Файл қосу
Кәсіпорынды жобалау
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты |ПОӘК |ОӘК.042-16.1.09/03 – 2013 |
|ПOӘК |«__»____ 20__ ж. | |
|«Тамақ өндірісінің |№ ___ басылым | |
|кәсіпорындарын жобалау» | | |
|пәнінің студенттерге | | |
|арналған оқу жұмыс | | |
|бағдарламасы | | |
5В072400 «Технологиялық машиналар мен жабдықтар»
мамандығы үшін
«ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ
КӘСІПОРЫНДАРЫН ЖОБАЛАУ»
ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей
2013
Кіріспе
1. ӘЗІРЛЕНДІ
Құрастырушы Какимов М.М., доцент, Семей қаласының Шәкәрім атындағы
мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен
аппаратттары» кафедрасы ____________ «____» _______2013 ж.
2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1. Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің
«Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде
қаралды
«____» __________ 2013 жыл, № __ хаттама
Кафедра меңгерушісі ___________ М.М. Акимов
2.2. Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесі
мәжілісінде қаралды
«____» __________ 2013 года, № __ хаттама
Төрайым ___________ С.С.Толеубекова
3. БЕКІТІЛДІ
Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және
басылымға рұқсат етілді
«___» «____________» 2013 жыл, №____ хаттама
ОӘК төрағасы _______________ Г.К. Искакова
«____» __________ 2013 года, № __ редакция орнына енгізілген
Мазмұны
|1 |Жалпы | |
| |ережелер............................................................| |
| |.................................... | |
|2 |Пәнді оқып-білу жөніндегі әдістемелік | |
| |ұсынымдар...................................... | |
|3 |Курс форматы және | |
| |саясаты.............................................................| |
| |............... | |
|4 |Баға қоюдың саясаты | |
| |....................................................................| |
| |................... | |
|5 |Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды | |
| |бөлу................. | |
|6 |ОСӨЖ және СӨЖ | |
| |мазмұны.............................................................| |
| |................ | |
|7 |«Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау» пәні бойынша оқу | |
| |үрдісінің күнтізбелік | |
| |кестесі.............................................................| |
| |............... | |
1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
1.1 Оқытушы және пән бойынша жалпы мәліметтер
Оқытушының аты-жөні – Какимов Мұхтарбек Мұханұлы, доцент
«Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары» кафедрасы
Байланыс ақпараты - № 9 оқу ғимараты, № 109 кабинет, тел: 35-05-90
Сабақ өткізетін аудиториялар № 102, 104, 105
Пәннің аталуы – «Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау»
Кредит саны – 3
Жұмыс оқу жоспарынен көшірме (Кесте 1)
Кесте 1 - Жұмыс оқу жоспарының көшірмесі
|Курс |Семестр |Несие |
| | |саны |
| | |Дәр|Пра|Зер|ОСӨЖ |СӨЖ|
| | |іс |кт |тха| | |
| | | | |н | | |
|Кіріспе |«Тамақ өндірісінің |1 | | | | |
| |кәсіпорындарын жобалау» курсын | | | | | |
| |оқыту мәні. Курстын мақсаты мен| | | | | |
| |мәселесі. Құрылыс жұмыстарын | | | | | |
| |дайындауды үйымдастыру. | | | | | |
|Тамақ өндірісінің |Шикізат өндіру аймагында |1 | | | | |
|кәсіпорындарын орналасу|кәсіпорындарды орналастыру. | | | | | |
|мәселесін шешетін |Қоректену аудандарда | | | | | |
|факторлар |кәсіпорындарды орналастыру. | | | | | |
| |Қала аймагында кәсіпорындарды | | | | | |
| |орналастыру. | | | | | |
|Тамақ өнеркәсібінің |Адам ағзамына зияндылығы бар |1 | | | | |
|кәсіпорындар түрлері |өндірістік кәсіпорындар. | | | | | |
| |Кәсіпорындар кооперациясы. | | | | | |
|Кәсіпорындар кешені |Кәсіпорындар кешені. Өндірістік|1 | | | | |
| |кешені мен тұрғын ауданы | | | | | |
| |арасындағы байланыс. | | | | | |
| |Кәсіпорындарды ораналастыру | | | | | |
| |үшін кепілдеме. | | | | | |
|Тамақ өнеркәсібінің |Кәсіпорыннын бас жоспары. |1 | |1 | | |
|кәсіпорындар құрылымы |Кәсіпорыннын функционалды | | | | | |
| |түйіндері, басқару және | | | | | |
| |тұрмыстық қызмет ету | | | | | |
| |бөлімшелері. | | | | | |
|Тамақ өнеркәсібінің |Кәсіпорынды тұрмыстық қызмет |1 | | | | |
|кәсіпорындардың қосалқы|ету, қажетті заттармен | | | | | |
|бөлімшелердің құрылымы |қамтамасыз ету. Шеберханалар. | | | | | |
| |Кәсіпорыннын көлік | | | | | |
| |коммуникациялар және | | | | | |
| |ғимараттар. Қоймалар. | | | | | |
|Ет өнеркәсібіндегі |Техникалық қайта жабдықтау. Мал|1 | |1 | | |
|кәсіпорындардың |сою бөлімшенің қайта құрылуы. | | | | | |
|өндірістік |Ет комбинаттың қайта құрылуы | | | | | |
|ғимараттардың қайта |мен өсуі. | | | | | |
|құрылуы | | | | | | |
|Тамақ өнеркәсібінің |Сүт зауыттың қайта құрылуы. Нан|1 | | | | |
|басқа кәсіпорындардағы |зауыттың қайта құрылуы. | | | | | |
|өндірістік | | | | | | |
|ғимараттардың қайта | | | | | | |
|құрылуы | | | | | | |
|Өндірістік |Өндірістік бөлмелер. Бөлмелерді|1 | |1 |1 | |
|ғимараттардың |желдету, олардың дыбыс | | | | | |
|құрылымдық шешімдері |изоляциясы мен жасанды | | | | | |
| |жарықтандыру. Өртке және | | | | | |
| |найзағайға қарсы құрылыстық | | | | | |
| |қорғау. | | | | | |
|Өндірістік ғимараттарға|Жарылысқа қарсы жүргізілетін |1 | | |1 | |
|қойылатын талаптар |құрылыстық шаралар. Құрылыстық| | | | | |
| |элементтер мен материалдарға | | | | | |
| |қойылатын талаптар. | | | | | |
| |Құрылыстық-технологиялық | | | | | |
| |талаптар. | | | | | |
|Өндірістік |Жоғары ылғалдылығы бар |1 | | |1 | |
|ғимараттардың |бөлмелердің құрылымдық | | | | | |
|құрылымдық шешімдері |шешімдері. | | | | | |
| |Едендердің құрылымдық | | | | | |
| |шешімдері. Қабырғалардың | | | | | |
| |құрылымдық шешімдері. | | | | | |
|Құрылыстың |Техника-экономикалық |1 |1 | |1 | |
|техника-экономикалық |негіздеудің негізгі бөлімдері. | | | | | |
|негіздеуі |Кәсіпорынның жобалық қуатын | | | | | |
| |анықтау және өнімнің | | | | | |
| |ассортиментін негіздеу. | | | | | |
| |Кәсіпорындарды шикізат, негізгі| | | | | |
| |материалдар, жанар май, | | | | | |
| |энергетикалық қормен және сумен| | | | | |
| |қамтамасыз ету. | | | | | |
|Кәсіпорынды жобалау |Жобалауға тапсырма. Техникалық |1 | | |1 | |
|негіздері |ізденіс. | | | | | |
|Кәсіпорынды жобалау |Жобалау әдістемесі. |1 | | |1 | |
|әдістемесі мен |Жобалау техникасы. | | | | | |
|техникасы | | | | | | |
|Жобалау кезендері |Техникалық жоба. Жұмысшы |1 | | |1 | |
| |сызбалары. | | | | | |
| |Техно-жұмысшы жоба. | | | | | |
|Өндірістік көлік |Өндірістік көліктің түрлері |1 | | |1 | |
| |және оны есептеу әдістемесі. | | | | | |
| |Инженерлік тізбектері. | | | | | |
| |Территорияны жақсарту. | | | | | |
|Өндірістік бөлмелердегі|Өндірістік бөлмелердегі ауаны |1 | | |1 | |
|ауаны кондиционирлеуге |кондиционирлеуге арналған | | | | | |
|арналған жүйелерді |жүйелерді жобалау. | | | | | |
|жобалау |Кондиционирлейтін бөлмелердің | | | | | |
| |жылулық және ылғалдылық | | | | | |
| |балансты және ауаны | | | | | |
| |кондиционирлеуге арналған | | | | | |
| |жүйелердің өнімділігін есептеу.| | | | | |
|Ауа тасымалдағыштар мен|Ауа тасымалдағыштар есептеу |1 | |1 |1 | |
|желдеткіштерді есептеу |және тандау. | | | | | |
|және тандау |Желдеткіштерді есептеу және | | | | | |
| |тандау. | | | | | |
|Ауаны кондиционирлеуге |Ауаны кондиционирлеуге арналған|1 | |1 |1 | |
|арналған жабдықты |жабдықтар. Айналмалы ауа | | | | | |
|жобалау |клапаны жоқ болған жағдайда | | | | | |
| |жылыту секцияларын есептеу. | | | | | |
|Ауаны кондиционирлеуге |Ауалық клапандармен жұмыс |1 | |1 |1 | |
|арналған жылыту |атқаратын жылыту секцияларды | | | | | |
|секциялар мен қосалқы |есептеу әдістемесі. Ауаны | | | | | |
|жүйелерді жобалау |кондиционирлеуге арналған | | | | | |
| |қосалқы жүйелерді жобалау | | | | | |
|Курстық жобалау туралы |Техникалық әдебиетті |1 | | |1 | |
|негізгі мәліметтер |пайдалануға әдістемелік | | | | | |
| |нұсқаулар. | | | | | |
| |Түсіндірме хат пен сызбаларды | | | | | |
| |орындау. | | | | | |
|Шикізатты есептеу және |Өндіріс тәсілдері мен |1 | |1 |1 | |
|тамақ өнімдерінің |технологиялық сұлбалар. Тамақ | | | | | |
|ассортиментін негіздеу |өнімдерін өндеу бағыттарының | | | | | |
| |сұлбасы. | | | | | |
|Технологиялық |Технологиялық процесстерді |1 | | |1 | |
|процесстерді |ұйымдастыру графигін салу. | | | | | |
|ұйымдастыру графигі |Өндірістік процесстін | | | | | |
| |сипаттамасы. | | | | | |
|Сүтті технологиялық |Сүтті қабылдау, сақтау, |1 | |1 |1 | |
|өңдеуге арналған жабдық|механикалық өңдеуге арналған | | | | | |
|пен зауыт ішіндегі |жабдықтарды есептеу және | | | | | |
|көлікті есептеу және |таңдау. Сүтті жылулық өңдеуге | | | | | |
|таңдау |арналған жабдықтарды есептеу | | | | | |
| |және таңдау. Зауыт ішіндегі | | | | | |
| |көлікті есептеу және таңдау. | | | | | |
|Тұтас сүт өнімдері, |Сүт және сүт өнімдерін |1 | |1 |1 | |
|сырлар, майлар және сүт|толтыруға және буып тиеуге | | | | | |
|консервілерін өндіруге |арналған жабдықтарды таңдау | | | | | |
|арналған технологиялық |және есептеу. Сырлар мен | | | | | |
|жабдықтарды таңдау және|майларды өндіруге арналған | | | | | |
|есептеу |жабдықтарды таңдау және | | | | | |
| |есептеу. Сүт консервілерін | | | | | |
| |өндіруге арналған технологиялық| | | | | |
| |жабдықтарды таңдау және | | | | | |
| |есептеу. | | | | | |
|Өндірістік цехтердің |Негізгі өндірістің ауданың |1 | |1 |1 | |
|аудандардың есептеу |есептеу. Жазықтық моделдеу | | | | | |
| |әдісімен жабдықтарға арналған | | | | | |
| |аудандарың есептеу. | | | | | |
|Қосалқы цехтардың |Қойма бөлмелердің аудандарын |1 | |1 |1 | |
|аудандарын есептеу |есептеу. Қосалқы бөлмелердің | | | | | |
| |аудандарын есептеу. | | | | | |
|Өндірістік ғимараттын |Бөлмелердің компоновкасына |1 | |1 |1 | |
|бөлмелерінің |қойылатын жалпы талаптар. | | | | | |
|компоновкасы |Жоғары жылу шығындары бар | | | | | |
| |цехтар, жоғары ылғал режимі бар| | | | | |
| |цехтар, өртке қауіпті және | | | | | |
| |қосалқы цехтардың | | | | | |
| |компоновкасының өзгешілігі. | | | | | |
|Технологиялық |Технологиялық жабдықтардың |1 | |1 |1 | |
|жабдықтардың |компоновкасына негізгі | | | | | |
|компоновкасы |талаптар. Өндірістік цехтардағы| | | | | |
| |технологиялық жабдықтардың | | | | | |
| |жоспарлауы. | | | | | |
|Өндірістегі негізгі |Қабылдау және аппараттық |1 | |1 |1,5 | |
|технологиялық |цехтарында жабдықтардың | | | | | |
|жабдықтардың орналасуы |орналасуы. | | | | | |
| |Сүзбе және сүзбе өнімдерін | | | | | |
| |өндіруге арналған жабдықтардың | | | | | |
| |орналасуы. | | | | | |
| |Сүт консервілерді жасау | | | | | |
| |жабдықтардың орналасуы. | | | | | |
| |Май мен сырларды өндіруге | | | | | |
| |арналған жабдықтардың | | | | | |
| |орналасуы. | | | | | |
6 ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ
Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспары
|№ |ОСӨЖ |СӨЖ |
|р/с| | |
| |Аудиториялық |Аудиториядан тыс | |
|1 |2 |3 |4 |
|1 | |Алғашқы апта. |2 тақырыпқа дайындық. |
| | |Тапсырмалар түрімен | |
| | |танысу. | |
|2 | | |3 тақырыпқа дайындық. |
|3 | |Ауызша есепке жеке |4 тақырыпқа дайындық. |
| | |кеңес | |
| | |арқылы дайындалу | |
|4 |Ауызша есеп. | |5 тақырыпқа дайындық. |
|5 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |6 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына |
| | |жеке кеңес арқылы |дайындалу. |
| | |дайындалу. | |
|6 |“ Тамақ өндірісі | |7 тақырыпқа дайындық. |
| |кәсіпорындарының құрылымы| | |
| |мен сипаттамасын оқу” | | |
| |зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп. | | |
|7 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |8 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында | |
| | |жеке кеңес арқылы | |
| | |дайындалу. | |
|8 |“ Өндірістік | |9 тақырыпқа дайындық. |
| |ғимараттардың | | |
| |құрылымы мен сипаттамасын| | |
| |оқу” зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп. | | |
|9 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |10 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына |
| | |жеке кеңес арқылы |дайындалу. |
| | |дайындалу. | |
|10 |“ Өндірістік көліктің |Ауызша есепке |11 тақырыпқа дайындық. |
| |құрылымы мен сипаттамасын|дайындалу барысында | |
| |оқу” зертханалық жұмысы |жеке кеңес арқылы | |
| |бойынша есеп. |дайындалу. | |
|11 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |12 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына |
| |Ауызша есеп. |жеке кеңес арқылы |дайындалу. |
| | |дайындалу. | |
|12 |“ Ауа тасымалдағыштар мен|Тестке дайындалу |13 тақырыпқа дайындық. |
| |желдеткіштердің құрылымы |барысында кеңес. | |
| |мен сипаттамасын оқу” | | |
| |зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп | | |
|13 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |14 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындалу барысында |орындау барысында | |
| |кеңес. Тестілеу. |жеке кеңес. | |
|14 |“ Ауаны кондиционирлеуге |Бірінші аралық |15 тақырыпқа дайындық. |
| |арналған жабдықтың |бақылауға дайындық | |
| |сипаттамасы мен құрылымын|үшін кеңес. | |
| |оқу” зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп. | | |
