Файл қосу

Терілердің кешенді қасиеттері





|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                   |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                          |
|Оқу әдістемелік кешенінің  |ПОӘК              |                           |
|құжаты  3 деңгейлі         |                  |УМКД 042-18-22-1.116/01    |
|                           |                  |-20___                     |
|ПОӘК «Тері, мех, бағалы аң |Басылым № __      |                           |
|шикізатының технологиясы   |от «___»______    |                           |
|мен тауартануы» пәнінің    |                  |                           |
|оқытушысына арналған жұмыс |                  |                           |
|оқу бағдарламасы           |                  |                           |






       5В080300-«Аңшылықтану және аң шаруашылығы» мамандығына арналған

        «Тері, мех, бағалы аң шикізатының технологиясы мен тауартануы»

                        ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

                ПӘННІҢ ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ
















                                    СЕМЕЙ
                                    2013



Алғы сөз

1. құрастырылды
Құрастырушы:  _______________  «____»___________20____  В.М.Туманбаев   «Мал
шаруашылығы және аңшылықтану, морфология негіздерімен» кафедрасының  доценті
м.а. Туманбаев В.М.

2. талқыланды
 «Мал шаруашылығы және аңшылықтану, морфология  негіздерімен»  кафедрасының
 отырысында

Хаттама  №__    «__»_____20___ж

Кафедра меңгерушісі ___________  С.Тугамбаева


2.2. Аграрлық  факультеттің оқу - әдістемелік кеңесінің отырысында
Хаттама  №__    «__»_____20___ж

Төрағасы  __________ А.Тлеубаева


3. бекітілді
Университеттің оқу - әдістемелік кеңесінің
отырысында қаралып, баспаға ұсынылды
Хаттама  №__    «__»_____20___ж

ОӘК төрағасы _____________Г.Искакова




   «__»_____20___ж №__ басылым орнына енгізілген









                                   Мазмұны


   1. Қолдану саласы.
   2. Ереже белгілейтін сілтемелер
   3. Жалпы ереже
   4. Оқытушыға арналған пәннің жұмыс бағдарламасының мазмұны
   5. Студенттердің өэ бетімен істейтін жұмыстары тақырыбының тізімі
   6. Пәннің оқу әдістемелік картасы
   7. Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуінің картасы
   8. Әдебиеттер




























1. Қолдану саласы:
        «Тері, мех,  бағалы  аң  шикізатының  технологиясы  мен  тауартануы»
пәнінің ОӘК 050803  –  «Аңшылықтану  және  аң  шаруашылығы»,  мамандықтарына
арналған.  Ол  студенттерді  пәннің   мазмұнымен,   оның   көкейкесті   және
қажеттілігімен,  саясатымен,  оқу  барысында  меңгерілетін   дағдылар   және
іскерліктермен таныстырады. ОӘК пәнді  зерделеудегі  ең  басты  құрал  болып
келеді.

2. Ереже белгілейтін (нормативтік) сілтемелер
Осы  әзірленген  «Тері,  мех,  бағалы  аң   шикізатының   технологиясы   мен
тауартануы» ПОӘК  мына  құжаттар  талабына,  ұсыныстарына  сай,  пәннің  оқу
барысын ұйымдастыру  тәртібін  белгілейді:-050803  –  «Аңшылықтану  және  аң
шаруашылығы», мамандықтарына ҚР  мемлекеттік  жалпыға  міндетті  білім  беру
стандарты, ҚР МЖМБС .03.08.365-2006, ҚР БҒМ № 779  бұйрығымен  2005  ж.  23.
10. бекітілген және іске еңгізілген.
-Шәкәрім атындағы Семей мемлекетік университетінің ПОӘК стандарты 042- РГКП-
СГУ-8-2007
-ДП 042-08.10.10.12-2007 документациялық кұжаттар
3. Жалпы ережелер
    3.1.       Сабактың        мазмұнының        қысқаша        суреттелуі.
        «Бағалы  аң  терісі  мен  былғары  шикізаттарының  технологиясы  мен
тауартануы»  сабағы ең маңызды сабақтардың бірі болып табылады,  болашақ  аң
және аң шаруашылығы мамандығын қалыптастыру үшін өте маңызды.
    3.2. Пәннің мақсаты – аңшы – аң өсіруші мамандарына мехтық  бағалы  аң,
тері, шикізатын өңдеуі туралы және  биологиялық  өзгергіштеріне,  маусымына,
аулау тәсіліне, жануарларды қоректендіру және ұстау жағдайларына  байланысты
терілердің әр түрлі тауарлық қасиеттері, жиынтығы, құрылысы  туралы  негізгі
ұғым беру.
    3.3. Осы пәнді игерген студент міндеттері.
    - бағалы аң, мех және тері шикізатының  сапасын  жоғарылату  және  қорын
      ұлғайт шараларын;
    - бағалы аң, мех және тері шикізатының сапасын жоғарылатуда  аңшы  –  аң
      өсіруші ролін және тауартану тәсілдерін;
    - бағалы аң, мех және тері шикізатының тауарлық  қасиеттерін,  құрылысын
      және қасиеттерін зерттеу тәсілдерін;
    - НТД және МЕСТ  сәйкес  шикізат  сапасының  зертханалық  талдауын  және
      органолептикалық есебін өткізуді;
    - бағалы аң, мех және тері  шикізатының  сапасының  ғылыми  зерттеулерін
      өткізу тәсілдерін білуі керек.
    3.4. Курс пререквизиттері. Пәнді  меңгеру  үшін  студент  білуі  керек:
«Жануарлар  систематикасын»,  «Териологияны»,  «Аңдар   биологиясын»,   және
«Аңшылық аңдардың  санағы».«Бағалы  аң  терісі  мен  былғары  шикізаттарының
технологиясы мен тауартануы» курсы  морфология,  микробиология,  органикалық
химия,  жануарлар  биологиясы,  орнитология,  құс  және  жануарларды   аулау
техникасы, ауланатын жануарлардың есебі туралы пәндермен тығыз байланысты
    3.5. Курс постреквизиттері. Сабақ  бойынша  білім  болашақта  төмендегі
сабактарды оку барысында керек болады: «Трофейлік іс», «Жабайы  аң  мен  құс
аулау техникасы», «Аң шаруашылығын қазіргі заманға сай енгізу».




                     Кесте 1- оқу жұмыс жоспарынан көшірме.

                                                                     1 кесте
|Ку|Семестр       |Кредиты                                |Дәріс|СПЗ       |
|рс|              |                                       |     |          |
|1 |2             |3                                      |4    |5         |
|1 |Кіріспе.      |«Бағалы аң терісі мен былғары          |1    |1,2,3,4,5,|
|  |              |шикізаттарының технологиясы мен        |     |6,7       |
|  |              |тауартануы» пәнінің мақсаты мен мазмұны|     |          |
|2 |Бағалы-терілі |Бағалы аң-мех және былғары шикізаттарын|2    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізат       |жіктеу принциптері. Жіктеусхемасы.     |     |6,7       |
|  |стандартизация|Тауартанудың экономикадағы маңызы      |     |          |
|  |сы мен        |                                       |     |          |
|  |классификацияс|                                       |     |          |
|  |ы.            |                                       |     |          |
|3 |Бағалы-терілі |Тері ұлпасының тауарлық қасиеттері:    |2    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізаттың    |тері ұлпасының қалыңдығы, тығыздығы.   |     |6,7       |
|  |негізгі       |Бағалы аң-мех және былғары             |     |          |
|  |тауарлық      |шикізаттарының тауарлық қасиеттерін    |     |          |
|  |қасиеттері.   |анықтау әдістері.                      |     |          |
|4 |Бағалы-терілі |Шикізат ақауларын болдырмауға          |2    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізаттың    |бағытталған іс-шаралар.                |     |6,7       |
|  |алғашқы өңдеуі|Кептіру. Консервілеу әдістері.         |     |          |
|  |мен           |Бағалы аң-мех және былғары шикізаттарын|     |          |
|  |консервациясы.|жетілдіре өңдеу мен алғашқы өңдеу      |     |          |
|  |              |процестері                             |     |          |
|5 |Бағалы-терілі |Былғары және бағалы аң-мех шикізаттарын|1    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізаттың    |стандарттаудың мағынасы.               |     |6,7       |
|  |сапасын       |Бағалы аң-мех шикізаттарының құнын     |     |          |
|  |анықтау.      |есетеу әдістері.                       |     |          |
|  |              |Бағалы аң-мех және былғары шикізаттарын|     |          |
|  |              |сорттаудың негізгі тәртібі             |     |          |
|6 |Бөлек тері    |Бөлек тері шикізат түрлеріне тауартану |2    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізат       |ерешеліктері. Тауартанушыларды даярлау.|     |6,7       |
|  |түрлеріне     |Тері бағалау ерекшеліктері.            |     |          |
|  |тауартану     |                                       |     |          |
|  |ерешеліктері. |                                       |     |          |
|7 |Бағалы-терілі |Тері өндірісі технологиясының          |1    |1,2,3,4,5,|
|  |жартылай      |негіздері. Теріні өндеу. Тері          |     |6,7       |
|  |фабрикат.     |тауарларының қасиеттері.               |     |          |
|8 |Бағалы-терілі |Тері-мех өндірісі технологиясының      |2    |1,2,3,4,5,|
|  |өңдірістің    |маңызы. Теріні сыпыру, алғашқы өндеу   |     |6,7       |
|  |технология    |және сақтау.                           |     |          |
|  |негіздері.    |                                       |     |          |
|9 |Терілерді бояу|Теріні өндеу әдістері мен тәсілдері.   |2    |1,2,3,4,5,|
|  |және илеу.    |Бояу технологиялары.                   |     |6,7       |
|10|Терілердің    |Терінің құрылымдылық ерекшеліктері.    |2    |1,2,3,4,5,|
|  |тауарлық      |Функционалдық, эстетикалық қасиеттері. |     |6,7       |
|  |қасиеті.      |                                       |     |          |
|11|Терілердің    |Терілердің кешенді қасиеттері. Жүн     |2    |1,2,3,4,5,|
|  |тауарлық      |жабынының тауарлық қасиеттері: жүн     |     |6,7       |
|  |қасиеті.      |жабынының биіктігі, қоюлығы, түсі,     |     |          |
|  |              |жылтырлығы, серпімділігі, жұмсақтығы   |     |          |
|  |              |және үлпілігі.                         |     |          |
|  |              |Талшықтардыңтеріұлпасыменбайланысыныңбе|     |          |
|  |              |ріктігі.                               |     |          |
|12|Бағалы-терілі |Тері-былғары тауарларының жартылай     |2    |1,2,3,4,5,|
|  |жартылай      |фабрикат ассортименті                  |     |6,7       |
|  |фабрикатты    |                                       |     |          |
|  |іріктеу және  |                                       |     |          |
|  |классификация.|                                       |     |          |
|13|Бағалы-терілі |Терілерді кряж бойынша жіктеу.         |2    |1,2,3,4,5,|
|  |жартылай      |Терілерді көлемі бойынша, сорт бойынша |     |6,7       |
|  |фабрикат.     |іріктелуі. Терілерді түсі бойынша      |     |          |
|  |              |жіктеу, ақаулар бойынша бөлу.          |     |          |
|14|Тері жартылай |Қарақол жартылай фабрикаттары.         |1    |1,2,3,4,5,|
|  |фабрикаты.    |Тауарларлық топтарды жіктеу.           |     |6,7       |
|15|Қысқа және    |Солтүстік бұғысының терілері. Қоян     |1    |1,2,3,4,5,|
|  |ұзын жүнді    |терісі. Боялған ит және мысық терілері.|     |6,7       |
|  |терілердің    |                                       |     |          |
|  |жартылай      |                                       |     |          |
|  |фабрикаты.    |                                       |     |          |
|16|Теңіз         |Теңіз мысығы, итбалық терілері және    |1    |1,2,3,4,5,|
|  |аңдарының     |оларды сорттау, жіктеу.                |     |6,7       |
|  |терісі.       |                                       |     |          |
|17|Бағалы        |Бағалы аң-мех және былғары шикізаттарын|1    |1,2,3,4,5,|
|  |терілерді     |таңбалау.Бағасын анықтау. Тері бағасына|     |6,7       |
|  |биркалау және |әсерін тигізетін факторлар.            |     |          |
|  |бағаларын     |                                       |     |          |
|  |анықтау,      |                                       |     |          |
|18|Бағалы-терілі |Тері-былғары өндірісінде               |1    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізаттың    |технологияларды ұстанудың мағынасы.    |     |6,7       |
|  |сапасын       |Тері-былғары өнімдерінің сапасын       |     |          |
|  |жоғарлату.    |жоғарлатудыағы негізгі шаралар.        |     |          |
|19|Бағалы-терілі |Бағалы аң-мех және былғары шикізаттарын|1    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізатты     |дұрыс сақтаудың мағынасы. Жинау        |     |6,7       |
|  |жеткізудің    |орындарының негізгі талаптары. Жинау   |     |          |
|  |негізгі       |әдістері мен сақтау режимдері.         |     |          |
|  |ережелері.    |Шикізатты сақтау үшін өткізілетін      |     |          |
|  |              |іс-шаралар.                            |     |          |
|20|Бағалы-терілі |Тері-былғары шикізатының таңбалау және |1    |1,2,3,4,5,|
|  |шикізат пен   |буып тасымалдануы. Шикізатты сақтау.   |     |6,7       |
|  |бұйымдарды    |                                       |     |          |
|  |таңбалау,     |                                       |     |          |
|  |тасымалдау    |                                       |     |          |
|  |және сақтауы. |                                       |     |          |


|   |Зертханалық сабақтар             |Сағат саны  |  Әдебиеттер |
|1  |Терінің химиялық құрамы          |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |                                 |            |,8           |
|2  |Бағалы-терілі шикізаттың алғашқы |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |және қосымша өңдеуі.             |            |             |
|3  |Консервілеудің физико-химиялық   |2           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |негізі.                          |            |             |
|4  |Бағалы-терілі шикізаттардың      |2           |2,3,5,6,7,10 |
|   |ақаулары.                        |            |             |
|5  |Бағалы-терілі шикізат            |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |зиянкестерімен куресу шаралары.  |            |             |
|6  |Жабайы тұяқты жануарлар          |1           |1,2,4,5,6,7,9|
|   |терілерінің тауарлық сапасына    |            |             |
|   |сипаттама.                       |            |             |
|7  |Бағалы-терілі аңдар  терісіне    |1           |2,3,4,5,6,7,1|
|   |тауарлық сапасына сипаттама.     |            |0            |
|8  |Ондатра терісінің тауарлық       |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |сапасына сипаттама.              |            |             |
|9  |Ірі жыртқыш аңдардың  терілеріне |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |тауарлық сапасына сипаттама.     |            |             |
|10 |Бағалы-терілі шикізаттың алғашқы |2           |1,2,3,4,5,6,7|
|   |өңдеуі мен консервациясы.        |            |             |
|11 |Бағалы-терілі шикізатты өңдеу.   |1           |1,2,3,4,5,6,7|
|12 |Бағалы-терілі шикізатты бояу.    |1           |1,2,3,4,5,6,7|



   6. СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСТАРЫНЫҢ ТАҚЫРЫПТАРЫ.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
 9.
10.
11.
12.
13.
14
15.

   7. Пәннің оқу-әдістемелік картасы
      Кесте 3- Пән бойынша оқу-әдістемелік карта.
|Такырып            |                  |Лабораториялық  |өздігінен оқу  |Бақыла|
|                   |                  |стенд,дайын     |үшін арналған  |у     |
|                   |                  |пособиялар,     |сұрақтар       |формас|
|                   |                  |плакаттар       |               |ы     |
|Дәрістік сабактар  |Зертханалық       |                |               |      |
|                   |сабақтар          |                |               |      |
|1                  |2                 |3               |4              |5     |
|Кіріспе.           |Терінің химиялық  |Слайдтар,       |Жүн және тері  |ТК    |
|                   |құрамы            |кестелер,схемала|шикізаты, тері,|      |
|                   |                  |р, альбомдар.   |талшықты тері  |      |
|                   |                  |                |жамылғысының   |      |
|                   |                  |                |құрлысы мен    |      |
|                   |                  |                |құрамын        |      |
|                   |                  |                |зерттеу.       |      |
|Бағалы-терілі      |Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Талшықты және  |ТК    |
|шикізат            |шикізаттың алғашқы|кестелер,       |тері           |      |
|стандартизациясы   |және қосымша      |схемалар,       |жамылғысының   |      |
|мен                |өңдеуі.           |терілердің      |өзгергіштігі – |      |
|классификациясы.   |                  |үлгісі          |жүн, тері      |      |
|                   |                  |                |шикізаттарының |      |
|                   |                  |                |іріктеу негізі.|      |
|Бағалы-терілі      |Консервілеудің    |Слайдтар,       |Жүн және тері  |ТК    |
|шикізаттың негізгі |физико-химиялық   |кестелер,       |шикізаттарының |      |
|тауарлық           |негізі.           |схемалар,       |ақаулары.      |      |
|қасиеттері.        |                  |терілердің      |               |      |
|                   |                  |үлгісі          |               |      |
|Бағалы-терілі      |Бағалы-терілі     |Слайдтар,       | Қысқы         |ТК    |
|шикізаттың алғашқы |шикізаттардың     |кестелер,       |бағалы-терілі  |      |
|өңдеуі мен         |ақаулары.         |схемалар,       |шикізаттың     |      |
|консервациясы.     |                  |терілердің      |іріктеу        |      |
|                   |                  |үлгісі          |ерекшелігі.    |      |
|Бағалы-терілі      |Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Көктемгі       |ТК    |
|шикізаттың сапасын |шикізат           |кестелер,       |бағалы-терілі  |      |
|анықтау.           |зиянкестерімен    |схемалар,       |шикізаттың     |      |
|                   |куресу шаралары.  |терілердің      |іріктеу        |      |
|                   |                  |үлгісі          |ерекшелігі.    |      |
|Бөлек тері шикізат |Жабайы тұяқты     |Слайдтар,       |Теңіз аңдарының|ТК    |
|түрлеріне тауартану|жануарлар         |кестелер,       |терілерін      |      |
|ерешеліктері.      |терілерінің       |схемалар және   |іріктеу        |      |
|                   |тауарлық сапасына |анықтамалар     |ерекшелігі.    |      |
|                   |сипаттама.        |                |               |      |
|Бағалы-терілі      |Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Жұп тұяқты     |ТК    |
|жартылай фабрикат. |аңдар  терісіне   |кестелер,       |жануарлар      |      |
|                   |тауарлық сапасына |схемалар,       |терілерінің    |      |
|                   |сипаттама.        |терілердің      |ірітеу         |      |
|                   |                  |үлгісі          |ерекшелігі.    |      |
|Бағалы-терілі      |Ондатра терісінің |Слайдтар,       |Бағалы-терілі  |ТК    |
|өңдірістің         |тауарлық сапасына |кестелер,       |және терілк    |      |
|технология         |сипаттама.        |схемалар,       |шикізаттың     |      |
|негіздері.         |                  |терілердің      |есептеу әдісі. |      |
|                   |                  |үлгісі          |               |      |
|Терілерді бояу және|Ірі жыртқыш       |Слайдтар,       |Бағалы-терілі  |ТК    |
|илеу.              |аңдардың          |кестелер,       |және терілк    |      |
|                   |терілеріне        |схемалар,       |шикізатты      |      |
|                   |тауарлық сапасына |терілердің      |консервілеуге  |      |
|                   |сипаттама.        |үлгісі          |химиялық       |      |
|                   |                  |                |реагенттер     |      |
|                   |                  |                |колемін        |      |
|                   |                  |                |есептеу.       |      |
|Терілердің тауарлық|Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Бағалы-терілі  |ТК    |
