Файл қосу

Сәл мұздату




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ                                                      |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                                |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                             |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты    |ПОӘК                 |                           |
|                           |                     |ПОӘК                       |
|                           |                     |042-14.-1.-03.01.20.07/03-2|
|                           |                     |010                        |
|«Ет және балық өнімдерін   |                     |                           |
|сақтаудың казіргі заманғы  |Басылым - №2         |                           |
|технологиясы» пәнінің      |05.10.2010 ж.        |                           |
|оқу-әдістемелік кешені     |                     |                           |





                     «Ет және балық өнімдерін сақтаудың
                        казіргі заманғы технологиясы»

                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




                050727– «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»


                         білім бағдарламасы бойынша



                       ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ЖҰМЫС


                              ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ




























                                    Семей


                                     2010



                                  Алғы сөз



    1. ӘЗІРЛЕНДІ
    Әзірлеушілер Шәкәрім атындағы Семей  мемлекеттік  университетінің  «Ет,
сүт және тамақ  өнімдері  өндірісінің  технологиясы»  кафедрасының  доценті,
т.ғ.к. Қажибаева Ғалия Төлеуқызы ___________________
ж/е оқытушы Қасымов Самат Қайратұлы _____________________

                                                                1.09.2010 ж.
    2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет,  сүт  және
тамақ өнімдері өндірісінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде
      №1 хаттама 03.09. 2010 ж.


    Кафедра менгерушісі   ______________   Қ.Ж. Әмірханов
    2.2. Инженерлік-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  кеңесінің
мәжілісінде
    №1 хаттама 20.09. 2010 ж.


    Төрағасы ______________   С.С.Төлеубекова


    2.3  Инженерлік-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  кеңесінің
мәжілісінде
    № 1 хаттама  22.09. 2010 ж.


    Инженерлі-технологиялық
    факультеттің деканы        ___________________   Ә.Л.Қасенов




    3. БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды
    № 1 хаттама 30.09. 2010 ж.


    ОӘК төрайымы, бірінші проректор  _____________  Ә.А. Молдажанова




    БІРІНШІ БАСЫЛЫМНЫҢ ОРНЫНА ЕНГІЗІЛГЕНІ













    Мазмұны



    |1   |Қолдану аумағы                                                   |4  |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                           |4  |
|3   |Жалпы ережелер                                                   |4  |
|3.1 |Пәннің қысқаша мазмұны                                           |5  |
|3.2 |Пәнді оқыту мақсаты                                              |5  |
|3.3 |Пәннің негізгі бағыттары                                         |5  |
|3.4 |Пәнді оқу барысында студент білу керек                           |5  |
|3.5 |Курстық пререквизиттері                                          |5  |
|3.6 |Курстық посреквизиттері                                          |5  |
|4   |Оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу бағдарламасының мазмұны      |6  |
|5   |Студенттің өзіндік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі        |9  |
|6   |Пәннің оқу-әдістемелік картасы                                   |9  |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз ету картасы              |10 |
|8   |Әдебиеттер                                                       |11 |













































      1 Қолдану аумағы

      «Ет және  балық  өнімдерін  сақтаудың  қазіргі  кездегі  технологиясы»
пәнінің  оқу-әдістемелік   кешені   5В072700   –   «Азық-түлік   өнімдерінің
технологиясы»   мамандығы   бойынша   оқытылатын   студенттерге    арналған.
Студенттерді  курс  мазмұнымен,  оның  өзектілігі  мен   қажеттілігін,   оқу
процесінде игеретін  курс  саясатымен  таныстырады.  Оқу-әдістемелік  кешені
пәнді оқып-үйретудің  негізі болып табылады.

      2 Нормативтік сілтемелер

    «Тамақ өнімдерін сақтаудың қазіргі кездегі технологиясы»  пәнінің  оқу-
әдістемелік  кешені   050727   –   «Азық-түлік   өнімдерінің   технологиясы»
мамандығына  арналған  Мемлекеттік  стандартқа  қосымша  элективті   каталог
бойынша жасалынған.
    «Ет  және  балық  өнімдерін  сақтаудың  қазіргі  кездегі  технологиясы»
пәнінің оқу-әдістемелік кешені осы  пән  бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру
тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары  мен  сілтемелеріне
сай келеді:
    050727 – «Азық-түлік  өнімдерінің  технологиясы»  мамандығына  арналған
Білім және ғылым министрлігінің жарлығымен 1 қаңтарда 2006 жылы,  №671  ГОСО
3.08.353.-2006  бекітілген  және  әрекетке  енгізілген.  Мемлекеттік   жалпы
білімдік стандарт бойынша кәсіптік пән.


    3 Жалпы ережелер


    Оқытушылардың аты-жөні: т.ғ.к., доцент Қажибаева Ғалия Төлеуқызы
    ж/е оқытушы Қасымов Самат Қайратұлы
    Кафедра «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы»
     • Хабарласу ақпараты: телефон - 35-48-56, 9 корпус, 2-ші қабат
     • Сабақ өтетін аудитория: № 215, 207.
      • Пәннің аталуы «Ет және балық өнімдерін  сақтаудың  қазіргі  кездегі
        технологиясы»
     • Кредиттер саны – 3
     • Оқу жоспарынан үзінді
Кесте 1.
|Курс |Семестр            |Кредит саны             |Дәрістер           |Зертха|
|     |                   |                        |                   |на    |
|     |                   |                        |                   |лық   |
|     |                   |                        |                   |сабақт|
|     |                   |                        |                   |ар    |
|     |                   |                        |Д  |ЗС |ПС |СӨЖО  |      |
|1    |2                  |3                       |4  |5  |6  |7     |8     |
|1    |Тағам өнімдерін    |Тағам өнімдерін сақтау  |1  |   |   |1     |8.1.1 |
|     |сақтау мерзімдерің |мерзімдерің ұзату       |   |   |   |      |      |
|     |ұзату тәсілдері    |тәсілдері               |   |   |   |      |      |
|2    |Тағам өнімдерің    |Тағамдарды герметикалық |1  |   |   |1     |8.1.2 |
|     |сақтау мерзімің    |өңдеу                   |   |   |   |      |      |
|     |ұзату химиялық     |                        |   |   |   |      |      |
|     |тәсілдері          |                        |   |   |   |      |      |
|3    |Тағам өнімдерің    |Антисептиктерді         |1  |   |   |2,5   |8.1.1 |
|     |сақтау мерзімің    |консервілеуде қолдану   |   |   |   |      |      |
|     |ұзату физикалық    |                        |   |   |   |      |      |
|     |тәсілдері          |                        |   |   |   |      |      |
|     |                   |Тағамдарды герметикалық |   |   |   |      |      |
|     |                   |өңдеу                   |   |   |   |      |      |
|     |                   |Электр тоғымен стерилдеу|   |   |   |      |      |
|     |                   |Ионданған сәулелермен   |   |   |   |      |      |
|     |                   |консервілеу             |   |   |   |      |      |
|     |                   |Ультра дыбыспен         |   |   |   |      |      |
|     |                   |стерилдеу               |   |   |   |      |      |
|4    |Малдан алынған     |Малдан алынған тағам    |1  |   |   |1     |8.1.1 |
|     |тағам өнімдерін    |өнімдерін суықпен өңдеу |   |   |   |      |      |
|     |суықпен өңдеу      |                        |   |   |   |      |      |
|5    |Малдық өнімдерді   |Малдық өнімдерді суықпен|1  |   |   |2     |8.1.1 |
|     |суықпен өңдеу      |өңдеу кезіндегі өтетін  |   |   |   |      |      |
|     |кезіндегі өтетін   |негізгі процестері және |   |   |   |      |      |
|     |негізгі процестері |өзгерістері             |   |   |   |      |      |
|     |және өзгерістері   |                        |   |   |   |      |      |
|6    |Сәл мұздату        |Сәл мұздату кезіндегі   |1  |   |   |1     |8.1.1,|
|     |кезіндегі          |өзгерістер және сол     |   |   |   |      |8.1.3 |
|     |өзгерістер және сол|жағдайда сақтау         |   |   |   |      |      |
|     |жағдайда сақтау    |                        |   |   |   |      |      |
|7    |Жемістерді,        |Өсімдік ұлпасына        |1  |   |   |1     |8.1.3,|
|     |көкөністерді,      |мұздатудың әсері        |   |   |   |      |8.1.4 |
|     |жидектерді суықпен |                        |   |   |   |      |      |
|     |өңдеу              |                        |   |   |   |      |      |
|1    |2                  |3                       |4  |5  |6  |7     |8     |
|8    |Салқындату орталары|Шикізатты мұздатуға     |1  |   |   |1     |8.1.2 |
|     |                   |дайындау                |   |   |   |      |      |
|9    |Жеміс, көкөніс,    |Жеміс, көкөніс,         |1  |   |   |1     |8.1.3,|
|     |жидектерді мұздату |жидектерді мұздату      |   |   |   |      |8.1.4 |
|10   |Тағам өнімдерін    |Тағам өнімдерін сақтау  |1  |   |   |1     |8.1.3,|
|     |сақтау әдістері    |әдістері                |   |   |   |      |8.1.4 |
|11   |Төмен температурада|Төмен температурада     |1  |   |   |1     |8.1.1 |
|     |сақтау             |сақтау                  |   |   |   |      |      |
|12   |Жоғары осмостык    |Антисептиктерді         |1  |   |   |2     |8.1.1 |
|     |қысыммен сақтау    |консервілеуде қолдану   |   |   |   |      |      |
|     |                   |Тағамдарды герметикалық |   |   |   |      |      |
|     |                   |өңдеу                   |   |   |   |      |      |
|     |                   |Электр тоғымен стерилдеу|   |   |   |      |      |
|     |                   |Ионданған сәулелермен   |   |   |   |      |      |
|     |                   |консервілеу             |   |   |   |      |      |
|     |                   |Ультра дыбыспен         |   |   |   |      |      |
|     |                   |стерилдеу               |   |   |   |      |      |
|13   |Жеміс-жидектерді   |Жеміс-жидектерді        |1  |   |   |2     |8.1.3,|
|     |мұздатқышта өндеу  |мұздатқышта өндеу       |   |   |   |      |8.1.4 |
|     |                   |Мұздатудың әсер етуі    |   |   |   |      |      |
|14   |Суытылған ет және  |Сақтау жағдайының мәні  |1  |   |   |3     |8.1.1,|
|     |ет өнімдерін сақтау|                        |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |және суыту.        |                        |   |   |   |      |      |
|     |Ет және ет         |                        |   |   |   |      |      |
|     |өнімдерін мұздату  |                        |   |   |   |      |      |
|     |                   |Суытылған өнімдерді     |   |   |   |      |      |
|     |                   |сақтау техникасы        |   |   |   |      |      |
|     |                   |Суытылған күйде сақтау  |   |   |   |      |      |
|     |                   |және суыту кезіндегі    |   |   |   |      |      |
|     |                   |өзгеріс                 |   |   |   |      |      |
|     |                   |Етті сақтау уақытын     |   |   |   |      |      |
|     |                   |өсіру әдісі ретіндегі   |   |   |   |      |      |
|     |                   |мұздату                 |   |   |   |      |      |
|     |                   |Мұздатылған күйдегі     |   |   |   |      |      |
|     |                   |сақтау және мұздату     |   |   |   |      |      |
|     |                   |кезіндегі өзгеріс       |   |   |   |      |      |
|     |                   |Мұздату кезіндегі өнімді|   |   |   |      |      |
|     |                   |сақтау режимі           |   |   |   |      |      |
|15   |Тағам өнімдерді    |Тағам өнімдерді кептіру |1  |   |   |2     |8.1.1,|
|     |кептіру және       |және кептіру кезіндегі  |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |кепті-ру кезіндегі |өтетін негізгі          |   |   |   |      |      |
|     |өтетін негізгі     |процесстері және        |   |   |   |      |      |
|     |процесстері және   |өзгерістері             |   |   |   |      |      |
|     |өзгерістері        |                        |   |   |   |      |      |
|16   |Зертханалық жұмыс  |Жеміс консервілерінің   |   |1  |   |      |Ошибка|
|     |№1,2               |сапасын анықтау         |   |   |   |      |!     |
|     |                   |                        |   |   |   |      |Ошибка|
|     |                   |                        |   |   |   |      |связи.|
|17   |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|1    |2                  |3                       |4  |5  |6  |7     |8     |
|18   |Зертханалық жұмыс  |Құрғақ тағамдар сапасын |   |1  |   |      |Ошибка|
|     |№3                 |бағалау және бақылау    |   |   |   |      |!     |
|     |                   |                        |   |   |   |      |Ошибка|
|     |                   |                        |   |   |   |      |связи.|
|19   |Зертханалық жұмыс  |Консервіленген          |   |1  |   |      |8.1.1,|
|     |№4,5               |өнімдер-ді қаңылтыр     |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |                   |ыдыста сақ-тау кезіндегі|   |   |   |      |      |
|     |                   |процестерді оқу және    |   |   |   |      |      |
|     |                   |зерттеу                 |   |   |   |      |      |
|     |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|20   |Зертханалық жұмыс  |Стерилденген сүттің     |   |1  |   |      |Ошибка|
|     |№6                 |бақылауын оқып үйрену   |   |   |   |      |!     |
|     |                   |                        |   |   |   |      |Ошибка|
|     |                   |                        |   |   |   |      |связи.|
|21   |Зертханалық жұмыс  |Сүт консервісінің       |   |1  |   |      |Ошибка|
|     |№7,8               |бақылауын үйрену (қант  |   |   |   |      |!     |
|     |                   |қосылған қоймалжың сүт) |   |   |   |      |Ошибка|
|     |                   |                        |   |   |   |      |связи.|
|22   |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|23   |Зертханалық жұмыс  |Балық консервісі        |   |1  |   |      |      |
|     |№9                 |өнімдерінің бақылаудың  |   |   |   |      |      |
|     |                   |сапасы                  |   |   |   |      |      |
|24   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|25   |Зертханалық жұмыс  |Консервіленген өнімдерді|   |1  |   |      |8.1.1,|
|     |№10,11             |қаңылтыр ыдыста сақтау  |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |                   |кезіндегі процестерді   |   |   |   |      |      |
|     |                   |оқу және зерттеу        |   |   |   |      |      |
|     |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|26   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|27   |Зертханалық жұмыс  |Тұтас құс етінің жас ет |   |1  |   |      |8.1.1,|
|     |№12,13             |екендігін және майын    |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |                   |анықтау                 |   |   |   |      |      |
|     |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|28   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|29   |Зертханалық жұмыс  |Ет қалбырларын          |   |1  |   |      |8.1.1,|
|     |№14,15             |өндіру-дің барысын және |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |                   |сапасын бақылау         |   |   |   |      |      |
|     |                   |                        |   |1  |   |      |      |
|30   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|31   |1-3 тақырыбы:      |Өнімнің энергетикалық   |   |   |3  |      |8.1.1,|
|     |Өнімнің            |құндылық көрсеткіштерін |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |энерге-тикалық     |есептеу                 |   |   |   |      |      |
|     |құндылық           |                        |   |   |   |      |      |
|     |көрсеткіштерін     |                        |   |   |   |      |      |
|     |есептеу әдісімен   |                        |   |   |   |      |      |
|     |анықтау            |                        |   |   |   |      |      |
|32   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|33   |4-9 тақырыбы:      |Биологиялық құндылық    |   |   |6  |      |8.1.1,|
|     |Биологиялық        |көрсеткіштерін есептеу  |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |құн-дылық          |                        |   |   |   |      |      |
|     |көрсеткіш-терін    |                        |   |   |   |      |      |
|     |есептеу әдісімен   |                        |   |   |   |      |      |
|     |анықтау            |                        |   |   |   |      |      |
|34   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|35   |10-12 тақырыбы: Ас |Ас тұзының қоспасының   |   |   |3  |      |8.1.1,|
|     |тұзының қоспа-сының|мөлшерін анықтау        |   |   |   |      |8.1.2 |
|     |мөлшерін анықтау   |                        |   |   |   |      |      |
|35   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|36   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|37   |13-15 тақырыбы:    |Тұтыну тауарларын       |   |   |3  |      |Ошибка|
|     |Тұтыну тауарла-рын |маркілеу және штрих     |   |   |   |      |!     |
|     |маркілеу және штрих|кодтары                 |   |   |   |      |Ошибка|
|     |кодтары            |                        |   |   |   |      |связи.|
|38   |                   |                        |   |   |   |      |      |
|Б А Р Л Ы Ғ Ы            |                        |15 |15 |15 |22,5  |      |


   5. Студенттің өзіндік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі


    ОСӨЖ тақырыптары 11-ші кесетде көрсетілген.
Кесте  11 -  ОСӨЖ және СӨЖ жоспары

|№   |СОӨЖ                                           |СӨЖ (рефераттар        |
|    |                                               |тақырыбның атауы, 5    |
|    |                                               |беттен артық емес)     |
|    |Аудиториялық (диалог)  |Аудиториялықсыз        |                       |
|    |                       |(консультация)         |                       |
|1   |Тамақ өнімдерінің      |Тамақ өнімдерінің      |Тамақ өнімдерінің      |
|    |консервілері           |консервілері           |консервілері           |
|2   |Тамақ өнімдерін сақтау |Тамақ өнімдерін сақтау |Тамақ өнімдерін сақтау |
|    |мерзімін ұзарту        |мерзімін ұзарту        |мерзімін ұзарту        |
|3   |Етті жартылай          |Етті жартылай          |Етті жартылай          |
|    |фабрикаттардың сақтау  |фабрикаттардың сақтау  |фабрикаттардың сақтау  |
|    |мерзімін ұзартуға      |мерзімін ұзартуға      |мерзімін ұзартуға      |
|    |арналған препараттар   |арналған препараттар   |арналған препараттар   |
|4   |Сүт және сүт өнімдерін |Сүт және сүт өнімдерін |Сүт және сүт өнімдерін |
|    |сақтау                 |сақтау                 |сақтау                 |
|5   |Қазіргі заманғы ет     |Қазіргі заманғы ет     |Қазіргі заманғы ет     |
|    |өнімдерін сақтау       |өнімдерін сақтау       |өнімдерін сақтау       |
|    |әдістері               |әдістері               |әдістері               |
|6   |Кондитерлік өнімдерге  |Кондитерлік өнімдерге  |Кондитерлік өнімдерге  |
|    |арналған жаңғақтар мен |арналған жаңғақтар мен |арналған жаңғақтар мен |
|    |арахистерді сақтау     |арахистерді сақтау     |арахистерді сақтау     |
|7   |Жаңа технологиямен     |Жаңа технологиямен     |Жаңа технологиямен     |
|    |тезмұздатылатын        |тезмұздатылатын        |тезмұздатылатын        |
|    |өнімдердің өндірісі    |өнімдердің өндірісі    |өнімдердің өндірісі    |
|8   |Балықты сақтау         |Балықты сақтау         |Балықты сақтау         |
|9   |Биологиялық нысандарды |Биологиялық нысандарды |Биологиялық нысандарды |
|    |сақтаудың қазіргі      |сақтаудың қазіргі      |сақтаудың қазіргі      |
|    |тәсілдері              |тәсілдері              |тәсілдері              |
|10  |Тамақ өнімдерін        |Тамақ өнімдерін        |Тамақ өнімдерін        |
|    |упаковкалаудың сақтауға|упаковкалаудың сақтауға|упаковкалаудың сақтауға|
|    |әсері                  |әсері                  |әсері                  |

6 Пәннің оқу-әдістемелік картасы
Кесте 3 - Пәннің оқу-әдістемелік картасы
|Тақырыптың аталуы                   |Практикалы|Әдістемелі|Өзіндік       |Бақылау  |
|                                    |қ жұмыстар|к         |оқып-үйренуге |түрі     |
|                                    |          |нұсқаулар,|арналған      |         |
|                                    |          |плакаттар |сұрақтар      |         |
|Дәріс сабақтар  |Зертханалық        |          |          |              |         |
|                |сабақтар           |          |          |              |         |
|1               |2                  |3         |4         |5             |6        |
|Тағам өнімдерін |Зертханалық жұмыс  |1-3       |Оқу       |Оқу -         |Жазбаша  |
|сақтау          |№1, 2              |тақырыбы: |құралы,   |әдістемелік   |және     |
|мерзімдерің     |Жеміс              |Өнімнің   |әдістемелі|материалдарда |ауызша   |
|ұзату тәсілдері |консервілерінің    |энергетика|к         |берілген      |қорғау   |
|                |сапасын анықтау    |лық       |нұсқаулар |              |         |
|                |                   |құндылық  |          |              |         |
|                |                   |көрсеткішт|          |              |         |
|                |                   |ерін      |          |              |         |
|                |                   |есептеу   |          |              |         |
|                |                   |әдісімен  |          |              |         |
|                |                   |анықтау   |          |              |         |
|Тағам өнімдерің |                   |          |          |              |         |
|сақтау мерзімің |                   |          |          |              |         |
|ұзату химиялық  |                   |          |          |              |         |
|тәсілдері       |                   |          |          |              |         |
|Тағам өнімдерің |Зертханалық жұмыс  |          |          |              |         |
|сақтау мерзімің |№3 Құрғақ тағамдар |          |          |              |         |
|ұзату физикалық |сапасын бағалау    |          |          |              |         |
|тәсілдері       |және бақылау       |          |          |              |         |
|                |                   |          |          |              |         |
|1               |2                  |3         |4         |5             |6        |
|Малдан алынған  |Зертханалық жұмыс  |4-9       |Оқу       |Оқу -         |Жазбаша  |
|тағам өнімдерін |№4, 5              |тақырыбы: |құралы,   |әдістемелік   |және     |
|суықпен өңдеу   |Консервіленген     |Биологиялы|әдістемелі|материалдарда |ауызша   |
|                |өнімдерді қаңылтыр |қ құндылық|к         |берілген      |қорғау   |
|                |ыдыста сақтау      |көрсеткішт|нұсқаулар |              |         |
|                |кезіндегі          |ерін      |          |              |         |
|                |процестерді оқу    |есептеу   |          |              |         |
|                |және зерттеу       |әдісімен  |          |              |         |
|                |                   |анықтау   |          |              |         |
|Малдық өнімдерді|                   |          |          |              |         |
|суықпен өңдеу   |                   |          |          |              |         |
|кезіндегі өтетін|                   |          |          |              |         |
|негізгі         |                   |          |          |              |         |
|процестері және |                   |          |          |              |         |
|өзгерістері     |                   |          |          |              |         |
|Сәл мұздату     |Зертханалық жұмыс  |          |          |              |         |
|кезіндегі       |№6 Стерилденген    |          |          |              |         |
|өзгерістер және |сүттің бақылауын   |          |          |              |         |
|сол жағдайда    |оқып үйрену        |          |          |              |         |
|сақтау          |                   |          |          |              |         |
|Жемістерді,     |Зертханалық жұмыс  |          |          |              |         |
|көкөністерді,   |№7, 8              |          |          |              |         |
|жидектерді      |Сүт консервісінің  |          |          |              |         |
|суықпен өңдеу   |бақылауын үйрену   |          |          |              |         |
|                |(қант қосылған     |          |          |              |         |
|                |қоймалжың сүт)     |          |          |              |         |
|Салқындату      |                   |          |          |              |         |
|орталары        |                   |          |          |              |         |
|Жеміс, көкөніс, |Зертханалық жұмыс  |          |          |              |         |
|жидектерді      |№9                 |          |          |              |         |
|мұздату         |Балық консервісі   |          |          |              |         |
|                |өнімдерінің        |          |          |              |         |
|                |бақылаудың сапасы  |          |          |              |         |
|Тағам өнімдерін |Зертханалық жұмыс  |10-12     |Оқу       |Оқу -         |Жазбаша  |
|сақтау әдістері |№10, 11            |тақырыбы: |құралы,   |әдістемелік   |және     |
|                |Консервіленген     |Ас тұзының|әдістемелі|материалдарда |ауызша   |
|                |өнімдерді қаңылтыр |қоспасының|к         |берілген      |қорғау   |
|                |ыдыста сақтау      |мөлшерін  |нұсқаулар |              |         |
|                |кезіндегі          |анықтау   |          |              |         |
|                |процестерді оқу    |          |          |              |         |
|                |және зерттеу       |          |          |              |         |
|Төмен           |                   |          |          |              |         |
|температурада   |                   |          |          |              |         |
|сақтау          |                   |          |          |              |         |
|Жоғары осмостык |Зертханалық жұмыс  |13-15     |Оқу       |Оқу -         |Жазбаша  |
|қысыммен сақтау |№12,13 Тұтас құс   |тақырыбы: |құралы,   |әдістемелік   |және     |
|                |етінің жас ет      |Тұтыну    |әдістемелі|материалдарда |ауызша   |
|                |екендігін және     |тауарларын|к         |берілген      |қорғау   |
|                |майын анықтау      |маркілеу  |нұсқаулар |              |         |
|                |                   |және штрих|          |              |         |
|                |                   |кодтары   |          |              |         |
|Жеміс-жидектерді|                   |          |          |              |         |
|мұздатқышта     |                   |          |          |              |         |
|өндеу           |                   |          |          |              |         |
|Суытылған ет    |Зертханалық жұмыс  |          |          |              |         |
|және ет         |№14,15 Ет          |          |          |              |         |
|өнімдерін сақтау|қалбырларын        |          |          |              |         |
|және суыту.     |өндірудің барысын  |          |          |              |         |
|Ет және ет      |және сапасын       |          |          |              |         |
|өнімдерін       |бақылау            |          |          |              |         |
|мұздату         |                   |          |          |              |         |
|Тағам өнімдерді |                   |          |          |              |         |
|кептіру және    |                   |          |          |              |         |
|кептіру         |                   |          |          |              |         |
|кезіндегі өтетін|                   |          |          |              |         |
|негізгі         |                   |          |          |              |         |
|процесстері және|                   |          |          |              |         |
|өзгерістері     |                   |          |          |              |         |

7 Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз ету картасы

Кесте 4 -  Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз ету картасы
|Оқулықтардың, оқу-әдістемелік  |Оқулықтардың    |Студенттердің |Қамтамасыз   |
|оқулықтардың аталуы            |саны            |саны          |ету пайызы   |
|Технология продуктов           |1               |10            |10           |
|функционального питания.       |                |              |             |
|Тихомирова Н.А. М.: ООО        |                |              |             |
|«Франтэра», 2002. 213 с.       |                |              |             |
|Сборник рецептуры блюд и       |5               |10            |5            |
|кулинарных изделий ближнего    |                |              |             |
|зарубежья. СНБ.: Профессия,    |                |              |             |
|2001. – 424 с.                 |                |              |             |
|Химический состав пищевых      |1               |10            |10           |
|продуктов. Книга 1. Справочник |                |              |             |
|таблицы содержания основных    |                |              |             |
|пищевых веществ и              |                |              |             |
|энергетической ценности пищевых|                |              |             |
|продуктов. М.: Агропромиздат,  |                |              |             |
|1987 – 224 с.                  |                |              |             |
|Химический состав пищевых      |1               |10            |10           |
|продуктов. Книга 2. Справочник |                |              |             |
|таблицы содержания основных    |                |              |             |
|пищевых веществ и              |                |              |             |
|энергетической ценности пищевых|                |              |             |
|продуктов. М.: Агропромиздат,  |                |              |             |
|1987 – 359 с.                  |                |              |             |

8. Әдебиеттер
8.1 Негізгі әдебиеттер:
8.1.1 Алехина Л.Т., Большаков А.С. и др.; Под ред.  Рогова  И.А.  Технология
мяса и мясных продуктов. Учебник. – М.: Агропромиздат, 1988.
8.1.2 Касьянов Г.И. и др. «Технология переработки рыбы и морепродуктов»  М.,
2001 г.
8.1.3 Химический состав  пищевых  продуктов.  Книга  1.  Справочник  таблицы
содержания  основных  пищевых  веществ  и  энергетической  ценности  пищевых
продуктов. М.: Агропромиздат, 1987 – 224 с.
8.1.4 Химический состав  пищевых  продуктов.  Книга  2.  Справочник  таблицы
содержания  основных  пищевых  веществ  и  энергетической  ценности  пищевых
продуктов. М.: Агропромиздат, 1987 – 359 с.

8.2 Қосымша әдебиеттер:
8.2.1 Т.А. Комарова «Тамақтану әліппесі» Алматы «Қайнар». 1994 ж.
8.2.2 А.А. Покровский «Тағам туралы толғау» Алматы «Қайнар». 1990 ж.






Пәндер