Файл қосу
Биотехнология мамандығының элективті пәндер каталогы
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейдегі СМЖ |ПОӘК |ПОӘК 042–04.01.20.83/01-2014 | |құжаты | | | |ПОӘК | | | |« Жобалау және |11.09.2014ж. | | |экспериментті |№ 2 басылым | | |ұйымдастыру» |18.09.2013 ж. | | |Оқытушыға арналған |№ 1 басылымның | | |пәннің бағдарламасы|орнына | | ПӘННІҢ ОҚУ- ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «Жобалау және экспериментті ұйымдастыру» мамандық үшін 6М070100 «Биотехнология» ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2014 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Құрастырушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының т.ғ.к. доцент м.а. Мирашева Г.О.__________29.08.2014 ж. 2 ТАЛҚЫЛАҒАН 2.1Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында «__29__» ____08___ 2014 ж., № _1__ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Кәкімова 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде «__05__» _____09__ 2014 ж., № __1_ хаттама Төрайымы_____________С.С. Толеубекова 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға мақұлданған және ұсынылған «___11_» ___09____2014 ж., № _1_ хаттама Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы, бірінші проректор ___________ Г.К. Искакова 4 «18» _09_2013 ж. № 1 БАСЫЛЫМНЫҢ ОРНЫНА Мазмұны |1 |Қолдану саласы |4 | |2 |Нормативтік сілтемелер |4 | |3 |Жалпы ережелер |4 | |4 |Оқу пәнінің мазмұны |5 | |5 |Білім алушылардың өздік жұмысы тақырыптарының тізімі |6 | |6 |Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы |7 | |7 |Әдебиеттер |7 | 1 Қолданылу саласы «Жобалау және экспериментті ұйымдастыру» пәні бойынша оқу-әдістемелік кешенінің құрамына кіретін оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу бағдарламасы 6М070100 «Биотехнология» мамандығының магистранттарына арналған. 2 Нормативтік сілтемелер «Жобалау және экспериментті ұйымдастыру» пәнінен жұмыс оқу бағдарламасы осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін төмендегі құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес орнатады: - Қазақстан Республикасының мемлекеттік жалпыға міндетті білім стандартына сай; -6М070100 «Биотехнология» мамандығының элективті пәндер каталогы; - 6М070100 «Биотехнология» мамандығының типтік оқу жоспары; - УСТ 042 - МУ-4-2014 Университет стандарты «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерін әзірлеу және ресімдеу жалпы талаптары»; - ҚП 042-1.01.-2014 Құжатталған рәсімдеме «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің құрылымы және мазмұны». 3 Жалпы ережелер 3.1 Пәннің қысқаша мазмұны. «Жобалау және экспериментті ұйымдастыру» пәнінде мынандай сұрақтар қарастырылады: Қазақстандағы ғылымның даму тарихы, Қазақстандағы ғылыми зерттеудің негізгі бағыттары, Қазақстандағы ғылыми – зерттеуді ұйымдастырылуы және оның этаптары, ғылыми зерттеудің методологиясы, 2011 жылы 18 ақпанда қарастырылған Қазақстан Республикасының Ғылым туралы Заңы, ғылыми білім және т.б. 3.2 Пәнді оқыту мақсаты – магистранттарға ғылыми – зерттеуді және заманауи көрсеткіштерді ұйымдастыру және жобалауды жеткізу. 3.3 Пәнді оқудың негізгі мақсаты - оқылатын пәнді мамандық бойынша тәжірибеде қолдана білу. 3.4 Оқу нәтижесі: Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы білу керек: • Ғылыми – педагогикалық және инновациондық көрсеткішті ұйымдастыру және жобалау және оны теория жүзінде жүргізу,заманауи ғылыми зерттеуде жаңа ғылыми жетістіктерге жету, • Ақпаратты – іздеу жұмыстарын жетік меңгеру, ғылыми – техникалыұ патентті анықтау, ғылыми әдебиетпен жұмыс істеуді ұйымдастыру. • Ұйымдастыру және жобалауға қатысты барлық сұрақтарға нақты шешім таба білу. 3.7 Оқу жоспарынан үзінді көшірме: 1 Кесте |Курс |Семестр | |1 |2 | |Дәріс сабақтар | | |Экспериментті жоспарлау және оның міндеттері. |1 | |Экперимент түрлері. |1 | | Эксперименттерге қойылатын талаптары мен оңтайландыру |1 | |параметрлері | | | Эксперимент талаптары және факторлары |1 | |Эксперимент моделін таңдау |2 | |Статистикалық болжам. |1 | |Статистикалық болжамды ұсыну барысындағы қателік түрлері |1 | |Статистикалық критерий |1 | |Келісім критерий түрлері және қолдану аймағы |2 | |Дисперсиялық талдау |1 | |Корреляциялық талдау |1 | |Регрессиялық талдау |1 | |Барлығы |15 | |Тәжірибелік сабақтар | | |Эксперимент туралы түсінік |2 | |Ғылыми-зерттеу жұмысының құрылымы |2 | |Ғылыми танымның методологиялық негіздері |2 | |Теориялық және эмпирикалық зерттеулердің әдістері. |2 | |Метатеориялық деңгей әдістері |2 | |Ғылыми-техникалық шығармашылығының теориясы мен |2 | |методологиясының элементтері. | | |Патенттік құқықтың негізгі түсінігі: объект, субъект, |2 | |патенттік құқық субъектісінің құқығы мен міндеттері. | | |Зияткерлік меншік, өнеркәсіптік меншік, авторлық құқық |2 | |түсініктері | | |Қазақстан Республикасының патент заңы |2 | |Ғылым және тәжірибенің методологиялық принциптері, |2 | |ғылыми-зертеу жұмыстарының ұйымдастыруындағы жүйелік амалы | | |ҒЗЖ классификациясы, ҒЗЖ орындаудың негізгі кезеңдері, ҒЗЖ |2 | |өзектілік критериі. | | |Тақырып бойынша ақпаратты жинақтау және талдау, зерттеу |2 | |жоспарын құрастыру. | | |Ғылыми рефераттау принциптері және ғылыми шолуды құрастыру.|2 | |Теориялық және эксперименттік зерттеулер. |2 | |Математикалық модельдеу. Ғылыми зерттеу нәтижелерін өңдеу. |2 | |Барлығы |30 | 5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ |5.1 Қазақстандағы ғылымның дамуы | |5.2 Қазақстан Республикасының мемлекеттік ғылыми техникалық политикасы | |5.3 Фундаментальді зерттеудің бес приоритеті | |5.4 ЖОО ғылыми зерттеу жұмыстары | |5.5 Ғылыми зерттеу жұмыстарын жүргізушілер | |5.6 Ғылыми техникалық зерттеу | |5.7 Ғылым туралы ҚР Заңы | |5.8 Мемлекеттік инновациялық политиканың мақсаты | |5.9 Мемлекеттік инновациялық политиканың негізгі бағыттары | 6 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ 3 Кесте |Оқулықтар мен оқу-әдістемелік |Даналардың |Студенттер |Қамтамасыз | |құралдардың атаулары |саны |саны |ету пайызы | | Методика и практика технических|15 |2 |100 | |экспериментов /Рогов, В.А. - | | | | |2005 | | | | | Пищевая биотехнология: В 4 кн. |5 |2 |100 | |Кн. 1.Основы пищевой | | | | |биотехнологии /Рогов, И.А. – | | | | |2004 | | | | | Основы биохимии для инженеров |10 |2 |100 | |/Ершов Ю.А., Зайцева Н.И; под | | | | |ред. Щукина С.И. – 2010 | | | | 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1 Негізгі 7.1.1 Методика и практика технических экспериментов /Рогов, В.А. - 2005 7.1.2 Пищевая биотехнология: В 4 кн. Кн. 1.Основы пищевой биотехнологии /Рогов, И.А. – 2004 7.1.3 Основы биохимии для инженеров /Ершов Ю.А., Зайцева Н.И; под ред. Щукина С.И. – 2010 7.2 Қосымша 7.2.1 Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений Республики Казахстан. 7.2.2 Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений Российской Федерации. 7.2.3Научно-техническая патентная информация. Авторские изобретения стран мира.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz