Файл қосу

Тамақ өнімдерін суыту



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
                        БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
                              ШӘКӘРІМ атындағы
СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|3 денгейлі СМЖ құжаты   |                ПОӘК    |ПОӘК  042-.01.20.19/    |
|                        |                        |02-2010                 |
|              ПОӘК      |№1Басылым               |                        |
|Студенттерге арналған   |«30» қыркүйек 2010 ж.   |                        |
|пәннің оқу жұмыс        |                        |                        |
|бағдарламасы            |                        |                        |
|«Жасанды суықты өндіру  |                        |                        |
|мен тұтыну              |                        |                        |
|технологияларының       |                        |                        |
|негіздері»              |                        |                        |




                     ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
       «ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ»
                «050723» – «Техникалық физика» мамандығы үшін

                  СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС
                                БАҒДАРЛАМАСЫ





















                                    Семей
                                    2010










                                   Кіріспе


      1 ӘЗІРЛЕГЕН
      ҚҰРАСТЫРУШЫ ________ «31»тамыз 2010 ж.
     Койбагаров С.Х., доцент міндетін атқарушы    «Техникалық  физика  және
жылуэнергетика»  кафедрасы


      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1 Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Техникалық
физика және жылу энергетика» кафедрасының отырысында.
       «31» тамыз 2010 жылы, № 1 хаттама.


      Кафедра меңгерушісі ___________ Мукушева М.К.


      2.2 Инженерлік - технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік  кеңесінің
отырысында
       «20» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама.




      Төрайымы ______________ Толеубекова С.






      2.3  Инженерлік  -  технологиялық   факультеттің    ғылыми   кеңесінің
отырысында.
      «22» қыркүйек 2010 жылы, №2 хаттама.




      Төрағасы ______________ Касенов А.Л.


      3 БЕКІТІЛГЕН
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында  қабылданған  және
баспадан шығаруға рұқсат берілді.
       «30» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама.


      ОӘК төрайымы, бірінші проректор _____________ Молдажанова А.А.


      Алғаш РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН.

                                   Мазмұны


1                                                                      Жалпы
ережелер....................................................................
..........................4
2             Пәндерді        окып-білу        жөніндегі         әдістемелік
ұсынымдар..............................6
3                      Курс                   форматы                   және
саясаты.....................................................................
......8
4                                    Баға                                қою
саясаты.....................................................................
........................8
5        Пәндердін   мазмұны   және   сабақ   түрлері   бойынша   сағаттарды
бөлу.........9
6                        ОСӨЖ                    жөне                    СӨЖ
мазмұны.....................................................................
.....10
7           Пән       бойынша        оқу        үрдісінің        күнтізбелік
кестесі.........................................11





































































       1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР



      1.1 Оқытушы   – Койбагаров Самат Хариевич, доцент міндетін атқарушы.
      Кафедра – Техникалық физика жән жылуэнергетика.
      Байланыс ақпараты  – тел: 35-46-02,   №9 ғимарат, №201 кабинет.
      Сабақты өткізу орны – дәрісхана №  209
      Пәннің аталуы - «Жасанды суықты өндіру мен  тұтыну технологияларының
негіздері»
      Берілген пән бойынша кредиттер саны – 2;


     2.  Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (1 кесте):


1 кесте – Оқу жұмыс жоспарынан көшірме
|Курс |Семестр                           |Кредиттер                         |
|     |                                  |Д     |ПС     |ЗС    |ОСӨЖ   |СӨЖ   |
|1    |Кіріспе. Тағамдық және химиялық   |1     |2      |      |2      |2     |
|     |технологиялардың негізгі          |      |       |      |       |      |
|     |сұрақтары.                        |      |       |      |       |      |
|2    |Тамақ өнімдерінің тоңазыту        |1     |       |      |2      |2     |
|     |технологиясы.                     |      |       |      |       |      |
|3    |Тамақ өнімдерінің жылу-физикалық  |1     |2      |      |2      |2     |
|     |қасиеттері.                       |      |       |      |       |      |
|4    |Тамақ өнімдерін суыту.            |1     |       |      |2      |2     |
|5    |тамақ өнімдерін мұздату.          |1     |2      |      |2      |2     |
|6    |Тамақ өнімдерін сақтау және       |1     |1      |      |2      |2     |
|     |жібіту.                           |      |       |      |       |      |
|7    |Тамақ өнімдерін кептіру.          |1     |2      |      |2      |2     |
|8    |Тоңазытқыш технологиялық          |1     |       |      |2      |2     |
|     |құрал-жабдықтар.                  |      |       |      |       |      |
|9    |Химиялық технологияның негіздері. |1     |       |      |2      |2     |
|10   |Абсорбция. Төменгі температуралық |1     |2      |      |2      |2     |
|     |ректификация.                     |      |       |      |       |      |
|11   |Конденсация, абсорбция.           |1     |       |      |2      |2     |
|12   |Кристалдану процесінің негіздері. |1     |2      |      |4      |2     |
|     |Полимердік материал алу әдістері. |      |       |      |       |      |
|13   |Мұнай-газ өнеркәсібінде суықты    |1     |       |      |       |2     |
|     |қолдану.                          |      |       |      |       |      |
|14   |Химия өнеркәсібінде суықты қолдану|1     |2      |      |4      |2     |
|15   |Тұзды судың тұшыландыру.          |1     |       |      |       |2     |
|     |Жиыны                             |15    |15     |      |30     |30    |





































      6 ОСӨЖ  және СӨЖ МАЗМҰНЫ


Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспарлары.
|№   |ОСӨЖ                                              |СӨЖ                 |
|п/п |                                                  |                    |
|    |аудиториялық            |аудиториядан тыс        |                    |
|1   |2                       |3                       |4                   |
|1   |Суықпен өңдеуде         |Суықпен өңдеуде         |Жылу беру           |
|    |азық-түлік өнімдерінің  |азық-түлік өнімдерінің  |коэффициентін       |
|    |құрамы мен қасиеттерінің|құрамы мен қасиеттерінің|анықтау және суыту  |
|    |өзгеруі.  (реферат). 1  |өзгеруі.  (реферат). 1  |процесінің ұзақтығы |
|    |сағ                     |сағ                     |. 2 сағ.            |
|2   |Жылу беру коэффициентін |Жылу беру коэффициентін |Суықтың ет өңдеу    |
|    |анықтау және суыту      |анықтау және суыту      |өнеркәсібінде       |
|    |процесінің ұзақтығы,    |процесінің ұзақтығы,    |қолданылуы.         |
|    |камера өлшемдері және   |камера өлшемдері және   |(реферат).          |
|    |сыйымдылығын анықтау. 1 |сыйымдылығын анықтау. 1 |2 сағ.              |
|    |сағ.                    |сағ                     |                    |
|3   |Азық-түлік өнімдерінің  |Азық-түлік өнімдерінің  |Азық-түлік          |
|    |сақтау камераларында ауа|сақтау камераларында ауа|өнімдерінің сақтау  |
|    |үлестіру жүйесі.        |үлестіру жүйесі.        |камераларында ауа   |
|    |(реферат).              |(реферат).              |үлестіру жүйесі.    |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |(реферат).  2 сағ.  |
|4   |Құс өңдеу               |Құс өңдеу               |Сүт өңдеу           |
|    |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібінде       |
|    |пайдалануы. (конспект). |пайдалануы. (конспект). |суықтың пайдалануы. |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |(реферат).     2    |
|    |                        |                        |сағ.                |
|5   |Жедел мұздату           |Жедел мұздату           |Суытып сақтау       |
|    |аппараттары (конспект). |аппараттары (конспект). |кезіндегі           |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |микрофлораның       |
|    |                        |                        |мінездемесі.        |
|    |                        |                        |Психрофильді және   |
|    |                        |                        |мезофильді          |
|    |                        |                        |микро-организмдер   |
|    |                        |                        |(реферат). 2 сағ.   |
|6   |Жұмыртқаларды сақтау    |Жұмыртқаларды сақтау    |Балық өңдеу         |
|    |(конспект).             |(конспект).             |өнеркәсібіндегі     |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |суықтың пайдалануы. |
|    |                        |                        |(реферат).          |
|    |                        |                        |2 сағ.              |
|7   |Мұздатылған тұшалар     |Мұздатылған тұшалар     |Тоңазытып тасымалдау|
|    |бетінен буланған ылғал  |бетінен буланған ылғал  |көліктері (реферат).|
|    |мөлшері, бір айдағы өнім|мөлшері, бір айдағы өнім|2 сағ.              |
|    |массасының шығыны, үй   |массасының шығыны, үй   |                    |
|    |бөлмеге берілетін ылғал |бөлмеге берілетін ылғал |                    |
|    |мөлшерін анықтау.       |мөлшерін анықтау.       |                    |
|    |1  сағ.                 |1  сағ.                 |                    |
|8   |Азық-түлік өнімдерін    |Азық-түлік өнімдерін    |Азық-түлік өнімдерін|
|    |жібітуге арналған       |жібітуге арналған       |сақтауға арналған   |
|    |құрал-жабдықтар         |құрал-жабдықтар         |құрал-жабдықтар     |
|    |(конспект).             |(конспект).             |(конспект).         |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |2 сағ.              |
|9   |Су мұзын өндіру         |Су мұзын өндіру         |Ауаны шартқа        |
|    |(конспект).             |(конспект).             |сәйкестендіру       |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |жүйелерінде суықты  |
|    |                        |                        |қолдану (реферат). 2|
|    |                        |                        |сағ.                |
|10  |Дистиллят, кубтық       |Дистиллят, кубтық       |Құрлыста суықты     |
|    |қалдық, флегмалық сан,  |қалдық, флегмалық сан,  |қолдану (реферат).  |
|    |жылытатын бу, суытатын  |жылытатын бу, суытатын  |2 сағ.              |
|    |су және колонна өлшемі  |су және колонна өлшемі  |                    |
|    |шығынын анықтау.        |шығынын анықтау.        |                    |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |                    |


3-ші кестенің жалғасы
|1   |2                       |3                       |4                   |
|11  |Машина жасауда және     |Машина жасауда және     |Құрғақ мұз өндірісі |
|    |металлургияда суықты    |металлургияда суықты    |(конспект).         |
|    |қолдану (конспект).     |қолдану (конспект).     |2 сағ.              |
|    |1 сағ.                  |1 сағ.                  |                    |
|12  |Масса берілу            |Масса берілу            |Жасанды мұз         |
|    |коэффициентін, диффузия |коэффициентін, диффузия |айдындары           |
|    |және сұйық жұтқыш       |және сұйық жұтқыш       |(конспект).         |
|    |шығынын анықтау бойынша |шығынын анықтау бойынша |2 сағ.              |
|    |есептер шығару.         |есептер шығару.         |                    |
|    |4 сағ.                  |4 сағ.                  |                    |
|13  |                        |                        |Медицинада суықты   |
|    |                        |                        |қолдану  (конспект).|
|    |                        |                        |2 сағ.              |
|14  |Активті көмірдің        |Активті көмірдің        |Қатырумен           |
|    |биіктігі және           |биіктігі және           |концентрациялау     |
|    |жылдамдығы, активті     |жылдамдығы, активті     |(реферат).          |
|    |көмірмен толтыру        |көмірмен толтыру        |2 сағ.              |
|    |мөлшерін анықтау бойынша|мөлшерін анықтау бойынша|                    |
|    |есептер шешу.           |есептер шешу.           |                    |
|    |4 сағ.                  |4 сағ.                  |                    |
|15  |                        |                        |Құрал-жабдықты      |
|    |                        |                        |аттестациялау       |
|    |                        |                        |кезіндегі           |
|    |                        |                        |метрологиялық       |
|    |                        |                        |қызметте суықты     |
|    |                        |                        |қолдану. (конспект).|
|    |                        |                        |2 сағ.              |




7 «ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ» ПӘНІ
БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ

Кесте 4 - Оқу үрдісінің күнтізбелік графигі.
Апталар123456789101112131415Сағаттар саныД11111111111111115ПС11111111111111115ОСӨЖ22222222222222230СӨЖ22222222222222230Сағаттар жиыны66666666666666690
Пәндер