Файл қосу

Өндірістік бөлмелерді жобалау принциптері




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                       |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                    |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты   |ПОӘК               |ПОӘК 042-18-7.1.35/01-2014    |
|ПОӘК                      |                   |                              |
|Оқытушы үшін «Азық-түлік  |№1-басылым         |                              |
|өнімдері өнеркәсіптерін   |11.09.14ж          |                              |
|жобалау негіздері» пәннің |                   |                              |
|оқу-әдістемелік кешені    |                   |                              |
|пәннің бағдарламасы       |                   |                              |





           «Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау негіздері»
                        ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




    5В072700 – «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығына арналған


                             оқытушыға  арналған
                             пәннің бағдарламасы


































                                    Семей


                                    2014




                                  Алғы сөз



      1 ӘЗІРЛЕНДІ
      Құрастырған   Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің  «Тамақ  өнімдерінің  және  жеңіл   өнеркәсіп   бұйымдарының
технологиясы»   кафедрасының   аға   оқытушы   Әбішев   Болат   Шарипқазыұлы
____________ «27» тамыз 2014 ж.

      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1 «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы»
 кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама   «03» қыркүйек 2014 ж.

    Кафедра меңгерушісі      __________            Б.Қ. Әсенова

    2.2  Инженерлік –технологиялық факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде

    №1 хаттама  05 қыркүйек 2014 ж.

    Төрайымы    ___________   С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды

    №1 хаттама 11 қыркүйек 2014ж.


    ОӘК төрайымы_____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ














                                   Мазмұны


|1   |Қолдану аясы                                               |4   |     |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                     |4   |     |
|3   |Жалпы ережелер                                             |4   |     |
|4   |Оқу пәнінің мазмұны (модуль)                               |6   |     |
|5   |Студентердің өздік жұмысының тізімі                        |8   |     |
|6   |Пәннің оқу-әдістемелік картасы                             |8   |     |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы       |10  |     |
|8   |Әдебиеттер                                                 |11  |     |



































































1. Қолданылу аЯСы

      «Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау негіздері» пәні «5В072700»
– «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша оқытылатын 4  курс
студенттеріне арналған. Оқытушыға арналған  пәннің  жұмыс  оқу  бағдарламасы
оқу-әдістемелік кешеннің құрамына кіреді.




2. Нормативтік сілтемелер

    ««Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау  негіздері»  пәнінің  оқу-
әдістемелік  кешені  осы  пән  бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру  тәртібін
белгілейді  және  төмендегі  құжаттардың  талаптары  мен  сілтемелеріне  сай
келеді:

           2012 жылдың 23 тамызында бекітілген №1080 ҚР МЖМБС.

     -   5В072800 – «Өндеу өндірістерінің технологиясы»   мамандығы  бойынша
       типтік оқу жоспары;
     -  СТУ 042-ГУ-4-2014  «Пәннің  оқу-әдістемелік  кешенің  жасау  бойынша
       жалпы талаптары» университет стандарты;
     -  ДП 042-1.01-2014 «Пәннің  оқу-әдістемелік  кешенінің  құрылымы  және
       мазмұны» құжаттамалық шара.


3. Жалпы ережелер


    3.1 Пәннің қысқаша мазмұны:
    Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау негіздері –  техникалық  пән
болып  табылады.  Қоғамдық  тамақтану   өнеркәсіптерін   жобалау   негіздері
мейрамхана, асхана, кафе, барлар, шағын өндірістер және т.б. оқып  үйретеді.
Пән жобалау, жобалау кезеңдері,  жобалаудың  мазмұны,  шикізат,  жабдықтары,
жұмысшы күші есептері, цехтардың және  кәсіпорынның  аудандары,  бөлмелердің
компоновкасының принциптері мен құрал жабдықтарды орналастыру,  бас  жоспар,
нормативті құжаттарды оқып үйренуден тұрады.


    3.2 Курстың мақсаты:
    «Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау негіздері»  пәнін  оқытудың
мақсаты:  өндірістердің   жобалау   үрдістерін,   технологиялық   құрылымын,
жобалардың  құрамы  және   типтерін,   жобалау   кезеңдерін,   технологиялық
есептердің   негіздерін,   өндірісті   қалпына    келтіру    және    жаңадан
жабдықтандыруды  қарастырады.  Нормативтік  құжаттар,   өндірістік   ғимарат
жобасы  туралы  түсінік,  жобалардың   техника-экономикалық   көрсеткіштері,
ғимарат бөліктер, өндірістік кәсіпорынның бас жоспары; құрылыс  материалдары
және сантехникалық жабдықтар, СанПиН талаптарын сақтау тұрғысында  теориялық
және тәжірибелік тұрғыда таныстырып оқып-үйрету.


    3.3 Пәннің негізгі міндеттері:
    Жобаларды өңдеудің тәртібі мен сатыларын, жоба  түрлері олардың  құрамы
және  нормативтік техникалық құжат түрлері,  жобалаудың  нормативтік   есебі
және    қоғамдық    тамақтану    кәсіпорындарын    орналастыру     принципі,
кәсіпорындардың негізгі түрлерінің номенклатурасы.
    Кәсіпорынның бөлімшелерінің функционалдық  топтарының   құрамын  есепті
жүргізу әдісі және сауда технологиялық және  сауда  көмекші   материалдардың
барлық  түрін  таңдау  құралдарын  орналастыруға   қойылатын   технологиялық
талаптар.
    Кәсіпорынның  бөлімдерінің   жалпы   ауданын   есептеу   әдісі,   жалпы
принциптері және тамақтану шешімдері,  реконструкциясы.


    3.4 Пәнді оқу нәтижесінде студент білу қажет:
    -тағамдық кәсіпорындар құрылысының мақсаты мен  тиімділігіне   техника-
экономикалық негізін;
    -өндірістің  бағдарламасын  жасау,  жұмысшылар   санын   анықтау   және
тамақтану  кәсіпорындарының  қуаттылығы;
    -шикізатты және жартылай фабрикатты өңдеудің  тиімді  схемасын  таңдау,
жаңа технология мен техниканы қолдану;
    -есептеуді жүргізу, технологиялық  үрдістерін  және  көмекші  жабдықтар
қажеттілігін анықтау  және  жабдықты  орналастыруды  жүргізу,  технологиялық
прогресс және еңбекті ғылыми ұйымдастыру талаптарына сәйкес;
    -кәсіпорынның бөлімшелерінің  ауданын  және  құрамын  анықтау,  жобалау
шешімдерін  өңдеу,  ғимараттағы   бөлімшелерді   орналастыру   тәртібі   мен
байланысын  анықтау;
    -интерьер және ғимаратты  толығымен  көлемдік-жобалау шешімін таңдау;
    Жобалаудың графикалық  бөлімін орындау, бас  жобаның  сызбасы,  ғимарат
фасады және кесінділері, құрал-жабдықты орналастыру.  Студенттер  осы  пәнді
оқып-үйрену арқылы ғылыми тұрғыда жалпы түсінік және  білім  алады  және  де
болашақта  ет  және  балық  өнімдерін  толық  және  дұрыс  бағытта   қолдану
технологияларының  үрдістерін  меңгеріп  өндіріс  кәсіпорындарында   білікті
инженер-технолог ретінде  жұмыс  істеуге  қажет  бейімділік  пен  шеберлікті
меңгеруге көмектеседі.


    3.5Курстың пререквизиттері
    3.5.1Мамандыққа кіріспе
    3.5.2Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру технологиясы
    3.5.3Қоғамдық тамақтану өнеркәсібінің қондырғылары
    3.5.4Еңбекті қорғау
    3.5.5Қоғамдық  тамақтану  өнеркәсібіндегі   гигиена   және   санитария,
физиология негіздері
    3.5.6Өндіріс құрылысының негіздері
    3.5.7Қоғамдық тамақтану өнеркәсібіндегі қызмет көрсету  және  өндірісті
ұйымдастыру


    3.6Курстың постреквизиттері
    3.6.1Дипломдық жобаны жобалау.


    3.7 Жұмыс оқу жоспарынан жазба:

                                                                     1 кесте

|Курс                                                |Семестр  |Кредит      |
|                                                    |         |саны        |
|1                                                   |2        |3           |
|Дәріс сабақтары                                                            |
|Дәріс №1. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау|1        |8.1.1       |
|негіздері жалпы ережелері.                          |         |8.1.2       |
|Кіріспе. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау |         |            |
|жобасын жасауда инженер-технологтардың рөлі.        |         |            |
|Жобалауды ұйымдастыру. Жобаның мазмұны мен бағыты.  |         |            |
|Типтік, жеке және эксперименттік жобалар. Жобалауды |         |            |
|автоматтандыру жүйесін қолдану.                     |         |            |
|Дәріс №2. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін жобалау|1        |8.1.1       |
|негіздері жалпы ережелері.                          |         |8.1.2       |
|Жобалаудың орындалу тәртібі. Жобалауға берілетін    |         |            |
|тапсырмалар. Жобалаудың кезеңдері. Жобаның құрамы.  |         |            |
|Жобалауды автоматтандыру жүйесі.                    |         |            |
|Дәріс №3. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптеріннің     |1        |8.1.1       |
|сипаттамасы мен жіктелуі. Жіктелудің принциптері.   |         |8.1.2       |
|Әртүрлі типтегі қоғамдық тамақтану өнеркәсіптеріннің|         |            |
|сипаттамасы.                                        |         |            |
|Дәріс №4. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптерін        |1        |8.1.1       |
|орналастыру принциптері. Азық-түлік өнімдері        |         |8.1.2       |
|өнеркәсіптеріннің орындары. Азық-түлік өнімдері     |         |            |
|орындарын жетілдіру жоспары. Жергілікті және қалалық|         |            |
|азық-түлік өнімдерін өндіру орындарынның мәні.      |         |            |
|Белгілі бір контигентті қызмет көрсететін азық-түлік|         |            |
|өнімдерін өндіру орындарын орналастыру принциптері. |         |            |
|Азық-түлік өнімдері өнеркәсіптеріннің               |         |            |
|номенклатурасы.                                     |         |            |
|Дәріс №5. Азық-түлік өнімдері өнеркәсіп цехтарының  |1        |8.1.1       |
|сипаттамасы мен құрамы. Азық-түлік өнімдері         |         |8.1.2       |
|өнеркәсіп цехтарының құрамы. Тұтынушыларға арналған |         |            |
|бөлмелер. Өндірістік бөлмелер. Өнімдерді қабылдау   |         |            |
|және сақтауға арналған бөлмелер. Қызметтік және     |         |            |
|тұрмыстық бөлмелер. Техникалық бөлмелер. Азық-түлік |         |            |
|өнімдері өнеркәсіп бөлмелердің функциональдық       |         |            |
|технологиялық байланысы.                            |         |            |
|Дәріс №6. Азық-түлік өнімдерін дайындау өндірісін   |1        |8.1.1       |
|жобалаудағы нормативтік есептер.                    |         |8.1.2       |
|Дайындау өндірісін жобалаудағы нормативтік есептер. |         |            |
|Жартылай дүмбілдер және кулинарлық бұйымдар         |         |            |
|фабрикасы. Жартылай дүмбілдер және кулинарлық       |         |            |
|бұйымдар өндірісінің арнайы цехтары. Дайындау       |         |            |
|өндірісі цехтарының құрамы және қуаты, жобалау      |         |            |
|принциптері.                                        |         |            |
|Дәріс №7. Азық-түлік өнімдері өндірісін жобалаудағы |1        |8.1.1       |
|архитектуралық құрылыстық талаптар.                 |         |8.1.2       |
|Құрылыс алаңы, бас жоспар туралы түсінік. Құрылыс   |         |            |
|алаңының аумағы. Негізгі ғимаратты орналастыру.     |         |            |
|Қоғамдық тамақтану өндірісі ғимаратының көлемдік    |         |            |
|жобалау есебі. Бас жоспардың техникалық экономикалық|         |            |
|көрсеткіштері.                                      |         |            |
|Дәріс №8. Азық-түлік өнімдері өндірісі ғимаратының  |1        |8.1.1       |
|конструкциясы. Ғимараттың құрылыс конструкциясы.    |         |8.1.2       |
|Оларға қойылатын талаптар. Ғимараттың конструкциялық|         |            |
|бөлшектері. Ғимараттың конструкциялық бөлшектерінің |         |            |
|өлшемдері. Құрылыс конструкциясының функциялары.    |         |            |
|Дәріс №9. Азық-түлік өнімдері өндірісі ғимаратының  |1        |8.1.1       |
|құрылыс материалдары. Ғимараттың негізгі            |         |8.1.2       |
|элементтері.                                        |         |            |
|Дәріс №10. Функционалды топты бөлмелердің жобалау   |1        |8.1.1       |
|есебі. Технологиялық жобалау есебін жасаудың жалпы  |         |8.1.2       |
|ережелері. Бөлмелердің компоновкасы. Негізгі және   |         |            |
|қосымша процестер.                                  |         |            |
|Дәріс №11. Функционалды топты бөлмелердің жобалау   |1        |8.1.1       |
|есебі. Өндірістік бөлмелерді жобалау принциптері.   |         |8.1.2       |
|Қызметтік, тұрмыстық және техникалық бөлмелердің    |         |            |
|компоновка принциптері. Өнімдерді қабылдау және     |         |            |
|сақтауға арналған бөлмелердің компоновка            |         |            |
|принциптері.                                        |         |            |
|Дәріс №12. Азық-түлік өнімдері өндірісінің          |1        |8.1.1       |
|интерьерларына қойылатын талаптар. Интерьер туралы  |         |8.1.2       |
|түсініктер, олардың элементтері. Интерьерлердің     |         |            |
|композиция топтары.                                 |         |            |
|Дәріс №13. Азық-түлік өнімдері өндірісінің          |1        |8.1.1       |
|интерьерларына қойылатын талаптар.                  |         |8.1.2       |
|Бөлменің ішкі жабындылары (отделка) және оларға     |         |            |
|қойылатын талаптар.                                 |         |            |
|Дәріс №14. Азық-түлік өнімдері өндірісінің          |1        |8.1.1       |
|интерьерларына қойылатын талаптар.                  |         |8.1.2       |
|Табиғи және жасанды жарықтандыру. Бөлмелерді        |         |            |
|жарықтандыру міндеттері. Жарықтандырудың негізгі    |         |            |
|принциптері. Табиғи жарықтандырудың жіктелуі. Табиғи|         |            |
|жарықтандырудың сапасы. Қауіпті және жасанды        |         |            |
|жарықтандыру.                                       |         |            |
|Дәріс №15. Азық-түлік өнімдері өндірісін            |1        |8.1.1       |
|жетілдірудің негізгі бағыттары.                     |         |8.1.2       |
|Қоғамдық тамақтану өндірісін жаңа бағытта жетілдіру |         |            |
|және орналастыру жоспары туралы түсінік.            |         |            |
|Практикалық (семинарлық) сабақтар                                          |
|1. Азық-түлік өнімдері өндірісіндегі қажеттілік     |3        |8.1.1       |
|есебі.                                              |         |8.1.2       |
|Азық-түлік өнімдері өндірісіндегі орын санын есептеу|         |            |
|әдісін оқып үйрену.                                 |         |            |
|Қоғамдық тамақтану өндірісі бойынша орындарды       |         |            |
|орналастыру есебінің әдісін оқып үйрену             |         |            |
|Азық-түлік өнімдері өндірісіннің қуатын анықтау     |3        |8.1.1, 8.1.2|
|                                                    |         |8.1.3       |
|Бұйымдардың мөлшерін есептеу.                       |3        |8.1.3, 8.1.5|
|                                                    |         |8.1.6, 8.1.7|
|Шикізат есебі                                       |3        |8.1.3, 8.1.5|
|                                                    |         |8.1.6, 8.1.7|
| Механикалық құрал жабдықтарды таңдау және есептеу  |3        |8.1.3, 8.1.8|
|                                                    |         |8.1.7, 8.1.9|
|Жылу құрал жабдықтарды таңдау және есептеу. Жылулық |3        |8.1.3, 8.1.8|
|қондырғысы есебінің негізгі принцптерін үйрену      |         |8.1.7, 8.1.9|
|Жылу құрал жабдықтарды таңдау және есептеу. Электр  |3        |8.1.3, 8.1.8|
|плитасының және фритюрница, табақ таңдау әдісін және|         |8.1.7, 8.1.9|
|есебін меңгеру                                      |         |            |
| Тоңазытқыш және тасымалдау құрал-жабдықтарды таңдау|3        |8.1.3, 8.1.8|
|және есептеу                                        |         |8.1.7, 8.1.9|
| Өндірістегі жұмысшылар санының есебі               |3        |8.1.3, 8.1.8|
|                                                    |         |8.1.7, 8.1.9|
| Механикалық емес құрал жабдықтарды таңдау және     |3        |8.1.3, 8.1.8|
|есептеу                                             |         |8.1.7, 8.1.9|
| Өндірістің ауданының есебі                         |3        |8.1.3, 8.1.4|
| Құрал жабдықтарды орналастыру принциптері          |3        |8.1.1, 8.1.3|
|                                                    |         |8.1.4, 8.1.8|
| Өндірістің компоновкасы                            |3        |8.1.1, 8.1.3|
|                                                    |         |8.1.4       |
| Өндірістің бас жоспары                             |3        |8.1.1, 8.1.3|
|                                                    |         |8.1.4, 8.2.1|
| Коллоквиум                                         |3        |            |

4.  Студенттің өзіндік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі

    5.1 Арнайы өндірісті жобалау ерекшеліктері
    5.2 Диеталық азық-түлік өнімдерін жасау өндірістерін жобалау
ерекшеліктері
    5.3 Емдеу орындарындағы асхананы жобалау ерекшеліктері
    5.4 Мектепке дейінгі орындардағы асхананы жобалау ерекшеліктері
    5.5 Емделу орындардағы өндірістік бағдарламаны жасау ерекшеліктері
    5.6 Дем алу орындардағы өндірістік бағдарламаны жасау ерекшеліктері
    5.7 Мектеп асханаларынның өндірістік бағдарламаны жасау ерекшеліктері
    5.8 Мектеп интернат асханаларынның өндірістік бағдарламаны жасау
ерекшеліктері
    5.9 Балалар үйінің асханаларынның өндірістік бағдарламаны жасау
ерекшеліктері
    5.10 Қарт үйлеріндегі асханаларынның өндірістік бағдарламаны жасау
ерекшеліктері
    5.11Астана қаласында 50 адамға арналған балалар кафесінің ыстық цехын
жобалау
    5.12Карағанды қаласында 100 адамға арналған жастар кафесінің суық цехын
жобалау
    5.13Өскемен қаласында 200 адамға арналған орыс кухнясы мейрамханасының
қойма бөлмесін жобалау
    5.14Павлодар қаласында 50 адамға арналған  тұшпара асханасының ыстық
цехын жобалау
    5.15Астана қаласында 200 адамға арналған мейрамхананың суық цехын
жобалау
    5.16Семей қаласында қалалық ауруханасының тағамдық блогының ыстық цехын
жобалау
    5.17Павлодар қаласында 150 адамға арналған асхананың ыдыс жуу бөлмесін
жобалау
    5.18Семей қаласында 100 адамға арналған асхананың жеміс цехын жобалау


5. Пәннің оқу-әдістемелік картасы

                                                                     3 кесте
|Тақырыптар                             |Әдістемелік |Өзіндік      |Бақылау |
|                                       |нұсқаулар,  |оқып-үйренуге|түрі    |
|                                       |плакаттар,  |арналған     |        |
|                                       |зертханалық |сұрақтар     |        |
|                                       |стендтер    |             |        |
|Дәріс сабақтар         |Практикалық    |            |             |        |
|                       |(семинарлық)   |            |             |        |
|                       |сабақтар       |            |             |        |
|1                      |2              |3           |4            |5       |
|Дәріс №1. Азық-түлік   |1. Азық-түлік  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өнеркәсіптерін|өнімдері       |Әдістемелік |ік           |және    |
|жобалау негіздері жалпы|өндірісіндегі  |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|ережелері.             |қажеттілік     |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|                       |есебі.         |            |             |        |
|Дәріс №2. Азық-түлік   |2. Азық-түлік  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өнеркәсіптерін|өнімдері       |Әдістемелік |ік           |және    |
|жобалау негіздері жалпы|өндірісіннің   |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|ережелері.             |қуатын анықтау |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №3. Азық-түлік   |3. Бұйымдардың |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері               |мөлшерін       |Әдістемелік |ік           |және    |
|өнеркәсіптеріннің      |есептеу.       |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|сипаттамасы мен        |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|жіктелуі.              |               |            |             |        |
|Дәріс №4. Азық-түлік   |4. Шикізат     |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өнеркәсіптерін|есебі          |Әдістемелік |ік           |және    |
|орналастыру            |               |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|принциптері.           |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №5. Азық-түлік   |5. Механикалық |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өнеркәсіп     |құрал          |Әдістемелік |ік           |және    |
|цехтарының сипаттамасы |жабдықтарды    |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|мен құрамы.            |таңдау және    |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|                       |есептеу        |            |             |        |
|Дәріс №6. Азық-түлік   |6.Жылу құрал   |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері дайындау      |жабдықтарды    |Әдістемелік |ік           |және    |
|өндірісін жобалаудағы  |таңдау және    |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|нормативтік есептер.   |есептеу        |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №7. Азық-түлік   |7. Жылу құрал  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісін     |жабдықтарды    |Әдістемелік |ік           |және    |
|жобалаудағы            |таңдау және    |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|архитектуралық         |есептеу        |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|құрылыстық талаптар.   |               |            |             |        |
|Дәріс №8. Азық-түлік   |8.Тоңазытқыш   |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісі      |және тасымалдау|Әдістемелік |ік           |және    |
|ғимаратының            |құрал жабдық   |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|конструкциясы.         |-тарды таңдау  |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|                       |және есептеу   |            |             |        |
|Дәріс №9. Азық-түлік   |9.Өндірістегі  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісі      |жұмысшылар     |Әдістемелік |ік           |және    |
|ғимаратының құрылыс    |санының есебі  |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|материалдары.          |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №10. Функционалды|10.Механикалық |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|топты бөлмелердің      |емес құрал     |Әдістемелік |ік           |және    |
|жобалау есебі.         |жабдықтарды    |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|                       |таңдау және    |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|                       |есептеу        |            |             |        |
|Дәріс №11. Функционалды|11. Өнеркәсіп  |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|топты бөлмелердің      |ауданын есептеу|Әдістемелік |ік           |және    |
|жобалау есебі.         |               |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|                       |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №12. Азық-түлік  |12.Құрал       |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісінің   |жабдықтарды    |Әдістемелік |ік           |және    |
|интерьерларына         |орналастыру    |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|қойылатын талаптар.    |принциптері    |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №13. Азық-түлік  | 13.Өндірістің |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісінің   |компоновкасы   |Әдістемелік |ік           |және    |
|интерьерларына         |               |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|қойылатын талаптар.    |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №14. Азық-түлік  |14. Өндірістің |Оқу құралы, |Оқу-әдістемел|Жазбаша |
|өнімдері өндірісінің   |бас жоспары    |Әдістемелік |ік           |және    |
|интерьерларына         |               |нұсқаулар,  |материалдарда|ауызша  |
|қойылатын талаптар.    |               |плакаттар   |берілген     |қорғау  |
|Дәріс №15. Азық-түлік  |15.Коллоквиум  |            |             |        |
|өнімдері өндірісін     |               |            |             |        |
|жетілдірудің негізгі   |               |            |             |        |
|бағыттары.             |               |            |             |        |

      7 Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы
                                                                     4 кесте
|Оқулықтардың, оқу-әдістемелік   |Оқулықтардың  |Студенттердің |Қамтамасыз  |
|оқулықтардың аталуы             |саны          |саны          |ету пайызы  |
|1                               |2             |3             |4           |
|Бердичевский В.Х., Карсекин В.И.|1             |              |            |
|Проектирование предприятий      |              |              |            |
|общественного питания. – Киев;  |              |              |            |
|Высш школа, 1989.               |              |              |            |
|Никуленкова Т.Т., Маргелов В.Н. |1             |              |            |
|Проектирование предприятий      |              |              |            |
|общественного питания. – М.:    |              |              |            |
|Экономика, 1987.                |              |              |            |
|Проектирование предприятий      |5             |              |            |
|общественного питания           |              |              |            |
|(проектирование кафе)           |              |              |            |
|КузембаевК.К., Кулажанов Т.К.,  |              |              |            |
|Смагулова А.К., Максимова С.Х.  |              |              |            |
|Общие положения, методическое   |              |              |            |
|указания по выполнению          |              |              |            |
|дипломного проекта для студентов|              |              |            |
|высших учебных завидений        |              |              |            |
|специальности Технология        |              |              |            |
|продуктов питания и специального|              |              |            |
|назначения. – Алматы: АТУ. 2004.|              |              |            |
|– 195 с.                        |              |              |            |
|Строительные нормы и правила.   |1             |              |            |
|Нормы проектирования            |              |              |            |
|общественного питания. Часть 2, |              |              |            |
|глава 8,1972.                   |              |              |            |
|Технология производства         |10            |              |            |
|продукции общественного         |              |              |            |
|питания.\В.С. Баранов, А.И.     |              |              |            |
|Мглинец, Л.М, Алешина и др. –М. |              |              |            |
|Экономика, 1986. – 400с.        |              |              |            |
|Сборник рецептур блюд и         |5             |              |            |
|кулинарных изделий. Для         |              |              |            |
|предприятий общественного       |              |              |            |
|питания\ Авт – сост.: А.И.      |              |              |            |
|Сдобнов, В.А. Циганенко, М.И.   |              |              |            |
|Персичный. – Киев: А.С.К., 2001.|              |              |            |
|– 656с.                         |              |              |            |
|Сборник рецептур мучных         |5             |              |            |
|кондитерских и булочных изделий |              |              |            |
|для предприятий общественного   |              |              |            |
|питания. – М. Экономика. 1986. –|              |              |            |
|350с.                           |              |              |            |

8 әдебиеттер

8.1 Негізгі
8.1.1  Бердичевский В.Х., Карсекин В.И. Проектирование предприятий
общественного питания. – Киев; Высш школа, 1989.
8.1.2. Никуленкова Т.Т., Маргелов В.Н. Проектирование предприятий
общественного питания. – М.: Экономика, 1987.
8.1.3. Проектирование предприятий общественного питания (проектирование
кафе) КузембаевК.К., Кулажанов Т.К., Смагулова А.К., Максимова С.Х. Общие
положения, методическое указания по выполнению дипломного проекта для
студентов высших учебных завидений специальности Технология продуктов
питания и специального назначения. – Алматы: АТУ. 2004. – 195 с.
8.1.4 Строительные нормы и правила. Нормы проектирования общественного
питания. Часть 2, глава 8,1972.
8.1.5 Технология производства продукции общественного питания.\В.С.
Баранов, А.И. Мглинец, Л.М, Алешина и др. –М. Экономика, 1986. – 400с.
8.1.6   Сборник  рецептур  блюд  и  кулинарных  изделий.   Для   предприятий
общественного питания\ Авт –  сост.:  А.И.  Сдобнов,  В.А.  Циганенко,  М.И.
Персичный. – Киев: А.С.К., 2001. – 656с.
8.1.7.  Сборник  рецептур  мучных  кондитерских  и  булочных   изделий   для
предприятий общественного питания. – М. Экономика. 1986. – 350с.
8.1.8.   Оборудование   предприятий   торговли   и   общественног   питания.
Учебник.\Под ред. Проф В.А. Гуляева. – М: ИНФРА – М, 2002. – 453с.
8.1.9 Католог оборудования 2000 – 2007 компании «TECHNOSERVICE plus»
8.2. Қосымша
8.2.1. Фурс И.Н. Технология производства продукции общественного питания.  –
Мн.: Новое знание, 2002. – 799 с.
8.2.2.  Беляев  М.И.   индустральные   технологии   производства   продукции
общественного питания. – М. Экономика, 1984. – 256 с.
8.2.3.   Бутейкис   Н.А.,   Жукова   А.А.   Технология   приготовлениемучных
кондитерских изделий, - М.: Экономика, 1984.  – 256 с.
8.2.4. Введенский А.П., Белик М.Д. Реконструкция  предприятий  общественного
питания и торговли. – М.: Экономика. 1989.
8.2.5. ГОСТ 50762 – 95. Общественное питание. Классификация предприятий.
8.2.6. ГОСТ 50763 – 95. Кулинарная продукция, реализуемая  населению.  Общие
техническое условия.
8.2.7. Санитарные правила для  предприятий  общественного  питания,  включая
кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженное.  Сан  ПиН
42 – 123 – 5777 – 91.- М., 1991.
8.2.8.  Санитарные  правила  и   нормы   «Санитарно   –   эпидемиологическое
требования  к  объектам  общественного   питания»   4.01.069.03   Утверждены
приказом министерства здоровохранения Республики Казахстан от 25 июля  2003г
№569
8.2.9.  Будасов  Б.В.,  Каминский  В.П.   строительное   черчение.   –   М.:
Стройиздат, 1990. - 464с .

Пәндер