Файл қосу

Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеудің технологиялық негіздері



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                            |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                      |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты       |ПОӘК                   |                       |
|                              |                       |                       |
|                              |                       |ПОӘК                   |
|                              |                       |042-18-7.1.94/01-2014  |
|«Өсімдік шаруашылығы өнімдерін|                       |                       |
|өңдеудің технологиялық        |№1  басылым            |                       |
|негіздері»                    |«___»_______2014 ж     |                       |
|пәннің оқытушыға арналған     |                       |                       |
|жұмыс бағдарламасы            |                       |                       |





      «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеудің технологиялық негіздері»

                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




               5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы»


                               мамандығы үшін





                       ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ЖҰМЫС
                                БАҒДАРЛАМАСЫ























                                    Семей


                                    2014


                                  Алғы сөз


    1 ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырған    Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің  «Тамақ  өнімдерінің  және  жеңіл  өнеркәсіп  бұйымдарының  
технологиясы»   кафедрасының    т.ғ.к    доцент    м.а    Нұрымхан    Гүлнұр
Несіптайқызы_________27 тамыз 2014 ж.
     
    2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1    «Тамақ   өнімдерінің   және   жеңіл   өнеркәсіп   бұйымдарының  
технологиясы» кафедрасының мәжілісінде
     
    №1 хаттама «3» қыркүйек 2014 ж.
     
    Кафедра меңгерушісі ____________   Б.К. Асенова
     
    2.2   Инженерлік-технологиялық   факультеттің   оқу-әдістемелік    бюро
мәжілісінде
     
    №1 хаттама «5» қыркүйек 2014 ж.
     
    Төрайымы ______________  С.С.Толеубекова
     
    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды
     
    №1 хаттама «11» қыркүйек 2014 ж
     
    ОӘК төрайымы ____________ Г. К.Искакова
 
 
    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ






























                                   Мазмұны


    |1   |Қолдану аясы                                                     |4     |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                           |4     |
|3   |Жалпы ережелер                                                   |4     |
|4   |Оқу пәнінің (модуль бойынша) мазмұны                             |6     |
|5   |Білім алушылардың өздік жұмыстарына арналған тақырыптар тізімі   |7     |
|6   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы             |8     |
|7   |Әдебиеттер                                                       |9     |





































1 Қолдану аясы

      «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеудің  технологиялық   негіздері»
пәнінің   оқу-әдістемелік   кешені   5В072800   –   «Өңдеу    өндірістерінің
технологиясы» мамандығы бойынша оқытылатын Білім алушытерге арналған.  Білім
алушытерді  курс  мазмұнымен,  оның   өзектілігі   мен   қажеттілігін,   оқу
процесінде  игеретін  курс  саясатымен  таныстырады.  Оқу-әдістемелік  кешен
пәнді оқып-үйретудің  негізі болып табылады.


      2 Нормативтік сілтемелер

    «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеудің   технологиялық   негіздері»
пәнінің   оқу-әдістемелік   кешені   5В072800   –   «Өңдеу    өндірістерінің
технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша жасалынған.
    «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеу  және  сақтау»   пәнінің   оқу-
әдістемелік  кешені  осы  пән  бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру  тәртібін
белгілейді және құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді:
    -  5В072800  -  «Өңдеу  өндірісінің  технологиясы»  мамандығы   бойынша
жалпыға бірдей білім стандарты, ҚР  МЖБС,  Қазақстан  Республикасының  Білім
және  Ғылым  министрлігінің  2012  жылғы  23  тамызда  №   1080   бұйрығымен
бекітілген және іске қосылған;
    - 5В072800 - «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығы бойынша  типтік
оқу жоспары;
    - СТУ 042-ГУ-4-2014   университет  стандарты  «Пәннің  оқу  әдістемелік
кешенін дайындау және өңдеуге жалпы талаптар»;
    -  ДП  042-01.01-2014  Құжаттық   процедура   «Пәннің   оқу-әдістемелік
кешенінің құрамы мен құрлымы»;
    -  Семей  қаласының  Шәкәрім   атындағы   мемлекеттік   университетінің
2013жылдың 12 қыркүйегінде бекітілген  мамандық бойынша элективті  пәндердің
жиынтығы.


    3 Жалпы мәліметтер

 - Оқытушының аты-жөні – Нұрымхан Гүлнұр Несіптайқызы;
 -  Кафедра  –  «Тамақ  өнімдерінің  және  жеңіл  өнеркәсіп   бұйымдарының  
   технологиясы»;
 - Хабарласу ақпараты – тел: 35-46-58, № 9-оқу ғимараты, № 214 кабинет;
 - Сабақ өткізу орыны–№ 206 аудитория;
 -  Пән  аты  –  «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін   өңдеудің   технологиялық
   негіздері»;
 - Кредит саны  – 5;
 - Жұмыс оқу жоспарынан жазба (1-кесте):

                                                                     1-кесте


|Курс|Семестр                              |Несие                       |Дәріс   |
|    |                                     |саны                        |тер     |
|    |                                     |Дәріс |ЗС |СС  |БАӨЖ|БАӨЖО  |        |
|1   |2                                    |3     |4  |5   |    |6      |7       |
|    |1-модуль. Пәнге кіріспе. Астық қасиеттері                                  |
|1   |Кіріспе. Курстың міндеттері          |1     |   |    |    |       |7.1.1,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.1.2,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|2   |Қазақстандағы өсімдіктердің өнімдерін|2     |   |    |    |       |7.1.1,  |
|    |өңдеу және сақтаудағы ғылымның       |      |   |    |    |       |7.1.3   |
|    |қазіргі уақыттағы дамуы мен анализі  |      |   |    |    |       |        |
| 3  |Өсімдік өнімдерін сақтауды қамтамасыз|2     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |етудегі оның қысқаша даму тарихынан  |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|    |шолу                                 |      |   |    |    |       |        |
|4   |Астық массасының сорбциялық және     |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |гигроскопиялық қасиеттері            |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|5   |Астық массасының жылуфизикалық       |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |қасиеттері                           |      |   |    |    |       |7.1.2   |
|6   |Астық массасының физиологиялық       |1     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |қасиеттері                           |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|    |2-модуль. Астықты сақтау және олардың сапасы                               |
|7   |Астық сақтау теориясы мен практикасы |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|8   |Негізгі режимдер мен астық массасының|2     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |сақтау әдістері                      |      |   |    |    |       |7.1.4   |
|9   |Астықты кептіруді туғызу себептері   |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.1.5   |
|10  |Астықтың және өнімдерінің биологиялық|2     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |және энергетикалық құндылығы,        |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|    |химиялық құрамы                      |      |   |    |    |       |        |
|11  |Өсімдік өнімдерін өңдеу мен сақтау   |1     |   |    |    |       |7.1.1,  |
|    |объектілері ретінде қасиеттері       |      |   |    |    |       |7.1.2,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|12  |Өнім сапасы және оған әсер ететін    |1     |   |    |    |       |7.1.1,  |
|    |факторлар                            |      |   |    |    |       |7.1.3   |
|13  |Астық түйірді жинағаннан кейінгі     |1     |   |    |    |       |7.1.1,  |
|    |өңдеу, қабылдау және бір партияға    |      |   |    |    |       |7.1.2,  |
|    |келтіру                              |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|    |3-модуль. Өсімдік өнімдерінің негізгі түрлеріне сипаттама                  |
|14  |Өсімдік өнімдерінің негізгі түрлері  |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|15  |Қоймаларды жіктеу және оған қойылатын|1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |талаптар                             |      |   |    |    |       |7.1.2   |
|16  |Дәнді дақылдардың құрылысы           |1     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|17  |Бидайды ұнға ұнтақтаудың             |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |интенсификация процесі               |      |   |    |    |       |7.1.4   |
|18  |Қант қызылшасын сақтау               |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.1.5   |
|19  |Ұнның арнайы технологиясы            |1     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|20  |Жарма өндіру технологиясы            |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |                                     |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|21  |Нан- тоқаш өнімдерін дайындаудың     |1     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |жылдамдатылған технологиясы          |      |   |    |    |       |7.2.1   |
|22  |Өсімдік майын өндіру. Майды тазалау  |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |әдістері                             |      |   |    |    |       |7.1.4   |
|23  |Бидай дәнін жемге өндеудін арнайы    |1     |   |    |    |       |7.1.3,  |
|    |технологиясы                         |      |   |    |    |       |7.1.5   |
|24  |Қант қамысы және қант қызылшасы Қант |1     |   |    |    |       |7.1.4,  |
|    |өндіру. Қант қызылшасы тамырының     |      |   |    |    |       |7.2.2   |
|    |сапасына көрсеткіштері               |      |   |    |    |       |        |
|25  |Дәрістерге шолу                      |2     |   |    |    |       |        |
|    |Зертханалық сабақ тақырыбы           |      |   |    |    |       |        |
|1   |Астық  түйірді  бақылау              |      |1  |    |    |       |        |
|2   |Астық  түйір  балғындығынның         |      |1  |    |    |       |        |
|    |көрсеткіштері                        |      |   |    |    |       |        |
|3   |Бидайдың біртектілігін анықтау       |      |1  |    |    |       |        |
|4   |1000 дән массасын анықтау әдістері   |      |1  |    |    |       |        |
|5   |Бидайдың шынылығын анықтау әдістері  |      |1  |    |    |       |        |
|6   |Клейковина сапасы бойынша бидай      |      |1  |    |    |       |        |
|    |ұнының сапасына баға беру            |      |   |    |    |       |        |
|7   |Күлділігін анықтау әдістері          |      |1  |    |    |       |        |
|8   |Құлау  санын  анықтау                |      |1  |    |    |       |        |
|9   |Бүлдіргіштермен зақымданғандығын және|      |1  |    |    |       |        |
|    |бүлінгендігін анықтау                |      |   |    |    |       |        |
|10  |Ұндағы дәрумендердің мөлшері бойынша |      |1  |    |    |       |        |
|    |ұн сапасын анықтау                   |      |   |    |    |       |        |
|11  |Ірілігіне қарай ұн сапасын бағалау   |      |1  |    |    |       |        |
|12  |Металломагниттік қоспаларды анықтап  |      |1  |    |    |       |        |
|    |үйрену                               |      |   |    |    |       |        |
|13  |Механикаландырылған құралдарды       |      |2  |    |    |       |        |
|    |пайдаланып                           |      |   |    |    |       |        |
|    |бидайдың дән маңызының саны мен      |      |   |    |    |       |        |
|    |сапасын анықтау әдістері             |      |   |    |    |       |        |
|14  |Әдістеме бойынша ұнның бақылау сапа  |      |1  |    |    |       |        |
|    |көрсеткішінің ақтығын ФПМ-1 құрылғысы|      |   |    |    |       |        |
|    |арқылы анықтау                       |      |   |    |    |       |        |
|15  |Ақтаудың технологиялық сапасын       |      |1  |    |    |       |        |
|    |бағалау                              |      |   |    |    |       |        |
|16  |Кептіру   интенсивтігіне  астық      |      |1  |    |    |       |        |
|    |түйірін  бастапқы  ылғалдығын        |      |   |    |    |       |        |
|    |анықтау                              |      |   |    |    |       |        |
|17  |Бидайдың интенсивті тыныстануы мен   |      |1  |    |    |       |        |
|    |оның тепе-тең ылғалдылығын анықтау   |      |   |    |    |       |        |
|18  | Астық түйір массасының жылу         |      |1  |    |    |       |        |
|    |өткізгіштігін анықтау                |      |   |    |    |       |        |
|19  |Астық түйір массасын белсенді желдету|      |1  |    |    |       |        |
|    |режимі мен мүмкіндігін анықтау       |      |   |    |    |       |        |
|20  |Астық кептіру үрдісінің              |      |1  |    |    |       |        |
|    |интенсивтілігіне ауа температурасының|      |   |    |    |       |        |
|    |әсері                                |      |   |    |    |       |        |
|21  |Ұнның органолептикалық көрсеткіштері |      |1  |    |    |       |        |
|22  |Ұнның физикалық-химиялық көрсеткіштер|      |1  |    |    |       |        |
|23  |Наубайхана ұнындағы бидайды ұсақтау  |      |2  |    |    |       |        |
|    |кезіндегі ұнтақтау режимін бақылау   |      |   |    |    |       |        |
|24  |Сынаманы пісіру әдісі арқылы ұнның   |      |2  |    |    |       |        |
|    |сапалылығын бағалау                  |      |   |    |    |       |        |
|25  |Нанның органолептикалық              |      |1  |    |    |       |        |
|    |көрсеткіштерін анықтау әдістері      |      |   |    |    |       |        |
|26  |Нанның қышқылдығын анықтау әдісі     |      |1  |    |    |       |        |
|27  |Нанның ылғалдылығын анықтау әдісі    |      |1  |    |    |       |        |
|    |Сараптамалық сабақтардың тақырыптары |      |   |    |    |       |        |
|1   |Бидай ұнының көрсеткіші мен сапа     |      |   |1   |    |       |        |
|    |нормалары                            |      |   |    |    |       |        |
|2   |Қара бидай сапасының көрсеткіші мен  |      |   |1   |    |       |        |
|    |стандарттары                         |      |   |    |    |       |        |
|3   |Тары  дәнінің сапалық көрсеткіші және|      |   |1   |    |       |        |
|    |стандарты                            |      |   |    |    |       |        |
|4   |Сұлының сапа көрсеткіштері мен       |      |   |1   |    |       |        |
|    |стандарттары                         |      |   |    |    |       |        |
|5   |Арпа сапасының көрсеткіштері мен     |      |   |1   |    |       |        |
|    |стандарттары                         |      |   |    |    |       |        |
|6   |Астық түйір өнімдерін қабылдау       |      |   |2   |    |       |        |
|    |қабылдау ережелері мен тәртібі.      |      |   |    |    |       |        |
|7   |Кіріс-шығыс құжаттарымен және оған   |      |   |2   |    |       |        |
|    |есеп жүргізу реттілігімен танысу     |      |   |    |    |       |        |
|8   |Тартылған қоспаның құрамын есептеу.  |      |   |2   |    |       |        |
|9   |Сұрыпты ұнда бидайды қайта өңдеу     |      |   |2   |    |       |        |
|    |кезінде дайын өнім шығуын есептеу.   |      |   |    |    |       |        |
|10  |Жарма зауыттарындағы дайын өнімдердің|      |   |2   |    |       |        |
|    |шығымын есептеу.                     |      |   |    |    |       |        |
|    |Барлығы                              |30    |30 |15  |    |       |        |






5 БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ

|№1 БАӨЖ тақырыптары                                                          |
|5.1.1   |Дәнді-дақылдарды өңдеу                                              |
|5.1.2   |Дәнді дақылдарды қабылдау                                           |
|5.1.3   |Ұнның химиялық құрамы                                               |
|5.1.4   |Нан өімдерін өндіру технологиясы                                    |
|5.1.5   |Дәнді дақылдарды және ұнды алғашқы өңдеу туралы жалпы мәлімет       |
|5.1.6   |Астық пен тұқымға стандарттар мен кондиция                          |
|5.1.7   |Астық массасының сорбциялық қасиеттері                              |
|5.1.8   |Астық массасының гигроскопиялық қасиеттері                          |
|5.1.9   |Астық массасының физиологиялық қасиеттері                           |
|5.1.10  |Негізгі режимдер                                                    |
| №2 БАӨЖ тақырыптары                                                         |
|5.2.1   |Тарының  биологиялық ерекшелігі                                     |
|5.2.2   |Қазақстандағы өсімдіктердің өнімдерін өңдеу және сақтаудағы ғылымның|
|        |қазіргі уақыттағы дамуы мен анализі                                 |
|5.2.3   |Ұн сорттарын пішіндеу және бақылау                                  |
|5.2.4   |Уытты алғашқы өңдеу туралы жалпы мәлімет                            |
|5.2.5   |Жарма ассортименттері                                               |
|5.2.6   |Дәнді дақылдарды сақтау                                             |
|5.2.7   |Астықты жинаудан кейінгі өңдеу                                      |
|5.2.8   |Өсімдік өнімдерін өңдеу мен сақтау объектілері ретіндегі қасиеттері |
|5.2.9   |Астықты кептіруді туғызу себептері                                  |
|5.2.10  |Астықты кептіру әдістері                                            |
| №3 БАӨЖ тақырыптары                                                         |
|5.3.1   |Нан өнімдерін сақтау                                                |
|5.3.2   |Нан өнімдерінің шығымы                                              |
|5.3.3   |Сақтау кезінде ұнда өтетін процестер                                |
|5.3.4   |Нан пісіру өндірісіндегі негізгі шикізаттар                         |
|5.3.5   |Нан пісіру қасиеттері                                               |
|5.3.6   |Нан сапсасын жақсарту процесстері                                   |
|5.3.7   |Нан- тоқаш өнімдерін дайындаудың жылдамдатылған технологиясы        |
|5.3.8   |Өсімдік майын өндіру                                                |
|5.3.9   |Майды тазалау әдістері                                              |
|5.3.10  |Қант                                                                |
| №4 БАӨЖ тақырыптары                                                         |
|5.4.1   |Уыттың (солод) технологиясы                                         |
|5.4.2   | Жарма сипаттамасы                                                  |
|5.4.3   |Дәнді дақылдарды кептіру                                            |
|5.4.4   |Ақ бидай ұнының сипаттамасы                                         |
|5.4.5   |Нан пісіру өндірісіндегі негізгі шикізаттар                         |
|5.4.6   |Жарманың түрлері                                                    |
|5.4.7   |Қантты дайындау технологиясы                                        |
|5.4.8   |Бидай дәнін жемге өндеудін арнайы технологиясы                      |
|5.4.9   |Құрама жем технологиясы                                             |
|5.4.10  |Қант қамысы және қант қызылшасынан қант өндіру.                     |
| №5 БАӨЖ тақырыптары                                                         |
|5.5.1   | Нанды пісіруге арналған шикізатты сақтау және оны өндіріске қосуға |
|        |дайындық                                                            |
|5.5.2   |Қара бидайдың ұны                                                   |
|5.5.3   |Ұн өндірудің негіздері                                              |
|5.5.4   |Қантты сақтау                                                       |
|5.5.5   |Қантты дайындау технологиясы                                        |
|5.5.6   |Астық массасының сақталуына әсер ететін факторлар                   |
|5.5.7   |Қант қызылшасы тамырының сапасына көрсеткіштері                     |
|5.5.8   |Астық массасының жылуфизикалық қасиеттері                           |
|5.5.9   |Ұнның арнайы технолгиясы                                            |
|5.5.10  |Өсімдік майларының түрлері                                          |


6 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРДІ  ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ  КАРТАСЫ
                                                                     3-кесте
|Әдебиеттердің , оқу-әдістемелік|Оқулықтардың   |Білім       |Қамтамасыз     |
|оқулықтардың атауы             |саны           |алушылар    |етілу проценті |
|                               |               |саны        |               |
|1                              |2              |3           |4              |
|Б.Қ.Әсенова, С.Қ. Қасымов Астық|5              |4           |100            |
|түйірді сақтау және өңдеу      |               |            |               |
|технологиясы: Оқу              |               |            |               |
|құралы.-Семей: Семей           |               |            |               |
|қаласыныңШәкәрім атындағы      |               |            |               |
|Мемлекеттік университеті, 2013 |               |            |               |
|ж. 110 бет.                    |               |            |               |
|Ә.І.Ізтаев, Т.Ж. Баярстанов,   |5              |4           |100            |
|Т.Е.Омаров Астық өнімдерінің   |               |            |               |
|технологиясы. Оқулық. – Алматы |               |            |               |
|: «СаГа» баспасы, 2006 ж. – 256|               |            |               |
|бет.                           |               |            |               |
|Б.К. Асенова, Г.Т. Туменова,   |5              |4           |100            |
|Г.Н. Нурымхан, Г.Т.Кажибаева   |               |            |               |
|Специальные технологии         |               |            |               |
|перерабатывающих производств:  |               |            |               |
|Учебное пособие для студентов  |               |            |               |
|спецальности 050728 –          |               |            |               |
|«Технология перерабатывающих   |               |            |               |
|производств» -Семей: СГУ       |               |            |               |
|им.Шакарима, 2012 г.- 135 с.   |               |            |               |
|Смольникова Ф.Х., Асенова Б.К.,|5              |4           |100            |
|Нурымхан Г.Н., Касымов С.К.    |               |            |               |
|Обработка и хранение продукции |               |            |               |
|растениеводства: учеб. пособие |               |            |               |
|для специальности 5В072800,    |               |            |               |
|6М072800 "Технология           |               |            |               |
|перерабатывающих производств" /|               |            |               |
|Гос. ун-т им.Шакарима г.Семей.-|               |            |               |
|Семей, 2014.- 207с.            |               |            |               |




      7 ӘДЕБИЕТТЕР


      7.1. Негізгі әдебиеттер
    7.1.1  Б.Қ.Әсенова,  С.Қ.  Қасымов  Астық  түйірді  сақтау  және  өңдеу
технологиясы:  Оқу   құралы.-Семей:   Семей   қаласының   Шәкәрім   атындағы
Мемлекеттік университеті, 2013 ж. 110 бет.
    7.1.2.  Ә.І.Ізтаев,  Т.Ж.  Баярстанов,  Т.Е.Омаров  Астық   өнімдерінің
технологиясы. Оқулық. – Алматы : «СаГа» баспасы, 2006 ж. – 256 бет.
    7.1.3.  Б.К.  Асенова,  Г.Т.  Туменова,  Г.Н.  Нурымхан,  Г.Т.Кажибаева
Специальные технологии перерабатывающих  производств:  Учебное  пособие  для
студентов спецальности 050728 –  «Технология  перерабатывающих  производств»
-Семей: СГУ им.Шакарима, 2012 г.- 135 с.
    7.1.4. Под ред.  Н.М.Личко.  Технология  переработки  растениеводческой
продукции: учебник ссузов / М.: КолосС, 2008.- 583 с.
    7.1.5. Смольникова Ф.Х., Асенова  Б.К.,  Нурымхан  Г.Н.,  Касымов  С.К.
Обработка  и  хранение  продукции   растениеводства:   учеб.   пособие   для
специальности 5В072800, 6М072800 "Технология  перерабатывающих  производств"
/ Гос. ун-т им.Шакарима г.Семей.- Семей, 2014.- 207с.
    7.1.6 Фирсов, И.П. Технология растениеводства:  учебник  для  студентов
вузов / И.П. Фирсов; А.М.Соловьев, М.Ф.Трифонова.- М.: КолосС, 2006.- 472 с




    7.2. Қосымша әдебиеттер
    7.2.1. Агробиологические основы производства,  хранения  и  переработки
продукции растениеводства: учеб.  пособ.  /  под  ред.  Г.И.Баздырева.-  М.:
ИНФРА-М, 2014.- 724 с.
    7.2.2. Интернет сайт:
    7.2.3. Интернет сайт:
    7.2.4. Интернет сайт:
    7.2.5. Стандарты:
    7.2.6. Стандарты:
    7.2.7. Стандарты:
    7.2.8. Стандарты:





Пәндер