Файл қосу
ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖАБДЫҚТАРДЫ ЕСЕПТЕУ ЖӘНЕ ҚҰРАСТЫРУ
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ | |ҒЫЛЫМ ЖӘНЕ БІЛІМ МИНИСТІРЛІГІ | |ШӘКӘРІМ атындағы | |СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейлі СМЖ құжаты |ПОӘК |ПОӘК 042-16.1.01/02-2013 | |ПOӘК |№ 2 баспа | | |«Технологиялық |«__»________2013 ж. | | |жаб-дықтарды есептеу | | | |және құрастыру» пәнінің| | | |студенттерге арналған | | | |оқу жұмыс бағдарламасы | | | 5В072400 «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандығына арналған ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖАБДЫҚТАРДЫ ЕСЕПТЕУ ЖӘНЕ ҚҰРАСТЫРУ ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз 1. ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушылар: Акимов М.М. ____________ Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының доценті, т.ғ.к. Мустафаева А.К. ____________ Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының доцент м.а., т.ғ.к. «____» _______2013 ж. 2. ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М. Акимов. 2.2. Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесі мәжілісінде қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Төрайым ___________ С. Толеубекова. 3. БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама ОӘК төрағасы _______________ Г. Искакова 4. АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН (немесе «___» __________ 20__ ж № __ басылым орнына енгізілді ) Мазмұны |1 |Жалпы | | | |ережелер............................................................| | | |.................................... | | |2 |Пәнді оқып-білу жөніндегі әдістемелік | | | |ұсынымдар...................................... | | |3 |Курс форматы және | | | |саясаты.............................................................| | | |............... | | |4 |Баға қоюдың саясаты | | | |....................................................................| | | |................... | | |5 |Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды | | | |бөлу................. | | |6 |ОСӨЖ және СӨЖ | | | |мазмұны.............................................................| | | |................ | | |7 |«Технологиялық жаб-дықтарды есептеу және құрастыру» пәні бойынша оқу| | | |үрдісінің күнтізбелік | | | |кестесі.............................................................| | | |.... | | 1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушы және пән бойынша жалпы мәліметтер Оқытушының аты-жөні – Мустафаева Аяулым Какеновнағ, доцент м.а. «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары» кафедрасы Байланыс ақпараты - № 9 оқу ғимараты, № 109 кабинет, тел: 35-05-90 Сабақ өткізетін аудиториялар № 102 Пәнің аталуы – «Технологиялық жабдықтарды есептеу және құрастыру» Кредит саны – 3 1.2 Жұмыс оқу жоспарынан көшірме (кесте 1) Кесте 1 – Жұмыс оқу жоспарынан көшірме |Курс |Семестр | | |ДС |ЗС |ПС |ОСӨЖ |СӨЖ | |1. Кіріспе |1 |- |- |3 |3 | |2. Жабдықтың жіктелуі. |1 |- |- |3 |3 | |3. Машина өнімділігінің негізгі тоериясы. |1 |- |1 |3 |3 | |4. Тамақ өнеркәсібінің жабдықтарын жүйелеу. |1 |- |- |3 |3 | |Жабдықты құрастыру кезіндегі берілгендерді | | | | | | |есептеу. | | | | | | |5. Технологиялық процестің ерекшеліктерін |1 |- |1 |3 |3 | |ескере отырып, | | | | | | |жабдықты жобалау. Жабдықтың конструкцияларына| | | | | | |қойылатын талаптар. | | | | | | |6. Құрастыру кезеңдері және әдістемесі. |1 |- |- |3 |3 | |7. Ойластырылатын машинаның құрылмасы. |1 |- |- |3 |3 | |Негізгі жүйелік талдау. | | | | | | |8. Жобаланған автоматтандырылған жүйені |1 |- |- |3 |3 | |машинаға қолдану. | | | | | | |9. Өндірісте және эксплуатациялауда машина |1 |- |1 |3 |3 | |құрылмасына қойылатын талаптар. Құрастырудың | | | | | | |негізгі тиімді принциптері | | | | | | |10. Құрастыру құжаттарының ортақ жүйесі. |1 |- |1 |3 |3 | |11. Бұйымдардың түрлері және олардың |1 |- |1 |3 |3 | |құрылымы. | | | | | | |12. Құрастыру құжаттарының жинағы және |1 |- |1 |3 |3 | |түрлері. | | | | | | |13. Құрастыру құжаттарын жасаудың негізгі |1 |- |- |3 |3 | |стадиялары. | | | | | | |14. Жабдықты құрастыруда қолданылатын негізгі|1 |- |1 |3 |3 | |ережелер. | | | | | | |15. Тамақ өндірісінің машиналары мен |1 |- |- |3 |3 | |аппараттарын құрастыруда қойылатын негізгі | | | | | | |талаптар. | | | | | | |16. Металлсиымдылық және тораптар мен |1 | |1 |3 |3 | |бөлшектерді құрылмаларын жасауды жеңілдету. | | | | | | |17. Материалдарды қысқарту әдістері. |1 | |- |3 |3 | |18. Құрылманың қатаңдығы және орнықтылығы. |1 | |1 |3 |3 | |19. Қатаңдықты анықтаудың факторлары |1 | |1 |3 |3 | |20. Машина құрылмаларының тозуға, жылуға, |1 | | |3 |3 | |дірілге төзімділігі. | | | | | | |21. Машина сенімділігінің негізгі теориясы. |1 | |1 |3 |3 | |Сенімділік теориясының негізгі түсініктері | | | | | | |мен терминдері. | | | | | | |22. Қысым әсерінде істейтін аппараттарды |1 | |1 |3 |3 | |есептеу және құрастыру. | | | | | | |23. Жылу аппараттарын есептеу және құрастыру.|1 | | |3 |3 | |24. Сұйық тамақ өнімдерін бөлуге арналған |1 | |1 |3 |3 | |жабдықтарды есептеу. | | | | | | |25. Өзідігінен орнығатын механизмдерді |1 | | |3 |3 | |құрастыру. | | | | | | |26. Ротациондық машиналарды есептеу және |1 | |1 |3 |3 | |құрастыру. | | | | | | |27. Піспекті машиналарды есептеу және |1 | |1 |3 |3 | |құрастыру. | | | | | | |28. Сусымалы тамақ өнімдерін бөлуге арналған |1 | | |3 |3 | |жабдықтарды есептеу. | | | | | | |29. Жұмысшы құралдары баяу айналатын |1 | | |3 |3 | |аппартарды есептеу және құрастыру. | | | | | | |30. Орындаушы механизмді машиналарды есептеу|1 | |1 |3 |3 | |және құрастыру. | | | | | | |Барлығы: |30 |- |15 |45 |45 | 6 ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспары |ОСӨЖ |СӨЖ | |Аудиториялық |Аудиториядан тыс | | |1 |2 |3 | |1 Ауызша сұрау. |Тапсырмалар түрлерімен танысу. |1 тақырып бойынша | | | |дайындалу. | |2 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|2 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |3 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|3 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |4 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|4 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |5 Ауызша сұрау. |Тестке дайындалу кезінде жеке |5 тақырып бойынша | | |консультация беру. |дайындалу. | |6 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|6 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. Тестке | | | |дайындалу. | |7 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|7 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |8 Тестілеу. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|8 тақырып бойынша | |Бірінші аралық |жеке консультация беру. |дайындалу. | |бақылау. | | | |9 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|9 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |10 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|10 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |11 Ауызша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|11 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |12 Ауысша сұрау. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|12 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |13 Ауызша сұрау. |Тестке дайындалу кезінде жеке |13 тақырып бойынша | | |консультация беру. |дайындалу. Тестке | | | |дайындалу. | |14 Тестілеу. |Ауызша сұрауға дайындалу кезінде|14 тақырып бойынша | | |жеке консультация беру. |дайындалу. | |15 Екінші аралық |Тестілік емтихан сұрақтары |15 тақырып бойынша | |бақылау. |бойынша жеке консультация беру. |дайындалу. | | | |Емтиханға дайындық. | 7 «ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ МАШИНАЛАРДЫ ЕСЕПТЕУ МЕН ҚҰРАСТЫРУ» ПӘНІ БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ Кесте 4 - «Технологиялық машиналарды есептеу мен құрастыру» пәні бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі |№ |Апталар | 8 ӘДЕБИЕТ 8.1. Негізгі әдебиет 8.1.1. М.М.Акимов, и др., Практикум по лабораторным и практическим работам. По курсу «Расчет и конструирование пищевых машин». - Семипалатинск, СТИММП, 1993. 48 с. 8.1.2. Расчет и конструирование торгово-технологичекого оборудования. Учебное пособие для вузов, обучающихся по специальности «Машины и аппараты пищевых производств» Л. И. Гордон, Т. А. Корнюшко, И. И. Лангенбах и др.; Под общ. ред. В. Н. Шувалова и С. В. Харламова – Машиностроение, Ленингр. отд., 1985. – 335 с., ил 8.1.3. Соколов А.Я. Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств. М.: Машиностроение, 1969 стр., 637 8.1.4. Пирогова О.О., Акимов М.М. Курсовое проектирование учебное пособие по курсу «Расчет и конструирование технологического оборудования пищевых производств» для студентов специальности 140740- Машины и аппараты пищевых производств. Семипалатинск-2002 8.2. Қосымша әдебиет 8.2.1. Павлов К.Ф., Романков П.Г., Носков А.А. Примеры и задачи по курсу процессов и аппаратов химической технологии Л.: Химия, 1987 8.2.2. Стабников В.Н. Проектирование процессов и аппаратов пищевых производств. Киев: Высшая школа, 1982
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz