Файл қосу

МАЛ ЖӘНЕ ҚҰС ӨНІМДЕРІН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРИЯЛЫҚ САРАПТАУ



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|3-деңгейлі СМЖ құжаты              |ПОӘК                   |ПОӘК                   |
|                                   |                       |042-18.23.08/01-2013   |
|«Мал және құс өнімдерін            |Басылым №__            |                       |
|ветеринариялық санитариялық        |«___» ___________      |                       |
|сараптау» пәнінің студенттерге     |                       |                       |
|арналған жұмыс бағдарламасы        |                       |                       |








        «МАЛ ЖӘНЕ ҚҰС ӨНІМДЕРІН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРИЯЛЫҚ САРАПТАУ»
       пәнінің 051202 -«Ветеринариялық санитария» мамандығына арналған




                           ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ


                          ПӘННІҢ ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН
                             ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ





















                                 Семей 2013



















                                  Алғы сөз





1 ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ

Құрастырушы – Дюсембаев С.Т. в.ғ.д. проф.,
                            Серикова А. Т. в.ғ.к.,  профессор м.а.
                            Қойгелдинова А.С. в.ғ.к., доцент м.а.

Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің
«Ветеринариялық санитария» кафедрасы,
                                қыркүйек,  2013 жыл.





2 ТАЛҚЫЛАНДЫ


2.1«Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында



   Хаттама  №                                                      «    »
 2013 ж.
   Кафедра меңгерушісі                                     Е.О.Омарбеков


2.2 Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік  бюро отырысында қаралды


   Хаттама   №                                                    «    »
     2013 ж.
   Төраға
   А.В.Тлеубаева



3 БЕКІТТІ

Университеттің оқу-әдістемелік  кеңесінің  отырысында   бекітіліп,   баспаға
ұсынылды


   Хаттама №                                                       «    »
          2013 ж.
   ОӘК төрағасы                                                 Г.Искакова






4 АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ редакция №2 01.09.2010 ж













                                   Мазмұны



 1. Жалпы жағдайлар
 2. Пәнді оқу жөнінде  әдістемелік нұсқаулар
 3. Курстың саясаты мен форматы
 4. Білімді бағалау саясаты
 5. Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу және пәннің мазмұны
 6. Студенттердің оқытушының қатысуымен атқаратын өздік жұмысының ( ОСӨЖ)
    және өздік жұмыстарының (СӨЖ) мазмұны
 7. Пәннің оқу процессінің күнтізбелік кестесі



































1. ҚОЛДАНУ АЙМАҒЫ


«Мал және құс өнімдерін ветеринариялық санитариялық  сараптау»  пән  бойынша
оқу-әдістемелік  кешен   051202-   «Ветеринарлык   санитария»   мамандығының
студенттеріне    арналган.    Ол    студенттерді    курстың,     мазмұнымен,
қажеттілігімен,  өзектілігімен,  саясатымен  таныстырып,  қажетті   біліммен
қамтамасыз етеді. Оқу-әдістемелік  кешен  пәнді  оқудағы  басшылыққа  алатын
нeriзri құжат болып саналады.

2. НОРМАТИВТІК НҰСҚАУЛАР
«Мал және құс өнімдерін ветеринариялық санитариялық сараптау»  пәні  бойынша
оқу-әдістемелік кешен осы пән  бойынша  оқу  үрдісін  ұйымдастырудағы  негіз
болып саналады және ол Типтік оқу бағдарламасы Қазақстан Республикасы  Білім
және ғылым министрлігінің  2004  жылғы  07  тамызындағы   №  671  бұйрығымен
бекітілген, 051202 –  «Ветеринариялық  санитария»  мамандығының  мемлекеттік
жалпыға міндетті білім беру стандартына сәйкес дайындалған.

СТУ 042-РГП-СГУ-8-2007 Университет стандарты

РГП 042-08.10.12-2007

3. ЖАЛПЫ  ЖАҒДАЙЛАР

Дюсембаев С.Т. в.ғ.д. проф., Серикова А. Т. в.ғ.к., профессор м.а.
Қойгелдинова А.С. в.ғ.к., доцент м.а.
«Ветеринариялық санитария»кафедрасы
Ақпарттық байланыс – т.53- 19 -70, № 5 оқу ғимараты
Сабақ өткізу орны - № 309, 311  аудитория
Пәннің аты «Мал және құс өнімдерін ветеринариялық санитариялық сараптау»
Кредит саны – 2


  1.2 Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (кесте 1)
    Кесте 1

|Курс                                                                      |
|Тақырыптың аты және мазмұны         |Сағат саны    |Әдебиеттер           |
|1                                   |2             |3                    |
|1.Пәннің анықтамасы және оның мал   |1             |Макаров В.А.         |
|дәрігерлерін дайындаудағы маңызы.   |              |«ветеринарно         |
|Зерттеу тәсілдері.                  |              |санитарная экспертиза|
|Отандық және шетелдік всс даму      |              |с основами технологии|
|тарихы. ВСС дамуына ғалымдардың     |              |переработки продуктов|
|қосқан үлесі. Адамдардың және       |              |животноводства»      |
|жануарлардың денсаулығын қорғау     |              |Москва, 1991 г, с.   |
|ісіндегі мал шаруашылығы өнімдерінің|              |463                  |
|всс ролі. Негізгі тапсырмалары,     |              |Горегляд Х. С. и др. |
|зерттеу әдістері.                   |              |«Ветеринарно-санитарн|
|                                    |              |ая экспертиза с      |
|                                    |              |основами технологии  |
|                                    |              |переработки продуктов|
|                                    |              |животноводства».     |
|                                    |              |Москва, 1981 г.с. 575|
|2. Ұша мен  ішкі мүшелерді тексеру  |1             |Коряжнов В. П.,      |
|әдістері және оны ұйымдастыру.      |              |Таршис М. Г., Л. П.  |
|Ет комбинаттарының, сойыс           |              |Шлипаков. Технология |
|өнімдерінің конвейрлік линияларында |              |продуктов убоя       |
|ұша мен ішкі мүшелерді              |              |животных. Москва,    |
|ветеринариялық тексеріп, қарауды    |              |колос, 1967 г. с.    |
|ұйымдастыру және олардың әдістері.  |              |207.                 |
|3.Лимфа жүйелерін зерттеудің        |1             |Сенченко Б. С.       |
|ветеринариялық санитариялық сараптау|              |«Ветеринарно-санитарн|
|үшін маңызы.                        |              |ая экспертиза        |
|ВСС үшін лимфа түйіндерін зерттеудің|              |продуктов животного и|
|маңызы. Лимфа түйіндерінің схемасы, |              |растительного        |
|құрылысы, топографиясы.             |              |происхождения».      |
|                                    |              |Ростов на Дону , 2001|
|                                    |              |г.с. 702.            |
|                                    |              |Житенко П. В.,       |
|                                    |              |Боровков М. Ф.       |
|                                    |              |Ветеринарная         |
|                                    |              |санитарная экспертиза|
|                                    |              |продуктов            |
|                                    |              |животноводства.      |
|                                    |              |Москва, Колос, 2000  |
|                                    |              |г. с. 335.           |
|4.Жұқпалы аурулар кезіндегі сойыс   |2             |Макаров В.А.         |
|өнімдерін ветеринариялық            |              |«ветеринарно         |
|санитариялық сараптау.              |              |санитарная экспертиза|
|Адамға ет және ет өнімдері арқылы   |              |с основами технологии|
|жұғатын және жұқпайтын инфекциялық  |              |переработки продуктов|
|аурулар кезіндегі (бруцеллез,       |              |животноводства»      |
|туберкуллез, аусыл, маңқа т.б.)     |              |Москва, 1991 г, с.   |
|ұшаларды, мүшелерді т.б. өнімдерді  |              |463                  |
|ветеринариялық санитариялық бағалау.|              |                     |
|5. Инвазиялық аурулар кезіндегі     |2             |Макаров В.А.         |
|сойылған мал өнімдерін              |              |«ветеринарно         |
|ветеринариялық санитариялық         |              |санитарная экспертиза|
|сараптау.                           |              |с основами технологии|
|Адамға қауіптілік дәрежесі бойынша  |              |переработки продуктов|
|инвазиялық аурулар жіктеу.          |              |животноводства»      |
|Қоздырғыштардың жануарлардың        |              |Москва, 1991 г, с.   |
|ұлпаларында және мүшелерінде        |              |463                  |
|шоғырлануы, таралу көзі және        |              |                     |
|жолдары. Сойыс өнімдерін            |              |                     |
|санитариялық бағасы және            |              |                     |
|заласыздандыру әдістері.            |              |                     |
|6. Жұқпалы емес аурулар кезіндегі   |2             |Макаров В.А.         |
|сойыс өнімдерін ветеринариялық      |              |«ветеринарно         |
|санитариялық сараптау.              |              |санитарная экспертиза|
|Адамға ет және ет өнімдері арқылы   |              |с основами технологии|
|жұқпайтын аурулар кезіндегі         |              |переработки продуктов|
|ұшаларды, мүшелерді т.б. өнімдерді  |              |животноводства»      |
|ветеринариялық санитариялық бағалау.|              |Москва, 1991 г, с.   |
|                                    |              |466                  |
|7.Радиоактивті заттармен зақымдалған|2             |Макаров В.А.         |
|сойыс өнімдерін ветеринариялық      |              |«ветеринарно         |
|санитариялық сараптау.              |              |санитарная экспертиза|
|Улы және радиоактивті заттардың     |              |с основами технологии|
|әсеріне шалдыққан малдарды сою      |              |переработки продуктов|
|ммерзімдері. Сойыс өнімдерінің      |              |животноводства»      |
|санитариялық бағасы. Сүттің,        |              |Москва, 1991 г, с.   |
|жұмыртқаның, жүн мен терінің        |              |463                  |
|дезактивациясы.                     |              |                     |
|8.Еріксіз сойылған малдардың        |2             |Макаров В.А.         |
|ұшаларымен ағзаларын ветеринариялық |              |«ветеринарно         |
|санитариялық сараптау.              |              |санитарная экспертиза|
|Малдарды еріксіз сою оны жүргізу    |              |с основами технологии|
|тәртібі. Сойыс өнімдерін            |              |переработки продуктов|
|санитариялық бағасы. Ет және ет     |              |животноводства»      |
|өнімдерін зарарсыздандыру әдістері. |              |Москва, 1991 г, с.   |
|                                    |              |463                  |
|9.Тағамдық токсикоинфекция және     |2             |Большаков А. С. и др.|
|токсикоздар                         |              |«Технология мяса и   |
|                                    |              |мясопродуктов».      |
|                                    |              |Москва, 1976 г. с.   |
|                                    |              |399.                 |

|Зертханалық сабақтар                                                      |
|Тақырыптың аты және мазмұны           |Сағат саны     |Әдебиеттер         |
|1                                     |2              |3                  |
|Кафедра талаптарына сай техника       |1              |Макаров В.А.       |
|қауіпсіздігі.                         |               |«ветеринарно       |
|Малшаруашылығ өнімдерінің сапасын     |               |санитарная         |
|бағалау кезіндегі зерттеу әдістерінің |               |экспертиза с       |
|стандарттарды.                        |               |основами технологии|
|                                      |               |переработки        |
|                                      |               |продуктов          |
|                                      |               |животноводства»    |
|                                      |               |Москва, 1991 г, с. |
|                                      |               |463                |
|Еттің мал етінінің балаусалағын       |2              |Макаров В.А.       |
|анықтау.                              |               |«ветеринарно       |
|Өнімнің жас екендігінің дәрежесін     |               |санитарная         |
|анықтауға мүмкіндік беретін зерттеу   |               |экспертиза с       |
|әдістерін меңгеру. Еттің жас екендігін|               |основами технологии|
|анықтаудың органолептикалқы, химиялық |               |переработки        |
|және бактериологиялық әдістері.       |               |продуктов          |
|                                      |               |животноводства»    |
|                                      |               |Москва, 1991 г, с. |
|                                      |               |463                |
|                                      |               |Алехина Л. Т. и др.|
|                                      |               |Технология мяса и  |
|                                      |               |мясопродуктов.     |
|                                      |               |Москва,            |
|                                      |               |Агропромиздат, 1998|
|                                      |               |г. с. 576.         |
|                                      |               |Житенко П. В.      |
|                                      |               |«Технология        |
|                                      |               |продуктов убоя     |
|                                      |               |животных» Москва,  |
|                                      |               |1984 г. с. 230.    |
|Еттің қай түлікке жататынын анықтау.  |2              |Макаров В.А.       |
|                                      |               |«ветеринарно       |
|Еттің қай мал түріне жататынын        |               |санитарная         |
|сүйектер мен ішкі мүшелерінің құрылыс |               |экспертиза с       |
|ерекшеліктеріне, майдың еру           |               |основами технологии|
|температурасына, гликогенге және      |               |переработки        |
|препципитация реакциялары арқылы      |               |продуктов          |
|анықтаудың техникасы мен әдістерін    |               |животноводства»    |
|меңгеру.                              |               |Москва, 1991 г, с. |
|                                      |               |463                |
|                                      |               |Коряжнов В. П.,    |
|                                      |               |Таршис М. Г., Л. П.|
|                                      |               |Шлипаков.          |
|                                      |               |Технология         |
|                                      |               |продуктов убоя     |
|                                      |               |животных. Москва,  |
|                                      |               |колос, 1967 г. с.  |
|                                      |               |207.               |
|Ауру малдың етін анықтау.             |2              |Кузнецов В. А,     |
|                                      |               |Шлипаков Я. П.     |
|Еттің ауру малдікі немесе сау малдікі |               |«Технология        |
|екнін анықтау. Органолептикалық       |               |переработки мяса и |
|тексеру, Грамм бойынша бояап          |               |других продуктов   |
|миккроскопиялау, рН анықтау,          |               |убоя животных».    |
|пероксидаза және формалин реакцияларын|               |Москва, 1971 г. с. |
|жүргізу.                              |               |159.               |
|                                      |               |Горегляд Х. С. и   |
|                                      |               |др.                |
|                                      |               |«Ветеринарно-санита|
|                                      |               |рная экспертиза с  |
|                                      |               |основами технологии|
|                                      |               |переработки        |
|                                      |               |продуктов          |
|                                      |               |животноводства».   |
|                                      |               |Москва, 1981 г.с.  |
|                                      |               |575.               |
|Коллоквиум                            |1              |                   |
|Ет және ет өнімдерін бактериологиялық |1              |Большаков А. С. и  |
|зерттеу.                              |               |др. «Технология    |
|Сойыс өнімдерінен сынама алу техникасы|               |мяса и             |
|және анаэробты, аэробты бөліп алу үшін|               |мясопродуктов».    |
|етті бактериологиялық зерттеу схемасы.|               |Москва, 1976 г. с. |
|                                      |               |399.               |
|Лимфа түйіндерінің топографиясы.      |2              |Макаров В.А.       |
|Әр түрлі малдардың ұшаларының, ішкі   |               |«ветеринарно       |
|мүшелердің және бас аймағының лимфа   |               |санитарная         |
|түйіндерінің топографиясы.            |               |экспертиза с       |
|                                      |               |основами технологии|
|                                      |               |переработки        |
|                                      |               |продуктов          |
|                                      |               |животноводства»    |
|                                      |               |Москва, 1991 г, с. |
|                                      |               |463                |
|                                      |               |Коряжнов В. П.,    |
|                                      |               |Таршис М. Г., Л. П.|
|                                      |               |Шлипаков.          |
|                                      |               |Технология         |
|                                      |               |продуктов убоя     |
|                                      |               |животных. Москва,  |
|                                      |               |колос, 1967 г. с.  |
|                                      |               |207.               |
|Сойыс өнімдерінен трихенеллез және    |2              |Макаров В.А.       |
|цистицеркоз ауруларын анықтау.        |               |«ветеринарно       |
|Етті трихенеллаларға қарапайым әдіспен|               |санитарная         |
|және бұлшық ет тіліктерін қосымша     |               |экспертиза с       |
|өңдеу арқылы зерттеу. Шошқаладың сойыс|               |основами технологии|
|өнімдерін трихинеллезге компрессорлық |               |переработки        |
|әдіспен тексеруді меңгеру. Етті       |               |продуктов          |
|цистицеркозға тексеру. Қосымша өңдеу  |               |животноводства»    |
|арқылы тексеру. Сойыс өнімдерін       |               |Москва, 1991 г, с. |
|сипаттау.                             |               |463                |
|                                      |               |Житенко П. В.      |
|                                      |               |«Технология        |
|                                      |               |продуктов убоя     |
|                                      |               |животных» Москва,  |
|                                      |               |1984 г. с. 230.    |
|Ветеринариялық санитариялық сараптау  |1              |Поздняковский В. М.|
|лабораториясы жағдайындағы сойыс      |               |«Экспертиза мяса и |
|өнімдерін зерттеу әдістері мен        |               |мясопродуктов      |
|техникасы.                            |               |качество и         |
|Базар лабораториясында бақылау        |               |безопасность».     |
|залдарында әр түрге жататын малдардың |               |Новосибирск, 2005  |
|ұшаларын, бастарын, ливерді қарап     |               |г. с. 524.         |
|тексеру техникасын меңгеру.           |               |                   |
|Қорытынды  сабақ                      |1              |                   |
|Барлығы                               |15             |                   |

5. СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСТЫ ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАР
5.1Сойыс  маладрын  бордақылау,  жайып  семірту  орындарында  ветеринариялық
дайындау.
5.2 Сойыс малдарын өңдеу кәсіпорындарының сипаттамасы.
5.3 Сойыс малдарын өткізуге және қабылдау реті.
5.4  Малдарды  және  құстарды  сою  алдында  бақылау   және   диогностикалық
тексеруді ұйымдастыру.
5.5 Механизацияланған кәсіпорындарда  құстарды  өңдеу  және  гигиенасы  және
технологиясының негіздері.
5.6 Қояндарды өңдеу және гигиенасы және технологиясының негіздері.
5.7 Ауыз суының қаттылығы және тотыққыштығы.
5.8 Ұшаларды сою кезіндегі өңдеу процесінің гигиенасы және технологиясы.
5.9 Шошқаларды өңдеу процесінің гигиенасы және технологиясы.
5.10 Лимфа жүйесі.
5.11Мүшелер мен ұшаларды ветеринариялық бақылау әдістемесі.
5.12 Жұқпалы ауру кезіндегі всс.
5.13 Құс ұшаларын всс.
5.14 Қояндардың сойыс өнімдерін всс.
5.15 Инвазиялық аурулар кезіндегі сойыс өнімдерін всс.

6.ПӘН БОЙЫНША ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ
3 кесте. Пән бойынша оқу әдістемелік картасы
|Тақырытар                              |Плакаттар, |Өзіндік     |Бақылау  |
|                                       |зертханалық|дайындалу-ға|түрі     |
|                                       |стенд,     |арналған    |         |
|                                       |           |сұрақтар    |         |
|Дәріс сабақ          |Зертханалық сабақ |           |            |         |
|1                    |2                 |3          |4           |5        |
|1.Пәннің анықтамасы  |Кафедра           |Тақта, мел,|            |Ауызша   |
|және оның мал        |талаптарына сай   |плакаттар. |            |жазбаша  |
|дәрігерлерін         |техника           |           |            |бақылау  |
|дайындаудағы маңызы. |қауіпсіздігі.     |           |            |жұмысы.  |
|Зерттеу тәсілдері.   |                  |           |            |         |
|2.Сойыс малдарына    |Мал етінінің      |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|қойылатын            |балаусалығын      |плакаттар. |            |жазбаша  |
|ветеринариялық       |анықтау           |           |            |бақылау  |
|санитариялық         |                  |           |            |жұмысы.  |
|талаптар.            |                  |           |            |         |
|3.Сойыс малдарын     |Еттің қай түлікке |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|тасмалдау және       |жататынын анықтау.|плакаттар. |            |жазбаша  |
|оларға қойылатын     |                  |           |            |бақылау  |
|ветеринариялық       |                  |           |            |жұмысы.  |
|санитариялық         |                  |           |            |         |
|талаптар.            |                  |           |            |         |
|4.Ұша мен  ішкі      |Коллоквиум        |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|мүшелерді тексеру    |                  |плакаттар. |            |жазбаша  |
|әдістері және оны    |                  |           |            |бақылау  |
|ұйымдастыру.         |                  |           |            |жұмысы.  |
|5.Лимфа жүйелерін    |Ауру малдың етін  |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|зерттеудің           |анықтау.          |плакаттар. |            |жазбаша  |
|ветеринариялық       |                  |           |            |бақылау  |
|санитариялық сараптау|                  |           |            |жұмысы.  |
|үшін маңызы.         |                  |           |            |         |
|6.Жұқпалы аурулар    |Лимфа түйіндерінің|Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|кезіндегі сойыс      |топографиясы.     |плакаттар. |            |жазбаша  |
|өнімдерін            |                  |           |            |бақылау  |
|ветеринариялық       |                  |           |            |жұмысы.  |
|санитариялық         |                  |           |            |         |
|сараптау.            |                  |           |            |         |
|7.Инвазиялық аурулар |Ветеринариялық    |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|кезіндегі сойылған   |санитариялық      |плакаттар. |            |жазбаша  |
|мал өнімдерін        |сараптау          |           |            |бақылау  |
|ветеринариялық       |лабораториясы     |           |            |жұмысы.  |
|санитариялық         |жағдайындағы сойыс|           |            |         |
|сараптау.            |өнімдерін зерттеу |           |            |         |
|                     |әдістері мен      |           |            |         |
|                     |техникасы.        |           |            |         |
|8.Адамға ет арқылы   |Ет және ет        |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|жұқпайтын инвазиялық |өнімдерін         |плакаттар. |            |жазбаша  |
|аурулар кезіндегі    |бактериологиялық  |           |            |бақылау  |
|сойыс өнімдерін      |зерттеу.          |           |            |жұмысы.  |
|сараптау             |                  |           |            |         |
|9.Радиоактивті       |Сойыс өнімдерін   |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|заттармен зақымдалған|трихенеллез және  |плакаттар. |            |жазбаша  |
|сойыс өнімдерін      |цистицеркоз       |           |            |бақылау  |
|ветеринариялық       |ауруларын анықтау.|           |            |жұмысы.  |
|санитариялық         |                  |           |            |         |
|сараптау.            |                  |           |            |         |
|10. Еріксіз сойылған |Ет комбинаттарында|Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|малдардың ұшаларымен |малдарды союды    |плакаттар. |            |жазбаша  |
|ағзаларын            |ұйымдастыру.      |           |            |бақылау  |
|ветеринариялық       |                  |           |            |жұмысы.  |
|санитариялық         |                  |           |            |         |
|сараптау.            |                  |           |            |         |
|11.Тағамдық          |Қорытынды  сабақ  |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|токсикоинфекция және |                  |плакаттар. |            |жазбаша  |
|токсикоздар.         |                  |           |            |бақылау  |
|                     |                  |           |            |жұмысы.  |
|12. Стафилакокк,     |                  |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|стрептакокк және     |                  |плакаттар. |            |жазбаша  |
|анаэробты            |                  |           |            |бақылау  |
|микроорганизмдерден  |                  |           |            |жұмысы.  |
|болатын              |                  |           |            |         |
|токсикоинфекция және |                  |           |            |         |
|алдын алу.           |                  |           |            |         |
|13. Етті сақтау      |                  |Тақта, мел,|            |Ауызша,  |
|кезіндегі болатын    |                  |плакаттар. |            |жазбаша  |
|өзгерістер.          |                  |           |            |бақылау  |
|                     |                  |           |            |жұмысы.  |

7. ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРДІ ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ КАРТАСЫ
4-кесте.

|Оқу әдістемелік оқулықтар         |Саны         |Студенттер  |% Қамтамасыз |
|                                  |             |саны        |етілуі       |
|1                                 |2            |3           |4            |
|1. Большаков А. С. и др.          |2            |25          |8            |
|«Технология мяса и мясопродуктов».|             |            |             |
|Москва, 1976 г. с. 399.           |             |            |             |
|2. Горегляд Х. С. и др.           |4            |25          |16           |
|«Ветеринарно-санитарная экспертиза|             |            |             |
|с основами технологии переработки |             |            |             |
|продуктов животноводства». Москва,|             |            |             |
|1981 г.                           |             |            |             |
|с. 575.                           |             |            |             |
|3. Загаевский И.С., Жмурко Т. В.  |25           |25          |100          |
|«Ветеринарно-санитарная экспертиза|             |            |             |
|с основами технологии переработки |             |            |             |
|продуктов животноводства». Москва,|             |            |             |
|1983 г. с. 224.                   |             |            |             |
|4. Житенко П. В. «Технология      |4            |25          |16           |
|продуктов убоя животных» Москва,  |             |            |             |
|1984 г. с. 230.                   |             |            |             |
|5. Макаров В. А.                  |200          |25          |80           |
|«Ветеринарно-санитарная экспертиза|             |            |             |
|с основами технологии переработки |             |            |             |
|продуктов животноводства». Москва,|             |            |             |
|1991 г.                           |             |            |             |
|с. 463.                           |             |            |             |
|6. Кузнецов В. А, Шлипаков Я. П.  |200          |25          |80           |
|«Технология переработки мяса и    |             |            |             |
|других продуктов убоя животных».  |             |            |             |
|Москва, 1971 г. с. 159.           |             |            |             |
|7. Поздняковский В. М. «Экспертиза|2            |25          |8            |
|мяса и мясопродуктов качество и   |             |            |             |
|безопасность». Новосибирск, 2005  |             |            |             |
|г. с. 524.                        |             |            |             |
|8. Житенко П. В., Боровков М. Ф.  |2            |25          |8            |
|Ветеринарная санитарная экспертиза|             |            |             |
|продуктов животноводства. Москва, |             |            |             |
|Колос, 2000 г. с. 335.            |             |            |             |
|9. Сенченко Б. С.                 |10           |25          |40           |
|«Ветеринарно-санитарная экспертиза|             |            |             |
|продуктов животного и             |             |            |             |
|растительного происхождения».     |             |            |             |
|Ростов на Дону , 2001 г.с. 702.   |             |            |             |
|10. Алехина Л. Т. и др. Технология|1            |25          |4            |
|мяса и мясопродуктов. Москва,     |             |            |             |
|Агропромиздат, 1998 г. с. 576.    |             |            |             |
|11.Коряжнов В. П., Таршис М. Г.,  |2            |25          |8            |
|Шлипаков Л.П. Технология продуктов|             |            |             |
|убоя животных. Москва, Колос. 1967|             |            |             |
|г. с. 207.                        |             |            |             |

8. ӘДЕБИЕТТЕР
8.1 Негізігі әдебиеттер
8.2.1 Большаков А. С. и др. «Технология мяса и мясопродуктов». Москва, 1976
г. с. 399.
   2. Горегляд Х. С. и др. «Ветеринарно-санитарная экспертиза с основами
      технологии переработки продуктов животноводства». Москва, 1981 г.с.
      575.
   3. Загаевский И.С., Жмурко Т. В. «Ветеринарно-санитарная экспертиза с
      основами технологии переработки продуктов животноводства». Москва,
      1983 г. с. 224.
   4.  Житенко П. В. «Технология продуктов убоя животных» Москва,  1984 г.
      с. 230.
   5. Макаров В. А.   «Ветеринарно-санитарная экспертиза с основами
      технологии переработки продуктов животноводства». Москва, 1991 г.с.
      463.
8.2.6. Сенченко Б. С. «Ветеринарно-санитарная экспертиза продуктов
животного и растительного происхождения». Ростов на Дону , 2001 г.с. 702.
8.2 Қосымша әдебиеттер
8.2.1 . Кузнецов В. А, Шлипаков Я. П. «Технология переработки мяса и других
продуктов убоя животных». Москва, 1971 г. с. 159.
8.2.2 Поздняковский В. М. «Экспертиза мяса и мясопродуктов качество и
безопасность». Новосибирск, 2005 г. с. 524.
8.2.3. Коряжнов В. П., Таршис М. Г., Л. П. Шлипаков. Технология продуктов
убоя животных. Москва, колос, 1967 г. с. 207.
8.2.4. Житенко П. В., Боровков М. Ф. Ветеринарная санитарная экспертиза
продуктов животноводства. Москва, Колос, 2000 г. с. 335.
   5. Алехина Л. Т. и др. Технология мяса и мясопродуктов. Москва,
      Агропромиздат, 1998 г. с. 576.














Пәндер