Файл қосу

Азық микробиологиясы



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
                        БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|      3 деңгейлгі СМЖ    |ОӘК                  |ПОӘК                         |
|құжаты                   |                     |042-14-4-03.01.20.28/02-2013 |
|ПОӘК                     |Басылым № 1          |                             |
|«Микробиология» пәнінің  |                     |                             |
|студенттерге арналған оқу|                     |                             |
|әдістемелік кешені       |                     |                             |




                           «Микробиология» пәнінің
                  5В080300 - «Аң өсіру және аңшылық» мамандығына арналған
                           оқу-әдістемелік кешені





               ПӘННІҢ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ

















                                 Семей 2009

                                  Алғы сөз


    1. ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ:
   Құрастырушы:____________Байғазанов А.Н., в.ғ.к., доцент, Шәкәрім атындағы
   Семей мемлекеттік университетінің «Ветеринариялық санитария» кафедрасы
   «___» __________ 2009 ж.


    2. Талқыланды:
2.1. «Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында
   №___хаттама «___» __________ 2009 ж.
   Кафедра меңгерушісі _____________ Е. О. Омарбеков
     2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында
   №___хаттама «___» __________ 2009 ж.
   Төрайымы _____________ Г. Е. Джаманова


        3. БЕКІТІЛДІ:
   Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында бекітілгіп, баспаға
   ұсынылды
   №___хаттама «___» __________ 2009 ж.
   ОӘК төрағасы, бірінші проректор ____________  А. А. Молдажанова


      4. АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ


































                                   Мазмұны

   1. Жалпы жағдайлар
   2. Пәнді оқу жөнінде әдістемелік нұсқаулар
   3. Курстың саясаты мен форматы
   4. Білімді бағалау саясаты
   5. Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу және пәнінің мазмұны
   6. Студенттердің оқытушының қатысуымен  атқаратын  өздік  мазмұны  (ОСӨЖ)
      және өздік жұмыстарының (СӨЖ) мазмұны
   7. Пәннің оқу процессінің күнтізбелік кестесі



































































                             1. Жалпы жағдайлар


   1.1 Оқытушы және пән туралы мәліметтер:
     Байғазанов Абдрахман Нурмухамбетұлы, в.ғ.к., доцент
     «Ветеринариялық санитария» кафедрасы
     Ақпараттық байланыс - тел: 53 19 70,  №5 оқу ғимараты,   № 307 каб.
     Сабақ өткізу орны - №  304, 305 аудиториялар;
     Пәннің аты - «Микробиология »;
     Кредит саны-  2


    2. Оқу жұмыс бағдарламаның көшірмесі


         1 кесте  -  Оқу жұмыс жоспарынан көшірме


   |Курс |Семе стр                |Кредит                                    |
|     |                        |саны                                      |
|     |                        |ЛК       |ЛБ              |СРСП   |СРС    |
|1    |2                       |3        | 4            5 |6      |7      |
|1    |Микробиология ілмідін   |1        |       |       |       |2      |
|     |міндеті мен мақсаты     |         |       |       |       |       |
|2    |Микроорганизмдердің     |1        |       |1      |       |2      |
|     |жіктелүі                |         |       |       |       |       |
|3    |Микрорганизмдер         |1        |       |1      |       |2      |
|     |физиологиясы            |         |       |       |       |       |
|4    |Микрорганизмдер         |1        |       |2      |       |2      |
|     |генетикасы              |         |       |       |       |       |
|5    |Микроорганизмдер        |1        |       |1      |       |2      |
|     |экологиясы              |         |       |       |       |       |
|6    | Микроорганизмдерге     |1        |       |       |       |2      |
|     |физикалық және химиялық |         |       |       |       |       |
|     |факторлардың әсері      |         |       |       |       |       |
|7    |Микроорганизмдерге      |1        |       |3      |       |2      |
|     |биологиялық факторлардың|         |       |       |       |       |
|     |әсері                   |         |       |       |       |       |
|8    |Микроорга               |1        |       |       |       |2      |
|9    | Инфекция, иммунитет    |1        |       |1      |       |2      |
|10   |Бактериалді індеттердің |1        |       |1      |       |2      |
|     |қодырушылары            |         |       |       |       |       |
|11   |Бациллярды індеттердің  |1        |       |1      |       |2      |
|     |қоздырушылары           |         |       |       |       |       |
|12   |Вирустық індеттердің    |1        |       |1      |       |2      |
|     |қоздырушылары           |         |       |       |       |       |
|13   |Азық микробиологиясы    |1        |       |1      |       |2      |
|14   |Сүт микробиологиясы     |1        |       |1      |       |2      |
|15   |Ет микробиологиясы      |1        |       |1      |       |2      |
|     |Барлығы                 |     15  |       |15     |       |30     |










      6. ОСӨЖ және СӨЖ мазмуны


      3 кесте – ОСӨЖ жәңе СӨЖ жоспары


      |№  |ОСӨЖ                                            |СӨЖ                   |
|   |аудиториялық              |аудиториядан тыс      |                      |
|1  |2                         |3                     |4                     |
|  1|Биологиялық микроскоптың  |1-2  Микробилогияның  |Әукариотты            |
|   |құрлысы. Микроскоптың     |даму тарихы           |микробтардың құрлысы  |
|   |иммерсиялық жүесі         |                      |/зең саңырауқулақтар, |
|   |                          |                      |ашытқылар,            |
|   |                          |                      |актиномицеттер/       |
|  2|Бактериялардың негізгі    |                      |Риккетсия,микоплазма, |
|   |пішіндерін анықтау        |                      |хламидиялардың        |
|   |                          |                      |сипаттамасы           |
|  3|Зеңсаңырауқулақтарды,     |3-4 Микроорганизмдерді|Микробтардың өсүі мен |
|   |ашытқыларды,              |өсірү                 |көбеюү                |
|   |актингомицеттерді         |                      |                      |
|   |микроскоптау, сүретін     |                      |                      |
|   |салу.                     |                      |                      |
|  4|Бактериальды препаратты   |                      |    Дезинфекция,      |
|   |дайындау ережелері.Жәй    |                      |дезинфектанттардың    |
|   |бойу тәсілімен бояу       |                      |сипаттамасы           |
|  5|Грам бояу әдісін игерү    |5-6 Микроорганизмдерге|Адам денесінің        |
|   |                          |күн сәүлесінің әсері  |микрофлорасы          |
|  6|Вирц бояу әдісін игерү.   |                      |6-7 Дерматомикоз      |
|   |«Аспалы тамшы» препаратты |                      |қоздырушылары         |
|   |микроскоптау              |                      |                      |
|  7|Дезифекция,пастеризация,ас|Мал денесінің         |                      |
|   |ептика,антисептика        |микрофлорасы          |                      |
|  8|ЕПС, ЕПА  дайындау        | Инфекцияның түрлері  |Азықтарды дрожжалау   |
|   |                          |                      |/ашыту/               |
|  9| Микробтын таза өсіндісін |Спецификалық емес     |Микробтың белогын алу |
|   |бөліп алу                 |қорғаныс факторлар    |                      |
| 10| Микробның ЕПА өсүін      | 10-12                | Микотоксикоздар      |
|   |зерттеү                   |Токсикоинфекция және  |                      |
|   |                          |токсикоз              |                      |
|   |                          |қоздырушылардың       |                      |
|   |                          |сипаттамасы           |                      |
| 11| Микробтардың             |Бактериофогтың        |Тері өнімдердің       |
|   |протеолитикалық және      |тәжірибелік ролі      |микробиологиясы       |
|   |сахаролитикалық           |                      |                      |
|   |қасиеттерін зерттеү       |                      |                      |
| 12|Микробтың жалпы санын,    |Вирустың пайда болу   |Көңнің микробиологиясы|
|   |коли-титр, коли-индекс ті |теориясы              |                      |
|   |анықтау                   |                      |                      |
| 13|Азықтардың санитарлы      |Азықтардың микробтар  | Жұмуртқаның          |
|   |микробиологиялық бақылауы |мен ластану жолдары   |микрофлорасы          |
|   |                          |мен бастауы           |                      |
| 14|Сүттің коли-титыры,       |Сүттің микробтар мен  |Етті консевлеү        |
|   |микробтың жалпы саны      |ластану жолдары,      |әдістері              |
|   |                          |бастауы               |                      |
| 15|Еттің тазалығын           | Еттің микросбтар мен |Сүтқышқылды           |
|   |микроскопиялық әдіспен    |ластану жолдары,      |тағамдардың           |
|   |анықтау                   |бастауы               |микробиологиясы       |






     7.  «МИКРОБИОЛОГИЯ»  ПӘНІНЕН КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ
   4  кесте - «Микробиология » пәнінен оқу эдістемелік күнтізбелік кестесі


      Ап
та-лар123456789101112131415Күн, айы16-2
0123-29
0130-4
026-11
0213-18
0220-25
0227-4
036-11
0313-18
0320-25
0327-31
033-8
0410-15
0417-22
0424-2
04Бал
да
ры


АБ1АБ2
Пәндер