Файл қосу
Кәсіпорынды жобалау
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ | |БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейлі СМЖ құжаты |ПОӘК |ОӘК.042-16.1.09/03 – 2013 | |ПOӘК |«__»____ 20__ ж. | | |«Тамақ өндірісінің |№ ___ басылым | | |кәсіпорындарын жобалау» | | | |пәнінің студенттерге | | | |арналған оқу жұмыс | | | |бағдарламасы | | | 5В072400 «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандығы үшін «ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ КӘСІПОРЫНДАРЫН ЖОБАЛАУ» ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Кіріспе 1. ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушы Какимов М.М., доцент, Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы ____________ «____» _______2013 ж. 2. ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды «____» __________ 2013 жыл, № __ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М.М. Акимов 2.2. Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесі мәжілісінде қаралды «____» __________ 2013 года, № __ хаттама Төрайым ___________ С.С.Толеубекова 3. БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді «___» «____________» 2013 жыл, №____ хаттама ОӘК төрағасы _______________ Г.К. Искакова «____» __________ 2013 года, № __ редакция орнына енгізілген Мазмұны |1 |Жалпы | | | |ережелер............................................................| | | |.................................... | | |2 |Пәнді оқып-білу жөніндегі әдістемелік | | | |ұсынымдар...................................... | | |3 |Курс форматы және | | | |саясаты.............................................................| | | |............... | | |4 |Баға қоюдың саясаты | | | |....................................................................| | | |................... | | |5 |Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды | | | |бөлу................. | | |6 |ОСӨЖ және СӨЖ | | | |мазмұны.............................................................| | | |................ | | |7 |«Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау» пәні бойынша оқу | | | |үрдісінің күнтізбелік | | | |кестесі.............................................................| | | |............... | | 1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушы және пән бойынша жалпы мәліметтер Оқытушының аты-жөні – Какимов Мұхтарбек Мұханұлы, доцент «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары» кафедрасы Байланыс ақпараты - № 9 оқу ғимараты, № 109 кабинет, тел: 35-05-90 Сабақ өткізетін аудиториялар № 102, 104, 105 Пәннің аталуы – «Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау» Кредит саны – 3 Жұмыс оқу жоспарынен көшірме (Кесте 1) Кесте 1 - Жұмыс оқу жоспарының көшірмесі |Курс |Семестр |Несие | | | |саны | | | |Дәр|Пра|Зер|ОСӨЖ |СӨЖ| | | |іс |кт |тха| | | | | | | |н | | | |Кіріспе |«Тамақ өндірісінің |1 | | | | | | |кәсіпорындарын жобалау» курсын | | | | | | | |оқыту мәні. Курстын мақсаты мен| | | | | | | |мәселесі. Құрылыс жұмыстарын | | | | | | | |дайындауды үйымдастыру. | | | | | | |Тамақ өндірісінің |Шикізат өндіру аймагында |1 | | | | | |кәсіпорындарын орналасу|кәсіпорындарды орналастыру. | | | | | | |мәселесін шешетін |Қоректену аудандарда | | | | | | |факторлар |кәсіпорындарды орналастыру. | | | | | | | |Қала аймагында кәсіпорындарды | | | | | | | |орналастыру. | | | | | | |Тамақ өнеркәсібінің |Адам ағзамына зияндылығы бар |1 | | | | | |кәсіпорындар түрлері |өндірістік кәсіпорындар. | | | | | | | |Кәсіпорындар кооперациясы. | | | | | | |Кәсіпорындар кешені |Кәсіпорындар кешені. Өндірістік|1 | | | | | | |кешені мен тұрғын ауданы | | | | | | | |арасындағы байланыс. | | | | | | | |Кәсіпорындарды ораналастыру | | | | | | | |үшін кепілдеме. | | | | | | |Тамақ өнеркәсібінің |Кәсіпорыннын бас жоспары. |1 | |1 | | | |кәсіпорындар құрылымы |Кәсіпорыннын функционалды | | | | | | | |түйіндері, басқару және | | | | | | | |тұрмыстық қызмет ету | | | | | | | |бөлімшелері. | | | | | | |Тамақ өнеркәсібінің |Кәсіпорынды тұрмыстық қызмет |1 | | | | | |кәсіпорындардың қосалқы|ету, қажетті заттармен | | | | | | |бөлімшелердің құрылымы |қамтамасыз ету. Шеберханалар. | | | | | | | |Кәсіпорыннын көлік | | | | | | | |коммуникациялар және | | | | | | | |ғимараттар. Қоймалар. | | | | | | |Ет өнеркәсібіндегі |Техникалық қайта жабдықтау. Мал|1 | |1 | | | |кәсіпорындардың |сою бөлімшенің қайта құрылуы. | | | | | | |өндірістік |Ет комбинаттың қайта құрылуы | | | | | | |ғимараттардың қайта |мен өсуі. | | | | | | |құрылуы | | | | | | | |Тамақ өнеркәсібінің |Сүт зауыттың қайта құрылуы. Нан|1 | | | | | |басқа кәсіпорындардағы |зауыттың қайта құрылуы. | | | | | | |өндірістік | | | | | | | |ғимараттардың қайта | | | | | | | |құрылуы | | | | | | | |Өндірістік |Өндірістік бөлмелер. Бөлмелерді|1 | |1 |1 | | |ғимараттардың |желдету, олардың дыбыс | | | | | | |құрылымдық шешімдері |изоляциясы мен жасанды | | | | | | | |жарықтандыру. Өртке және | | | | | | | |найзағайға қарсы құрылыстық | | | | | | | |қорғау. | | | | | | |Өндірістік ғимараттарға|Жарылысқа қарсы жүргізілетін |1 | | |1 | | |қойылатын талаптар |құрылыстық шаралар. Құрылыстық| | | | | | | |элементтер мен материалдарға | | | | | | | |қойылатын талаптар. | | | | | | | |Құрылыстық-технологиялық | | | | | | | |талаптар. | | | | | | |Өндірістік |Жоғары ылғалдылығы бар |1 | | |1 | | |ғимараттардың |бөлмелердің құрылымдық | | | | | | |құрылымдық шешімдері |шешімдері. | | | | | | | |Едендердің құрылымдық | | | | | | | |шешімдері. Қабырғалардың | | | | | | | |құрылымдық шешімдері. | | | | | | |Құрылыстың |Техника-экономикалық |1 |1 | |1 | | |техника-экономикалық |негіздеудің негізгі бөлімдері. | | | | | | |негіздеуі |Кәсіпорынның жобалық қуатын | | | | | | | |анықтау және өнімнің | | | | | | | |ассортиментін негіздеу. | | | | | | | |Кәсіпорындарды шикізат, негізгі| | | | | | | |материалдар, жанар май, | | | | | | | |энергетикалық қормен және сумен| | | | | | | |қамтамасыз ету. | | | | | | |Кәсіпорынды жобалау |Жобалауға тапсырма. Техникалық |1 | | |1 | | |негіздері |ізденіс. | | | | | | |Кәсіпорынды жобалау |Жобалау әдістемесі. |1 | | |1 | | |әдістемесі мен |Жобалау техникасы. | | | | | | |техникасы | | | | | | | |Жобалау кезендері |Техникалық жоба. Жұмысшы |1 | | |1 | | | |сызбалары. | | | | | | | |Техно-жұмысшы жоба. | | | | | | |Өндірістік көлік |Өндірістік көліктің түрлері |1 | | |1 | | | |және оны есептеу әдістемесі. | | | | | | | |Инженерлік тізбектері. | | | | | | | |Территорияны жақсарту. | | | | | | |Өндірістік бөлмелердегі|Өндірістік бөлмелердегі ауаны |1 | | |1 | | |ауаны кондиционирлеуге |кондиционирлеуге арналған | | | | | | |арналған жүйелерді |жүйелерді жобалау. | | | | | | |жобалау |Кондиционирлейтін бөлмелердің | | | | | | | |жылулық және ылғалдылық | | | | | | | |балансты және ауаны | | | | | | | |кондиционирлеуге арналған | | | | | | | |жүйелердің өнімділігін есептеу.| | | | | | |Ауа тасымалдағыштар мен|Ауа тасымалдағыштар есептеу |1 | |1 |1 | | |желдеткіштерді есептеу |және тандау. | | | | | | |және тандау |Желдеткіштерді есептеу және | | | | | | | |тандау. | | | | | | |Ауаны кондиционирлеуге |Ауаны кондиционирлеуге арналған|1 | |1 |1 | | |арналған жабдықты |жабдықтар. Айналмалы ауа | | | | | | |жобалау |клапаны жоқ болған жағдайда | | | | | | | |жылыту секцияларын есептеу. | | | | | | |Ауаны кондиционирлеуге |Ауалық клапандармен жұмыс |1 | |1 |1 | | |арналған жылыту |атқаратын жылыту секцияларды | | | | | | |секциялар мен қосалқы |есептеу әдістемесі. Ауаны | | | | | | |жүйелерді жобалау |кондиционирлеуге арналған | | | | | | | |қосалқы жүйелерді жобалау | | | | | | |Курстық жобалау туралы |Техникалық әдебиетті |1 | | |1 | | |негізгі мәліметтер |пайдалануға әдістемелік | | | | | | | |нұсқаулар. | | | | | | | |Түсіндірме хат пен сызбаларды | | | | | | | |орындау. | | | | | | |Шикізатты есептеу және |Өндіріс тәсілдері мен |1 | |1 |1 | | |тамақ өнімдерінің |технологиялық сұлбалар. Тамақ | | | | | | |ассортиментін негіздеу |өнімдерін өндеу бағыттарының | | | | | | | |сұлбасы. | | | | | | |Технологиялық |Технологиялық процесстерді |1 | | |1 | | |процесстерді |ұйымдастыру графигін салу. | | | | | | |ұйымдастыру графигі |Өндірістік процесстін | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | |Сүтті технологиялық |Сүтті қабылдау, сақтау, |1 | |1 |1 | | |өңдеуге арналған жабдық|механикалық өңдеуге арналған | | | | | | |пен зауыт ішіндегі |жабдықтарды есептеу және | | | | | | |көлікті есептеу және |таңдау. Сүтті жылулық өңдеуге | | | | | | |таңдау |арналған жабдықтарды есептеу | | | | | | | |және таңдау. Зауыт ішіндегі | | | | | | | |көлікті есептеу және таңдау. | | | | | | |Тұтас сүт өнімдері, |Сүт және сүт өнімдерін |1 | |1 |1 | | |сырлар, майлар және сүт|толтыруға және буып тиеуге | | | | | | |консервілерін өндіруге |арналған жабдықтарды таңдау | | | | | | |арналған технологиялық |және есептеу. Сырлар мен | | | | | | |жабдықтарды таңдау және|майларды өндіруге арналған | | | | | | |есептеу |жабдықтарды таңдау және | | | | | | | |есептеу. Сүт консервілерін | | | | | | | |өндіруге арналған технологиялық| | | | | | | |жабдықтарды таңдау және | | | | | | | |есептеу. | | | | | | |Өндірістік цехтердің |Негізгі өндірістің ауданың |1 | |1 |1 | | |аудандардың есептеу |есептеу. Жазықтық моделдеу | | | | | | | |әдісімен жабдықтарға арналған | | | | | | | |аудандарың есептеу. | | | | | | |Қосалқы цехтардың |Қойма бөлмелердің аудандарын |1 | |1 |1 | | |аудандарын есептеу |есептеу. Қосалқы бөлмелердің | | | | | | | |аудандарын есептеу. | | | | | | |Өндірістік ғимараттын |Бөлмелердің компоновкасына |1 | |1 |1 | | |бөлмелерінің |қойылатын жалпы талаптар. | | | | | | |компоновкасы |Жоғары жылу шығындары бар | | | | | | | |цехтар, жоғары ылғал режимі бар| | | | | | | |цехтар, өртке қауіпті және | | | | | | | |қосалқы цехтардың | | | | | | | |компоновкасының өзгешілігі. | | | | | | |Технологиялық |Технологиялық жабдықтардың |1 | |1 |1 | | |жабдықтардың |компоновкасына негізгі | | | | | | |компоновкасы |талаптар. Өндірістік цехтардағы| | | | | | | |технологиялық жабдықтардың | | | | | | | |жоспарлауы. | | | | | | |Өндірістегі негізгі |Қабылдау және аппараттық |1 | |1 |1,5 | | |технологиялық |цехтарында жабдықтардың | | | | | | |жабдықтардың орналасуы |орналасуы. | | | | | | | |Сүзбе және сүзбе өнімдерін | | | | | | | |өндіруге арналған жабдықтардың | | | | | | | |орналасуы. | | | | | | | |Сүт консервілерді жасау | | | | | | | |жабдықтардың орналасуы. | | | | | | | |Май мен сырларды өндіруге | | | | | | | |арналған жабдықтардың | | | | | | | |орналасуы. | | | | | | 6 ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспары |№ |ОСӨЖ |СӨЖ | |р/с| | | | |Аудиториялық |Аудиториядан тыс | | |1 |2 |3 |4 | |1 | |Алғашқы апта. |2 тақырыпқа дайындық. | | | |Тапсырмалар түрімен | | | | |танысу. | | |2 | | |3 тақырыпқа дайындық. | |3 | |Ауызша есепке жеке |4 тақырыпқа дайындық. | | | |кеңес | | | | |арқылы дайындалу | | |4 |Ауызша есеп. | |5 тақырыпқа дайындық. | |5 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |6 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына | | | |жеке кеңес арқылы |дайындалу. | | | |дайындалу. | | |6 |“ Тамақ өндірісі | |7 тақырыпқа дайындық. | | |кәсіпорындарының құрылымы| | | | |мен сипаттамасын оқу” | | | | |зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп. | | | |7 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |8 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында | | | | |жеке кеңес арқылы | | | | |дайындалу. | | |8 |“ Өндірістік | |9 тақырыпқа дайындық. | | |ғимараттардың | | | | |құрылымы мен сипаттамасын| | | | |оқу” зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп. | | | |9 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |10 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына | | | |жеке кеңес арқылы |дайындалу. | | | |дайындалу. | | |10 |“ Өндірістік көліктің |Ауызша есепке |11 тақырыпқа дайындық. | | |құрылымы мен сипаттамасын|дайындалу барысында | | | |оқу” зертханалық жұмысы |жеке кеңес арқылы | | | |бойынша есеп. |дайындалу. | | |11 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |12 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық үшін кеңес. |орындау барысында |зертханалық жұмысына | | |Ауызша есеп. |жеке кеңес арқылы |дайындалу. | | | |дайындалу. | | |12 |“ Ауа тасымалдағыштар мен|Тестке дайындалу |13 тақырыпқа дайындық. | | |желдеткіштердің құрылымы |барысында кеңес. | | | |мен сипаттамасын оқу” | | | | |зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп | | | |13 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |14 тақырыпқа дайындық. | | |дайындалу барысында |орындау барысында | | | |кеңес. Тестілеу. |жеке кеңес. | | |14 |“ Ауаны кондиционирлеуге |Бірінші аралық |15 тақырыпқа дайындық. | | |арналған жабдықтың |бақылауға дайындық | | | |сипаттамасы мен құрылымын|үшін кеңес. | | | |оқу” зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп. | | | |15 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |16 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. “|орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | |Шикізатты есептеу және |кеңестер. |дайындық. | | |тамақ өнімдерінің | | | | |ассортиментін негіздеу ” | | | | |есептік-графикалық | | | | |тапсырмасын орындау | | | | |барысында материалдар | | | | |беру. | | | |16 |“ Қосалқы цехтардың |Есептік-графикалық |17 тақырыпқа дайындық. | | |сипаттамасы мен құрылымын|тапсырманы орындау | | | |оқу” зертханалық жұмысы |бойынша жалпылама | | | |бойынша есеп. Бірінші |кеңес. | | | |аралық бақылау. | | | |17 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |18 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |18 |“ Технологиялық | |19 тақырыпқа дайындық. | | |жабдықтардың | | | | |компоновкасының | | | | |сипаттамасы мен құрылымын| | | | |оқу” зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп. | | | |19 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |20 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |20 |“ Технологиялық |Осы тарауы бойынша |21 тақырыпқа дайындық. | | |процесстерді ұйымдастыру |есептік-графикалық | | | |графигін оқу” зертханалық|тапсырма орындау | | | |жұмысы бойынша есеп. |бойынша жалпы кеңес.| | |21 | |Зертханалық жұмысты |22 тақырыпқа дайындық. | | | |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |22 |“Зауыт ішіндегі көліктің |Тестілеуге дайындық | | | |сипаттамасы мен құрылымын|бойынша кеңес. | | | |оқу” зертханалық жұмысы | | | | |бойынша есеп. | | | |23 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |24 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысқа | | |Тестілеу. |кеңестер. |дайындық. | |24 |“ Сүтті технологиялық |Осы тарауы бойынша |25 тақырыпқа дайындық. | | |өңдеуге арналған цех” |есептік-графикалық | | | |зертханалық жұмысы |тапсырма орындау | | | |бойынша есеп. |бойынша жалпы кеңес.| | |25 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |26 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |26 |“ Тұтас сүт өнімдері, |Осы тарауы бойынша |27 тақырыпқа дайындық. | | |сырлар, майлар және сүт |есептік-графикалық | | | |консервілерін өндіруге |тапсырма орындау | | | |арналған цех” зертханалық|бойынша жалпы кеңес.| | | |жұмысы бойынша есеп. | | | |27 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |28 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |28 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |29 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | | |кеңестер. |дайындық. | |29 |Зертханалық жұмысқа |Зертханалық жұмысты |30 тақырыпқа дайындық. | | |дайындық бойынша кеңес. |орындау бойынша жеке|зертханалық жұмысына | | |Тестілеу. |кеңестер. |дайындық. | |30 |Есептік-графикалық |Тестік емтихан |Зертханалық жұмысына | | |тапсырмасын өткізу. |сұрақтары бойынша |дайындық. Емтиханға | | |Екінші аралық бақылау. |кеңес. |дайындық. | 7 «ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ КӘСІПОРЫНДАРЫН ЖОБАЛАУ» ПӘНІ БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ Кесте 4 - «Тамақ өндірісінің кәсіпорындарын жобалау» пәні бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі |№ р/с |Апта |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz