Файл қосу

Кәсіпорынның инструментальды



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                        |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                     |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты        |             ПОӘК      |042-18-1.1.39/01-2014  |
|ПОӘК                         |                       |                       |
|«Өндірісті ұйымдастыру және  |№  басылым             |                       |
|менеджмент»                  |                       |                       |
|пәнінен оқытушыға арналған   |                       |                       |
|оқу жұмыс бағдарламасы       |                       |                       |














   5В072700 «Ет және балық азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы
                              студенттері  үшін
                   «Өндірісті ұйымдастыру және менеджмент»
                       ПӘНІНІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

              ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ





















































                                 Семей 2014


                                   Алғысөз
   1. ДАЙЫНДАҒАН

Дайындаған Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Экономика
және бизнес» кафедрасының  аға  оқытушысы  _______________________  Нұралина
Қ.Т.
«28» тамыз 2014жыл.


        2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1. Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Экономика  және
бизнес» кафедрасының отырысында.
«29» тамыз 2014 ж.  №1 хаттама

Кафедра меңгерушісі, э.ғ.к., доцент __________________Жайлаубаева Ш.Д.

2.2.   Қаржы-экономикалық   факультетінің   Оқу-    әдістемелік    бюросының
отырысында.
 «9» қыркүйек 2014 ж. №1 хаттама

ОӘБ төрағасы ___________________ С.Қ.Тойкин


 3.   БЕКІТІЛДІ
Университеттің Оқу - әдістемелік Кеңесінің отырысында  шығаруға  мақұлданған
және ұсынылған.
«11» қыркүйек 2014 ж. №1 хаттама

ОӘК төрағасы, бірінші проректор _______________ Г. К. Искакова































                                   Мазмұны


1. Қолдану облысы
2. Нормативті сілтемелер
3. Жалпы жағдай
4. Оқытушыға арналған пәннің оқу жұмыс бағдарламасы
5. Студенттердің өз бетімен жұмысына арналған тақырыптар тізімі
6. Пән бойынша оқу-әдістемелік карта
7. Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы
8. Әдебиет











































   1. Пайдалану облысы

       5В072700  «Ет  және  балық   азық-түлік   өнімдерінің   технологиясы»
мамандығы бойынша оқитын студенттерге арналған «Өндірісті  ұйымдастыру  және
менеджмент» пәнінің оқу-әдістемелік кешенінің  құрамына  кіретін,  оқытушыға
арналған пәннің оқу жұмыс бағдарламасы

      2   Нормативті сілтемелер

       Бұл  «Өндірісті  ұйымдастыру  және  менеджмент»   пәнінің   оқытушыға
арналған  пәннің  оқу  жұмыс  бағдарламасы  келесі   құжат   талаптары   мен
ұсыныстарына сәйкес  осы  пән  бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру  тәртібін
белгілейді:
-  Білім  деңгейінің  сәйкес  білім  берудің  мемлекеттік  жалпыға  міндетті
стандарты
- мамандықтың типтік оқу жоспары
- Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерін әзірлеуге және рәсімдеуге қойылатын
жалпы талаптар, Университет стандарты СТУ 042-ГУ-4-2013
- «Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің құрылымы және мазмұны» ДП 042-1.01-20

    3   Жалпы жағдай.

      3.1 Курсқа қысқаша сипаттама
      Кәсіпорын халық шаруашылығының  негізгі  элементі  бола  отырып,  оған
нарықтық  қатынас  жағдайында  шаруашылық  еркіндік  және  өзін-өзі  басқару
берілгендіктен, олардың жұмысының соңғы  нәтижелеріне  жауапкершілік  артты.
Осыған байланысты кәсіпорын, фирма жұмысын  ұйымдастыру  және  басқара  білу
кез келген 5В072700 «Ет  және  балық  азық-түлік  өнімдерінің  технологиясы»
мамандарына міндетке айналды. Өндірісті  ұйымдастыру  және  менеджмент  пәні
5В072700 «Ет және балық азық-түлік  өнімдерінің  технологиясы»  мамандығында
оқитын студенттер үшін маңызды пәндердің бірі болып табылады.
       3.2  Курс  мақсаты:  студенттерге   нарық   жағдайларында   фирманың,
кәсіпорынның  өдірістік  құралдарын   тиімді   қолдану   жөнінде,   фирманың
экономикалық  және  қаржылық  тұрғыдан  дамуын  қамтамасыз  ететін  нарықтық
әдістер туралы теориялық ақпарат пен нақты дағдылар беру.
      3.3 Курс міндеттері:
    •  Студенттерге  кәсіпорын,  фирма  түсініктері,  олардың  түрлері  және
      негізгі құқықтары мен міндеттемелері жөнінде ақпарат беру.
    • Кәсіпорынның құрылуын, ұйымдастырушылық формаларын,  тіркелу  тәртібін
      зерттеу.
    • Кәсіпорынның өндірістік қорларын басқару жолдарын зерттеу.
    • Кәсіпорындағы еңбек қарым-қатынастарын зерттеу.
    • Кәсіпорынның негізгі экономикалық нәтижелерін зерттеу.
    • Кәсіпорынның экономикалық қызметін талдау негіздерін зерттеу.
    • Кәсіпорынның өнім сапасын  арттыру,  инновациялық  қызметін  жетілдіру
      жолдарын зерттеу.
    • Кәсіпорынның негізгі өндіріс түрлерін, процесінің  құрылымын,  уақытын
      зерттеу.
    •  Кәсіпорындағы  негізгі  өндірісті  ұйымдастыру  принциптерін,   еңбек
      заттарының қозғалысын  қарастыру.
      3.4 Пән мазмұны:   Шаруашылық  жүргізу  шарттары  кәсіпорын  үшін  өте
маңызды орын алады, өйткені  бизнестің  даму  стратегиясын  және  тактикасын
анықтау үшін негіз болады. Егер кәсіпорын жоспарлы  экономика  жағдайларында
қызмет етсе,  онда  оның  жұмыс  жасау  сапасын  өсіруге  және  пайдалылығын
көбейтуге қажет ынта болмайды деп  тұжырымдауға  болады,  яғни  үлкен  пайда
алуға  ұмтылыс  аз  болады.  Алайда,  бұл  жағдайларда  фирманың   қызметіне
әлеуметтік  кепілдіктер  өте  көп  болады,  яғни  оның  банкроттыққа  ұшырау
ықтималдылығы өте төмен болады. Егер де кәсіпорын күн сайын өзінің  қызметін
сақтауға мәжбүр болса, барлық кәсіпорын қызметкерлерінің жұмыс  қарқындылығы
(бастықтан бастап, қарапайым жұмысшыға дейін) едәуір өседі.  Қазіргі  кезде,
ел экономикасына  нарықтық заңдар енгеннен кейін міне  осындай  экономикалық
шарттар қалыптасты. Осыған  байланысты  өндірісті  ұйымдастыруды  жете  білу
барлық  болашақ  қызметкерлерге  өте  маңызды  міндетке   айналды,   әсіресе
5В072700 «Ет және балық өнеркәсібі кәсіпорындарында  өндірісті  ұйымдастыру»
мамандықтарында  оқитын  азаматтарға.  Берілген   пән   бойынша   студенттер
кәсіпорынның, фирманың құрылу,  тіркелу  ретін,  кәсіпорын  қызметіне  қажет
барлық қор мен факторларды, олардың түрлерін және тиімді қолдану  шарттарын,
кәсіпорынның  экономикалық  қызметін  сипаттайтын  негізгі   көрсеткіштерді,
оларды  талдау  әдістерін,  сондай-ақ,  кәсіпорын  шығаратын  өнім   сапасын
жоғарлату жолдарын және т.с.с теориялық және  практикалық  ақпаратты  білуге
мүмкіндік алады. Осы білімді нақты өмірде қолдану дағдыларына үйренеді.
      Студенттер пәнді зерттеудің нәтижесінде келісіні білу керек:
       Бұл  курсты  оқу  студенттерді  қалыптасқан  құқықтық,  экономикалық,
қаржылық  және   әкімшілік   ортада   кәсіпорынның   қызмет   етуінің   жаңа
механизмінің білімі мен студенттерді  қаруландыру  мүмкіндігін  береді.  Оқу
үрдісінде,  студенттер  кәсіпорында  жүретін  экономикалық  құбылыстар   мен
үрдістердің мәнін, олардың өзара  байланысы  мен  өзара  тәуелділігін  терең
түсінуді,  оларды  жүйелеу  мен  модельдей   білуді,   факторлардың   әсерін
анықтауды,  жетілген  нәтижелерді  бағалауды,  өндіріс  тиімділігін  арттыру
резервтерін анықтауды үйрену керек.
      Студент   мынаны білу керек:
қазіргі жағдайда экономикалық заңдардың пайда болу формаларын;
оқылатын  сала  кәсіпорнының  негізгі  белгілерін,  міндеттерін,   атқаратын
қызметтерін және түрлерін, оның ерекшеліктерін;
материалдық-техникалық   қорларды   пайдалану   факторларын   және   ғылыми-
техникалық прогрессті жылдамдату жолдарын;
өнімнің бәсекелестік қабілетін құрайтын  баға  жасауды  жетілдіру  мен  өнім
сапасын арттыру әдістерін;
бизнесті ұйымдастырудың негізгі формалары мен әдістерін.
      Студент   мынаны істей білу керек:
дәрісте тыңдалған теориялық материалды пайдалану;
теориялық және практикалық сабақтардың деңгейін арттыру;
экономикалық есептеулерде, зерттеу әдістемесінде белгілі бір  дағдыны  игеру
және кәсіпорынның өндірістік шаруашылық қызметіндегі тиімділікті анықтау;
оқылған материалды ауызша және жазбаша баяндау;
экономикалық білімді өз бетімен іздестіру және игеру,  қазіргі  экономикалық
құбылыстарды бақылау және түсіндіру.
      3.5  Пәннің пререквизиттері
Міндетті бастапқы пән: Экономикалық теория
Студенттер  «Экономикалық теория» курсы  бойынша  негізгі  терминдерді  және
түсініктерді білу  қажет,  сондай-ақ,  менеджмент  негіздері  жөнінде  жалпы
білімі болуы керек.
      3.6  Курстың постреквизиттері:
Берілген пән бойынша алған білімді диплом  жұмысын  жазған  кезде  қолдануға
болады және т.б.

      Кесте1- Оқу жоспарынан көшірме


                                   Кесте 1
|Кур|Семестр                          |Кредит                                 |
|с  |                                 |                                       |
|   |                                 |Дәріс    |Практика   |СОӨЖ    |СӨЖ     |
|   |Модуль 1. Негізгі өндірісті      |9        |9          |9       |27      |
|   |ұйымдастыру.                     |         |           |        |        |
|1  |Негізгі өндірісті ұйымдастыру    |1        |1          |1       |3       |
|   |мәні мен міндеттері.             |         |           |        |        |
|2  |Негізгі өндіріс түрлері.         |1        |1          |1       |3       |
|3  |Өндірістік қуат.                 |1        |1          |1       |3       |
|4  |Негізгі өндіріс процесі және оның|1        |1          |1       |3       |
|   |құрылымы.                        |         |           |        |        |
|5  |Негізгі өндіріс процесінің       |1        |1          |1       |3       |
|   |уақыты.                          |         |           |        |        |
|6  |Негізгі өндірісті ұйымдастыру    |1        |1          |1       |3       |
|   |принциптері.                     |         |           |        |        |
|7  |Негізгі өндіріс процессіндегі    |2        |2          |2       |6       |
|   |еңбек заттарының қозғалыс түрлері|         |           |        |        |
|8  |Негізгі өндірісті ұйымдастыру    |1        |1          |1       |3       |
|   |әдістері.                        |         |           |        |        |
|   |Модуль 2. Өндірістік             |5        |5          |        |        |
|   |инфрақұрылымды ұйымдастыру       |         |           |        |        |
|   |негіздері                        |         |           |        |        |
|9  |Өнімнің сапасын бақылауды        |1        |1          |1       |3       |
|   |ұйымдастыру                      |         |           |        |        |
|10 |Жөндеу шаруашылығын ұйымдастыру  |1        |1          |1       |3       |
|11 |Кәсіпорынның инструментальды     |1        |1          |1       |3       |
|   |шаруашылығын ұйымдастыру         |         |           |        |        |
|12 |Энергетикалық шаруашылығын       |1        |1          |1       |3       |
|   |ұйымдастыру және көлік           |         |           |        |        |
|   |шаруашылығын ұйымдастыру         |         |           |        |        |
|13 |Қойма шаруашылығын ұйымдастыру   |1        |1          |1       |3       |
|14 |Менеджмент негіздері             |1        |1          |1       |3       |
|   |Барлығы                          |15       |15         |15      |45      |


   5. Студенттің өздік жұмыстары үшін тақырыптар тізімі



                                                                    Кесте 3
|№   |Тақырып атауы                                 |Сағат саны               |
|    |                                              |ОСӨЖ              |СӨЖ   |
|    |                                              |Аудит.  |Аудит.   |      |
|    |                                              |        |тыс      |      |
|    |                                              |9       |9        |27    |
|1.  |                                              |1       |1        |3     |
|2.  |                                              |1       |1        |3     |
|3.  |                                              |1       |1        |3     |
|4.  |                                              |1       |1        |3     |
|5.  |                                              |1       |1        |3     |
|6.  |                                              |2       |2        |6     |
|7.  |                                              |1       |1        |3     |
|8.  |                                              |1       |1        |3     |
|    |                                              |6       |6        |18    |
|9.  |                                              |1       |1        |3     |
|10. |                                              |1       |1        |3     |
|11. |                                              |1       |1        |3     |
|12. |                                              |1       |1        |3     |
|13. |                                              |1       |1        |3     |
|14. |                                              |1       |1        |3     |
|    |                                              |15      |15       |45    |







6 Пән бойынша оқу - әдістемелік карта
                                                                     Кесте 4
|Тақырып                    |             |                               |        |
|                           |Көрнекі      |Өз бетімен оқу сұрақтары       |Бақылау |
|                           |құралдар,    |                               |нысаны  |
|                           |плакаттар,   |                               |        |
|                           |лабораториялы|                               |        |
|                           |қ тақталар   |                               |        |
|             |             |             |                               |        |
|Дәріс        |Практикалық  |             |                               |        |
|             |(семинар)    |             |                               |        |
|             |сабағы       |             |                               |        |
|Модуль 1.    |Модуль 2.    |             |                               |семинар,|
|Негізгі      |Негізгі      |             |                               |есеп    |
|өндірісті    |өндірісті    |             |                               |шығару  |
|ұйымдастыру  |ұйымдастыру. |             |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |Негізгі өндірісті ұйымдастыру  |семинар |
|өндірісті    |өндірісті    |дәрістер     |мәнісі                         |        |
|ұйымдастыру  |ұйымдастыру  |жинағы,      |Өндірісті ұйымдастыру пәнінің  |        |
|мәні мен     |мәні мен     |тақта, бор,  |басты міндеті                  |        |
|міндеттері.  |міндеттері.  |             |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |Негізгі өндіріс түрлері.       |семинар |
|өндіріс      |өндіріс      |дәрістер     |                               |        |
|түрлері.     |түрлері.     |жинағы,      |                               |        |
|             |             |тақта, бор,  |                               |        |
|Өндірістік   |Өндірістік   |кітаптар,    |                               |cеминар,|
|қуат         |қуат         |дәрістер     |                               |есеп    |
|             |             |жинағы,      |                               |шығару  |
|             |             |тақта, бор,  |                               |        |
|             |             |калькулятор  |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |Өндіріс процесі туралы         |cеминар,|
|өндіріс      |өндіріс      |дәрістер     |түсінік,мақсаты және міндеті.  |есеп    |
|процесі және |процесі және |жинағы,      |Өндіріс процесінің құрылымы.   |шығару  |
|оның         |оның         |тақта, бор   |                               |        |
|құрылымы.    |құрылымы.    |             |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |                               |семинар |
|өндіріс      |өндіріс      |дәрістер     |                               |        |
|процесінің   |процесінің   |жинағы,      |                               |        |
|уақыты.      |уақыты.      |тақта, бор,  |                               |        |
|             |             |калькулятор  |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |Негізгі өндірісті уақытқа қарай|семинар |
|өндірісті    |өндірісті    |дәрістер     |ұйымдастыру принциптері        |        |
|ұйымдастыру  |ұйымдастыру  |жинағы,      |Негізгі өндірісті кеңістікте   |        |
|принциптері. |принциптері. |тақта, бор,  |ұйымдастыру принциптері        |        |
|             |             |калькулятор  |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |                               |cеминар,|
|өндіріс      |өндіріс      |дәрістер     |                               |есеп    |
|процессіндегі|процессіндегі|жинағы,      |                               |шығару  |
|еңбек        |еңбек        |тақта, бор,  |                               |        |
|заттарының   |заттарының   |калькулятор  |                               |        |
|қозғалыс     |қозғалыс     |             |                               |        |
|түрлері      |түрлері      |             |                               |        |
|Негізгі      |Негізгі      |кітаптар,    |Негізгі өндірісті ұйымдастыру  |семинар,|
|өндірісті    |өндірісті    |дәрістер     |әдістері.                      |бақылау |
|ұйымдастыру  |ұйымдастыру  |жинағы,      |Тасқынды өндірісті уақытқа     |жұмысы  |
|әдістері.    |әдістері.    |тақта, бор   |қарай бөлу.                    |        |
|             |             |             |Мамандануына байланысты        |        |
|             |             |             |тасқынды желіні бөлу.          |        |
|Менеджмент   |Менеджмент   |кітаптар,    |«Менеджмент» ұғымы, «Менеджер» |семинар |
|негіздері    |негіздері    |дәрістер     |деген ұғымы. Менеджерге        |        |
|             |             |жинағы,      |қойылатын талаптар Басқарушылық|        |
|             |             |тақта, бор   |шешім, әдістерін Менеджердің   |        |
|             |             |             |функциялары                    |        |
|Менеджер     |Менеджер     |кітаптар,    |Менеджерге қойылатын талаптар  |семинар |
|еңбегін      |еңбегін      |дәрістер     |Менеджердің маңызды            |        |
|ұйымдастыру. |ұйымдастыру. |жинағы,      |функциялары.                   |        |
|             |             |тақта, бор   |Менеджердің жетекшілік         |        |
|             |             |             |қасиеттері                     |        |

7. Оқу - әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы
                                                                     Кесте 5
|Оқулықтардың, оқу - әдістемелік құралдардың атауы     |     |Студент|Қамтамасыз|
|                                                      |Саны |саны   |ету пайызы|
|Волков О. – М., 1998. Экономика предприятия           |    7|6      |100       |
|Грузинов В.П., Грибов В.Д. Экономика предприятия. –   |1    |6      |16.6      |
|М.: 1998                                              |9    |6      |100       |
|Сергеев И.В. Экономика предприятия. – М.: 1997,2000   |10   |6      |100       |
|Раицкий К.А. Экономика предприятия. –М.-2000.         |2    |6      |33,3      |
|Хачатурян Н.М. Организацияпроизводства на предприятиях|     |       |          |
|машиностроения: Учеб. пособие.-Ростов н/д: Феникс,    |50   |6      |100       |
|2006                                                  |     |       |          |
|Организация, планирование производства... / Стерлигов |2    |6      |33,3      |
|Б.И.-М., 1981                                         |2    |6      |33,3      |
|Макаренко.М,В, Махалина.О.М. Производственный         |     |       |          |
|менеджмент,М.-1998                                    |     |       |          |
|Р.А. Фатхутдинов. Организация производство, Москва.-  |     |       |          |
|2000                                                  |     |       |          |



8. Әдебиет
8.1. Негізгі әдебиет
1. ҚР Азаматтық кодексі. –Алматы, 2004.
2. Қазақстан Республикасының «Салық және бюджетке төленетін басқа да
міндетті төлемдер туралы» Заңы, (Салық кодексі).ЛЕМ 2005.
3. ҚРЗ «Инвестициялар туралы», Егемен Қазақстан. 2003, 11 қантар.
4. ҚРЗ «Инновациялық қызмет туралы», Егемен Қазақстан,  2002, 9 шілде.
5. ҚРЗ «Акционерлік қоғамдар туралы»,  Егемен Қазақстан, 2003, 6 мамыр.
6. ҚР «Қазақстан Республикасындағы еңбек туралы »  Заңы, Алматы 2004.
7. «Қазақстан Республикасының Жер кодексі». Алматы, ЛЕМ 2003.
8. «Қазақстан Республикасының Су кодексі». Алматы, ЛЕМ 2003.
9. Қазақстан Республикасының Орман кодексі». Алматы, ЛЕМ 2003.
10. Қазақстан Республикасындағы кәсіпкерлік». Заңдылық құжаттар мен
ақпараттар 2004ж.
11. Қазақстан Республикасындағы жеке бизнес». Заңдылық құжаттар мен
ақпараттар 2004ж. Алматы, ЛЕМ 2004.
12. Назарбаев Н.Ә. «Жаңа кезең – жаңа экономика». Егемен Қазақстан, 16
желтоқсан 2004ж.
13. Қазақстан Республикасының индустриялық-инновациялық дамуының 2003-2015
жылдарға арналған стратегиясы. ҚР Президентінің 2003 жылдың 17 мамырындағы
Жарлығымен бекітілген, Астана
14. «Бәсекеге қабілетті Қазақстан үшін, бәсекеге қабілетті экономика үшін,
бәсекеге қабілетті ұлт үшін» Президенттің Қазақстан халқына Жолдауы. Егемен
Қазақстан, 20 наурыз 2004ж.
15. «Қазақстан экономикалық, әлеуметтік және саяси жедел жаңару жолында»
президенттің Қазақстан халқына Жолдауы. Егемен Қазақстан, 19 ақпан 2005ж.
16. Әбдікерімова Г.И.  Кәсіпорын экономикасы. Алматы. 2008  
17. Грузинов В.П. Экономика предприятия (предпринимательская). –М.: ЮНИТИ-
ДАНА, 2002.
18. Зайцев Н.Л. Экономика промышленного предприятия.-М.: ИНФРА-М, 2001.
19. Экономика предприятия: Учебник  /под ред. Проф. О.И Волкова, В.К
Скляренко.-М.:ИНФРА-М-2000.
20. Экономика предприятия: Учебник/Ф.К. Беа, Э. Дихтла, М.Швайтцера.-
М.:ИНФРА-М - 2000
21. Жиделева В.В, Котейн Ю.Н. Экономика предприятия: Учебное пособие.
М.:ИНФРА-М,2000
22. Зайцев Н.Л. Экономика организации.-М.-2000
23. Кәсіпорын экономикасы. Кайкен Ж.Б., Сұлтанов Ө.С., Қалдыбаев М.М.
Семей. 2010.      
Экономика предриятия /под ред. В.Я.Хрипача. –М.:Экономпресс, 2000
24. Экономика предприятия: Тесты , задачи, ситуации: учебное пособие./ под
ред. В.А. Швандера.-М.:ЮНИТИ,2001
25. Промышленность Казахстана и его регионов. Статистический сборник
(ежегодный). Алматы.
26. Макаренко.М,В, Махалина.О.М. Производственный менеджмент,М.-1998
27. Р.А. Фатхутдинов. Организация производство, Москва.- 2000
28. Ю.И. Ребрин. Основы экономики и управление производством, 2005
29. Н.А. Лисицына. Экономика, организация и планирование промышленного
производство. М.- 2001
30. Н.А.Васильева.Организация и нормирование и оплата труда на предприятии
.М-2005
31. Пеленко Г.И.  Экономика,  организация  и  планирование  производства  на
предприятии. Ростов-на-Дону. Изд. центр “МарТ”,2000

8.2. Қосымша әдебиет
1. Василенко О.В., Донского С.В. Экономика пищевой  промышленности.  -  МВО:
Агропромиздат,1989г.
2.  Введение  в  бизнес.  Под  ред.  Домненко  Б.И.,  Камаева  В.Д.  Ижевск,
Странник,1991
3. Джуха В.М. Лизинг. Уч. пособие, Ростов-на-Дону, Феникс, 1999.
4.  Долинская  М.Г.,  Соловьев  И.А.  маркетинг.   и   конкурентоспособность
промышленной продукции. М.: Изд. стандартов, 1991г.-127 с.
5. Зайцев Н.Л.  Экономика  промышленного  предприятия.  Учебник  М.:  ИНФРА-
М,1998
6. Комарова А.И., Митин Н.Е.  Экономика  предприятия.  практикум.  Ростов-на
Дону, РГЭА,1999
7.  Львов  Ю.А.  Основы  экономики  и   организации    бизнеса.   Спб:   ГМП
“Формина”,1992
8. Основы предпринимательской деятельности. Под.  ред.  Власовой  В.М.,  М.:
Финстат,1994
9. Основы предпринимательства. Уч. пособие. Под. ред. А.С. Племиха.  Ростов-
на-Дону, 1999
10. Прогнозирование и планирование в условиях рынка. Уч. пособие, под.  ред.
Т.Г. Морозовой, А.В. Пикулькина. М.: ЮНИТИ-ДАНА, 1999
11. Современная экономика, под.ред. Мамедова О.М.,1996
12. Тойкин, С.Х. Маркетинг негіздері. Астана. 2008  
13. Хоскинг А. Курс  предпринимательства. М: Международные отношения, 1993
14. Шепеленко Г.И. Основы экономики. Уч.пособие. Ростов-нв-Дону,1998
15. Экономика и  бизнес.  Под.  ред.   Калиева  В.Д.  М:  МГТУ  им.  Баумана
Н.Э.,1993
16. Экономика предприятия и  отрасли  промышленности.Уч.  пособие.  под.ред.
А.С. Пелиха, Ростов-на-Дону,1999
17. Раицкий К.А. Экономика предприятия. –М.-1999.
18. Справочник директора предприятия / под редакцией М.Г. Лапусты.-М.:ИНЮРА-
М.-1996.
19. Экономика предприятия: Учебник для вузов / под ред. Н.А. Сафронова-
М.:Юрист.-1998.





Пәндер