Файл қосу
Тамақ өнімдерін суыту
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ атындағы
СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|3 денгейлі СМЖ құжаты | ПОӘК |ПОӘК 042-.01.20.19/ |
| | |02-2010 |
| ПОӘК |№1Басылым | |
|Студенттерге арналған |«30» қыркүйек 2010 ж. | |
|пәннің оқу жұмыс | | |
|бағдарламасы | | |
|«Жасанды суықты өндіру | | |
|мен тұтыну | | |
|технологияларының | | |
|негіздері» | | |
ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
«ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ»
«050723» – «Техникалық физика» мамандығы үшін
СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС
БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей
2010
Кіріспе
1 ӘЗІРЛЕГЕН
ҚҰРАСТЫРУШЫ ________ «31»тамыз 2010 ж.
Койбагаров С.Х., доцент міндетін атқарушы «Техникалық физика және
жылуэнергетика» кафедрасы
2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Техникалық
физика және жылу энергетика» кафедрасының отырысында.
«31» тамыз 2010 жылы, № 1 хаттама.
Кафедра меңгерушісі ___________ Мукушева М.К.
2.2 Инженерлік - технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің
отырысында
«20» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама.
Төрайымы ______________ Толеубекова С.
2.3 Инженерлік - технологиялық факультеттің ғылыми кеңесінің
отырысында.
«22» қыркүйек 2010 жылы, №2 хаттама.
Төрағасы ______________ Касенов А.Л.
3 БЕКІТІЛГЕН
Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында қабылданған және
баспадан шығаруға рұқсат берілді.
«30» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама.
ОӘК төрайымы, бірінші проректор _____________ Молдажанова А.А.
Алғаш РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН.
Мазмұны
1 Жалпы
ережелер....................................................................
..........................4
2 Пәндерді окып-білу жөніндегі әдістемелік
ұсынымдар..............................6
3 Курс форматы және
саясаты.....................................................................
......8
4 Баға қою
саясаты.....................................................................
........................8
5 Пәндердін мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды
бөлу.........9
6 ОСӨЖ жөне СӨЖ
мазмұны.....................................................................
.....10
7 Пән бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік
кестесі.........................................11
1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
1.1 Оқытушы – Койбагаров Самат Хариевич, доцент міндетін атқарушы.
Кафедра – Техникалық физика жән жылуэнергетика.
Байланыс ақпараты – тел: 35-46-02, №9 ғимарат, №201 кабинет.
Сабақты өткізу орны – дәрісхана № 209
Пәннің аталуы - «Жасанды суықты өндіру мен тұтыну технологияларының
негіздері»
Берілген пән бойынша кредиттер саны – 2;
2. Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (1 кесте):
1 кесте – Оқу жұмыс жоспарынан көшірме
|Курс |Семестр |Кредиттер |
| | |Д |ПС |ЗС |ОСӨЖ |СӨЖ |
|1 |Кіріспе. Тағамдық және химиялық |1 |2 | |2 |2 |
| |технологиялардың негізгі | | | | | |
| |сұрақтары. | | | | | |
|2 |Тамақ өнімдерінің тоңазыту |1 | | |2 |2 |
| |технологиясы. | | | | | |
|3 |Тамақ өнімдерінің жылу-физикалық |1 |2 | |2 |2 |
| |қасиеттері. | | | | | |
|4 |Тамақ өнімдерін суыту. |1 | | |2 |2 |
|5 |тамақ өнімдерін мұздату. |1 |2 | |2 |2 |
|6 |Тамақ өнімдерін сақтау және |1 |1 | |2 |2 |
| |жібіту. | | | | | |
|7 |Тамақ өнімдерін кептіру. |1 |2 | |2 |2 |
|8 |Тоңазытқыш технологиялық |1 | | |2 |2 |
| |құрал-жабдықтар. | | | | | |
|9 |Химиялық технологияның негіздері. |1 | | |2 |2 |
|10 |Абсорбция. Төменгі температуралық |1 |2 | |2 |2 |
| |ректификация. | | | | | |
|11 |Конденсация, абсорбция. |1 | | |2 |2 |
|12 |Кристалдану процесінің негіздері. |1 |2 | |4 |2 |
| |Полимердік материал алу әдістері. | | | | | |
|13 |Мұнай-газ өнеркәсібінде суықты |1 | | | |2 |
| |қолдану. | | | | | |
|14 |Химия өнеркәсібінде суықты қолдану|1 |2 | |4 |2 |
|15 |Тұзды судың тұшыландыру. |1 | | | |2 |
| |Жиыны |15 |15 | |30 |30 |
6 ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ
Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспарлары.
|№ |ОСӨЖ |СӨЖ |
|п/п | | |
| |аудиториялық |аудиториядан тыс | |
|1 |2 |3 |4 |
|1 |Суықпен өңдеуде |Суықпен өңдеуде |Жылу беру |
| |азық-түлік өнімдерінің |азық-түлік өнімдерінің |коэффициентін |
| |құрамы мен қасиеттерінің|құрамы мен қасиеттерінің|анықтау және суыту |
| |өзгеруі. (реферат). 1 |өзгеруі. (реферат). 1 |процесінің ұзақтығы |
| |сағ |сағ |. 2 сағ. |
|2 |Жылу беру коэффициентін |Жылу беру коэффициентін |Суықтың ет өңдеу |
| |анықтау және суыту |анықтау және суыту |өнеркәсібінде |
| |процесінің ұзақтығы, |процесінің ұзақтығы, |қолданылуы. |
| |камера өлшемдері және |камера өлшемдері және |(реферат). |
| |сыйымдылығын анықтау. 1 |сыйымдылығын анықтау. 1 |2 сағ. |
| |сағ. |сағ | |
|3 |Азық-түлік өнімдерінің |Азық-түлік өнімдерінің |Азық-түлік |
| |сақтау камераларында ауа|сақтау камераларында ауа|өнімдерінің сақтау |
| |үлестіру жүйесі. |үлестіру жүйесі. |камераларында ауа |
| |(реферат). |(реферат). |үлестіру жүйесі. |
| |1 сағ. |1 сағ. |(реферат). 2 сағ. |
|4 |Құс өңдеу |Құс өңдеу |Сүт өңдеу |
| |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібінде |
| |пайдалануы. (конспект). |пайдалануы. (конспект). |суықтың пайдалануы. |
| |1 сағ. |1 сағ. |(реферат). 2 |
| | | |сағ. |
|5 |Жедел мұздату |Жедел мұздату |Суытып сақтау |
| |аппараттары (конспект). |аппараттары (конспект). |кезіндегі |
| |1 сағ. |1 сағ. |микрофлораның |
| | | |мінездемесі. |
| | | |Психрофильді және |
| | | |мезофильді |
| | | |микро-организмдер |
| | | |(реферат). 2 сағ. |
|6 |Жұмыртқаларды сақтау |Жұмыртқаларды сақтау |Балық өңдеу |
| |(конспект). |(конспект). |өнеркәсібіндегі |
| |1 сағ. |1 сағ. |суықтың пайдалануы. |
| | | |(реферат). |
| | | |2 сағ. |
|7 |Мұздатылған тұшалар |Мұздатылған тұшалар |Тоңазытып тасымалдау|
| |бетінен буланған ылғал |бетінен буланған ылғал |көліктері (реферат).|
| |мөлшері, бір айдағы өнім|мөлшері, бір айдағы өнім|2 сағ. |
| |массасының шығыны, үй |массасының шығыны, үй | |
| |бөлмеге берілетін ылғал |бөлмеге берілетін ылғал | |
| |мөлшерін анықтау. |мөлшерін анықтау. | |
| |1 сағ. |1 сағ. | |
|8 |Азық-түлік өнімдерін |Азық-түлік өнімдерін |Азық-түлік өнімдерін|
| |жібітуге арналған |жібітуге арналған |сақтауға арналған |
| |құрал-жабдықтар |құрал-жабдықтар |құрал-жабдықтар |
| |(конспект). |(конспект). |(конспект). |
| |1 сағ. |1 сағ. |2 сағ. |
|9 |Су мұзын өндіру |Су мұзын өндіру |Ауаны шартқа |
| |(конспект). |(конспект). |сәйкестендіру |
| |1 сағ. |1 сағ. |жүйелерінде суықты |
| | | |қолдану (реферат). 2|
| | | |сағ. |
|10 |Дистиллят, кубтық |Дистиллят, кубтық |Құрлыста суықты |
| |қалдық, флегмалық сан, |қалдық, флегмалық сан, |қолдану (реферат). |
| |жылытатын бу, суытатын |жылытатын бу, суытатын |2 сағ. |
| |су және колонна өлшемі |су және колонна өлшемі | |
| |шығынын анықтау. |шығынын анықтау. | |
| |1 сағ. |1 сағ. | |
3-ші кестенің жалғасы
|1 |2 |3 |4 |
|11 |Машина жасауда және |Машина жасауда және |Құрғақ мұз өндірісі |
| |металлургияда суықты |металлургияда суықты |(конспект). |
| |қолдану (конспект). |қолдану (конспект). |2 сағ. |
| |1 сағ. |1 сағ. | |
|12 |Масса берілу |Масса берілу |Жасанды мұз |
| |коэффициентін, диффузия |коэффициентін, диффузия |айдындары |
| |және сұйық жұтқыш |және сұйық жұтқыш |(конспект). |
| |шығынын анықтау бойынша |шығынын анықтау бойынша |2 сағ. |
| |есептер шығару. |есептер шығару. | |
| |4 сағ. |4 сағ. | |
|13 | | |Медицинада суықты |
| | | |қолдану (конспект).|
| | | |2 сағ. |
|14 |Активті көмірдің |Активті көмірдің |Қатырумен |
| |биіктігі және |биіктігі және |концентрациялау |
| |жылдамдығы, активті |жылдамдығы, активті |(реферат). |
| |көмірмен толтыру |көмірмен толтыру |2 сағ. |
| |мөлшерін анықтау бойынша|мөлшерін анықтау бойынша| |
| |есептер шешу. |есептер шешу. | |
| |4 сағ. |4 сағ. | |
|15 | | |Құрал-жабдықты |
| | | |аттестациялау |
| | | |кезіндегі |
| | | |метрологиялық |
| | | |қызметте суықты |
| | | |қолдану. (конспект).|
| | | |2 сағ. |
7 «ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ» ПӘНІ
БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ
Кесте 4 - Оқу үрдісінің күнтізбелік графигі.
Апталар123456789101112131415Сағаттар саныД11111111111111115ПС11111111111111115ОСӨЖ22222222222222230СӨЖ22222222222222230Сағаттар жиыны66666666666666690
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz