Файл қосу

Дәнді шикізаттар



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                           |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                     |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты         |УМКД            |                             |
|                                |                |                             |
|                                |                |УМКД 042-18-7.1.31/01-2013   |
|УМКД                            |№ __басылым     |                             |
|«Өңдеу өндірістерінің арнайы    |«__» __2013     |                             |
|технологиясы»  оқытушыға        |                |                             |
|арналған пәннің  бағдарламасы   |                |                             |









                 «ӨҢДЕУ ӨНДІРІСТЕРІНІҢ АРНАЙЫ ТЕХНОЛОГИЯСЫ»
                        ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




               5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы»


                            мамандығына арналған


                   ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ




























                                    Семей


                                    2013






                                  Алғы сөз





1 ӘЗІРЛЕНДІ
    Әзірлеуші: «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің  технологиясы»  кафедрасының
доцент м.а, т.ғ.к. Нұрғазезова А.Н.___________________

2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет,  сүт  және
тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде
      Хаттама  11.09. 2013 ж., № __


    Кафедра меңгерушісі   ______________   Б.Қ. Әсенова


    2.2. Инженерлік-технологиялық факультетінің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде
    Хаттама  12.09. 2013 ж., № __


    Төрайымы ______________   С.С. Төлеубекова




3 БЕКІТІЛДІ


    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды
    Хаттама 18.09. 2013 ж., № __

    ОӘК төрағасы _____________  Г. Искакова


4 № __ басылымның орнына енгізілді















|                                                                                 |
|                                                                                 |
|1                                                                                |
|Қолдану аясы                                                                     |
|5                                                                                |
|                                                                                 |
|2                                                                                |
|Нормативтік сілтемелер                                                           |
|5                                                                                |
|                                                                                 |
|3                                                                                |
|Жалпы ережелер                                                                   |
|5                                                                                |
|                                                                                 |
|4                                                                                |
|Оқытушы үшін пәннің жұмыс бағдарламасы                                           |
|7                                                                                |
|                                                                                 |
|5                                                                                |
|Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыптары                                     |
|9                                                                                |
|                                                                                 |
|6                                                                                |
|Пәннің оқу-әдістемелік картасы                                                   |
|10                                                                               |
|                                                                                 |
|7                                                                                |
|Оқу-әдістемелік әдебиеттердің қамтылу картасы                                    |
|11                                                                               |
|                                                                                 |
|8                                                                                |
|Әдебиеттер                                                                       |
|                                                                                 |
|                                                                                 |
1. ҚОЛДАНУ АЯСЫ

      «Өңдеу өндірістерінің  арнайы  технологиясы»  пәнінің  оқу-әдістемелік
кешені 5В072800 –  «Өңдеу  өндірістерінің  технологиясы»  мамандығы  бойынша
оқытылатын  студенттерге  арналған.  Студенттерді  курс   мазмұнымен,   оның
өзектілігі  мен  қажеттілігін,  оқу  процесінде  игеретін  курс   саясатымен
таныстырады.  Оқу-әдістемелік  кешені  пәнді  оқып-үйретудің   негізі  болып
табылады.

2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР

    «Өңдеу  өндірістерінің  арнайы  технологиясы»  пәнінің  оқу-әдістемелік
кешені 5В072800– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы»   мамандығына  арналған
Мемлекеттік стандартқа қосымша элективті каталог бойынша жасалынған.
    «Өңдеу өндірістерінің  арнайы  технологиясы»   пәнінің  оқу-әдістемелік
кешені осы пән бойынша оқу процесін  ұйымдастыру  тәртібін  белгілейді  және
төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді:
    5В072800  –  «Өңдеу  өндірістерінің  технологиясы»  мамандығы   бойынша
мемлекеттік жалпыға бірдей білім  стандарты  ҚР  МЖБС   3.08.354.-2006,   ҚР
Білім және ғылым министрлігінің №  779  хаттама,  23.12.2005  ж.  бұйрығымен
бекітілген.


3. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
     • Оқытушының аты-жөні: Нұрғазезова А.Н.
     • Кафедра «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы»
     • Хабарласу ақпараты: телефон - 35-48-56, 9 корпус,  2-ші  қабат,  213
       каб.
     • Сабақ өтетін аудитория: № 206.
     • Пәннің аталуы «Өңдеу өндірістерінің арнайы технологиясы-2»
     • Кредит саны –  2
     • Оқу жоспарынан үзінді

Кесте 1.
|Кур|Семестр          |Кредит саны           |Дәріс                           |
|с  |                 |                      |                                |
|   |                 |                      |Д  |ЗС |СӨЖ   |ОСӨЖ   |Әдебиет  |
|1  |2                |3                     |4  |6  |7     |8      |9        |
|1  |Кіріспе.         |1.Өңдеу өндірісі      |1  |   |4     |1      |1,3,5,6,1|
|   |                 |тех-нологиясының даму |   |   |      |       |0        |
|   |                 |перспективасы және    |   |   |      |       |         |
|   |                 |қазіргі жағдайы.      |   |   |      |       |         |
|   |                 |2.Өңдеу өндірісі      |   |   |      |       |         |
|   |                 |сала-сында            |   |   |      |       |         |
|   |                 |инновациялық қызмет   |   |   |      |       |         |
|   |                 |пен ғылыми қамтамасыз |   |   |      |       |         |
|   |                 |ету.                  |   |   |      |       |         |
|2  |Дәнді-дақылдарды |1.Дәнді дақылдарға    |1  |   |4     |1      |3,5,6,10,|
|   |қабылдау, алғашқы|қысқаша сипаттама.    |   |   |      |       |11,18    |
|   |өңдеу және сақтау|2.Дәнді дақылдарды    |   |   |      |       |         |
|   |                 |қабылдау.             |   |   |      |       |         |
|3  |Астық            |1.Өнімнің экология-лық|1  |   |4     |1      |3,5,6,10,|
|   |дақылдарының     |тазалығын қамта-масыз |   |   |      |       |11,18    |
|   |сипаттамасы      |ететін тиімді         |   |   |      |       |         |
|   |                 |технологиялар.        |   |   |      |       |         |
|   |                 |2. Дәнді тұқымдастар, |   |   |      |       |         |
|   |                 |қарақұмық тұқымдас-тар|   |   |      |       |         |
|4  |Өңдеу            |1.Арпа, қарақұмық,    |1  |   |4     |1      |1,3,5,6, |
|   |өндірісіндегі    |жасымық дақылдары-ның |   |   |      |       |11,20    |
|   |өнімдер          |ботаникалық           |   |   |      |       |         |
|   |ассортименті     |сипаттамасы.          |   |   |      |       |         |
|5  |Жарманың         |1.Жарма сипаттамасы.  |1  |   |4     |1      |1,3,5,6, |
|   |ботаникалық      |2.Жарма               |   |   |      |       |11,20    |
|   |сипаттамасы және |ассортимент-тері      |   |   |      |       |         |
|   |ассортименттері  |                      |   |   |      |       |         |
|6  |Тарының          |1. Тарының ботаникалық|1  |   |4     |1      |3,5,6,11,|
|   |ботаникалық      |сипаттамасы           |   |   |      |       |20,22    |
|   |сипаттамасы мен  |2. Тарының биологиялық|   |   |      |       |         |
|   |биологиялық      |1ерекшелігі           |   |   |      |       |         |
|   |ерекшелігі       |                      |   |   |      |       |         |
|7  |Нан пісіру       |11.Нан пісіру ұны. Дән|1  |   |4     |1      |3,5,19,20|
|   |өндірісіндегі    |сипаттамасы.          |   |   |      |       |,21,22   |
|   |негізгі          |2.Ұн өндірудің        |   |   |      |       |         |
|   |шикізаттар       |негіздері.            |   |   |      |       |         |
|   |                 |3. Ұн сорттарын       |   |   |      |       |         |
|   |                 |пішіндеу және бақылау.|   |   |      |       |         |
|8  |Ұнның химиялық   |1.Ұнның химиялық      |1  |   |4     |1      |1,3,5,19,|
|   |құрамы           |құрамы.               |   |   |      |       |20,21,22 |
|   |                 |2.Көмірсулар.         |   |   |      |       |         |
|   |                 |3.Ақуыздар.           |   |   |      |       |         |
|   |                 |4.Липидтер.           |   |   |      |       |         |
|   |                 |5.Ферменттер. Сапа    |   |   |      |       |         |
|   |                 |көрсеткіштері.        |   |   |      |       |         |
|9  |Нан-тоқаш және   |1.Нан пісіру          |1  |   |2     |1      |1,3,5,19,|
|   |макарон          |қасиеттері.           |   |   |      |       |20,21,22 |
|   |бұйымдарының     |2.Ақ бидай ұнының     |   |   |      |       |         |
|   |технологиясы.    |қасиеттері.           |   |   |      |       |         |
|   |                 |3.Қара бидай ұнының   |   |   |      |       |         |
|   |                 |қасиеттері.           |   |   |      |       |         |
|10 |Нан дайындаудың  |1.Шикізатты сақтау    |1  |   |2     |1      |1,3,5,19,|
|   |технологиялық    |және оны өндіріске    |   |   |      |       |20,21,22 |
|   |процесі.         |қосуға дайындық.      |   |   |      |       |         |
|   |                 |2. Сақтау кезінде ұнда|   |   |      |       |         |
|   |                 |өтетін процестер      |   |   |      |       |         |
|   |                 |3.Ұнды және қосымша   |   |   |      |       |         |
|   |                 |шикізаттарды сақтау.  |   |   |      |       |         |
|Аралық бақылау.1                                                              |
|11 |Нан өнімдерінің  |1.Нанды сақтау және   |1  |   |2     |1      |1,3,5,6,9|
|   |шығымын және     |тасымалдау шарттары.  |   |   |      |       |19,20,21,|
|   |сапасын          |2.Нанның кебуі мен    |   |   |      |       |22       |
|   |жақсар-татын     |қатуы, оған әсер      |   |   |      |       |         |
|   |әдістер. Нан     |ететін факторлар.     |   |   |      |       |         |
|   |өнімдерін сақтау.|                      |   |   |      |       |         |
|12 |Нан өнімдерінің  |1.Нан шығымына әсер   |1  |   |2     |1      |1,3,5,6, |
|   |шығымы.          |ететін факторлар.     |   |   |      |       |19,20,21,|
|   |                 |2.Технологиялық       |   |   |      |       |22       |
|   |                 |жоғалулар.            |   |   |      |       |         |
|13 |Үлгі алу әдістері|1.Дәнді шикізаттар.   |1  |   |2     |1      |1,3,5,6, |
|   |және дәндерді    |2. Орташа үлгі алу.   |   |   |      |       |19,20,21,|
|   |арнайы МЕСТ      |3. Алғашқы және орташа|   |   |      |       |22       |
|   |бойынша зерттеу  |үлгі алу.             |   |   |      |       |         |
|14 |Макарон          |1. Макарон өнімдерін  |1  |   |2     |1      |2,3,5,6,9|
|   |өнімдерінің      |өндіруде қолданыла-тын|   |   |      |       |,19,20,21|
|   |қазіргі кездегі  |шикізат.              |   |   |      |       |,22      |
|   |технологиясы     |2.Ассортимент, өнім   |   |   |      |       |         |
|   |                 |классификациясы       |   |   |      |       |         |
|   |                 |3.Макарон өнімдерін   |   |   |      |       |         |
|   |                 |өндірудің негізгі     |   |   |      |       |         |
|   |                 |саты-лары             |   |   |      |       |         |
|   |                 |4.Макарон өнімдерін   |   |   |      |       |         |
|   |                 |өндірудің негізгі     |   |   |      |       |         |
|   |                 |тех-нологиялық схемасы|   |   |      |       |         |
|15 |Диеталық және    |1.Тиімді тамақтану    |1  |   |1     |1      |         |
|   |балалар тағамдары|2. Диеталық тамақтану |   |   |      |       |         |
|   |                 |3. Балалар тағамы     |   |   |      |       |         |
|   |Барлығы:         |                      |15 |   |45    |15     |         |
|Зертханалық сабақтар                                                          |
|1  |Өнімдердің сапасын|Өнімнің сапасын      |   |2  |      |       |Оқу-әдіст|
|   |анықтау әдістері  |органолептикалық     |   |   |      |       |емелік   |
|   |                  |анықтау              |   |   |      |       |нұсқау   |
|2  |Өнімдердің сапасын|1.Баллдық бағалау    |   |2  |      |       |         |
|   |анықтау әдістері  |2.Сенсорлық анализ   |   |   |      |       |         |
|   |                  |3.Қос салыстыру әдісі|   |   |      |       |         |
|   |                  |4.Үшбұрышты салыстыру|   |   |      |       |         |
|   |                  |әдісі                |   |   |      |       |         |
|   |                  |5.Сұйылту әдісі      |   |   |      |       |         |
|   |                  |6.Профильдеу әдісі   |   |   |      |       |         |
|3  |Өнімдердің сапасын|1.Физикалық әдіс     |   |2  |      |       |Оқу-әдіст|
|   |анықтауда         |2.Микроскоптау әдісі |   |   |      |       |емелік   |
|   |қолданылатын      |3.Рефрактометрия     |   |   |      |       |нұсқау   |
|   |әдістер           |әдісі                |   |   |      |       |         |
|   |                  |4.Поляриметрия әдісі |   |   |      |       |         |
|   |                  |5.Фотометриялық әдіс |   |   |      |       |         |
|4  |Тамақ өнімдерінің |1.Биохимиялық әдіс   |   |2  |      |       |         |
|   |құрамы мен        |2.Физиологиялық әдіс |   |   |      |       |         |
|   |қасиетін анықтауда|3.Эксперттік әдіс    |   |   |      |       |         |
|   |қолданылатын      |                     |   |   |      |       |         |
|   |әдістер           |                     |   |   |      |       |         |
|5  |Бидайдың          |1.Тепе-тең           |   |2  |      |       |Оқу-әдіст|
|   |ылғалдылығын      |ылғалдылықты анықтау |   |   |      |       |емелік   |
|   |анықтау           |                     |   |   |      |       |нұсқау   |
|6  |Өңдегеннен кейінгі|Дәнді- дақылдардағы  |   |2  |      |       |         |
|   |металлдық қоқым   |металлдық қоқым      |   |   |      |       |         |
|   |құрамын анықтау   |құрамын анықтау      |   |   |      |       |         |
|7  |Дәннің            |Зиянкестермен        |   |1  |      |       |         |
|   |зиянкестермен     |зақымданған бидай    |   |   |      |       |         |
|   |зақымдалуын       |түрлерін бөлу.       |   |   |      |       |         |
|   |анықтау           |                     |   |   |      |       |         |
|8  |Шикізатты         |1.Шикізатты өңдеу    |   |1  |      |       |         |
|   |өндіріске дайындау|өндірістеріне        |   |   |      |       |         |
|   |                  |дайындау             |   |   |      |       |         |
|9  |Зертханалық сабақтарды қорытындылау. Коллоквиум.                         |
|   |Барлығы:                                |15 |15 |45    |15     |90       |

5. ОСӨЖ  және СӨЖ тақырыптарының тізімі.

    Пәнді оқу кезінде студенттердің өздік жұмысына, олардың сапасына жоғары
талаптар қойылып, олардың мерзімінде орындалуына көп көңіл бөлінеді.
    Оқу-әдістемелік  кешенін  құрастырған  кезде  реферат,  курстық   жоба,
бақылау тапсырмаларының тақырыбы көрсетіледі.
    СӨЖ жұмыстарын орындауда реферат тақырыптары алдын  ала  беріліп,  оның
көлемі 5 беттен көп болмауы керек (тест машинамен басылған).
    ОСӨЖ аудиториялық және аудиториядан тыс жүргізілетін сабақ болып  екіге
бөлінеді.  Аудиториялық  ОСӨЖ  диолог  түрінде,   ал   СӨЖ   кеңес   ретінде
жүргізіледі.
    Әрбір ОСӨЖ сабақтарына қажетті материалдар дайындалып, есептерді  бірге
шығарады, орындауда көмектеседі.


Студенттердің ОСӨЖ  және СӨЖ тақырыптарының тізімі.

   1. Астық-түйірді іріктеу ерекшеліктері.
   2. Астық-түйірдегі зиянды қоспалар.
   3. Дәндік массаны сақтаудың қазіргі кездегі технологиялары.
   4. Астық-түйір тұқымының тіршілікке бейімділігі.
   5. Астық-түйір және дәнді-дақылдардың химиялық құрамы.
   6. Астық-түйір тұқымының өсіп-өну күші.
   7. Дәндік массаны сақтауда қолданылатын қойма түрлері.
   8. Астық және астық өнімдерінің жылу физикалық және масса алмасу
      қасиеттері.
   9.  Қоймадағы дәндік массаның күйі.
  10.  Сақтау қоймаларының күйі және олардың конструкциялары.
  11.  Сақтау қоймаларындағы ауа температурасы, сыртқы ауа.
  12.  Өздігінен қызудың бастапқы сатылары.
  13.  Дәнді-дақылдарды жинау шарттары.
  14.  Сапаны бақылау әдістері, ақаулар анализі және олардың себептері.
  15.  Әртүрлі дәнді-дақылдарды кептіру технологиясы.
  16.  Жоғары ақуызды ұнның технологиясы.
  17.  Сұйық  ашытқыны дайындау және қолдану.
  18.  Балалардың тамақтануына арналған тағамдар технологиясы.
  19.  Созылмалы карамель массасының сапасы.
  20.  Нан өндірісіндегі ашытқылар технологиясы.

6. ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА

|Тақырыптың атауы                    |Әдістемелік |Өзіндік оқып     |Бақылау   |
|                                    |нұсқаулар,  |үйренуге арналған|түрі      |
|                                    |плакаттар   |сұрақтар         |          |
|Дәріс сабақтар |Зертханалық сабақтар|            |                 |          |
|Кіріспе.       |Өнімнің сапасын     |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|Астық          |органолептикалық    |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|дақылдарының   |анықтау             |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|сипаттамасы    |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|Дәнді-дақыл-дар|Өнімдердің сапасын  |Ұн, жарма   |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|ды қабыл-дау,  |анықтау әдістері    |үлгілері    |материалдарда    |және      |
|алғашқы өңдеу  |                    |Оқу құралы, |берілген         |ауызша    |
|және сақтау    |                    |әдістемелік |                 |қорғау    |
|               |                    |нұсқаулар   |                 |          |
|Өңдеу          |                    |Оқу құралы, |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|өндірісіндегі  |                    |әдістемелік |материалдарда    |және      |
|өнімдер        |                    |нұсқаулар   |берілген         |ауызша    |
|ассортименті   |                    |            |                 |қорғау    |
|Жарманың       |Өнімдердің сапасын  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|ботаникалық    |анықтауда           |әдістемелік |материалдарда    |және      |
|сипаттамасы    |қолданылатын әдістер|нұсқаулар   |берілген         |ауызша    |
|және           |                    |            |                 |қорғау    |
|ассортименттері|                    |            |                 |          |
|Тарының        |Тамақ өнімдерінің   |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|ботаникалық    |құрамы мен қасиетін |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|сипаттамасы мен|анықтауда           |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|биологиялық    |қолданылатын әдістер|слайдтар    |                 |қорғау    |
|ерекшелігі     |                    |            |                 |          |
|Нан пісіру     |Бидайдың            |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|өндірісіндегі  |ылғалдылығын анықтау|нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|негізгі        |Өңдегеннен кейінгі  |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|шикізаттар     |металлдық қоқым     |слайдтар    |                 |қорғау    |
|               |құрамын анықтау     |            |                 |          |
|Ұнның химиялық |                    |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|құрамы         |                    |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|               |                    |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|               |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|Нан-тоқаш және |Дәннің зиянкестермен|Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|макарон        |зақымдалуын анықтау |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|бұйымдарының   |                    |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|технологиясы.  |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|Нан дайындаудың|                    |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|технологиялық  |                    |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|процесі.       |                    |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|               |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|Нан өнімдерінің|Шикізатты өңдеу     |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|шығымын және   |өндірістеріне       |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|сапасын        |дайындау            |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|жақсартатын    |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|әдістер. Нан   |                    |            |                 |          |
|өнімдерін      |                    |            |                 |          |
|сақтау.        |                    |            |                 |          |
|Нан өнімдерінің|                    |Аспаптар,   |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|шығымы.        |                    |плакаттар,  |материалдарда    |және      |
|               |                    |слайдтар    |берілген         |ауызша    |
|               |                    |            |                 |қорғау    |
|Үлгі алу       |Зертханалық         |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|әдістері және  |сабақтарды          |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|дәндерді       |қорытындылау        |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|арнайы МЕСТ    |Коллоквиум          |слайдтар    |                 |қорғау    |
|бойынша зерттеу|                    |            |                 |          |
|Макарон        |                    |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|өнімдерінің    |                    |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|қазіргі кездегі|                    |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|технологиясы   |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |
|Диеталық және  |                    |Әдістемелік |Оқу-әдістемелік  |Жазбаша   |
|балалар        |                    |нұсқаулар,  |материалдарда    |және      |
|тағамдары      |                    |плакаттар,  |берілген         |ауызша    |
|               |                    |слайдтар    |                 |қорғау    |

           7.ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРДІ  ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ  КАРТАСЫ


Таблица 6 – Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз ету картасы

|Әдебиеттердің , оқу-әдістемелік|Оқулықтардың   |Студенттер  |Қамтамасыз     |
|оқулықтардың атауы             |саны           |саны        |етілу проценті |
|1                              |2              |3           |4              |
|Назарова Н.И. «Общая технология|8              |8           |100            |
|пищевых производств», М.       |               |            |               |
|«Легкая пищевая                |               |            |               |
|промышленность», 2000г,        |               |            |               |
|стр.360.                       |               |            |               |
|Пащенко Л.П., Жаркова И.М.     |8              |8           |100            |
|технология хлебобулочных       |               |            |               |
|изделий./М.: Колос, 2006, 389  |               |            |               |
|с.                             |               |            |               |
|Вобликов Е.М. «Технология      |8              |8           |100            |
|хранения зерна» М. Изд-во      |               |            |               |
|«Лань». 2003г. стр. 448.       |               |            |               |
|Ковальский Л.П. «Общая         |8              |8           |100            |
|технология пищевых производств»|               |            |               |
|М.Колос.  1997г. стр. 320.     |               |            |               |
|Ауэрман Л.Я. Технология        |8              |8           |100            |
|хлебопекарного производства./  |               |            |               |
|СПб: Профессия, 2005, 416 с.   |               |            |               |
|Сапронов А.Р. Технология       |8              |8           |100            |
|сахарного производства. / М.   |               |            |               |
|Колос, 1999, 495 с.            |               |            |               |
|Кузнецова Л.С. технология      |8              |8           |100            |
|приготовления мучных           |               |            |               |
|кондитерских изделий. М.:      |               |            |               |
|Мастерство. Высшая школа, 2001,|               |            |               |
|320 с.                         |               |            |               |
|Салина Т.В. Практикум по       |8              |8           |100            |
|технологии хлеба, кондитерских |               |            |               |
|и макаронных изделий. / М.:    |               |            |               |
|Колос, 2006, 215 с.            |               |            |               |
|Налеев О.Н. «Технология        |8              |8           |100            |
|зерносушения» Изд. Алматинский |               |            |               |
|технологический университет.   |               |            |               |
|200г. стр.200.                 |               |            |               |
|Романов А.С. и др. Экспертиза  |8              |8           |100            |
|хлеба и хлебобулочных изделий. |               |            |               |
|/ Сиб. Унив. Изд-во, 2005, 278 |               |            |               |
|с.                             |               |            |               |
|Рихтер М. и др. «Избранные     |8              |8           |100            |
|методы исследования крахмала»  |               |            |               |
|Н.М. Чечеткина «Товарная       |8              |8           |100            |
|экспертиза». Ростов на Дону,   |               |            |               |
|Феникс. 2000, 510 с.           |               |            |               |






   1. ӘДЕБИЕТТЕР

8.1 Негізгі әдебиеттер
1. Назарова Н.И. «Общая технология пищевых производств», М. «Легкая  пищевая
   промышленность», 2000г, стр.360.
2. Федюкин В.К.. «Основы квалиметрии», М.  Информационный  издательский  дом
   «Филинъ». 2004г. стр.296.
3. Чеботарев О.Н. «Технология муки,  крупы»  М.  Издательский  центр  «Март»
   2004г. стр. 688.
4. Вобликов Е.М. «Технология хранения зерна» М. Изд-во «Лань».  2003г.  стр.
   448.
5.  Доценко  В.А.  «Диетическое  питание»  М.  Изд-во  «Олма-пресс».  2002г.
   стр.352.
6. Виноградова А.А.  и  др.  «Лабораторный  практикум  по  общей  технологии
   пищевых производств» М. Агропромиздат. 1991г. стр. 296.
7. Ауэрман Л.Я. Технология  хлебопекарного  производства./  СПб:  Профессия,
   2005, 416 с.
8. Пащенко Л.П., Жаркова И.М. технология хлебобулочных изделий./ М.:  Колос,
   2006, 389 с.

2. Қосымша әдебиеттер


8.2.1 Налеев О.Н. «Технология зерносушения» Изд. Алматинский
технологический университет. 2000г. стр.200.
8.2.2 Гинзбург А.С.. «Инфракрасная техника в пищевой промышленности».
1992г. стр.408.
   3. Стеле Р «Срок годности пищевых продуктов».Изд-во «Профессия» 2006г.
      стр.480.
   4. Медведев Г.М. «Технология макаронного производства» М.Колос 2000г.
      стр.272.
8.2.5 Романов А.С. и др. Экспертиза хлеба и хлебобулочных изделий. / Сиб.
Унив. Изд-во, 2005, 278 с.
   6. Кузнецова Л.С. технология приготовления мучных кондитерских изделий.
      М.: Мастерство. Высшая школа, 2001, 320 с.
   7. Салина Т.В. Практикум по технологии хлеба, кондитерских и макаронных
      изделий. / М.: Колос, 2006, 215 с.
   8. Н.М. Чечеткина «Товарная экспертиза». Ростов на Дону, Феникс. 2000,
      510 с.
   9. Журнал «Пищевая промышленность»

Пәндер