Файл қосу

Тігін жіптерінің қасиеттері





|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                       |
|СЕМЕЙ қ. ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                           |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты        |ПОӘК                |                       |
|                               |                    |                       |
|                               |                    |ПОӘК                   |
|                               |                    |042-18-7.1.31/02-2013  |
|ПОӘК                           |                    |                       |
|«Иірілген жіп пен қыл жіптері  |                    |                       |
|өндірісінің негізгі            |№ 1    басылым      |                       |
|концепциялары»                 |18.09.2013ж         |                       |
|пәнінің студенттерге арналған  |                    |                       |
|бағдарламасы                   |                    |                       |







      «Иірілген жіп пен қыл жіптері өндірісінің негізгі концепциялары»
                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ



  5В072600– «Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы »
                            мамандығына арналған




                     СТУДЕНТТЕР ҮШІН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ













































                                    Семей

                                  2013 жыл



                                  Алғы сөз


      1 ӘЗІРЛЕНДІ
      Құрастырған   Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің  технологиясы»  кафедрасының
аға оқытушысы  Абишев Болат Шарипқазыұлы  __________  «28»  тамыз,  2013  ж.



      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1  «Ет,  сүт   және   тамақ   өнімдері   өндірісінің   технологиясы»
кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама «28» тамыз 2013ж.


    Кафедра менгерушісі   ______________   Б.Қ. Әсенова


    2.2  Инженерлік-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде


    №1 хаттама 12 қыркүйек 2013ж.


    Төрайымы ______________   С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды


    №1 хаттама 18 қыркүйек 2013ж.


    ОӘК төрайымы _____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ




















                                   Мазмұны

|1  |Жалпы ережелер                                                  |4    |
|2  |Пәннің мазмұны және сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу     |5    |
|3  |Пәнді оқыту бойынша әдістемелік нұсқау                          |8    |
|4  |Курс форматы                                                    |9    |
|5  |Курс саясаты                                                    |9    |
|6  |Баға қою саясаты                                                |9    |
|7  |Әдебиеттер                                                      |11   |






      1. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
      1. Оқытушы және пән туралы жалпы мағлұматтар
      Абишев Болат Шарипқазыұлы аға оқытушы
      «Ет, сүт және тамақ өнімдері технологиясы» кафедрасы
      Байланысу ақпараты - тел: 35-48-56, № 9 оқу ғимараты, кабинет 214.
      Дәрістің өткізілетін орны -  аудитория 205, 207.
      Пән бойынша несие саны – 3



      2. Пәннің  қысқаша мазмұны.
      Жеңіл  өнеркәсібі  бұйымдары  туралы  жалпы  мәліметтер  және   оларды
топтастыру. Жеңіл өнеркәсібі бұйымдарының құрылымы және  қасиеттері.  Табиғи
және  жасанды  былғарыны  өңдеуге  арналған   шикізат   түрлері.   Былғарыны
өндірудің негізгі процестері. Табиғи былғарының қасеттері.


      1.3 Пәнді оқыту мақсаты:
      Табиғи былғарыдан өндірілетін бұйымдар ассортименті және   тұтынушылық
 қасиеттері. Жасанды былғарыны өндіру әдістері.  Олардың  жеткіліктері  мен
 кемшіліктері. Жасанды былғарыдан өндірілетін бұйымдар ассортименттері.

   1.4. Пәннің негізгі міндеттері:
    Тігін бұйымдарын дайындауға арналған кездемелер түрлері және  олардың
    қасиеттері. Тігін жіптерінің қасиеттері. Тігін бұйымдарды      өндіруде
желім
    материалдарын пайдалану. Тігін өндірісінде    қолданылатын фурнитура
    түрлері.

       1.5. Пәнді оқудың нәтижесінде студент міндетті:
    - Жеңіл өнеркәсібі бұйымдарының құрылымы және қасиеттері.  Табиғи  және
    жасанды  былғарыны  өңдеуге  арналған    шикізат   түрлері.   Былғарыны
    өндірудің негізгі процестері. Табиғи былғарының қасеттерін білуі керек.
    - Былғары және үлбір өндірісінде илегіш және майлағыш заттарды таңдауда
    біліктілікке ие болуы керек.
    - Ағзаға қауіпті химиялық заттармен жұмыс істей алуы керек.
    - Тігін бұйымдарын дайындауға арналған кездемелер түрлері және  олардың
    қасиеттері. Тігін  жіптерінің  қасиеттері.  Тігін  бұйымдарды  өндіруде
    желім материалдарын пайдалана алу керек.


         1.6 Курс пререквизиттері:
    1.6.1 Химия
    1.6.2 Былғары және үлбір технологиясы мамандығына кіріспе
    1.6.3 Химиялық материалдардың былғары-технологиялық қасиеті
         1.7 Курс постреквизиттері:
    1.7.1 Жеңіл өнеркәсіптің қазіргі заманға сай технологиясы
    1.7.2 Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының дизайны және жобалау
    1.7.3 Текстильді материалдарды өңдеу процестерінің физика-химиялық
    негіздері.



       2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САБАҚ ТҮРЛЕРІ БОЙЫНША САҒАТТАРДЫ БӨЛУ
                                                                     1 кесте
|№  |Тақырыптар атауы               |Сағаттар                   |Әдебиеттер  |
|     |                                           |Д            |З          |
|1    |2                                          |3            |4          |
|1    |1-7 апта аралығындағы барлық аудиториялық  |30           |           |
|     |сабақ түрлеріне қатысу                     |             |           |
|     |Аудиториялық сабақтарға келу және дайындалу|             |           |
|     |- бұл баллдар электрондық журналған        |             |           |
|     |енгізілмейді, оқытушы тек оқушының сабақта |             |           |
|     |болған болмағанын белгілейді.              |             |           |
|2    |Дәрістік сабақтар                          |             |           |
|3    |Практикалық сабақтар                       |50           |           |
|     |Практикалық (семинарлық) және зертханалық  |             |           |
|     |сабақтарда білімді тексеру - ауызша,       |             |           |
|     |жазбаша, аралас сұрау, тест-бақылау,       |             |           |
|     |дискуссия және т.б.                        |             |           |
|4    |Зертханалық сабақтар                       |50           |           |
|     |Зертханалық сабақтарда білімді тексеру -   |             |           |
|     |ауызша, жазбаша, аралас сұрау,             |             |           |
|     |тест-бақылау, дискуссия және т.б.          |             |           |
|5    |СӨЖ                                        |75           |           |
|     |Студенттің өздік жұмысы (СӨЖ) – үй         |             |           |
|     |тапсырмасын орындау (курстық жұмыс (жоба), |             |           |
|     |есептеу-сызу жұмыстары, реферат және т.б.) |             |           |
|6    |ОСӨЖ                                       |35           |           |
|     |Оқытушымен бірге студенттің өздік жұмысы   |             |           |
|     |(ОСӨЖ) – тренингтер, дөңгелек үстелдер,    |             |           |
|     |эссе жазу, бақылау жұмыстары және т.б.     |             |           |
|7    |1 аралық бақылау                           |60           |           |
|8    |1-7 аптадағы оқу нәтижесі бойынша балл     |300          |           |
|     |жиыны                                      |             |           |
|9    |8-15 апта аралығындағы барлық аудиториялық |30           |           |
|     |сабақ түрлеріне қатысу                     |             |           |
|     |Аудиториялық сабақтарға келу және дайындалу|             |           |
|     |- бұл баллдар электрондық журналған        |             |           |
|     |енгізілмейді, оқытушы тек оқушының сабақта |             |           |
|     |болған болмағанын белгілейді.              |             |           |
|10   |Дәрістік сабақтар                          |             |           |
|11   |        Практикалық сабақтар               |50           |           |
|     |Практикалық (семинарлық) және зертханалық  |             |           |
|     |сабақтарда білімді тексеру - ауызша,       |             |           |
|     |жазбаша, аралас сұрау, тест-бақылау,       |             |           |
|     |дискуссия және т.б.                        |             |           |
|12   |Зертханалық сабақтар                       |50           |           |
|     |Зертханалық сабақтарда білімді тексеру -   |             |           |
|     |ауызша, жазбаша, аралас сұрау,             |             |           |
|     |тест-бақылау, дискуссия және т.б.          |             |           |
|13   |СӨЖ                                        |75           |           |
|     |Студенттің өздік жұмысы (СӨЖ) – үй         |             |           |
|     |тапсырмасын орындау (курстық жұмыс (жоба), |             |           |
|     |есептеу-сызу жұмыстары, реферат және т.б.) |             |           |
|14   |ОСӨЖ                                       |35           |           |
|     |Оқытушымен бірге студенттің өздік жұмысы   |             |           |
|     |(ОСӨЖ) – тренингтер, дөңгелек үстелдер,    |             |           |
|     |эссе жазу, бақылау жұмыстары және т.б.     |             |           |
|15   |2 аралық бақылау                           |60           |           |
|8-15 аптадағы оқу нәтижесі бойынша балл жиыны     |300          |           |
|Емтиханнан алған балл жиыны                       |400          |           |
|Академиялық аралықта алған балл жиыны             |1000         |           |

      7 ӘДЕБИЕТТЕР


 7.1 Негізгі әдебиеттер
 7.1.1.  Әсенова  Б.Қ.  Былғары  және  мех  технологиясы:  оқу   құралы   /
 А.Н.Нұрымхан, А.Н.Нұрғазезова.- Семей, 2008.- 123б.
 7.1.2. Мәдиев Ө.Қ. Былғары және тері  технологиясы:  оқулық  /  Айтөленова
 Қ.Т. 2010.
 7.1.3. Н. В. Булгаков.  Меховое  производство.  -  Екатеринбург:  Каменный
 пояс, 2007. - 280 с.
 7.1.4. Линь В.В. Обработка кожи и меха. - Москва: Аделант, 2006. - 388 с.
 7.2 Қосымша әдебиеттер
 7.2.1 Туменова Г.Т. Методическое указание к выполнению лабораторных  работ
 по дисциплине "Технология кожи и меха". - Семипалатинск, 2005.-50 с.
 7.2.2  Павлов  С.А.  Химия  и  физика  высокомолекулярных   соединений   в
 производстве искусственной кожи, кожи и меха: учебник для студентов  вузов
 легкой промышленности / Шестакова  И.С,  Касьянова  А.А.   -  М.,  "Легкая
 индустрия", 2009. - 528 с.
 7.2.3 Ғайдар Л.П. Технология кожи:  учебник  для  студентов  вузов  легкой
 промышленности. - М., "Легкая иидустрия", 2010. - 168 с.
 .2.4  Страхов И.П. Химия технология кожи и меха: учебник для вузов. -  М.,
 Легпромбытиздат, 2003. - 496 с.




Пәндер