|15 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |16 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. “|орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| |Шикізатты есептеу және |кеңестер. |дайындық. |
| |тамақ өнімдерінің | | |
| |ассортиментін негіздеу ” | | |
| |есептік-графикалық | | |
| |тапсырмасын орындау | | |
| |барысында материалдар | | |
| |беру. | | |
|16 |“ Қосалқы цехтардың |Есептік-графикалық |17 тақырыпқа дайындық. |
| |сипаттамасы мен құрылымын|тапсырманы орындау | |
| |оқу” зертханалық жұмысы |бойынша жалпылама | |
| |бойынша есеп. Бірінші |кеңес. | |
| |аралық бақылау. | | |
|17 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |18 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|18 |“ Технологиялық | |19 тақырыпқа дайындық. |
| |жабдықтардың | | |
| |компоновкасының | | |
| |сипаттамасы мен құрылымын| | |
| |оқу” зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп. | | |
|19 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |20 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|20 |“ Технологиялық |Осы тарауы бойынша |21 тақырыпқа дайындық. |
| |процесстерді ұйымдастыру |есептік-графикалық | |
| |графигін оқу” зертханалық|тапсырма орындау | |
| |жұмысы бойынша есеп. |бойынша жалпы кеңес.| |
|21 | |Зертханалық жұмысты |22 тақырыпқа дайындық. |
| | |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|22 |“Зауыт ішіндегі көліктің |Тестілеуге дайындық | |
| |сипаттамасы мен құрылымын|бойынша кеңес. | |
| |оқу” зертханалық жұмысы | | |
| |бойынша есеп. | | |
|23 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |24 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысқа |
| |Тестілеу. |кеңестер. |дайындық. |
|24 |“ Сүтті технологиялық |Осы тарауы бойынша |25 тақырыпқа дайындық. |
| |өңдеуге арналған цех” |есептік-графикалық | |
| |зертханалық жұмысы |тапсырма орындау | |
| |бойынша есеп. |бойынша жалпы кеңес.| |
|25 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |26 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|26 |“ Тұтас сүт өнімдері, |Осы тарауы бойынша |27 тақырыпқа дайындық. |
| |сырлар, майлар және сүт |есептік-графикалық | |
| |консервілерін өндіруге |тапсырма орындау | |
| |арналған цех” зертханалық|бойынша жалпы кеңес.| |
| |жұмысы бойынша есеп. | | |
|27 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |28 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|28 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |29 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| | |кеңестер. |дайындық. |
|29 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |30 тақырыпқа дайындық. |
| |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына |
| |Тестілеу. |кеңестер. |дайындық. |
|30 |Есептік-графикалық |Тестік емтихан |Зертханалық жұмысына |
| |тапсырмасын өткізу. |сұрақтары бойынша |дайындық. Емтиханға |
| |Екінші аралық бақылау. |кеңес. |дайындық. |
7 «ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ КӘСІПОРЫНДАРЫН ЖОБАЛАУ» ПӘНІ БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ
КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ
Кесте 4 - «Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау» пәні бойынша оқу
үрдісінің күнтізбелік кестесі
|№ р/с |Апта |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz