Файл қосу
Тамақ өнімдерін суыту
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | | |3 денгейлі СМЖ құжаты | ПОӘК |ПОӘК 042-.01.20.19/ | | | |02-2010 | | ПОӘК |№1Басылым | | |Студенттерге арналған |«30» қыркүйек 2010 ж. | | |пәннің оқу жұмыс | | | |бағдарламасы | | | |«Жасанды суықты өндіру | | | |мен тұтыну | | | |технологияларының | | | |негіздері» | | | ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ» «050723» – «Техникалық физика» мамандығы үшін СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2010 Кіріспе 1 ӘЗІРЛЕГЕН ҚҰРАСТЫРУШЫ ________ «31»тамыз 2010 ж. Койбагаров С.Х., доцент міндетін атқарушы «Техникалық физика және жылуэнергетика» кафедрасы 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Техникалық физика және жылу энергетика» кафедрасының отырысында. «31» тамыз 2010 жылы, № 1 хаттама. Кафедра меңгерушісі ___________ Мукушева М.К. 2.2 Инженерлік - технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында «20» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама. Төрайымы ______________ Толеубекова С. 2.3 Инженерлік - технологиялық факультеттің ғылыми кеңесінің отырысында. «22» қыркүйек 2010 жылы, №2 хаттама. Төрағасы ______________ Касенов А.Л. 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында қабылданған және баспадан шығаруға рұқсат берілді. «30» қыркүйек 2010 жылы, №1 хаттама. ОӘК төрайымы, бірінші проректор _____________ Молдажанова А.А. Алғаш РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН. Мазмұны 1 Жалпы ережелер.................................................................... ..........................4 2 Пәндерді окып-білу жөніндегі әдістемелік ұсынымдар..............................6 3 Курс форматы және саясаты..................................................................... ......8 4 Баға қою саясаты..................................................................... ........................8 5 Пәндердін мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу.........9 6 ОСӨЖ жөне СӨЖ мазмұны..................................................................... .....10 7 Пән бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі.........................................11 1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушы – Койбагаров Самат Хариевич, доцент міндетін атқарушы. Кафедра – Техникалық физика жән жылуэнергетика. Байланыс ақпараты – тел: 35-46-02, №9 ғимарат, №201 кабинет. Сабақты өткізу орны – дәрісхана № 209 Пәннің аталуы - «Жасанды суықты өндіру мен тұтыну технологияларының негіздері» Берілген пән бойынша кредиттер саны – 2; 2. Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (1 кесте): 1 кесте – Оқу жұмыс жоспарынан көшірме |Курс |Семестр |Кредиттер | | | |Д |ПС |ЗС |ОСӨЖ |СӨЖ | |1 |Кіріспе. Тағамдық және химиялық |1 |2 | |2 |2 | | |технологиялардың негізгі | | | | | | | |сұрақтары. | | | | | | |2 |Тамақ өнімдерінің тоңазыту |1 | | |2 |2 | | |технологиясы. | | | | | | |3 |Тамақ өнімдерінің жылу-физикалық |1 |2 | |2 |2 | | |қасиеттері. | | | | | | |4 |Тамақ өнімдерін суыту. |1 | | |2 |2 | |5 |тамақ өнімдерін мұздату. |1 |2 | |2 |2 | |6 |Тамақ өнімдерін сақтау және |1 |1 | |2 |2 | | |жібіту. | | | | | | |7 |Тамақ өнімдерін кептіру. |1 |2 | |2 |2 | |8 |Тоңазытқыш технологиялық |1 | | |2 |2 | | |құрал-жабдықтар. | | | | | | |9 |Химиялық технологияның негіздері. |1 | | |2 |2 | |10 |Абсорбция. Төменгі температуралық |1 |2 | |2 |2 | | |ректификация. | | | | | | |11 |Конденсация, абсорбция. |1 | | |2 |2 | |12 |Кристалдану процесінің негіздері. |1 |2 | |4 |2 | | |Полимердік материал алу әдістері. | | | | | | |13 |Мұнай-газ өнеркәсібінде суықты |1 | | | |2 | | |қолдану. | | | | | | |14 |Химия өнеркәсібінде суықты қолдану|1 |2 | |4 |2 | |15 |Тұзды судың тұшыландыру. |1 | | | |2 | | |Жиыны |15 |15 | |30 |30 | 6 ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ Кесте 3 - ОСӨЖ және СӨЖ жоспарлары. |№ |ОСӨЖ |СӨЖ | |п/п | | | | |аудиториялық |аудиториядан тыс | | |1 |2 |3 |4 | |1 |Суықпен өңдеуде |Суықпен өңдеуде |Жылу беру | | |азық-түлік өнімдерінің |азық-түлік өнімдерінің |коэффициентін | | |құрамы мен қасиеттерінің|құрамы мен қасиеттерінің|анықтау және суыту | | |өзгеруі. (реферат). 1 |өзгеруі. (реферат). 1 |процесінің ұзақтығы | | |сағ |сағ |. 2 сағ. | |2 |Жылу беру коэффициентін |Жылу беру коэффициентін |Суықтың ет өңдеу | | |анықтау және суыту |анықтау және суыту |өнеркәсібінде | | |процесінің ұзақтығы, |процесінің ұзақтығы, |қолданылуы. | | |камера өлшемдері және |камера өлшемдері және |(реферат). | | |сыйымдылығын анықтау. 1 |сыйымдылығын анықтау. 1 |2 сағ. | | |сағ. |сағ | | |3 |Азық-түлік өнімдерінің |Азық-түлік өнімдерінің |Азық-түлік | | |сақтау камераларында ауа|сақтау камераларында ауа|өнімдерінің сақтау | | |үлестіру жүйесі. |үлестіру жүйесі. |камераларында ауа | | |(реферат). |(реферат). |үлестіру жүйесі. | | |1 сағ. |1 сағ. |(реферат). 2 сағ. | |4 |Құс өңдеу |Құс өңдеу |Сүт өңдеу | | |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібіндегі суықтың |өнеркәсібінде | | |пайдалануы. (конспект). |пайдалануы. (конспект). |суықтың пайдалануы. | | |1 сағ. |1 сағ. |(реферат). 2 | | | | |сағ. | |5 |Жедел мұздату |Жедел мұздату |Суытып сақтау | | |аппараттары (конспект). |аппараттары (конспект). |кезіндегі | | |1 сағ. |1 сағ. |микрофлораның | | | | |мінездемесі. | | | | |Психрофильді және | | | | |мезофильді | | | | |микро-организмдер | | | | |(реферат). 2 сағ. | |6 |Жұмыртқаларды сақтау |Жұмыртқаларды сақтау |Балық өңдеу | | |(конспект). |(конспект). |өнеркәсібіндегі | | |1 сағ. |1 сағ. |суықтың пайдалануы. | | | | |(реферат). | | | | |2 сағ. | |7 |Мұздатылған тұшалар |Мұздатылған тұшалар |Тоңазытып тасымалдау| | |бетінен буланған ылғал |бетінен буланған ылғал |көліктері (реферат).| | |мөлшері, бір айдағы өнім|мөлшері, бір айдағы өнім|2 сағ. | | |массасының шығыны, үй |массасының шығыны, үй | | | |бөлмеге берілетін ылғал |бөлмеге берілетін ылғал | | | |мөлшерін анықтау. |мөлшерін анықтау. | | | |1 сағ. |1 сағ. | | |8 |Азық-түлік өнімдерін |Азық-түлік өнімдерін |Азық-түлік өнімдерін| | |жібітуге арналған |жібітуге арналған |сақтауға арналған | | |құрал-жабдықтар |құрал-жабдықтар |құрал-жабдықтар | | |(конспект). |(конспект). |(конспект). | | |1 сағ. |1 сағ. |2 сағ. | |9 |Су мұзын өндіру |Су мұзын өндіру |Ауаны шартқа | | |(конспект). |(конспект). |сәйкестендіру | | |1 сағ. |1 сағ. |жүйелерінде суықты | | | | |қолдану (реферат). 2| | | | |сағ. | |10 |Дистиллят, кубтық |Дистиллят, кубтық |Құрлыста суықты | | |қалдық, флегмалық сан, |қалдық, флегмалық сан, |қолдану (реферат). | | |жылытатын бу, суытатын |жылытатын бу, суытатын |2 сағ. | | |су және колонна өлшемі |су және колонна өлшемі | | | |шығынын анықтау. |шығынын анықтау. | | | |1 сағ. |1 сағ. | | 3-ші кестенің жалғасы |1 |2 |3 |4 | |11 |Машина жасауда және |Машина жасауда және |Құрғақ мұз өндірісі | | |металлургияда суықты |металлургияда суықты |(конспект). | | |қолдану (конспект). |қолдану (конспект). |2 сағ. | | |1 сағ. |1 сағ. | | |12 |Масса берілу |Масса берілу |Жасанды мұз | | |коэффициентін, диффузия |коэффициентін, диффузия |айдындары | | |және сұйық жұтқыш |және сұйық жұтқыш |(конспект). | | |шығынын анықтау бойынша |шығынын анықтау бойынша |2 сағ. | | |есептер шығару. |есептер шығару. | | | |4 сағ. |4 сағ. | | |13 | | |Медицинада суықты | | | | |қолдану (конспект).| | | | |2 сағ. | |14 |Активті көмірдің |Активті көмірдің |Қатырумен | | |биіктігі және |биіктігі және |концентрациялау | | |жылдамдығы, активті |жылдамдығы, активті |(реферат). | | |көмірмен толтыру |көмірмен толтыру |2 сағ. | | |мөлшерін анықтау бойынша|мөлшерін анықтау бойынша| | | |есептер шешу. |есептер шешу. | | | |4 сағ. |4 сағ. | | |15 | | |Құрал-жабдықты | | | | |аттестациялау | | | | |кезіндегі | | | | |метрологиялық | | | | |қызметте суықты | | | | |қолдану. (конспект).| | | | |2 сағ. | 7 «ЖАСАНДЫ СУЫҚТЫ ӨНДІРУ МЕН ТҰТЫНУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ НЕГІЗДЕРІ» ПӘНІ БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ Кесте 4 - Оқу үрдісінің күнтізбелік графигі. Апталар123456789101112131415Сағаттар саныД11111111111111115ПС11111111111111115ОСӨЖ22222222222222230СӨЖ22222222222222230Сағаттар жиыны66666666666666690
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz