Файл қосу

Былғары және үлбір технологиясы ғылымы



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ                                                      |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                                |
|СЕМЕЙ қаласының  ШӘКӘРІМ атындағы                                           |
|МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                                                    |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжат       |ПОӘК                  |                       |
|                             |                      |                       |
|                             |                      |ПОӘК                   |
|                             |                      |042-18-7.1.62/02-2014  |
|ПОӘК                         |                      |                       |
|Студентке арналған «Былғары  |№1 басылым            |                       |
|мен үлбір технологиясы       |«11» қыркүйек 2014ж.  |                       |
|мамандығына кіріспе» пәннің  |                      |                       |
|бағдарламасы                 |                      |                       |







   5В072600– «Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы»
                            мамандығына арналған

            «Былғары мен үлбір технологиясы мамандығына кіріспе»

                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ






                             СТУДЕНТКЕ АРНАЛҒАН
                             ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ
















                                    Семей
                                    2014
                                  Алғы сөз


    1 ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырған    Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің  «Тамақ   өнімдері   және   жеңіл   өнеркәсіп   бұйымдарының
технологиясы»  кафедрасының  оқытушысы   Бауыржанова   Айгуль   Заманбековна
___________


    27 тамыз 2014 ж.


    2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1  «Тамақ өнімдері және жеңіл  өнеркәсіп  бұйымдарының  технологиясы»
кафедрасының мәжілісінде


    №1 хаттама 3 қыркүйек 2014 ж.


    Кафедра меңгерушісі ____________   Б.К. Асенова


    2.2   Инженерлік-технологиялық   факультеттің   оқу-әдістемелік    бюро
мәжілісінде


    №1 хаттама 5 қыркүйек 2014ж.


    Төрайымы ______________  С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды


    №1 хаттама 11 қыркүйек 2014ж.


    ОӘК төрайымы ____________ Г. К.Искакова


    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ














    |    |Мазмұны                                                           |    |
|    |1     Жалпы талаптар                                              |4   |
|    |2     Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу   |5   |
|    |3     Пәнді оқыту бойынша әдістемелік ұсыныстар                   |9   |
|    |4     Курс форматы                                                |9   |
|    |5     Курс саясаты                                                |10  |
|    |6     Баға қою саясаты                                            |10  |
|    |7     Әдебиеттер                                                  |12  |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |




























































    1 ЖАЛПЫ ТАЛАПТАР


    1.1 Оқытушы және пән жайлы жалпы мәліметтер
    Бауыржанова Айгуль Заманбековна, магистр, аға оқытушы
    «Тамақ өнімдерінің  және  жеңіл  өнеркәсіп  бұйымдарының  технологиясы»
    кафедрасы
    Байланысу ақпараты - тел.:35-48-56, оқу ғимараты №9, №216 кабинет
    Сабақты өткізу орны  - №215 аудитория
    Пән  бойынша несие саны  - 3


    1.2 Пән мазмұнының қысқаша сипаттамасы:
    Мамандықпен жалпы танысу. «Былғары  және  үлбір  технологиясы»  ғылымы.
    Былғары мен үлбір түсінігі. Былғары және үлбірдің түрі мен  ерекшелігі.
    Былғары шикізаты. Былғары өндірісінің  технологиялық  үрдістері  туралы
    түсініктер.


    1.3 Пәнді оқытудың мақсаты:
    Былғары және үлбір технологиясы мамандығына теориялық негізді  үйренуді
    енгізу, негізгі технологиялық операциялармен  танысу,  теориялық  білім
    меңгеру.


    1.4 Пәнді оқытудың негізгі міндеттері:
    Былғарының түрлері, олардың жіктелуі және былғары шикізаттары жөнінде
    негізгі мәліметтер меңгеру. Былғарыны өңдеудің технологиялық үрдістері,
    дайын былғары сапасы, илегіш экстрактілер өндірісі және былғары
    өндірісіндегі өолданылатын қосымша өнімдер туралы жалпы ұғымдарды
    білу.


    1.5 Оқытудың нәтижесі:
    Пәнді оқытудың нәтижесінде студент міндетті:
  – шикізаттың және дайын өнімнің негізгі әдісін  анықтау,  арнайы  анықтау
    әдебиетінде қолданылатын терминологияны, өңделетін өнімге  қолданылатын
    стандарттарды, өндіру технологиясын, белгілеуін білу керек;
  – материал  алу  үшін  нормативті  және  анықтау  әдебитетерін  қолдануды
    біледі, шикізатты бояу өндірістерінің технологиялық процесін  жетілдіру
    үшін қажет  есептерді  өндіреді,  әдеби  шолу  және  патенттік  ізденіс
    жүргізеді;
  – негізгі және көмекші шикізаттарды  есептеу  жөнінде  әдеби  шолу  жасау
    жөнінде жұмыстық дағдысы бар;
  –   былғары  және  үлбір  бұйымдары  өндірісінің   негізгі   технологиясы
    маңайында білімдерін көрсетеді.


    1.6 Курс пререквизиттері:
      1.6.1 Химия


    1.7 Курс постреквизиттері:
    1.7.1 Былғары және үлбір өндірісінің химиясы және технологиясы
    1.7.2 Илегіш және майлағыш заттардың жалпы химиялық технологиясы
    1.7.3 Химиялық материалдардың былғарылық-технологиялық қасиеттері

      2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САБАҚ ТҮРЛЕРІ БОЙЫНША САҒАТТАРДЫ БӨЛУ
                                                                   1 - кесте
|№  |Тақырыптар атауы              |Сағаттар                    |Әдебиеттер  |
|   |                              |Д    |П |З |ОБАӨЖ   |БАӨЖ   |            |
|1  |2                             |3    |4 |5 |6       |7      |8           |
|1  |1 дәріс. Кіріспе.Былғары мен  |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |үлбір өндірісінің міндеті.    |     |  |  |        |       |7.1.2       |
|2  |2 дәріс. Былғары және үлбірдің|1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |негізгі түрлерінің қысқаша    |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|   |сипаттамасы және жіктелуі     |     |  |  |        |       |            |
|3  |3 дәріс. Аяқ-киімге арналған  |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |былғары                       |     |  |  |        |       |            |
|4  |4 дәріс. Ер-тұрмандық         |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |былғарылар                    |     |  |  |        |       |7.1.2       |
|5  |5 дәріс. Техникалық былғары   |1    |  |  |        |       |7.1.4       |
|6  |6 дәріс. Киімдік-галантереялық|1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |былғарылар                    |     |  |  |        |       |7.1.2       |
|7  |7 дәріс. Былғары өндірісінің  |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |сызбанұсқасы                  |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|8  |8 дәріс. Терінің топографиясы |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|9  |9 дәріс. Терінің құрылысы     |1    |  |  |        |       |7.1.2       |
|10 |10 дәріс. Терінің химиялық    |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |құрамы                        |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|11 |11 дәріс. Малдың терісіне әсер|1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |ететін факторлар              |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|12 |12 дәріс. Теріні консервілеу  |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |және сақтау                   |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|13 |13 дәріс. Ылғалды тұздау      |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|14 |14 дәріс. Құрғақ тұздау       |1    |  |  |        |       |7.1.2       |
|15 |15 дәріс. Былғары шикізатының |1    |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |ақаулары                      |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|16 |16 дәріс. Былғары шикізатының |     |  |  |        |       |7.1.1       |
|   |тағайындалуы. Өндірістік      |     |  |1 |        |       |7.2.1       |
|   |партия                        |     |  |  |        |       |            |
|17 |17 дәріс. Теріні жібіту       |     |  |1 |        |       |7.2.1       |
|18 |18 дәріс. Теріні жүннен арылту|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|19 |19 дәріс. Теріні күлдеу       |     |  |1 |        |       |7.2.3       |
|20 |20 дәріс. Күлден арылту және  |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |жарғақты жұмсарту             |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|21 |21 дәріс. Жарғақты илеу       |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |үрдісі. Мақсаты және маңызы   |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|22 |22 дәріс. Илеу түрлері бойынша|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |былғарыны топтастыру          |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|23 |23 дәріс. Пикелдеу            |     |  |1 |        |       |7.2.1       |
|24 |24 дәріс. Хромдап илеу        |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|25 |25 дәріс. Хромдап илеудің бір |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |ванналы әдісі                 |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|26 |26 дәріс. Хромдап илеудің екі |     |  |1 |        |       |7.2.1       |
|   |ванналы әдісі                 |     |  |  |        |       |7.2.2       |
|27 |27 дәріс. Хромдап илеу        |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |үрдісіне кейбір факторлардың  |     |  |  |        |       |7.1.3       |
|   |әсер етуі                     |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|28 |28 дәріс. Хромның илегіш      |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |ерітіндісін дайындау          |     |  |  |        |       |7.2.1       |
|29 |29 дәріс. Бейтараптау         |     |  |1 |        |       |7.2.1       |
|30 |30 дәріс. Иді қанықтыру       |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|31 |1 практикалық сабақ.          |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |Қазақстандағы былғары мен тері|     |  |  |        |       |7.1.3       |
|   |өндірісінің шикізат базасы    |     |  |  |        |       |7.2.2       |
|32 |2 практикалық сабақ. Терінің  |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |құрылымы                      |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|33 |3 практикалық сабақ.          |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |Шикізаттың қасиеттері және оны|     |  |  |        |       |7.1.4       |
|   |алдын-ала өңдеу               |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|34 |4 практикалық сабақ. Былғары  |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |және тері шикізатының сапасын |     |  |  |        |       |            |
|   |бағалау және сұрыптау         |     |  |  |        |       |            |
|35 |5 практикалық сабақ. Былғары  |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |шикізатының негізгі түрлерінің|     |  |  |        |       |7.1.3       |
|   |қысқаша сипаттамасы           |     |  |  |        |       |            |
|36 |6 практикалық сабақ. Тері және|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |тон өндірісіндегі кейбір      |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|   |шикізат түрлерінің қысқаша    |     |  |  |        |       |            |
|   |сипаттамасы                   |     |  |  |        |       |            |
|37 |7 практикалық сабақ.          |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |Былғарының сипаттамасы және   |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|   |жіктелуі                      |     |  |  |        |       |            |
|38 |8 практикалық сабақ. Тері     |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |сипаттамасы және жіктелуі     |     |  |  |        |       |7.1.2       |
|39 |9 практикалық сабақ. Қазақтың |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |теріден жасалған ұлттық       |     |  |  |        |       |            |
|   |киімдері мен үй-тұрмысына     |     |  |  |        |       |            |
|   |арналған кейбір мүліктері     |     |  |  |        |       |            |
|40 |10 практикалық сабақ. Былғары |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |мен тері өндірісі үрдістерінің|     |  |  |        |       |            |
|   |сипаттамасы                   |     |  |  |        |       |            |
|41 |11 практикалық сабақ. Былғары,|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |түкті жабын және тондық тері  |     |  |  |        |       |7.1.2       |
|   |өндірісінде сұйықпен өңдеуге  |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|   |әсер ететін негізгі факторлар |     |  |  |        |       |            |
|42 |12 практикалық сабақ. Жартылай|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |өнім мен шикізатты жеке       |     |  |  |        |       |            |
|   |механикалық операциядан       |     |  |  |        |       |            |
|   |өткізуге әсер ететін негізгі  |     |  |  |        |       |            |
|   |факторлар                     |     |  |  |        |       |            |
|43 |13 практикалық сабақ.         |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |Технологиялық тізбектердегі   |     |  |  |        |       |7.1.3       |
|   |жеке операциялардың           |     |  |  |        |       |            |
|   |бір-бірімен байланысы         |     |  |  |        |       |            |
|44 |14 практикалық сабақ. Жібіту  |     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |және жүннен арылту            |     |  |  |        |       |7.1.4       |
|45 |15 практикалық сабақ. Пикелдеу|     |  |1 |        |       |7.1.1       |
|   |және илеу                     |     |  |  |        |       |            |
|46 |Аяқ-киімге арналған былғары   |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|   |                              |     |  |  |        |       |7.2.2       |
|47 |Ер-тұрмандық былғарылар       |     |  |  |1       |       |7.2.3       |
|48 |Техникалық былғары            |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|49 |Киімдік-галантереялық         |     |  |  |1       |       |7.2.2       |
|   |былғарылар                    |     |  |  |        |       |            |
|50 |Былғары өндірісінің           |     |  |  |1       |       |7.2.2       |
|   |сызбанұсқасы                  |     |  |  |        |       |            |
|51 |Терінің топографиясы, құрылысы|     |  |  |1       |       |7.1.8       |
|   |және химиялық құрамы          |     |  |  |        |       |            |
|52 | Малдың терісіне әсер ететін  |     |  |  |1       |       |7.1.3       |
|   |факторлар                     |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|53 |Теріні консервілеу және сақтау|     |  |  |1       |       |7.2.3.      |
|54 |Былғары шикізатының ақаулары  |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|   |                              |     |  |  |        |       |7.1.8       |
|55 |Былғары шикізатының           |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|   |тағайындалуы. Өндірістік      |     |  |  |        |       |7.2.2       |
|   |партия                        |     |  |  |        |       |            |
|56 |Жібіту үрдісінің мақсаты және |     |  |  |1       |       |7.2.2       |
|   |жібітуге әсер ететін факторлар|     |  |  |        |       |            |
|57 |Жібіту үрдісінің орындалуы    |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|58 |Жүннен арылтудың мақсаты және |     |  |  |1       |       |7.2.2       |
|   |тәсілдері                     |     |  |  |        |       |            |
|59 |Теріні күлдеу                 |     |  |  |1       |       |7.1.1       |
|60 |Жарғақты күлден арылту және   |     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|   |жұмсарту                      |     |  |  |        |       |            |
|61 |Илеу үрдісінің мақсаты мен    |     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|   |маңызы                        |     |  |  |        |       |            |
|62 |Илеу түрлері бойынша былғарыны|     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|   |топтастыру                    |     |  |  |        |       |            |
|63 |Хромдап илеудің бір ванналы   |     |  |  |        |1      |7.1.8       |
|   |әдісі                         |     |  |  |        |       |            |
|64 |Хромдап илеудің екі ванналы   |     |  |  |        |1      |7.1.3       |
|   |әдісі                         |     |  |  |        |       |7.2.3       |
|65 |Хромдап илеу үрдісіне кейбір  |     |  |  |        |1      |7.2.3.      |
|   |факторлардың әсер етуі        |     |  |  |        |       |            |
|66 |Өсімдік илегіш материалдар    |     |  |  |        |1      |7.1.1       |
|   |                              |     |  |  |        |       |7.1.8       |
|67 |Илегіш шырын мен экстракт     |     |  |  |        |1      |7.1.1       |
|   |дайындау                      |     |  |  |        |       |7.2.2       |
|68 |Өсімдіктермен илеу үрдістері  |     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|69 |Өсімдіктермен илеу үрдісіне   |     |  |  |        |1      |7.1.5       |
|   |әсер ететін факторлар         |     |  |  |        |       |            |
|70 |Өсімдіктермен илеу әдістері   |     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|71 |Аралас илеудің маңызы         |     |  |  |        |1      |7.2.2       |
|72 |Аралас илеу үшін қолданылатын |     |  |  |        |1      |7.1.8       |
|   |материалдар                   |     |  |  |        |       |            |
|73 |Маймен илеу                   |     |  |  |        |1      |7.1.3       |
|74 |Лайкамен илеу                 |     |  |  |        |1      |7.2.3.      |




    3 ПӘНДІ ОҚЫТУ БОЙЫНША ӘДІСТЕМЕЛІК ҰСЫНЫСТАР


      Білім алушы пәнді оқуға арналған әдістемелік нұсқаулармен танысып,
пәнді толық меңгерулері керек. Пәннің оқу-әдістемелік кешенін құрастыру
кезінде  пәннің кейбір бөлімдерін білім алушылар өздігімен меңгеру керек.
      Әдістемелік нұсқаулар құрамына кіретіндер:
      - пәнді оқуда қажетті жоспарлау, уақытты ұйымдастыру (орындау уақыты);
      - оқу-әдістемелік кешенін қолдану нұсқасы;
      - әдебиеттер мен оқулықтарды қолдана білу;
      - емтиханға даярлану үшін берілетін кеңестер.


      4 КУРС ФОРМАТЫ

      «Текстильді   материалдарды   өңдеу    үрдістерінің    физика-химиялық
негіздері»  пәнін оқу бір-бірімен тығыз  байланысты  төрт  сабақтан  тұрады:
дәрістер, зертханалық сабақтар, білім алушылардың  оқытушымен  аудиториядағы
өздік жұмысы (ОБАӨЖ) мен  білім  алушылардың  өздік  жұмысы  (БАӨЖ).  Пәннің
маңызды және  қиын  меңгеретін  бөлімдерінің  маңызды  формасы  дәріс  болып
табылады; содан кейін нақты тәжірибелер және олардың нәтижелерінен  алынатын
нақты шешімдер зертханалық практикум болып табылады. Әдебиетпен қамту,  оқу-
әдістемелік және қиындығы жағынан ең қол жетімді материал  БАӨЖ  және  ОБАӨЖ
түрінде орындалады. Зертханалық практикум ерекше  мағынаға  ие  (барлық  оқу
уақытының ~ 50 %).  Зертханалық  жұмыстарды  орындау  көзбен   бақылап  және
теориялық материалды бекітуге, оқу және ғылыми-зерттеу тәжірибесін  дамытуға
және жүзеге асыруға, логикалық ойлауға  және  негізделген  шешімдер  жасауға
мүмкіндік береді. БАӨЖ және ОБАӨЖ күнделікті және міндетті  болып  табылады,
оқытушының   тыңғылықты   бақылауында   және   нақты   тапсырмалар   бойынша
орындалады.


      5 КУРС САЯСАТЫ

      Сабаққа қатысу:  Дәріс  және  тәжірибелік  сабақтарға  міндетті  түрде
қатысу. Егер студент белгілі бір себептермен сабаққа қатыса  алмаса,  барлық
өткен материалдар бойынша жауап беру тиіс.
      Тәртіп:  Сабақ  үстінде  үнемі  тәртіп  бұзған  студент   аудиториядан
шығарылып жіберіледі  және  барлық  курс  бойынша  «қанағаттанғысыз»  бағасы
қойылады.
      Бақылау жұмыстары:  Межелік  бақылау  қорытындысы  студенттің  сабаққа
қатысуын, өздік жұмысты уақытында орындауын,  сабақта  ауызша  және  жазбаша
түрде жауап беруін ескере отырып қойылады.
      Көшіріп алу: Кез-келген көшіріп алу  үшін  қатаң  жазалап  аудиторядан
шығарумен қоса, жалпы курс үшін «F» бағасын қоюмен қамтылады.
      Ұялы телефон:  Сабақ кезінде ұялыұ телефондар өшірілуі керек.
      Емтихан: Қорытынды емтихан  оған  босатылған  барлық  студенттер  үшін
билеттік жүйе негізінде жүргізіледі.  Билеттің  әрбір  нұсқасы  үш  сұрақтан
тұрады.  Емтиханның  қорытынды  бағасы  қорытынды  аттестациямен  емтиханның
орташа проценті арқылы есептеледі

      6 БАҒА ҚОЮ САЯСАТЫ

      Апта  бойынша және бақылау түрі  бойынша  баллдардың  бөлінуі  кестеде
көрсетілген.

            «Былғары мен үлбір технологиясы мамандығына кіріспе»
                       пәні бойынша баллдардың бөлінуі
                                                                    2- кесте
|Апта|Бақылау түрі                                      |Барлық  |Ескерту    |
|    |                                                  |балл    |           |
|1   |2                                                 |3       |4          |
|1   |1-7 апта аралығындағы барлық аудиториялық сабақ   |30      |           |
|    |түрлеріне қатысу                                  |        |           |
|    |Аудиториялық сабақтарға келу және дайындалу - бұл |        |           |
|    |баллдар электрондық журналған енгізілмейді,       |        |           |
|    |оқытушы тек оқушының сабақта болған болмағанын    |        |           |
|    |белгілейді.                                       |        |           |
|2   |Дәрістік сабақтар                                 |        |           |
|3   |Пр  Практикалық сабақтар                          |50      |           |
|    |Практикалық (семинарлық) және зертханалық         |        |           |
|    |сабақтарда білімді тексеру - ауызша, жазбаша,     |        |           |
|    |аралас сұрау, тест-бақылау, дискуссия және т.б.   |        |           |
|4   |Зертханалық сабақтар                              |50      |           |
|    |Зертханалық сабақтарда білімді тексеру - ауызша,  |        |           |
|    |жазбаша, аралас сұрау, тест-бақылау, дискуссия    |        |           |
|    |және т.б.                                         |        |           |
|5   |БАӨЖ                                              |75      |           |
|    |Білім алушының өздік жұмысы (БАӨЖ) – үй           |        |           |
|    |тапсырмасын орындау (курстық жұмыс (жоба),        |        |           |
|    |есептеу-сызу жұмыстары, реферат және т.б.)        |        |           |
|6   |ОБАӨЖ                                             |35      |           |
|    |Оқытушымен бірге білім алушының өздік жұмысы      |        |           |
|    |(ОБАӨЖ) – тренингтер, дөңгелек үстелдер, эссе     |        |           |
|    |жазу, бақылау жұмыстары және т.б.                 |        |           |
|7   |1 аралық бақылау                                  |60      |           |
|1-7 аптадағы оқу нәтижесі бойынша балл жиыны           |300     |           |
|    |8-15 апта аралығындағы барлық аудиториялық сабақ  |30      |           |
|    |түрлеріне қатысу                                  |        |           |
|    |Аудиториялық сабақтарға келу және дайындалу - бұл |        |           |
|    |баллдар электрондық журналған енгізілмейді,       |        |           |
|    |оқытушы тек оқушының сабақта болған болмағанын    |        |           |
|    |белгілейді.                                       |        |           |
|10  |Дәрістік сабақтар                                 |        |           |
|11  |        Практикалық сабақтар                      |50      |           |
|    |Практикалық (семинарлық) және зертханалық         |        |           |
|    |сабақтарда білімді тексеру - ауызша, жазбаша,     |        |           |
|    |аралас сұрау, тест-бақылау, дискуссия және т.б.   |        |           |
|12  |Зертханалық сабақтар                              |50      |           |
|    |Зертханалық сабақтарда білімді тексеру - ауызша,  |        |           |
|    |жазбаша, аралас сұрау, тест-бақылау, дискуссия    |        |           |
|    |және т.б.                                         |        |           |
|13  |БАӨЖ                                              |75      |           |
|    |Білім алушының өздік жұмысы (БАӨЖ) – үй           |        |           |
|    |тапсырмасын орындау (курстық жұмыс (жоба),        |        |           |
|    |есептеу-сызу жұмыстары, реферат және т.б.)        |        |           |
|14  |ОБАӨЖ                                             |35      |           |
|    |Оқытушымен бірге білім алушының өздік жұмысы      |        |           |
|    |(ОБАӨЖ) – тренингтер, дөңгелек үстелдер, эссе     |        |           |
|    |жазу, бақылау жұмыстары және т.б.                 |        |           |
|15  |2 аралық бақылау                                  |60      |           |
|8-15 аптадағы оқу нәтижесі бойынша балл жиыны          |300     |           |
|Емтиханнан алған балл жиыны                            |400     |           |
|Академиялық аралықта алған балл жиыны                  |1000    |           |


      7 ӘДЕБИЕТТЕР

      7.1 Негізгі әдебиеттер
      7.1.1. Әсенова Б.Қ.  Былғары  және  мех  технологиясы:  оқу  құралы  /
      А.Н.Нұрымхан, А.Н.Нұрғазезова.- Семей, 2008.
      7.1.2. Мәдиев Ө.Қ. Былғары және тері технологиясы: оқулық / Айтөленова
      Қ.Т. - Алматы, 2010.
      7.1.3. Линь В.В. Обработка кожи и меха. - Москва: Аделант, 2006.
      7.1.4. Страхов И.П. Химия технология кожи и меха: учебник для вузов. -
      М., Легпромбытиздат, 2003.
      7.1.5 Павлов С.А.  Химия  и  физика  высокомолекулярных  соединений  в
      производстве искусственной кожи, кожи и  меха.  Изд.2-е,  пер  и  доп.
      Учебник для студентов вузов легкой  промышленности  /  Шестакова  И.С,
      Касьянова А.А.  - М., "Легкая индустрия", 2009.
      7.2 Қосымша әдебиеттер
      7.2.1 Ғайдар Л.П. Технология кожи: учебник для студентов вузов  легкой
      промышленности. - М., "Легкая иидустрия", 2010.
      7.2.2 Н.В.Булгаков. Меховое  производство.  -  Екатеринбург:  Каменный
      пояс, 2007.
      7.2.3 Данилкович А.Г., Чурсин В.И. Практикум  по  химии  и  технологии
      кожи и меха.Учебное пособие для вузов - М.: ЦНИИКП, 2002.






























Пәндер