекті          |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |жемістілер – малазықтық |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |қызылша, сәбіз мал      |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |шаруашылығында          |     |                       |
|    |                   |өнімділігін арттыруда   |     |                       |
|    |                   |маңызды рөл атқарады.   |     |                       |
|10  |Мал азықтық бақша  |Бақша дақылдарын азық   |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |дақылдары.         |ретінде пайдалануы.     |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |                   |Ботаникалық және        |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |биологиялық             |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |ерекшеліктері,          |     |«Қайнар»               |
|    |                   |агротехникасы. Бақша    |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |дақылдарына – қарбыз,   |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |қауын, асқабақ жатады.  |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |Олардың тағамдық,       |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |техникалық және де      |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |малазықтық маңызы зор.  |     |                       |
|11,1|Көп жылдық         |Ауыл шаруашылығындағы   |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|2   |шөптердің түрлері. |маңызы, морфологиялық   |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |                   |және биологиялық        |     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |ерекшелігі. Көпжылдық   |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |шөптер тіршілігінің     |     |«Қайнар»               |
|    |                   |бірінші жылы жәй өсіп,  |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |көк балауса мен пішен   |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |өнімін аз береді, ұзақ  |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |көлеңкені жеңіл көтереді|     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |                        |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|13  |Шалғындық және     |Шалғындық және          |2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |жайылымдық         |жайылымдық өсімдіктердің|     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |өсімдіктердің      |ұрығын өндіру           |     |жөніндегі практикум.   |
|    |ұрығын өндіру.     |жайы.Табиғи жайылым мен |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |шабындық – Қазақстанның |     |«Қайнар»               |
|    |                   |ұлттық байлығы.         |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |Шалғындық – табиғи және |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |екпе шабындықтан,       |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |сондай-ақ жайылымнен    |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |пішен мен көк балаусаны |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |өндірумен айналысатын   |     |                       |
|    |                   |ауыл шаруашылығының     |     |                       |
|    |                   |саласы.                 |     |                       |
|14  |Азық өндірудегі    |Азық өндірудегі жасыл   | 2   |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|    |жасыл конвеерлерге |конвеер жүйелері.       |     |Жайылым шаруашылығы    |
|    |сипаттама.         |Конвеер туралы ұғым және|     |жөніндегі практикум.   |
|    |                   |маңызы. Конвеерлердің   |     |2005 жыл. Алматы,      |
|    |                   |түрлері, азық шығымдары,|     |«Қайнар»               |
|    |                   |құру жолдары. Көк       |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|    |                   |конвейр деп малды жылдың|     |Саудабаев. Өсімдік     |
|    |                   |жылы мезгілінде көк     |     |шаруашылық өнімдерін   |
|    |                   |шөппен тоқтаусыз        |     |өндіру технологиясы.   |
|    |                   |азықтандыруды айтады.   |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |3. Ы.И. Матаев. Мал    |
|    |                   |                        |     |азығын өндіру. Алматы. |
|    |                   |                        |     |                       |
|    |                   |                        |     |4. Астықтану және      |
|    |                   |                        |     |диқаншылық негіздері.  |
|    |                   |                        |     |Алматы, Қайнар, 1994   |
|    |                   |                        |     |жыл                    |
|15 |Жайылымды          |Жайылым туралы ұғым және|2    |1. Қ.Асанов. Р.Елешов. |
|   |өсімдіктерге       |оның мал                |     |Жайылым шаруашылығы    |
|   |сипаттама және оны |шаруашылығындағы басты  |     |жөніндегі практикум.   |
|   |пайдалану.         |ролі. Жайылымдағы зиянды|     |2005 жыл. Алматы,      |
|   |                   |және улы өсімдіктерге   |     |«Қайнар»               |
|   |                   |сипаттама.              |     |2. К.Ш. Жанабаев., Т.С.|
|   |                   |                        |     |Саудабаев. Өсімдік     |
|   |                   |                        |     |шаруашылық өнімдерін   |
|   |                   |                        |     |өндіру технологиясы.   |
|   |                   |                        |     |Алматы, 1994 жыл.      |
|   |Барлығы:           |                        |15   |                       |



                    СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗ БЕТІМЕН ЖҰМЫС ІСТЕУ


                            ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ



5.1. Топырақтың құрамы, морфологиялық структурасы, жалпы
       сипаттамасы
5.2. Топырақ мономинттерге сипаттама
5.3. Бидай өндіру технологиясы: морфологиясымен танысу, өсу фазасын
       зерттеу
5.4. Қара бидай және арпаны өсіру технологиясымен танысу
5.5. Сұлы, қара құмық өсіру технологиясын жазу, зерттеу
5.6. Мелиорация туралы ұғым және оның маңызы
5.7. Топырақтың физикалық және химиялық құрамы
5.8. Ауыспалы егімтіктердің маңызы
5.9. Астық тұқымдас өсімдіктердің химиялық құрамы
5.10. Жүгерінің өсіру технологиясы
5.11. Тамыр-түйнектердің құрлысымен танысу, технологиясы
5.12. Көп жылдық шөптердің тұқымдары, құрылысы
5.13. Бір жылдық шөптердің тұрлері
5.15. Шалғындық шөптердің құрылысы
5.16. Екпе шөптерді жаңарту әдістері
5.17. Өлең шөпті өсімдіктерге сипаттама


                      6. Пәннің оқу-әдістемелік картасы
                                                                     Кесте 3
|№  |Дәріс сабағының       |Тәжірибелік      |Көрнекті  |Өз бетімен  |Бақыл|
|   |тақырыбтары           |(семинарлық)     |құралдар, |оқып білу   |ау   |
|   |                      |сабағының        |ТЖО,      |сұрақтары   |форма|
|   |                      |тақырыптары      |плакаттар,|            |сы   |
|   |                      |                 |зертханалы|            |     |
|   |                      |                 |қ стенд   |            |     |
|1  |2                     |3                |5         |6           |7    |
|1  |Кіріспе. Пәннің басты |Мал азықтарына   |Плакаттар,|Мелиорация  |Консп|
|   |ролі, мақсаты, даму   |сипаттама.       |видеофильм|туралы ұғым |ект  |
|   |жолы, тарихы, мал     |                 |дер       |және оның   |ауызш|
|   |шаруашылығындағы      |                 |          |маңызы      |а    |
|   |маңызы. Басқа         |                 |          |            |сұрау|
|   |пәндермен байланысы.  |                 |          |            |     |
|2  |Қазақстандағы далалық |Өсімдіктердің    |Плакаттар,|Топырақтың  |Консп|
|   |егіншіліктің дамуы.   |өсіп-өну         |видеофильм|физикалық   |ект  |
|   |                      |кезеңдері және   |дер       |және        |ауызш|
|   |                      |тіршілігінің     |          |химиялық    |а    |
|   |                      |ұзақтығы.        |          |құрамы      |сұрау|
|3  |Астық тұқымдас мал    |Өсімдіктердің    |Плакаттар,|Тыңайтқыштар|Консп|
|   |азықтары, теориясы,   |топырақ пен суға |видеофильм|дың мөлшері |ект  |
|   |негіздері,            |қатынасы.        |дер       |            |ауызш|
|   |шаруашылықтағы маңызы.|                 |          |            |а    |
|   |Ботаникалық және      |                 |          |            |сұрау|
|   |биологиялық           |                 |          |            |     |
|   |ерекшеліктері.        |                 |          |            |     |
|4  |Арпа және сұлы        |Топырақтың       |Плакаттар,|Тыңайтқыштар|Консп|
|   |дақылдарына сипаттама |механикалық      |видеофильм|және оның   |ект  |
|   |                      |құрамы.          |дер       |түрлері     |ауызш|
|   |                      |                 |          |            |а    |
|   |                      |                 |          |            |сұрау|
|5,6|Сүрлемді дақылдарға   |5.Қатаң азықтарды|Плакаттар,|Ауыспалы    |Консп|
|   |сипаттама.            |дайындау         |видеофильм|егістердің  |ект  |
|   |                      |технологиясы.    |дер       |маңызы      |ауызш|
|   |                      |6. Сүрлем        |          |            |а    |
|   |                      |дайындау         |          |            |сұрау|
|   |                      |технологиясы және|          |            |     |
|   |                      |сапасын бағалау. |          |            |     |
|7,8|Бұршақ тұқымдастарының|7. Пішендеме және|Плакаттар,|Астық       |Консп|
|   |даму теориясы         |оны дайындау     |видеофильм|тұқымдас    |ект  |
|   |                      |технологиясы.    |дер       |өсімдіктерді|ауызш|
|   |                      |8. Дәнді –       |          |ң химиялық  |а    |
|   |                      |дақылдардың      |          |құрамы      |сұрау|
|   |                      |азықтық сапасын  |          |            |     |
|   |                      |бағалау.         |          |            |     |
|9  |Азықтық               |Ұсақталған       |Плакаттар,|Астық       |Консп|
|   |тамыр-түйнектерге     |азықтарға баға   |видеофильм|тұқымдас    |ект  |
|   |сипаттама.            |беру.            |дер       |өсімдіктерді|ауызш|
|   |                      |                 |          |ң химиялық  |а    |
|   |                      |                 |          |құрамы      |сұрау|
|10 |Мал азықтық бақша     |Мал азығын       |Плакаттар,|Картопты    |Консп|
|   |дақылдары.            |дайындау         |видеофильм|өндіру      |ект  |
|   |                      |технологиясы.    |дер       |технологиясы|ауызш|
|   |                      |                 |          |            |а    |
|   |                      |                 |          |            |сұрау|
|11,|Көп жылдық шөптердің  |11.Күнжара мен   |Плакаттар,|Көк         |Консп|
|12 |түрлері.              |шроттың сапасын  |видеофильм|шөптердің   |ект  |
|   |                      |бағалау.         |дер       |малдарға    |ауызш|
|   |                      |12.Профилактикалы|          |берілетін   |а    |
|   |                      |қ диеталық       |          |көлемін     |сұрау|
|   |                      |азықтарды        |          |есептеу жолы|     |
|   |                      |дайындау         |          |            |     |
|   |                      |технологиясы.    |          |            |     |
|13 |Шалғындық және        |Синтетикалық     |Плакаттар,|Өлең шөпті  |Консп|
|   |жайылымдық            |азотты заттармен |видеофильм|өсімдіктерге|ект  |
|   |өсімдіктердің ұрығын  |танысу.          |дер       |сипаттама   |ауызш|
|   |өндіру.               |                 |          |            |а    |
|   |                      |                 |          |            |сұрау|
|14 |Азық өндірудегі жасыл |Өсімдіктердің    |Плакаттар,|Екпе        |Консп|
|   |конвеерлерге          |өсіп-өну кезеңі  |видеофильм|шөптерді    |ект  |
|   |сипаттама.            |және тіршілігінің|дер       |жаңарту     |ауызш|
|   |                      |ұзақтығы.        |          |әдістері    |а    |
|   |                      |                 |          |            |сұрау|
|15 |Жайылымды өсімдіктерге|Негізгі мал      |Плакаттар,|Бір жылдық  |Консп|
|   |сипаттама және оны    |азықтық          |видеофильм|шөптердің   |ект  |
|   |пайдалану.            |өсімдіктердің    |дер       |түрлері     |ауызш|
|   |                      |жіктелуі.        |          |            |а    |
|   |                      |                 |          |            |сұрау|




           7. Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы
                                                                    Кесте  4
|№  |Оқулықтың, оқу-әдістемелік     |Дана  |Студенттер    |Қамтамасыз ету|
|   |құралдарыдң аты                |саны  |саны          |пайызы        |
|1  |Ы.И. Матаев. Мал азығын өндіру.|25    |5             |100           |
|   |Алматы 1994.                   |      |              |              |
|2  |К.Ш. Жанабаев., Т.С. Саудабаев.|25    |5             |100           |
|   |Өсімдік шаруашылық өнімдерін   |      |              |              |
|   |өндіру технологиясы. Алматы,   |      |              |              |
|   |1994 жыл.                      |      |              |              |
|3  |Қ.Асанов. Р.Елешов. Жайылым    |50    |5             |100           |
|   |шаруашылығы жөніндегі          |      |              |              |
|   |практикум. 2005 жыл. Алматы,   |      |              |              |
|   |«Қайнар»                       |      |              |              |
|4  |Астықтану және диқаншылық      |50    |5             |100           |
|   |негіздері. Алматы, Қайнар, 1994|      |              |              |
|   |жыл                            |      |              |              |

                                8. ӘДЕБИЕТТЕР

8.1. Негізгі әдебиеттер
1. 1. Ы.И, Матаев. Мал азығын өндіру, Алматы,1994 жыл
   2. Қ.Ш.Жанабаев., Т.С. Саудабаев.  Өсімдік  шаруашылық  өнімдерін  өндіру
      технологиясы. Алматы, 1994 жыл
   3. С.Б. Тұрғанбаев. Мал азығын өндіру. Алматы
   4. Астықтану және диқаншылық негіздері. Алматы, Қайнар, 1994 жыл
   5. Қ.Асанов., Р.Елешов. Жайылым  шаруашылығы  жөніндегі  практикум.  2005
      жыл, Алматы, «Қайнар»

8.2. Қосымша әдебиеттер
   1.  Жер туралы заңнамалар. Қазақстан Республикасының
      ауылшаруашылық алқаптарының түрлері.
Пәндер