|қасиеті.           |шикізаттың алғашқы|кестелер,       |шикізатты      |      |
|                   |өңдеуі мен        |схемалар,       |таңбалау, орау |      |
|                   |консервациясы.    |терілердің      |және сақтау    |      |
|                   |                  |үлгісі          |тәртібі.       |      |
|Терілердің тауарлық|Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Қысқы          |ТК    |
|қасиеті.           |шикізатты өңдеу.  |кестелер,       |бағалы-терілі  |      |
|                   |                  |схемалар,       |шикізаттың     |      |
|                   |                  |терілердің      |тауарлық       |      |
|                   |                  |үлгісі          |қасиеттерінің  |      |
|                   |                  |                |бағасы және    |      |
|                   |                  |                |есебі.         |      |
|Бағалы-терілі      |Бағалы-терілі     |Слайдтар,       |Көктемгі       |ТК    |
|жартылай фабрикатты|шикізатты бояу.   |кестелер,       |бағалы-терілі  |      |
|іріктеу және       |                  |схемалар,       |шикізаттың     |      |
|классификация.     |                  |терілердің      |тауарлық       |      |
|                   |                  |үлгісі          |қасиеттерінің  |      |
|                   |                  |                |бағасы және    |      |
|                   |                  |                |есебі.         |      |
|Бағалы-терілі      |                  |Слайдтар,       |Қысқы жүнді    |ТК    |
|жартылай фабрикат. |                  |кестелер,       |шикізаттың     |      |
|                   |                  |схемалар,       |тауарлық       |      |
|                   |                  |терілердің      |қасиеттерінің  |      |
|                   |                  |үлгісі          |бағасы және    |      |
|                   |                  |                |есебі.         |      |
|Тері жартылай      |                  |Слайдтар,       |Жұп тұяқты     |ТК    |
|фабрикаты.         |                  |кестелер,       |жануарлар      |      |
|                   |                  |схемалар,       |терілері       |      |
|                   |                  |терілердің      |шикізаттарының |      |
|                   |                  |үлгісі          |тауарлық       |      |
|                   |                  |                |қасиеттерінің  |      |
|                   |                  |                |бағасы және    |      |
|                   |                  |                |есебі.         |      |
|Қысқа және ұзын    |                  |Слайдтар,       |Теңіз аңдар    |ТК    |
|жүнді терілердің   |                  |кестелер,       |терілерінің    |      |
|жартылай фабрикаты.|                  |схемалар,       |тауарлық       |      |
|                   |                  |анықтамалар     |қасиеттерінің  |      |
|                   |                  |                |бағасы және    |      |
|                   |                  |                |есебі.         |      |
|Теңіз аңдарының    |                  |Слайдтар,       |Дат терісін    |ТК    |
|терісі.            |                  |кестелер,       |өңдеу          |      |
|                   |                  |схемалар,       |технологиясы.  |      |
|                   |                  |анықтамалар,    |               |      |
|                   |                  |стандарттар     |               |      |
|Бағалы терілерді   |                  |Слайдтар,       |Теріні күту.   |ТК    |
|биркалау және      |                  |кестелер,       |               |      |
|бағаларын анықтау, |                  |схемалар,       |               |      |
|                   |                  |анықтамалар     |               |      |
|Бағалы-терілі      |                  |Слайдтар,       |Бағалы-терілі  |ТК    |
|шикізаттың сапасын |                  |кестелер,       |шикізат есебі. |      |
|жоғарлату.         |                  |схемалар        |               |      |
|                   |                  |аныктамалр      |               |      |
|Бағалы-терілі      |                  |Слайдтар,       |Бағалы-терілі  |ТК    |
|шикізатты          |                  |кестелер,       |шикізат        |      |
|жеткізудің негізгі |                  |схемалар,       |реализациясы.  |      |
|ережелері.         |                  |аныктамалар     |               |      |
|Бағалы-терілі      |                  |Слайдтар,       |Өсімдік бояғыш |ТК    |
|шикізат пен        |                  |кестелер,       |заттармен бояу.|      |
|бұйымдарды         |                  |схемалар,       |               |      |
|таңбалау,          |                  |анықтамалар     |               |      |
|тасымалдау және    |                  |                |               |      |
|сақтауы.           |                  |                |               |      |



7. Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуінің картасы
4 Кесте- Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуінің картасы

|Оқулықтардың,           |Экземпляр саны  |Студент саны |Қамтамасыздану %  |
|оқу-әдістемелік         |                |             |                  |
|құралдарының атаулары   |                |             |                  |
|1                       |2               |3            |4                 |
|Любенгарц З.Я.          |                |             |                  |
|Товароведение           |                |             |                  |
|пушно-мехового сырья,   |                |             |                  |
|М., Экономика -1970 г   |                |             |                  |
|Хлудеев А.А. Первичная  |                |             |                  |
|обработка животного     |                |             |                  |
|сырья. - М., Экономика, |                |             |                  |
|1972 г                  |                |             |                  |
|Эткин Я.С. Товароведение|                |             |                  |
|пушно-мехового сырья и  |                |             |                  |
|готовой продукции. М.,  |                |             |                  |
|Легпромбытиздат - 1990 г|                |             |                  |
|Смагулов А.К. и др.     |                |             |                  |
|Технология переработки и|                |             |                  |
|товароведение продукции |                |             |                  |
|охотничьего хозяйства   |                |             |                  |
|Лукашев Н.И. Заготовка  |                |             |                  |
|пушно-мехового сырья    |                |             |                  |
|Церевитинов Б., Беседин |                |             |                  |
|А.И. Товароведение      |                |             |                  |
|пушно-меховых товаров   |                |             |                  |
|М., Экономика - 1977 г  |                |             |                  |
|Беседин А.Н., Ганцов    |                |             |                  |
|Ш.К. Товароведение      |                |             |                  |
|пушно-мехового сырья и  |                |             |                  |
|товаров М.,             |                |             |                  |
|Экономика-1983 г        |                |             |                  |
|Переверзева А.Д.        |                |             |                  |
|Товароведение           |                |             |                  |
|пушно-мехового сырья.   |                |             |                  |
|М., Экономика -1982 г   |                |             |                  |


8. Әдебиеттер.
Негізгі әдебиеттер:
1. Қалекенов Ж. Өсімдіктер физиологиясы Алматы, 2000ж
2. Ағелеуов .  Ботаника. Алматы. 200.
3. Әметов.Ә.Ә. Ботаника. Алматы. 2000.
4. Комарницкий Н.А., Кудряшов Л.В., Уранов А.А.  Систематика  растений.  М.,
1975
3. Курсенов Л.И. и др.. Ботаника в 2-х Т., М., 1951.
4. Абдрахманов О. Төменгі сатыдағы өсімдіктер систематикасы. Алматы. 1972.
5. Голубаева Н.В. Альгология., 199ұ.
6. Шостаковский С.А. Систематика высших растений. М., 1971.
7. Буш Н.А. Систематика высших растений. М., 1972.
8. Горышина Т.К. Экология растений. М., 1979.
9. Культисов И.М.,  Павлов  В.Н.  История  ситематики  и  методы  (источники
   өфилогении покрытосеменных растений. Учебно-методическое  пособие.  МГУ.,
   1972.
10. Флора Казахстана. В 9-ти томах, 1956-1966.
11. Иллюстративный определитель растений Казахстене. В 2-х Т., 1969; 1972.
12.  Гордеева Т.Н. и др. Практический курс систематики растений. М., 19ұ6.
13.  Нестерова С.Г. Практический курс систематики высших  растений.  Алматы,
   2001.
14. Красная книга Казахской ССР. часть 2. Растения. Алма-Ата, 1981.









Пәндер